Bebis-Layout!

Har ju inte visat ultraljuds-layouten till bebisens album ännu. Här kommer den!



Rubriken har jag stulit rakt av från en layout jag såg på scrappiz. Ska kolla upp vem det var som gjort den, och återkomma med det!

Härliga helg!

Efter min ruskigt sköna slappar-vecka har jag haft en jättehärlig helg! I fredags hade vi två av mina favvo-tjejer och deras sambos här. Vi var över och käkade på restaurangen runt hörnet, och sedan blev det vin och mys hemma hos oss. Supermysig kväll, som måste göras om snart igen!

Igår var jag en sväng med mamma och lillebror i partille. Först Allum och sedan Triumf-glass, där fröken smällde i sig nästan tre kulor! Nästa gång ska jag bara ta två :)

På kvällen spelade Daniel med sitt coverband på en 25-årsfest. Jag känner inte födelsedagsbarnen personligen, men flera av deras vänner så jag fick komma med jag också. Vilken rolig kväll det blev! Jag hade ställt in mig på tidig hemgång, men jag och magen hoppade runt på dansgolvet ända till festen slutade strax före halv tre. Det kändes i fötterna och ryggen när jag vaknade imorse kan jag lova! Men myran måste ju få lära sig dansa till pappas gitarr-solon, eller hur? :)

Nu väntar ännu en ledig vecka, jag ska njuta som sjutton!


Indisk prinsessa?

Tänk om man vore det. Eller åtminstone en välbärgad indisk tjej. Enligt rykten från Gothia Cup checkar indiska tjejer (rika antar jag) in på "Mamas place" då de är gravida. Hur mycket jag än försökte luska, så fick jag aldrig någon ordentlig förklaring till vad detta kunde innebära, men visst låter det lyxigt ändå? De lär inte behöva oroa sig för svullna gravidfötter eller åderbråck inte! De söta indiska männen som bodde på min skola kunde för allt i världen inte förstå hur Daniel kunde låta mig arbeta när jag var gravid - haha!

Att de hade gott om stålar var något vi insåg mer och mer ju fler dagar som gick. De var tillexempel helt bestörta över att hela laget skulle dela på en toalett, och luftmadrasser var nog knappast något de skådat tidigare. Alla lag som reser långt får lov att låna luftmadrasser på skolan, dessvärre fick vi inte någon pump förrän ett par dagar efter lagen anlänt. Brasilianarna och litauerna blåste gladeligen upp sina madrasser själva. Indierna däremot valde att sova rakt på golvet i väntan på att pumpen skulle komma. (Ja, det är sant!) När de sedan fått pumpen var inte det heller gott nog. "Next year we wan´t to have a foot-pump. This is really not good for our back!"

Att duka undan efter sig i matsalen var definitivt inte något som tillhörde deras vardag. När husmor för sjuttioelfte gången påminde tränarna om att deras pojkar var tvungna att ta bort sina tallrikar själva ursäktade de sig så hemskt mycket, och lade till att pojkarna inte var vana vid det, eftersom de har tjänare hemma!

I vår reception/ledarrum bjöd vi tränarna på kaffe. Samtliga lag på skolan tog själva för sig av detta, precis som det var tänkt, förutom indierna förstås. En förmiddag när jag precis satt mig ner i soffan för att vila fötterna kom en av de indiska männen in i rummet och frågade: "Do you have hot coffe, Johanna?" Jag pekade trött på disken och sa, "Yes, of course, it´s over there in the termos.." (heter det termos förresten? haha). "Can you please help me?" Ord och inga visor, jag fick snällt resa på mig, hälla upp kaffe med en skvätt mjölk i en av våra lyxiga engångsmuggar. Precis som om det vore nåt jäkla café jag bedrev. Så, om man skulle gifta sig med någon rik indier kanske? Det verkar ju vansinnigt bekvämt!

Utvilad!

Ja, för första gången sen Gothia känner jag mig pigg och utvilad! Skönt.  Vilda bebin var uppe med tuppen idag, piggare än någonsin verkar det som :) Ska fixa mig en god frukost, sen lite fixande här hemma. Ikväll kommer två av mina söta tjejer hit med sina darlings, vi ska ut och käka på restaurangen runt hörnet. Blir nog hur mysigt som helst!

Trevlig helg!

That´s amore!

Igår kväll var vi, för andra gången, på den underbara italienska restaurangen "That´s Amore" på Linnégatan. Väl värt ett besök för den som vill ha en annorlunda restaurangupplevelse, och uppleva Italien "på riktigt". Fyra rätters middag - med hemlig meny, allt du väljer är kött eller fisk som huvudrätt, resten är en överraskning från kocken! Dessutom kan du få svar på allt du någonsin undrat om det italienska köket, och vinerna som serveras presenteras in i minsta detalj. Som sagt, en upplevelse utöver det vanliga.

Idag ska det städas och grejas här hemma. Ska även försöka beta av ett par måsten från listan, däribland ansökan om studieuppehåll. Ikväll blir det en återträff för alla Gothias funktionärer på Hard Rock café.

Kram Johanna.

En fantastisk vecka!

Äntligen hemma igen, efter en vecka som skolvärd på Gothia Cup. Det har varit otroligt roligt, spännande, lärorikt, stressigt och tufft - allt på en och samma gång! Vi har fått så ruskigt mycket beröm för våran insats på skolan, utav "våra" lag. Jag sparar dem som guldkorn i en liten ask inför framtiden.

"Allt har gått jättebra och lätt tack vare de underbara tjejerna som har tagit hand om servicen på skolan!"

Jag är numera expert på att läsa spelprogram och matchresultat, tipsa om färdväg med kollektivtrafiken i stan, koka lagom starkt kaffe utan att använda mig av måttsats (det är sant, det fanns ingen alls på skolan), prata engelska i lightversion (brasilianare, indier och litauer är verkligen inga experter!) samt le och se glad ut trots att jag bara fått fyra timmars sömn.

Nu njuter jag av att vara hemma igen, sängen har aldrig varit så skön att ligga i förut. Inatt sov jag tretton timmar, och därefter fyra timmar mitt på dagen. Nu är det snart dags att krypa i säng igen. Kroppen känns helt mörbultad! Daniel är glad över att ha mig hemma igen, och vilda bebin är nog ruskigt glad över att mamsen dragit ner på tempot efter denna intensiva vecka. Jag återkommer med ett par skojiga anekdoter från veckan när jag har mer tid och ork. Och, om jag är tuff nog att sova ifrån min bebis en hel vecka nästa sommar så lär jag inte kunna hålla mig ifrån Gothia Cup, vilken upplevelse!


Checklista Gothia Cup

arbetade timmar: 15-20 timmar per dag
sömn: ca. 4 timmar per natt
inbrott i skolan: 1 st.
polisanmälningar: 2 st.
ambulansutryckning: 2 st.
besök av räddningstjänst: 2 st.
fått skäll av räddningstjänst pga. slarv: 1 st.
svettiga brasilianare på skolan: cirkus 75 st. (+ 15 st. som känner till den underbara uppfinningen deodorant).
tjatiga (men mycket trevliga) indiska  män: 4 st.

Återkommer med en fullständig rapport så fort veckan är över.

Fröken Flodhäst!

Jag och Bullen (arbetsnamnet på bebisen, om hans söta morbror får bestämma) förbereder oss för en vecka på Gothia Cup. Igår var jag och hämtade upp en massa prylar som vi behöver på skolan - däribland två överfulla pärmar med information som vi skolvärdar förväntas hålla reda på. Jag blev yr i huvudet efter att ha läst en tredjedel av den första pärmen, och minns knappt ett enda skvatt. När är det ok att börja skylla ifrån sig på sina graviditetshormoner tro?

Två stycken läckra tröjor har jag också blivit tilldelad som jag förväntas hushålla med i åtta svettiga/regninga dagar. Det är nån slags pikémodell i kornblå polyester. Kunde varit hur snajsig som helst om det inte vore för den obefintliga passformen. Storlek 40 blev fröken tilldelad (och det beror inte på den lilla magen, det var grymt små storlekar) och den går nästan ända ner till byxlinningen. Tjusigt värre! Sitter som ett smäck över bröstet och går sedan rakt neråt. Inte en kotte kommer se att jag är på smällen, utan enbart tro att jag är lite lönnfet sådär. Jaja tänkte jag optimistiskt, jag har ju åtminstone smala ben! Det var innan jag för säkerhets skull provade alla mina jeans. Jösses, jag får knappt på mig dem! Och nu menar jag inte att jag inte kan stänga dem i midjan, jag har fått förstora dem med hårsnodd i säkert två månader tillbaka. Nej, nu pratar vi om att de är för små, på riktigt. Sitter som ett korvskinn över rumpan och låren. Är det verkligen meningen att man ska förvandlas till fröken Flodhäst redan efter halva graviditeten? Jag blir alldeles svettig när jag tänker på hur mycket nya kläder jag kommer tvingas köpa. Ja, så svettig att jag nog ska skynda mig att ta av min Gothia t-shirt! Den ska ju trots allt hänga med mig i ett antal dagar till.

Dator finns att tillgå på skolan, så jag ska försöka underhålla er med mina storys så gott jag kan under veckan!
Kram på er!

mys-vecka!

Efter en galet härlig helg i solen så är jag ledig hela veckan och tänker göra precis ingenting! Ingenting jobbigt åtminstone :) Ikväll tar jag med mitt pick och pack till gråbo och hänger med de gamla lite, hehe. Tänker vila upp mig ordentligt! På lördag skall jag checka in i en skolsal, där jag ska ligga och vrida mig på en oskön luftmadrass i åtta nätter. Ska arbeta som skolvärd för Gothia Cup, och är ruskigt nervös över hur detta ska gå. Har jag tur blir det en fantastiskt rolig upplevelse, annars lär ni få läsa ett och annat snyftande inlägg här på bloggen medan veckan går! :)

Första bebis-LO´n!

Här har det varit alldeles mulet hela förmiddagen, och därmed första dagen på läääänge som jag tillåtit mig själv att sitta inomhus och uggla. Bestämde mig för att scrappa något med ultraljudsbilden, så nu är första bebis-layouten gjord!



Denna blir till mig och Daniel, har tänkt att scrappa ett litet album till oss om graviditeten och våra tankar om att bli föräldrar. Men skrutten ska förstås få ett alldeles eget album också!

LO´n är i liggande A4 format, och är gjord som en lift av en LO härifrån.


Hoppas ni haft en underbar helg i det sköna sommarvädret!


Njut!

Passa på o njut av det fantastiska vädret, nästa vecka ska det visst bli regn. Urk! Jag hoppas för allt i världen att detta inte var den enda sol vi fick. I helgen tänker jag njuta tills jag spricker! Ikväll blir det middag på en solig uteservering med några vänner, mysigt!

Trevlig helg på er!

"Bara jag", v. 26

Egentligen lovade jag detta kortet redan i början på förra veckan, men jag fick annat för mig när solen sken :)



Ja, tänka sig, förra måndagen var jag och Daniel på ultraljud!!!! Så nu är det ingen hemlighet längre, i november ska vi få en liten skrutt! Den 23:e är det sagt, så det kanske snarare blir i december. Detta är förklaringen till att jag varit så galet omotiverad till det mesta de senaste månaderna, jag har varit så otroligt trött! Plugga och jobba är vad jag orkat med ungefär :) Scrappa har det knappt varit på tal om..  Men nu är det mycket, mycket bättre. Jag mår hur bra som helst, och hoppas att det kommer fortsätta så! Igår gick jag in i vecka 20, så halva tiden kvar ungefär, det går ruskigt fort! Bilden är förstås inte optimal, precis som vanligt, men det rosa lilla hjärtat är en otroligt söt liten klädnypa som jag inhandlade på Balders Hage för ett par veckor sedan. Man kan hitta scrapfynd i de flesta affärer, bara man letar ordentligt :)

RSS 2.0