Härliga sommar!

Ja, jag vet. Det är bara April, och egentligen inte sommar - utan vår. Och idag är det alldeles molningt utanför mitt fönster, men redan 18 grader!!! Men det har ju varit så galet skönt väder i helgen, som mitt i sommaren. I lördags var jag helt ledig. Låg på en filt på gräsmattan utanför, och blev påmind om hur skönt det är att göra just ingenting i värmen, att kaffe och glass smakar mycket bättre i solskenet - och att en vinterblek människa hinner få ganska mycket färg (läs, blir röd!!!) efter fem timmar utomhus!

Igår hade jag en härlig eftermiddag med mina favorittjejer. God mat och massa skvaller hemma på Hannas balkong. Jag säger ju det. Det är sommar. Nästan iallafall!

Hon ska till Dubai!!!

Min syster fick jobbet i Dubai som jag skrev om, som telefonförsäljare! Så spännande, vilken upplevelse de kommer få hon och hennes kompis.

När jag hälsade på hemma hos mina föräldrar häromdagen kunde jag inte låta bli att glutta lite i hennes rum. Hon har mer skor och kläder än någon annan jag känner. Jag undrar just hur mycket av det som kommer få plats i hennes resväska??? (Evvis, jag kan passa resten...) :)

"Varför kan de bara klappa händerna...?"

Jag kunde inte låta bli att skratta lite, när jag satt på spårvagnen häromdagen. Det satt två gamla tanter snett framför mig, och när vi började närma oss det nybyggda "Gamla Ullevi" hörde jag dem prata om något jag läst i tidningen dagen innan. När supportrarna på ståplatsläktaren jublar över sitt favoritlag (och hoppar och grejar, och allt vad de håller på med) så skakar marken så kraftigt att boende runtomkring tror att det är jordbävning. Den ena tanten säger med lagom gnälligt tonfall: "Ja, jag fattar då verkligen inte varför de måste hålla på så. Varför kan de inte bara klappa händerna, som man alltid har gjort?"  Haha, kära lilla dam, du har nog aldrig känt av stämningen på en livlig fotbollsmatch!

Vardagslyx!

Jag började min lediga dag med färska jordgubbar och havregrynsgröt till frukost - det är väl vardagslyx om något? Åh, vad jag älskar våren och sommaren, det finns så mycket mer att njuta av då!




Kanske var det jordgubbarna som gav mig en energikick.. Jag kan härmed bocka av alla måsten som hängt över mig länge, länge. Bokat tandläkartid, ringt min praktikplats för att boka in en dag för att göra en fältstudie - och sist men inte minst, så har jag ringt tre butiker här i närheten angående sommarjobb. (På två av ställena fanns det inte någon personalansvarig anträffbar, men det spelar ingen roll - nu har jag ju tagit första steget, det är ju det som är poängen!) I efterhand blir jag alldeles trött på mig själv, hur svårt var det att ringa dessa samtal? När ska jag lära mig att ta tag i saker med en gång???

Snillen spekulerar...

Idag har jag haft finbesök - världens bästa syster har varit här en sväng och hedrat mig och Daniel med sin närvaro. Det är inte illa :) Vi käkade lite god sallad, och Evvis uppdaterade oss på nyheterna i sitt liv, däribland att hon sökt ett jobb i Dubai.

Jag: "Åh, vad häftigt!" (I mitt huvud gnuggas geniknölarna: Var sjutton ligger Dubai?)
Evvis: "Jag vet, isåfall ska jag åka om två veckor redan. Det kommer vara asvarmt där, erkänn lökigt!" (Lökigt är det nya ordet tydligen, det kan användas på precis allt som är bra, coolt, snyggt - ja, ni fattar! Det är inte ett ord som finns i mitt förråd, åtminstone inte än. Jag har visst blivit väldigt gammal...)
Jag: "Ja, vad härligt... Men du får inte stanna för länge långt där borta.." (Jag sitter fortfarande och funderar på var Dubai ligger någonstans, men säger inget. Det känns inte särskilt intelligent att ha så dålig geografikoll som jag har.)

Evvis berättar vidare om jobbet, och tillslut kan jag inte hålla mig...
Jag: "Ursäkta om jag är dum nu, men .... var ligger Dubai?"
Evvis: "Alltså, det är nåt arab-land..."
Jag: "Jaha, är det ett land? Jag trodde att det var en huvudstad någonstans."
Evvis: "Haha, jaha. Det kanske det är. Jag vet faktiskt inte. Men i vilket land då?"
Vi båda vänder oss mot Daniel, han måste ju veta..
Jag: "Vet du det..?" Daniel stirrar frenetiskt ner i tallriken.
Jag: "Hallå, Daniel. Vart ligger Dubai? Är det ett land eller? Eller är det en stad?"
Daniel (mycket förvirrad) "Titta inte på mig, jag vet väl inte det..."

Pinsamt är vad det är! Google måste vara Guds gåva till dagens obildade människor.

För ett tag sen pratade de om Apartheid på nyhetsmorgon. Varken jag eller Daniel hade en susning om vad det kunde tänkas vara. Men säg inte det till någon. Då kanske jag aldrig blir anställd som lärare. Jag minns att jag kom försent till skolan varje morgon i åttan och nian, men att jag skulle sovit mig igenom mina SO-lektioner är något jag måste förträngt.

Laddar energi..

...dricker kaffe och bara slappar framför datorn, laddar med lite egentid. Om en stund ska jag iväg och hämta två trollungar på förskolan, de ska spendera natten hemma hos mig blev det just bestämt. Deras mamms och papps var i behov av en liten paus, för att bara umgås med varandra.. Vad svårt det måste vara att ha alla sina släktingar långt bort när man har småbarn, att inte ha någon som erbjuder sig att ta hand om barnen för en natt - så att man själv kan få landa och hitta på något roligt tillsammans. (Hintar min kära mamma o pappa om att jag minsann förväntar mig att de skall vilja passa sina barnbarn då och då i framtiden, hihi...) Så ikväll ska det bakas pizza, ätas popcorn och busas massor!

Imorgon hoppas jag på lika härligt väder - vad underbart det är med sol och värme! På kvällen ska vi på inflyttningsfest i Kungsbacka.

Hoppas ni får en härlig helg!
Kram.

En vecka senare...

.. eller nästan iallfall, så tog jag äntligen tag i sommarjobbs-sökandet! Kanske är det redan försent nu, men man kan ju inte göra mer än o försöka. Ringde till min gamla arbetsgivare idag, som jag använt som referens, varför är det jobbigt att ringa sådana samtal? Fy, så fånig jag är! Måste verkligen skärpa mig med det, och öva, öva, öva!

Nu känner jag mig äntligen motiverad till att ta tag i saker runt omkring mig, jag tror minsann att jobbsökandet satte lite fart på mig! Nu ska här pluggas, vårstädas, och scrappas förstås! Det har inte hänt mycket i bloggen det senaste, det tänker jag ändra på!

Imorgon ska jag fota veckans kort för två veckor tillbaka, jag har allt pysslat lite - men inte orkat visa. Idag är ljuset alldeles för kass tror jag allt..

Kram på er!

"Jag ska bara..."

Jag är så sjukt bra på att skjuta upp saker och ting, verkligen en välutvecklad förmåga hos mig (även om det inte är något jag tänker stoltsera med på min meritförteckning...). Jag kan skjuta upp samtal jag borde ringa i dagar - eller näe, i veckor faktiskt! Det kan vara det jag är allra sämst på. Att boka tid hos tandläkaren tillexempel, det verkar ju himla jobbigt när jag tänker på saken! För tre veckor sedan (eller är det mycket, mycket mer??? kanske fem veckor sedan?) så bestämde jag mig för att söka sommarjobb på lite olika butiker i närheten. Har jag gjort det? Nixelipix! Imorgon ska det ske, bestämde jag just. Så ni som läser, ligg på mig lite, så att jag får skämmas om jag inte håller det!

Jag såg just att båda mina senaste inlägg har rubriken "vårkänslor" - haha! Men, de sitter i sig ännu. Jag hoppas på härlig sol och grillväder hela påsken. Jag ska vara ledig, och inte ägna så värst många tankar åt de didaktikböcker jag egentligen borde läsa...

Kram på er!

Vårkänslor!

Vilket underbart väder det är, så härligt! Jag njuter av varje sekund i härlig sol. Jobbar hela veckan, på gamla praktikplatsen hos "mina" allra goaste barn, de är så söta. I övrigt blir det inte mycket gjort. Jag har inga måsten alls (låtsas jag som) och anstränger mig så lite som möjligt på alla sätt och vis. Ikväll blir det en bra film med mitt hjärta, skönt!

vårkänslor!

Nu är det härliga vädret äntligen här! Jag får så härliga vårkänslor. Hoppas verkligen att det håller i sig. Har legat ute i solen en lång stund med mitt hjärta idag, som varit hemma från jobbet. Just nu vill jag bara vara ledig - hela tiden! :)

Blir inte mycket scrappat just nu, har ingen ork, ingen inspiration alls. Men det kommer snart, det är jag säker på!!!

Kram på er.

RSS 2.0