...

Förra veckan rensade jag min garderob. Provade alla kläder för att se vilka som funkade till en gravid mage. Plockade undan allt som gjorde att jag såg ut som en fullvuxen elefant, och plockade fram sånt som jag såg söt ut i. Iallafall lite söt, och bara lite, lite lik en elefant.

Jag kanske borde göra som alla modebloggare, och dagligen fota min outfit.

"Hej bloggen, idag har jag på mig:

ett par läckra stödstrumpor

ett par baggy jeans, med översta knappen uppknäppt förstås (som jag fått låna av hanna, min räddare!)

ett långt linne/tröja som bara är lite för tight över magen

Hälsningar Gravid-Bella. (Blivande mammors svar på Blondinbella)"

Jäklar, vilken succé det skulle bli!


"Gammal" LO!

Denna layout har legat och samlat damm på mitt pysselbord sedan jag gjorde den - för flera veckor sen! Sedan dess har det inte blivit något scrappat alls, men nu känner jag allt ett litet sug komma smygande ;)

Det är en albumsida till "gravidalbumet" om känslan att känna bebisens första rörelser där inne i magen, vilket jag kunde göra redan i vecka 17. En vecka senare sparkade den lille knodden så hårt att det kunde kännas även utanpå - det är en vilde som huserar i min mage! Jag har valt att scrappa rakt på vanliga svarta albumblad, som jag har i en fotopärm. Kände att det passade bra till detta album, om jag vill kunna skriva mycket så kan man på så sätt dölja texten bakom fotot - utan att det blir krångligt att få fram! :)

 


skapar plats på liten yta!

I helgen har Daniel o jag fixat o grejat här hemma, försökt skapa plats för en liten knodd i vår trånga lilla lya. Daniel har kånkat på möbler, och jag har mest rynkat på näsan. "Det ser väääääldigt konstigt ut med soffan där tycker jag, kan du inte flytta den dit bort istället???" Plötsligt har vi ett helt nytt vardagsrum, med golvyta stort som ett dansgolv. Typ.

Idag ska jag rensa i sovrummet. Allt som inte är nödvändigt (cirka 75% av alla prylar) ska bort. I mitt nästa liv tänker jag bli en effektiv människa som inte samlar på gammalt skräp.


Pust!

Jag är så trött, så jag knappt vet vart jag ska ta vägen! Har jobbat hela veckan på förskolan - jag beundrar alla tjejer som arbetar heltid under sin graviditet, kroppen hänger ju för sjutton inte med! :) Just nu är jag hur nöjd som helst över att jag börjar skolan igen på tisdag, det känns något lättare att orka med än ett heltidsjobb - tihi. I eftermiddag har jag dessutom vart en sväng på stan med Lisa, min brors góa tjej. En ruskigt bra idé tyckte mina trötta fötter! Nu blir det soffan resten av kvällen.

"Han ska heta Lisa"

Jag fick den finaste presenten av en liten tjej på förskolan i onsdags.

"Detta är du, och så din lilla bebis."



Den stora tjockisen är förstås jag. Det tar jag som en pik! Den lilla plutten till vänster är bebisen.

Jag: "Åh, vad söt min bebis ser ut. Är det en pojke eller flicka?"
Moa: "Det är en pojke. Såklart."
Jag: "Ja, just det. Såklart att det är en pojke. (???) Vad heter han då?"
Moa: "Lisa."
Jag: "Heter bebisen Lisa? Men var det inte en pojke?"

Moa stirrar på mig. "Jo, jag sa ju att det va en pojke. Och han ska heta Lisa."

Så nu vet ni det allihop, det går utmärkt att heta Lisa - även om man har en snopp.

Ledig, ledig, ledig!

Tänka sig att solen äntligen letat sig fram i ett par dagar. I löööv it! Det är väl slutspurten förstås, innan hösten kommer. Har varit ledig idag, hur skönt som helst. Jag o min söta Anna bestämde oss för att det fick bli en sväng till havet dagen till ära. Hanna och hennes vän försökte locka med oss till slottskogen istället. Men icke, det klart vi ville njuta ordentligt av sommarens (kanske) sista varma dag. Kånkade oss iväg med bussen till Näsets badplats och placerade oss på klipporna där det blåste full storm. Alltså jag kan tycka att det är skönt när det fläktar lite, men det här var något helt otroligt :)



Anna försökte läsa tidningen. Det gick sådär.

Efter två tappra timmar gav vi upp. På väg därifrån mötte vi en äldre man, som lovade att vädret skulle bli bättre imon. Jo tack. Isåfall blir det nog gräsmattan hemma för min del.


"4 liter handsprit tack!"

Jag var på apoteket idag och bunkrade upp med lite handsprit. Inte riktigt fyra liter, men en liten lagom flaska. Är så nojig över svininfluensan så jag inte vet vad jag ska göra av mig själv. Just som kassörskan på apoteket skulle betjäna mig nyser hon - minst fem gånger, RAKT I HANDEN!!!! Ärligt talat, jag trodde varenda människa visste att man nyser i armvecket, ingen annanstans. Om inte ens apotekare har koll på hur man minskar smittspridning så är det nog snart ute med världen.

Jag har jobbat på en förskola idag. Efter frukosten, där den gravida gladeligen hade mumsat i sig två mackor (som säkert minst fyra barn hade petat på när de låg i brödkorgen) så utlöste en av de snälla kollegorna bomben. "Vi får vara extra noga med hygienen nu. Saras pappa har nämligen fått svininfluensa.Tänk på att använda handsprit, och vi försöker även sprita barnens händer."  Sprita händerna? Vad hände med munskydd och pansardräkt? Herregud, folk kan ju dö. Plötsligt fick jag både handsvett och skakiga ben - var jag inte lite sjuk ändå? Jag kanske borde gå hem och låsa in mig i hemmets trygga vrå?

Och vad i hela friden gör barnet på förskolan om pappsen ligger hemma med självaste svininfluensan? "Det är ingen idé att hetsa upp sig, det är ju bara en vanlig influensa."  Vanlig influensa? Det hör väl varendaste människa att det inte är. Detta är SVINinfluensa och ingenting annat.

I vanliga fall när jag är på förskolan brukar jag gosa ganska mycket med svininfluensa-Sara. Idag höll jag mig på en armlängds avstånd så fort jag kunde, och spritade mig sedan maniskt om händerna. Jag tyckte jag hade klarat mig ganska bra, tills klockan var kvart i fyra och jag nästan hade jobbat klart. När jag minst anade det stod barnet bakom mig, och petade mig alldeles för mycket i håret. "Johanna, jag gör en ny frisyyyyr på dig." Med lite för mycket panik i rösten kväkte jag fram att jag kände mig fin som jag var idag, och tackade så mycket för friseringen. Sedan skämdes jag. Men bara lite.

Gravida står högst i topp på personer i riskzonen för att bli svårt sjuka. Tänka sig, det har jag läst i GP. Vilka följder det kan få vet ingen. Om jag insjuknar kanske min bebis föds med både knorr och tryne. Allt på grund av svininfluensan. Det är väl för väl att det finns plastik-kirurgi numera.



Tänk vad lätt denna lilla parvel har det. Han gosar gladeligen med svinen, slickar dem tillochmed på trynet, och är inte det minsta rädd för att smittas av deras läskiga influensa :) Bilden har jag lånat här.

Hot Mama!



Jag svassar nu mer omkring i ett par svarta stödstrumpor. Finns att köpa på apoteket, om nu någon av er skulle känna ett ha-begär :) Kan meddela att jag känner mig något läckrare utan dem, men guuuud vad skönt det är för ett par trötta gravid-ben!

För övrigt känner jag mig uppsvälld som en elefant, som att jag bär runt på en kropp som inte tillhör mig. Jag blir för sjutton anfådd av att knyta skorna! Jag antar att jag tagit klivet in i graviditetens mindre sköna del. Jag lusläser "vänta-barn-boken" som jag fått av min barnmorska, i hopp om att kunna motverka alla eventuella tråkigheter (typ snygga åderbråck och hemsk halsbränna). Nu är jag förberedd på precis allt! :) 


Sommar-scrap!

Visst har jag scrappat en del i sommar! Har bara inte haft ork att blogga. Imorgon är mitt sommarlov slut, och jag ska jobba litegrann på en förskola innan min kurs börjar. Så nu är jag tillbaka i min vardag igen, och kanske kommer lusten o orken att blogga regelbundet tillbaka. Annars får ni hålla till godo med mina få, sporadiska inlägg. Hur som helst, här kommer en LO som jag gjorde för ett par veckor sedan.



Annorlunda färgval för att vara mig, men jag gillar den! Bilder från en underbar sommardag på (och runt) Styrsö med min goa vän Sofia o hennes Mikael. Och ja, hela layouten är sned. Jag blev förstås galen på mig själv när jag insåg detta, och fattar egentligen inte hur det gick till!!! Men men, vad gör väl det om hundra år? :)

Kräsen bebis vs. kräsen gammal dam.

Ingen har väl missat reklamen för Kavli´s räkost, den med den söta dansande bebisen? Jag skrattar varje gång jag ser den, det klart att alla bebisar ska få räkost på mackan!

Men, är det bara jag som inte tycker att variant nummer två är ens i närheten av rolig? Samma koncept, men denna gången med en butter gammal dam i fokus. Ärligt talat, hur charmigt är det med en kräsen tant som kastar smörgåsar på golvet? Inte alls skulle jag vilja påstå. Byt ut reklamen genast, jag skäms!!!

Jag måste vara galen...

... som inte vill ta reda på om det bor en liten pojke eller flicka i min mage. Iallafall om du frågar lilla William, sex år gammal, som jag sitter barnvakt åt ibland. I fredags var första gången vi träffades sedan magen börjat växa.

Jag: Vad tror du att jag har i magen? En pojk- eller flickbebis?
W: Det vet väl inte jag. Det får ju du säga..
Jag: Ja, men jag vet inte heller vad det kommer att bli.
W: VA???? Ha´rru inte kollat? Men åk till sjukhuset då, så säger dom det till dig!

W har en bästa kompis, som just blivit storebror till en liten flicka. Könet visste de redan i förväg, så W måste nog tycka att könsultraljud är en självklarhet.

Jag: Vet du, jag och Daniel tänkte faktiskt inte ta reda på det. Det får bli en överraskning sedan när den föds, så får vi se om det blir en pojke eller flicka. Spännande va?

W tittar skeptiskt på mig en lång stund, och säger sedan strängt till mig: Men du måste iallafall åka till sjukhuset när den ska födas Johanna, så att doktorn kan hjälpa dig att ta ut bebisen. Det måste man faktiskt göra!

:)

RSS 2.0