"Om Leijonborg fick en studentplånbok.."

Som student vid Göteborgs Universitet får man med jämna mellanrum hem en tidning som jag brukar tycka är måttligt intressant. Men, som mycket annat duger den att bläddra i medan man mumsar frukost - och kolla in vad jag hittade där senast; Lars Leijonborg tjänar cirkus 17 gånger mer om året än vad en student (som inte jobbar extra) har i årsinkomst. Med i artikeln fanns en skojig liten lista över vad Leijonborg skulle få betala för livets nödvändigheter om de var 17 gånger dyrare än vad de verkligen är. Kolla in dessa exempel, det är så man blir mörkrädd:

Ett paket pasta för 15 kronor skulle motsvara 255 kronor. (Leijonborg käkar troligtvis inte nudlar, eller vad tror ni?)

En månadshyra på 3500 kronor skulle ministern få punga ut 59 500 kronor för. (Skulle du vilja betala så mycket för en etta med kokvrå kära högskole- och forskningsminister?)

Ett 6-pack dasspapper för 35 kronor skulle ur Leijonborgs tjocka plånbok kosta 595 riksdaler.

Det är väl för tur att det bara är studenter som har det så här illa, annars skulle vi säkerligen ha åtminstone en minister som torkade sig med tidningspapper i rumpan eller ständigt övervägde om det inte var bättre att få förstoppning än att lägga pengarna på toalettpapper (vem skulle inte göra det, om man tvingades betala så mycket pengar för lite stackars papper?)

Det är tur att studenter har en skola att gå till, där kan man bajsa helt gratis.

Kommentarer
Postat av: annelie

Du kan få en rulle av mamma nästa gång du kommer hem.

Puss

2009-06-04 @ 20:51:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0