Sol, sol, sol!

Jag vet att jag lovade en spännande uppdatering här i bloggen häromdagen. Men så kom ju värmen, och då kan man ju knappast sitta framför pysselbordet - ellerhur? Här kommer istället min LO som ligger ute på Veckans Skiss denna veckan.



Bilden är på min goding till kusin, för ett par år sedan. Under rubriken står det: "Tänk att inte pappor förstår det. Allra sötaste lilla Filip kämpar med att få tillbaka sina köttbullar på spettet - som pappa just tagit av..."  Kika nu in på veckans skiss, alla scrapsugna, så jag får se era tolkningar av min skiss!

Kram i sommarvärmen!

Kärlek!

Idag firar jag och Daniel 3-årig förlovningsdag. Tänk vad tiden går fort :) Vädret är strålande, så det blir nog middag på en uteservering ikväll. Jag firar i bloggen genom att visa en LO på oss två tillsammans, som jag inte visat förut. Den är gjord för länge sedan, över ett år sen, men den är fortfarande en av mina favoriter, jag älskar fotot, och ja, jag tror på kärleken!



Just det, jag firar något annat i bloggen också - nämligen att det är jag som står för skissen på Veckans skiss-bloggen denna veckan. Skynda dit nu allihop, och tolka min skiss! Ikväll ska jag lägga upp veckans kort för projektet "bara jag", det slår både förlovningsdag och skissritande kan jag lova :)

"Bara jag", v. 22 & 23

Hm, jag har ju inte helt legat i fas med mina kort till projektet "bara jag". En del har blivit gjorda, men inte visade i bloggen, och några är påbörjade i tanken men inte gjorda ännu :) Jag hade även en period där jag tröttnade lite på dem, kändes som att all inspiration försvann och det bara blev samma, samma, samma på alla kort. Nu har jag dock ägnat lite tid åt att kolla igenom dem flera gånger, och det stämmer ju förstås inte! För mig är korten en skatt som besrkiver mina tankar och händelser från de gångna veckorna, självkart måste jag fortsätta! Så igår eftermiddag när det inhandlats lite nya "lagom små" bokstäver, och härliga dekorationer, infann sig min skaparlust igen. Tre kort blev det, v. 22, 23 & 24. Idag visar jag korten för v. 22 & 23, 24:an kommer snart :) Jag har scannat in dem, vilket jag inte brukar göra. Så ni får hålla till godo med sneda kort och fula kanter här och var, hihi.



Vecka 22 var fantastisk, jag spenderade hela helgen utomhus i det härliga vädret tillsammans med nära och kära. Jag för små anteckningar varje vecka, så att jag ska minnas, om jag nu inte gör kortet på en gång. För denna vecka hade jag egentligen valt ordet "värme", men när jag kom hem med denna söta solen från "Fancy Pants" igår, så var jag förstås tvungen att byta! :)

"Det har varit fantastiskt väder hela helgen, sol och värme!!! Härliga sommar - jag njuter av varje sekund i solen!"

Under vecka 23 gjorde jag min sista tenta för terminen, och ordet för denna vecka blev såklart "sommarlov".



"Terminens sista tenta är avklarad! Nu väntar ett långt härligt sommarlov. ÅÅH! Vad jag tänker njuta av dessa månader..."

jihoooo!

jag fick VG på min matte-tenta, som jag i ärlighetens namn hade pluggat galet lite inför. det kanske är mattelärare jag borde bli? :) och ja, jag får lov att skryta hur mycket jag vill här - det är ju min blogg, ellerhur? :) nu kan jag pusta ut, och njuta av sommarlovet ordentligt (fast jag bara jobbar och jobbar i och för sig, men ledig från skolan är jag ju allt!)

kram på er!

Äntligen lite scrap-tid!

Med massa nya härliga foton från helgen fick jag äntligen lite scarpsug. Bläcket i skrivaren tog slut efter två små ynka foton, men en scrapsida kunde det ju bli iallafall. Gjord efter en tävlingsskiss på Veckans skiss-bloggen. Färgerna stämmer inte helt med verkligheten, speciellt den gröna, men är man kass på att fota layouter så är man :)



Bilderna är på min kusins ruskigt söta dotter, och hennes minst lika söta lilla morbror som hade åtta-årskalas i helgen. (Jag har visst inte bett om lov att lägga ut barnen på bloggen, jag hoppas deras mammor och pappor inte misstycker?!?)

När jag egentligen hade scrappat färdigt, och borde rest mig från röran vid pysselbordet, kunde jag förstås inte låta bli att få för mig att måla dit den tjocka svarta ramen runt om. Inte helt nöjd med den, men vad gör väl det om hundra år?

Jäkla förkylning!

Jag är så galet trött på min förkylning som aldrig vill släppa. Nu vill jag bli pigg och ordentligt frisk så jag kan njuta av min pluggfria vardag på riktigt!

Har haft en bra helg, med studentfirande för kusinen i fredags och en tripp till Ullared med mamsen igår. Tänk att de har Panduro outlet där - en guldgruva för pyssliga människor! :)

Vi började besöket med att tålmodigt baxa upp tre resväskor modell stor (läs: störst) till bilen som vi förstås fått parkera längst bort på den gigantiska parkeringen. Eller rättare sagt, mamma puttade tålmodigt på sin tunga kundvagn och jag gick bredvid och surade med den tredje resväskan rullandes efter mig. Stackars lilla mamma som fick en sån argbigga med sig till Ullared, det var ju resväskorna som var anledningen till att vi åkte - och ändå kunde jag inte låta bli att klaga! :)

Nåväl, humöret steg efter att jag fått en hamburgare i magen och jag höll mig glad i säkert tjugofem minuter! Vi begav oss in i folkmassan på Gekås igen, och jag var glad och käck ända tills en mindre trevlig dam tvingade mig att flytta på mig så att hon kunde köra förbi mig med sin barnvagn. Trots att det fanns hur mycket plats som helst bredvid!!!  (såg hon inte att jag stod och vilade mina trötta ben?). Jag skällde lite, och mamma skämdes. Jag skyller mitt otrevliga humör på min hemska förkylning. Man kan skylla precis allt på den, så det så! :)

I eftermiddag är det jobb som gäller, hos mina "nya" söta barn, och då ska det tittas på film. Lilltjejen är så söt så man nästan dör, och säger de mest lustiga kommentarer (jag får bita mig i kinden ibland, för att inte börja skratta..). Sist jag var där berättade jag att jag snart är färdig lärare, men att jag måste gå i min "vuxenskola" ett tag till.

Flickan svarade: "Ja, du kan ju inte börja jobba på en skola ännu för du är ju inte riktigt fullvuxen ännu, eller hur? Du är ju lite vuxen Johanna, och litegrann som ett barn."
Jag: "Jaså, är det så det är?"
Flickan: "Ja, det ser man ju. För du är ju väldigt kort fortfarande."

Trevlig söndag!

"Om Leijonborg fick en studentplånbok.."

Som student vid Göteborgs Universitet får man med jämna mellanrum hem en tidning som jag brukar tycka är måttligt intressant. Men, som mycket annat duger den att bläddra i medan man mumsar frukost - och kolla in vad jag hittade där senast; Lars Leijonborg tjänar cirkus 17 gånger mer om året än vad en student (som inte jobbar extra) har i årsinkomst. Med i artikeln fanns en skojig liten lista över vad Leijonborg skulle få betala för livets nödvändigheter om de var 17 gånger dyrare än vad de verkligen är. Kolla in dessa exempel, det är så man blir mörkrädd:

Ett paket pasta för 15 kronor skulle motsvara 255 kronor. (Leijonborg käkar troligtvis inte nudlar, eller vad tror ni?)

En månadshyra på 3500 kronor skulle ministern få punga ut 59 500 kronor för. (Skulle du vilja betala så mycket för en etta med kokvrå kära högskole- och forskningsminister?)

Ett 6-pack dasspapper för 35 kronor skulle ur Leijonborgs tjocka plånbok kosta 595 riksdaler.

Det är väl för tur att det bara är studenter som har det så här illa, annars skulle vi säkerligen ha åtminstone en minister som torkade sig med tidningspapper i rumpan eller ständigt övervägde om det inte var bättre att få förstoppning än att lägga pengarna på toalettpapper (vem skulle inte göra det, om man tvingades betala så mycket pengar för lite stackars papper?)

Det är tur att studenter har en skola att gå till, där kan man bajsa helt gratis.

Sommarlov!

Härligt, härligt, härligt! Tentan är avklarad. Nu ska jag njuta av livet som icke-student och ledig människa i tre hela månader.

snart...

..så har jag sommarlov :) ska iväg till skolan en sväng och skriva en tenta, som jag ägnat minimalt lite tid att plugga på (jag hoppas det går vägen ändå!!!). sen ska jag njuta ända till september, inte en tanke ska jag ägna åt alla skol-måsten! ska bli så härligt! men en och annan jobbdag hoppas jag ju på förstås - håll tummarna!

kram

RSS 2.0