11 månader

 
Underbara lilla unge, nu är du elva månader gammal. Plötsligt känns du så stor och ettårsdagen närmar sig med stormsteg. Jag önskar jag kunde stoppa tiden ett slag för du är så gullig och go, min lilla pojke.
 
Du har fyra tänder, två där nere och två "vampyrtänder" där uppe. En av framtänderna är på väg också och du har just nu ingen matlust alls. På din elvamånadersdag fick du feber, vilken håller i sig nu två dagar senare. Du sover lite oroligt och är något gnällig, men i övrigt inga andra symtom, så vi hoppas och tror att febern beror på tandsprickning.
 
Du är så nyfiken och levnadsglad, skrattar, busar och dansar - du gör helt enkelt världen till en gladare plats. Kryper fort som en galning gör du. Allra fortast går det om du är på väg mot något förbjudet, som storebrors småbilar eller fjärrkontrollen till tvn. När storebror, mamma eller pappa kryper efter dig tjuter du av glädje! Och du reser dig mot allt som går att resa sig emot, såsom soffan, skohyllan eller någons ben. Häromdagen släppte du taget om mina ben och stod själv för en kort stund, men utan att egentligen själv märka det. Du har börjat gå längs med möblerna och dagen efter du blev elva månader flyttade du dig själv från soffan till soffbordet för första gången. För det mesta kommer du ihåg att du måste hålla i dig och sätta dig försiktigt ner, men det händer att du trillar baklänges med en duns. Det gör ont att lära sig nya saker!
 
 
Om nätterna sover du i regel väldigt bra. Du somnar någon gång mellan halv sex och halv åtta och sover omkring tolv timmar, med en liten påfyllning av magen någon gång när det närmar sig morgon. Ditt sömnbehov på dagen har minskat de senaste veckorna - ibland räcker det att du sover bara en gång och då somnar du inte förrän efter lunch. Du kan somna precis var som helst, men allra bäst och längst sover du hemma i din egen säng. 
 
Sång och musik är fortfarande ett stort glädjeämne för dig. Du älskar när pappa spelar gitarr för dig och spelar själv gärna både trumma, gitarr och på storebrors "piano". Dansar gör du med hela kroppen så fort du hör musik och du vill gärna att vi sjunger för dig. "Pa-paa-paa-paaa!" sjunger du och vill att vi andra klämmer i med din favorit-visa från filmen om Mumintrollen (som du aldrig sett, bara hört sången!).
 
Du säger "hej" och "Nä!", samt imiterar oss när vi säger "lampa" och "tack, tack". "Ba" säger du, när du vill ropa på Benjamin och ordet "pappa" används just nu flitigt. När vi frågar om du kan säga mamma (som du egentligen kan, när det väl gäller!) så svarar du: "pappa!". Och så kan du härma en apa. "O-oo! A-aa!" säger du och ser så lycklig ut över din nya lärdom att vi inte kan göra annat än att le.
 
 
De senaste veckorna har du varit en riktig liten mammagris! Vi har inga problem med att lämna bort dig och du trivs hos de flesta människor. Men du väljer ofta mammas famn framför andras just nu. Det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig nu när din pappa ska vara hemma mer om dagarna.
 
Mysiga, nyfikna, busiga, glada, bestämda lilla Fabian, du är så lätt att ha att göra med. Det är sannerligen en fröjd att få dela dagarna med dig!
 
Puss, mamma.
 

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Så fint du skriver!! Jättekul att läsa och superkul för Fabian om några år!!!

2013-01-09 @ 16:35:22
URL: http://ulrikaslillablogg.blogg.se
Postat av: Evelina

Världens finaste Fabian, vad vi älskar dig! <3 (har läst detta typ tusen ggr men inte lyckats kommentera pga en liten herre vid namn Vincent, hihi!)

2013-01-10 @ 12:02:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0