6 månader

 
Gosiga, glada, lilla Fabian, idag blir du sex månader. Ett halvår!
 
Du dricker sedan cirka två veckor tillbaka din mjölkfria ersättning med god aptit. Detta ihop med att mamman din också slutat med mjölkprodukter gör att du sover mycket bättre om nätterna. Du vaknar fortfarande på natten för att äta, men de tre senaste nätterna har du nöjt dig med att fylla på magen en gång - vilken förändring mot att amma varannan timma dygnet runt! På kvällen får du en flaska ersättning och slocknar sedan (vanligtvis) som en stock utan minsta lilla pip. Amningen bestämde sig din mamma för att sluta med helt och hållet i förrgår.
 
Förutom ersättningen äter du tre mål mat om dagen: grötfrukost, lunch och gröt eller puré till kvällsmat. Och så en eller annan majskrok eller smörgåsbit däremellan, mums! Du är väldigt nyfiken på att smaka på all mat även om du inte alltid är helt lätt att få i ett helt mål. Men rund och go är du ändå, så nog får du i dig det du behöver.
 
Du är så nöjd och lättsam fortfarande, för att inte säga ännu nöjdare sedan vi fått ordning på det här med din mjölkfria kost. Du kan sitta länge, länge för dig själv och leka med dina leksaker. Och helst vill du göra just det, sitta upp. På golvet, i din matstol, eller i vår säng. Allra helst med en korg leksaker framför dig, så du kan välja och vraka bäst du vill. Att ligga på mage är mysigt det med, gärna om du får spana på en lekande storebror under tiden, men att krypa är än så länge inget du försöker dig på.
 
För en vecka sedan fick din mormor och morfar äran att vara de första att passa dig över natten. Det gick strålande det med förstås!
 
Puss på dig, min söta, söta unge!
 
/Mamma

Kommentarer
Postat av: Carro

Vad fint du skriver, jag blir alldeles varm i hjärtat o längtar så efter vår bebis!!!

2012-08-06 @ 12:47:10
Postat av: Eva-Lena

Tänk vad tiden går fort. Kul att få läsa om dina barn

2012-08-06 @ 12:59:58
URL: http://www.evalena.wordpress.com
Postat av: Lollo

Klart det gick bra med mormor, hon är ju proffs på barn
Kram!

2012-08-07 @ 18:16:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0