Roliga timmen!

Minns ni när man gick på lågstadiet, och lyckades övertala sin fröken att införa roliga timmen - en lektion i veckan. Vilken lycka det var! Allt var bara skoj, skoj, skoj. Inget vanligt vardags-trök alls.

Hemma hos oss pågår roliga timmen varje eftermiddag mellan fem och sex. Vid fem-snåret brukar nämligen Skrutten börja gnugga sig i ögonen, som en indikator på att han gärna skulle vilja tacka för sig. Icke, säger mamman och pappan då. Klockan sex får du lov att sova, trötta bebis, men helst inte före det.

Varför inte det, undrar ni kanske. Ja, skulle ni vilja gå upp klockan fyra på morgonen? Det vill inte vi :)

Så vi gosar med en missnöjd liten Skrutt, och försöker hitta på de allra skojigaste aktiviteter man kan tänka sig, allt för att hålla bebisen vaken en stund till.

"Vill du leka lite i babygymmet, Skrutten?" frågar vi och får ett ilsket tjut tillbaka. "Jaså inte det? Ska pappa spela gitarr/göra fula grimaser/dansa tokiga danser för dig? Ska mamma läsa bok/sjunga sånger/ flyga lite med dig i luften? Vill du sitta i bumbon eller ta ett bad? Inte det heller? Kolla på tv då? Det är ju kuuuuul, det gillar ju du!" (Egentligen får bebisar inte kolla på tv. De kan tydligen få ADHD då. Men under roliga timmen bryr vi oss inte om det. Då är liksom alla knep tillåtna.)

Sådär håller vi på, nästan varje kväll. Samtidigt som klockan sniglar sig fram. De enda som skrattar är mamman och pappan. Och inte skrattar de för att det är roligt! Nej, det är ett nervöst, hysteriskt skratt åt den andre som tappert försöker roa liten bebis.

Så kul har vi det här minsann!

Vad brukar ni göra på eftermiddagarna?



Liten Skrutt i bumbon. Dock inte under roliga timmen - då ser han sällan så nöjd ut ;)


Kommentarer
Postat av: Maria B

Ni är för roliga... :)

2010-03-23 @ 11:18:28
Postat av: evelina

ta med honom på en shoppingrunda, det hjälper alltid för mig! :D puss

2010-03-23 @ 12:01:40
URL: http://hihater.devote.se
Postat av: carro

Så tuff han ser ut i stolen! sötnos!!!..puss

2010-03-23 @ 19:22:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0