Ny vecka!

Så var det måndag igen, snart är september slut - galet vad fort tiden går!
Igår pillade jag färdigt med det sista på LO:n jag gjort efter Veckans Skiss, har fotat den idag så jag kan visa.. Det finns ett enda bra ställe att fotografera layouter hemma hos oss (åtminstone med mina knappa fotokunskaper), och det är på fönsterbrädan i vardagsrummet. Jag ser förmodligen ganska lustig ut när jag står på en stol lutad över fönsterbrädan med kameran i högsta högg - haha!Fotografier på min vackra syster från en "modell-tävling" i vintras. Har suddat ut ansiktet på den andra tjejen som gick vidare till finalen, det är ju inte säkert att hon vill ha sitt foto på en blogg såhär..

Idag har vi kört igång med våran B-uppsats i skolan. Vi har inte så värst mycket tid på oss, och är fem personer som skall försöka hålla sams o skriva.. Det blir tufft, men roligt! Vi har valt konflikthantering som ämne, med fokus på hur man som lärare kan arbeta med att förebygga konflikter bland sina elever, ska bli spännande. Förutom det vi väljer att göra själva, som denna uppsatsen tillexempel, har vi inte en endaste liten kurs i konflikthantering på tre och ett halvt år.. Helt absurt tycker jag, med tanke på att konflikter - små sådana, inträffar flera gånger per dag när man jobbar med barn..

Detta lilla kort som jag gjorde för ett tag sen har fått en ägare idag också. Alltid så roligt om man kan glädja någon annan med det man skapat..Hoppas ni haft en mysig helg,
Kram!


Härliga lördag!

Idag tänkte jag försöka mig på ännu en skiss, kolla in den på Veckans Skiss - snygg!
Så länge visar jag två andra LO som jag gjorde för ett tag sen, och fotade igår för o lägga upp i bloggen..Jag har, inspiriread av många andra, scrappat en LO med låttiteln "Girls just wan´t to have fun" som titel. Foton på mig och mina vänner från en utekväll i vintras.Denna LO gjorde jag för några veckor sedan när jag var hemma hos mina föräldrar och scrappade med min goa mamma. Ibland är jag ganska impulsiv i mitt skapande - jag gör oftast inte saker i den ordning man borde göra det.. Klockan var mycket, vi skulle just avsluta och krypa i säng, och jag hade precis lagt ett lager 3D-lack på rubriken som skulle torka över natten. Jag hade inte fäst blommorna ännu (det var detta jag borde gjort före lackandet) och fick för mig att jag vile ha olika färger på bradsen - öppnade en liten ask och tappade ut alla brads över hela LO:n. De flesta hamnade givetvis mitt i allt kladdigt lack! Ett antal svordomar haglade över bordet förstås.. Kvickt som sjutton räckte mamma över en pincett till mig, reste sig från bordet och sa: "Jag går nog och lägger mig nu!" :) Som tur var hade lacket inte torkat alls, och flöt ut bra igen innan det torkade - inte ens lite spill utanför blev det.

Vad har ni gjort för några klantiga misstag när ni scrappat?

Nu ska jag sätta mig vid mitt lilla pysselbord en stund, ikväll ska vi på 25-årsfest hos en kompis till Daniel - kul!
Kram Johanna.


Jag har scrappat!

Har haft en ledig dag alldeles för mig själv här hemma idag. Så härligt att bara få fixa o greja med precis vad man får lust med. Har scrappat en LO idag efter en av silwerstar´s skisser - kika in där ni också, de är vädligt inspirerande, tycker jag iallafall! Jag har  inte scrappat så mycket utifrån skisser innan, brukar mest hämta inspiriation från lite olika håll i mitt skapande. Men, nu kommer jag troligtvis göra det igen, det var kul - och kändes som att halva jobbet redan var gjort när jag började! Snabb-scrap med andra ord :)Bilderna är från en härlig kväll i somras, när jag o min underbara barndomsvän - numera "granne", myste på hennes lilla balkong..

Ha en trevlig kväll, Johanna.


Så skönt!

Jag är redan färdig med hemtentan, så härligt! Nu kan jag njuta av livet hela helgen :)


Underbara sambo!

Igår när Daniel kom hem från jobbet hade han med sig blommor till mig, för att han tänkte att han kanske kunde muntra upp mig i mitt pluggande. Om han gjorde! Jag har smugit ut i vardagsrummet flera gånger idag för o titta på dem, ytterligare en anledning att smita från hemtenta-skrivandet alltså.. Jag är faktiskt riktigt bortskämd med att få blommor, och det bästa av allt är att de alltid dyker upp när jag minst anar det. Han måste vara blomsteraffärens bästa stammis :)


I eftermiddag kommer Hanna o fikar med mig, ett mysigt avbrott i allt skrivande. Sen har jag lovat mig själv att om jag snabbar på lite med hemtentan, och kommer en bit under dagen så kan jag släppa allt ikväll o scrappa lite istället. Så länge kommer bilder på två LO:s som jag fotat idag. Det blev inget vidare snyggt - jag måste verkligen lära mig att scanna in dem istället.. Men, ni ser nog hur de ser ut iallafall..Här har jag äntligen scrappat två härliga bilder på Daniel o min lilla kusin Albin som är från förra sommaren. Albin fyllde sex år och var överlycklig över att Daniel, som är en stor favorit, skulle följa med på kalaset. Hans mamma berättade att han sagt att "Daniel är min bästa vän"  och därav texten på LO:n.Här är också gamla bilder, från en utekväll i november förra året. Jag har haft svårt för att snabbscrappa det senaste - eller egentligen har jag väl alltid haft det, så nu försöker jag mig på att bara göra så enkla layouter som möjligt - med fokus på fotografierna. Titeln "Varning på stan" är en skämtsam beskrivning på alla tokigheter vi tycks företa oss så fort vi hamnar på en krog eller nattklubb.

Tillbaka till hemtentan, hej så länge!

Jaha, så det var därför..

Pratade med min goa vän Hanna förut, och berättade stolt att jag minsann skaffat mig en blogg.
"Haha, ja det är såna idéer man får när man egentligen borde plugga - jag bara MÅSTE ha en blogg".

Hm, det var förmodligen kanske precis så det var. För så fort jag egentligen enbart borde ägna mig åt ruskiga hemtentor, läsa avancerad kurslitteratur eller skriva rapporter av alla de slag - så får jag så väldans lust att göra allt sånt jag aldrig annars gör. Att diska känns plötsligt ganska skoj, och alltid finns det någon hylla eller låda här hemma som måste rensas precis just då. Eller varför helt enkelt inte fixa sig en blogg bara sådär - annars kanske jag inte överlever en endaste dag till.

Hur som helst, jag har varit hemma hela dagen idag och börjat med min härliga hemtenta. Det är det sista jag gör på den tråkigaste och mest menlösa kurs jag någonsin läst, vetenskaplig metod vill jag minnas att de kallar den. Jag kan lova att det är inte ett dugg mer spännande än vad det låter! Midnatt på söndag ska tentan skickas in, men jag har intalat mig själv att jag ska vara färdig senast på fredag eftermiddag. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Tjingeling!


Plötsligt blev jag ägare till en blogg..

Jag har alltid tänkt att en blogg är något som alla andra har. Att det bara är meningen att jag ska roa mig med att läsa allt finurligt som alla andra skriver, inspireras av hur snyggt alla andra scrappar, och titta på alla andras vackra fotografier.

Men så plötsligt, när jag klev innanför dörren i eftermiddag, så kände jag att jag absolut måste ha en blogg jag med. Så att  jag kan skriva om allt finurligt som jag själv funderar på och ladda upp mina scrap-alster till allmän beskådan jag med. Kanske, men bara kanske, kan det få mig att börja scrappa liiiite fortare, eller åtminstone lite oftare.

So long!


RSS 2.0