Fröken slarvmaja!

Å, jag blir galen på att jag är så otroligt slarvig! Jag fattar inte hur jag någonsin ska kunna ta hand om någon annan när jag inte ens kan sköta mig själv :) Jag har ingen ordning alls på mina saker, det är nästan så jag skäms ibland!

För det första; var sjutton är laddaren till min kamera? Den kan ju inte bara gått upp i rök - eller?

För det andra: när vi började med vårt grupparbete så hade jag tappat bort mitt USB-minne (som från allra första början förresten var Daniels, men tillochmed han betraktade det nog som mitt eftersom jag hela tiden lagt beslag på det). Jag tyckte att jag därför kunde låna Daniels alldeles nya minne, bara jag var försiktig och såg till att jag fick med mig det hem från skolan igen.. I en dag fick jag göra det, sen hade Daniel köpt ett nytt till mig eftersom han inte litade på att jag inte skulle slarva bort hans - vilket förtroende han har för mig, eller hur? :) Han tyckte att jag skulle sätta det i min nyckelknippa så det var lättare att hålla reda på, men det tyckte jag inte alls att jag behövde. Vilken människa skulle tappa bort två minnen liksom? Men, nu var det så att när jag kom hem förra torsdagen så låg inte minnet kvar i väskan - hjälp, jag måste ha blivit bestulen! Vad är det för fräck människa som stjäl USB-minnen bara sådär? Idag gick jag till receptionen och frågade en långsam och oförstående man (är alla som jobbar på bibliotek såna?) om de möjligtvis hade hittat mitt lilla minne.

Långsamma mannen: "Ett USB-minne? Det ska jag kolla. Vilket märke är det på det?"
(Märke? Inte vet väl jag, det är ett minne, ingen bil) "Du, det vet jag tyvärr inte, men det är blått och silvrigt, och jag tappade det i ett av grupprummen i slutet på förra veckan."
Långsamma mannen: "Jaha, och vilket datum var det isåfall?"
Jag: "Datum? Ingen aning, i torsdags var det iallafall, det vet jag."
Långsamma mannen försvinner till ett annat rum, kommer tillbaka med mitt minne stadigt hållandes i handen, som om jag tänkte knycka det ifrån honom. (Hallå, det är faktiskt mitt minne, inte ditt!)
Jag: "Åh, va skönt, där är det ju!"
Långsamma mannen: "Fast på lappen står det att någon hade tappat det den 24:e, det var på fredagen och inte torsdagen, så jag vet inte riktigt.."
Jag: "Ja, precis. Jag tappade ju det på eftermiddagen på torsdagen, så det är väl inte så konstigt. Det var väl då de hittade det.."
Långsamma mannen: "Jaha, du tänker så. (Ja, så tänker jag hörrudu långsamma man!) Att det hittade det på fredagen då.. Jaha, så kanske det kunde vara.." Motvilligt överlämnar han minnet till mig, precis som om jag vore en tjuv som nästlat mig in i deras fina bibliotek med enda syftet att stjäla andra människors fina saker.

För det tredje: I förrgår åkte jag till min praktikplats för att ge dem ett ex. av vår uppsats. Med mig i väskan hade jag ett intyg de skulle skriva på, för att jag ska få godkänt på kursen. Men icke! När jag kom fram insåg jag att plastfickan med de viktiga papprena inte låg i väskan, utan bredvid skrivaren i biblioteket i skolan. Idag låg de kvar där och väntade på mig :)

För det fjärde (och sista för denna gången): Jag slarvade inte bara bort de viktiga papprena i onsdags när vi var på bibblan. När vi skulle gå hem insåg jag att min mobil var borta, och att jag inte sett den på flera timmar. PANIK! Tänk om någon hunnit ringa sjutton samtal till sin moster i Uganda innan jag upptäckt det. Fy, vad dyrt det skulle blivit! Men jag hade visst "bara" glömt den i ett av grupprummen vi suttit i tidigare, och där låg den snällt och väntade på mig bredvid tagentbordet som tur var!

Det är dags att fröken Slarvmaja tar sig i kragen tror jag bestämt..

Trevlig helg på er, kram!

fortfarande bloggtorka!

jag kan vara den långsammaste bloggaren av dom alla!  fortfarande inga kort eller LO:s som scannats in, alla små projekt är för jobbiga i min värld just nu! :) men, ett litet inlägg - om så fbara ör att glädja min sötaste hanna i plugg-hetsen..

idag har vi haft opponering på grupparbetet. en styck sympatisk examinator och fyra grupper av utmattade studenter klämdes ihop i en sal med ett enda syfte - att kritisera varandras uppsatser! haha, man kanske inte ska beskriva det så krasst - men det är faktiskt så det känns. min grupp fick opponera på en uppsats som ärligt talat var en katastrof. vi hade verkligen ansträngt oss för att rota sådant som vi kunde säga var bra, men det var svårt, ruskigt svårt. tjejerna hade gjort en jättegrundlig undersökning på en skola, och tittat på hur lärarna där bemöter sina elever - men sammanställningen var ärligt talat helt oläslig! och det värsta av allt var att de inte verkade förstå vår kritik alls, trots att examinatorn tryckte på samma saker som vi. till en början var det nästan pinsamt, men tillslut blir man ju så trött att man bara blir irriterad istället...

På ett snällt och försiktigt sätt sa en tjej i min grupp att: "Det är svårt att få något sammanhang i det ni skriver, tillexempel det här ( ... )"
Argt svarar en tjej i den andra gruppen: "Vaddå menar ni? Varför är det svårt att förstå? Vad skulle vi skrivit istället?"
Tjejen i min grupp forstsätter: "Ja det vet jag inte, förklarat vad författaren menar, så att man förstår.."
Ännu argare svarar hon: "Ge ett exempel då, så att vi kan rätta till det stycket."
Givetvis kan fröken Johanna inte låta bli att argt förtydliga med: "Hela ert teoriavsnitt är helt oförståeligt, vi förstår inte vad ni vill säga. Ni har ju inte skrivit OM den forskning som finns, bara radat upp en massa citat utan sammanhang! Det är inte bara det stycket, utan alltihop."
Examinatorn nickar menande åt mig, och efter en ganska lång diskussion utan att de verkar förstå att deras text inte håller måttet alls så får han avbryta, och säga att han håller med, och att de måste ändra stora delar av uppsatsen för att få godkänt. Skönt, för då slapp vi gå därifrån med känslan av att bara varit elaka - vi hade faktiskt rätt också..

För vår uppsats gick det bra, opponenterna gav oss både postiv kritik och lite smågrejer som de tyckte vi kunde förbättra. Skönt. Imorgon förmiddag ska vi fixa till det, och sen skicka in. Efter det ska jag inte ägna en endaste liten tanke åt det hemska projektarbetet!

Imorgon kommer mina sötfior hit på middag - mys! Lördag - halloweenfest hos Anna o Kenny. Jag som ääääälskar att klä ut mig! :)


Bloggtorka!

Oj, vad jag varit dålig på att uppdatera. Jag har faktiskt gjort ännu några fler julkort sen sist. Mamsen frågade tillomed vad som hänt med min blogg... Jag har faktiskt tappat bort min laddare till kameran, så jag kan inte längre fota mina scrap-alster. ILLA! Men, jag är en slarva, den kommer nog fram snart.. Men, så kom jag på för en stund sen att jag faktiskt har en alldeles ypperligt fungerande scanner :) Så imorgon ska det scannas kort istället...

I övrigt så kämpar jag på med skolarbetet. Imorgon ska (äntligen!) grupparbetet skickas in. sen är det bara opponering och eventuella kompletteringar kvar. PUH!

kram på er!

julkorts-terapi pågår..

..eller terapi mot alldeles för mycket stress kanske jag ska kalla det?! hursomhelst så har jag gjort två söta julkort i eftermiddag också. jag har sakerna framme på mitt lilla pysselbord så jag kan sätta mig o varva ner en timme för att släppa alla tankar på projketarbetet - skönt! jag har fortfarande några tomas-motiv kvar och kör på enkla kort med i stort sett samma upplägg, bara papper och färger som skiljer dem åt. på så sätt blir det som terapi för mig, inte för mycket tänka - bara det roliga och pyssliga kvar! :) men, det är förstås för mörkt här hemma för att fota dem ikväll så ni får se en annan dag!

nu ska jag försöka börja på en intervjuanalys, måttligt sugen är jag på det måste jag säga..

hoppas ni haft en härlig helg, kram!

"Hej, jag heter Tomas!"

Det är mycket nu, redan helg igen - och det känns som att framstegen vi gjort med den pågående uppsatsen i veckan är minimala.. Jag stressar som vanligt upp mig alldeles för mycket när det gäller skolarbetet, och blir därför alldeles alldeles för trött för att orka med allt värdefullt i livet (skolan är ju trots allt inte allt som man vill och borde lägga energi på..) Men i torsdags eftermiddag tog jag en välbehövlig paus, åkte till gråbo och firade min söta mamma som fyllde 45! Sedan bestämde jag mig för att jag inte skulle ägna en tanke åt uppsatsen på fredagen heller, och åkte till allum med mammsen istället där det shoppades lite scrap-saker - skönt! Jag fick även med mig en påse med massor av saker jag handlade förra helgen som legat kvar i Gråbo sedan dess, och var därför tvungen att pyssla lite när jag kom hem igår eftermiddag. Tänk vilken terapi det kan vara :)

Jag gjorde några julkort, det är faktiskt bara två månader kvar innan de ska skickas, så det måste väl vara på tiden att börja nu, hihi. Hur som helst, jag hade bestämt mig för att jag inte skulle använda några stämplade motiv alls på mina julkort i år. Jag brukar nämligen tröttna på att färglägga redan efter ett par motiv, jag tycker inte att det är så roligt och sen blir det liksom aldrig så snyggt som alla andra kan.. MEN, min lilla mamma hade visst inhandlat ett gäng promarker-pennor, som jag ju tvunget måste testa :) Dessutom hade hon stämplat upp ett par motiv av tomten Tomas (eller heter han Thomas?!) som jag fick prova på. Det var faktiskt både kul och enkelt!

Förutom Tomas så har nya papper, band och dekorationer har använts - kul! Jag har Lollo att tacka för de fina motiven, det är faktiskt hennes stämplar som hon varit så gullig att låna ut till min mamms. Här är två av korten som blev till...

Det är självklart inte korten som är sneda, utan fotografen :)

Kram på er!


Måndag igen..

Helgen är över - redan, och en ny vecka börjar.. Fullt upp hela veckan med projektarbete. Skall intervjua en fritidspedagog på min praktikplats imorgon som skall användas i uppsatsen och sen blir det skriva, skriva, skriva tillsammans med de andra i gruppen. Puh! Men, snart är det över :)

Har en halvfärdig LO liggandes på mitt scrap-bord som bara väntar på titel och text, men snart ska jag visa den också..

Nu ska jag snart iväg o hämta två godingar på förskolan, ska vara barnvakt i eftermiddag. Det blir nog lite mys ute i det sköna vädret tror jag!


Kram på er!


Veckans val :)

Kolla in veckansskiss.blogspot.com, min LO blev veckans val! Så himla roligt, jag som alltid tänker att jag inte är så värst bra på att scrappa - iallafall inte så att någon annan ska bli imponerad :) Fånigt men sant..

I förrgår gjorde jag en dubbel-lo. Utgick egentligen från samma skiss som på min "Balkongmys", som Silwerstar ritat, snabbt och lätt - och roligt förstås!Här är den i sin helhet, laddar upp sidorna var för sig också. Så svårt att se annars..

De här fotona är faktiskt också från förra året, jag har en hel hög som jag framkallat o lagt i "att scrappa högen" för länge sedan.. Det är jag och min söta vän Nina som spexar lite på en förfest hemma hos mig.. Vad vi sysslar med kan jag inte riktigt svara på - men kul hade vi! :)Tycker verkligen om de här små bokstav-stickersen som jag införskaffade på mässan för ett tag sen. Snygga och användbara känns, för mig iallafall.

För övrigt så har jag haft en intensiv dag i skolan med projektarbete och handledarträff. Är helt slut, så det blir soffan för mig ikväll :)

Kram på er!

RSS 2.0