Som en unken blöt gammal hund

Igår fick vi en leverans hem med mjölkfri ersättning till vår lilla ärta. Så ikväll har jag serverat honom hans allra första fylld med hans nya smakkompis. Har hört rykten om att dessa ersättningar smakar förfärligt, så jag blandade lika mängd ersättning med bröstmjölk i flaskan. Borde väl göra susen?!

 

Det luktade för att citera Daniel "som en unken blöt gammal hund" om blandningen och tycktes smaka precis så också. Fabian slurpade i sig 30 ml i rena förskräckelsen och sedan började han grimasera och lät vätskan sippra ut längs med de runda små kinderna. Stackars lilla barn! Han fick amma istället förstås och imorgon provar vi att "lura" honom med lite vaniljsocker i flaskan.

 

Förutom ersättningspremiär så tampas han med att de första små tänderna ska kika fram. Hela tandraden i nederkäken ser uppsvälld ut och jag skulle inte bli förvånad om där kikar fram en tre, fyra tänder på samma gång. Eller också är tänderna inte alls på väg, men det hör ju till en av oss småbarnsföräldrars märkliga hobby att gissa på elaka gaddar i munnen så fort ungen blir lite kinkigare än vanligt. Den som lever få se helt enkelt!

 

Och imorgon ska lillprinsen vaccineras. Det blir en riktig humörhöjare det också! Sa jag att det inte var Fabians favoritvecka i livet det här? :) Nåväl, han har haft gungpremiär idag åtminstone.. Det var spexigt minsann och slog både ersättning, tänder och vaccin med hästlängder!

 

Kram på er!


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Gunga e det bästa som finns ju!

2012-07-17 @ 21:10:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0