...

Jag räknar dagarna till lördag, då bröllop står på schemat! Kommer bli fantastiskt!

Håll tummarna för fint väder, och att Skrutten vaknar på rätt sida just den dagen ;) Han skall alltså inte få gå på bröllop, utan tillbringa dagen och natten utan mamma och pappa för första gången. Mormorn och morfarn har fått den stora äran att ta hand om vår lilla guldklimp. Jag tror, och hoppas, att det kommer gå alldeles strålande!

Ha en härlig vecka i solen kära vänner!

Jag vann!

Minns ni mitt babbel om jämförelsesjukan föräldrar emellan?

Gissa vilken bebis som var den enda av sju som kunde sitta själv, när vi hade mamma-träff i måndags?



De andra mammorna blev ganska så stressade över mitt begåvade barn.
"Men åååååå, kan han sitta! Vad duktig han är!"
"Ja, han har kunnat det ett tag nu" svarade jag förstrött, som om det vore en värdslig sak.

Fast de andra bebisarna kunde åla. En del av dem var till och med redo att krypa, och reste sig nöjt upp på knäna och viftade med rumpan i vädret.

Benjamin däremot, har fortfarande inte gjort den minsta ansats till att röra sig framåt på egen hand.

Men det råkade jag visst glömma av att nämna!

Underbara sommar!

Precis när jag publicerat det förra inlägget, förde jag över lite nya foton till datorn - och insåg plötsligt att det bara finns en enda anledning till uteblivet bloggande! Jag har helt enkelt njutit av livet, värmen och solen tillsammans med min lilla ljuvliga unge, underbara familj och vänner, och fantastiska sambo.

Kolla in dessa härliga bilder tillexempel! Benjamin och jag låg på en filt i Slottskogen tillsammans med min fina vän Sofia hela eftermiddagen i lördags, och kikade på alla duktiga löpare i Göteborgsvarvet.










Underbar dag, i underbart sällskap! Sol=glädje!

Johanna.


Bloggtorka!

"Jag väntar på ett inlägg i bloggen.." påpekade en av mina kära vänner igår (som för övrigt inte bara väntar på det, hon är höggravid och redo att klämma ut en liten goding, när nu han/han behagar komma. Som jag längtar!).

Och ja, det råder ju faktiskt en väldigt trist bloggtorka här just nu. Jag skyller på att solen har letat sig fram och att Benjamin har haft ett par dagar då han inte hyllat livet direkt - ingenting verkar speciellt roande för min lilla goding just denna vecka (och jag har därmed varit dödstrött på kvällen, när han somnat och jag fått en välbehövlig paus, ingen ork över för att blogga finurliga inlägg alltså).

Dessutom förbereder jag mig för vårsommarens stora happening! Nästa helg går det av stapeln, bröllopet mellan våra underbara vänner. Jag har fått den stora äran att skriva placeringskorten, så det ska fixas i dagarna. Dessutom skall kläder/accesoarer fixas till mig och Daniel. Och jag skall förbereda mig mentalt på att lämna bort Skrutten över natten för allra första gången! ;)

Det är mycket just nu alltså, men snart är jag nog på banan igen. Håll ut :)

Kram på er!


Blivande brud!



Här kommer den, som utlovat! Bilden på den blivande bruden, klädd i nitar, skinn-rock och annat snyggt ;)

Sålde pussar och kramar på stan (och morötter till de blygsamma!), samlade kalsong-lappar, och fotograferade sig med diverse olika personer på stan, på uppdrag av sina kära vänner. Hon bjöd på sig själv till max, en underbar tjej att fixa möhippa för helt enkelt. Sötaste du, nu längtar vi så till bröllopet!

Ljuvliga unge!



Skrutten är inne i en härlig period, han är så glad och nyfiken på allt som händer runt omkring honom. Så länge någon roar honom med något spännande så är han nöjd och gó, jollrar en massa och skrattar högt. Bästa tecknet på att han trivs med tillvaron är när han väser/flåsar. Det händer så fort han får syn på något riktigt skojigt! Och om han inte känner sig road, ja, då talar han om det också förstås, på sitt eget lilla bestämda vis! ;) På bilden ovan har han fått smaka på leverpastejsmörgås för första gången. Mums, vad gott det var, och så spännnde!

Jag njuter för fullt av att tillbringa mina dagar med denna ljuvliga unge. Det är underbart att få vakna upp bredvid en liten jollrande prins (som är nöjd och gosig, trots att han väckt sin mamma för en mat-slurk minst två gånger under natten, oftast tre, och ibland fler än så..). Och jag kan inte vara annat än nöjd jag också,  det soliga morgon humöret smittar av sig till mamman, trots att klockan bara är runt sju.

Idag åkte vi iväg tidigt, tidigt, och åt frukost i Gråbo med min mamma och hennes vän. Sen fick Skrutten mysa själv med mormor en stund medan jag var iväg och klippte mig, hos min fina Hanna! Mormorn hävdade att det bara var roligt, trots att Skrutten grät efter mamman en smula. Hur som helst, nu är jag fin i håret igen! Härligt!

Eftermiddagen tillbringades med min vän Carro med fina, fina magen. Vi längtar så vi nästan spricker, Benjamin, Daniel och jag, efter att få träffa godingen som bor i hennes mage. Snart kommer den! :)

Och vädret, ja, vad ska man säga om det? I lööööööv sol och sommarvärme! Livet är underbart helt enkelt!

/Johanna, med vårkänslor i kroppen!

Lovely!

Igår hade jag en heldag på bortaplan, utan min lilla prins. Det vankades möhippa för en av mina bästa vänner! Vi kunde inte valt en bättre dag, solen sken och vi hade det huuuuur härligt som helst!

Skrutten hade det supermysigt han med, var med pappa och hälsade på hos sin farmor och farfar hela dagen och verkade inte sakna mig det minsta. Känns fantastiskt skönt att veta att jag kan ge mig iväg på äventyr utan problem! :) Nattningen var det dock lite värre med, Daniel fick kämpa med en ledsen liten gosse i nästan två timmar, innan han slocknade av ren utmattning. Plutten! Men men, vi får öva vidare så ska det nog gå fint så småningom också!

Idag är Daniel iväg på spelning på bröllop, Skrutten sover sedan en timme tillbaka, och jag ska slänga mig i soffan och titta på något tjejigt!

Bilder på den blivande bruden utlovas inom en snar framtid! :)

Kram på er!

Hjälp sökes!

Kära ni, jag är på jakt efter en fin sak, som jag sett i en blogg någonstans - men minns förstås inte var! Kanske kan någon av er hjälpa till?

En stjärna (i sten, gips, cement - herregud, jag minns inte ens det!) som man kunde beställa, med valfri text inristad. Passade fint som present till en bebis tillexempel, med namn och födelsedatum. Samma tjej gör även fräcka &-tecken att ha som prydnad vill jag minnas. Även på dem kunde man beställa text!

Är det någon som har koll på detta, lämna en kommentar pliiiiiis - så blir jag gör-glad! :)

Kram!

Tji fick jag!

Igår skröt jag lite för min kusin om att jag inte haft ett endaste problem med försäkringskassan sedan Skrutten föddes. Eller ja, skröt och skröt.. Hon hade haft lite krångel med dem (som varendaste föräldraledig/sjukskriven/andra-som-kan-ha-med-försäkringskassan-att-göra tyvärr verkar råka ut för titt som tätt) och jag talade om att för mig har det funkat alldeles utmärkt.

Tills idag. Jag hade en ganska så super-mega-viktig fråga att ställa till försäkringskassan, och ringde därför deras kundcenter. Möts av ett långdraget välkomstmeddelande kring deras öppettider under kristi himmelsfärd, nåt osammanhängande babbel om pensionsfrågor följt av en mansröst som skall ge mig ett antal olika alternativ att välja mellan.

"Vill du beställa en blankett för att begära föräldrapenning eller sjukpenning? Tryck 1." förklarar mansrösten. Jag, som inte vill beställa någon blankett, väntar på nästa alternativ.

Jag väntar lite till.

Och lite till.

"Du har inte gjort något val. Samtalet kopplas ifrån."
säger han plötsligt, och kopplar ifrån mitt samtal snabbare än jag hinner blinka.

Ursäkta?! Jag trodde hela poängen med att "göra ett val" innebar att jag fick flera olika alternativ att välja emellan. Jag hade tydligen fel.

Två gånger till ringer jag, och möts av samma märkliga meddelande. Jag kollar almanackan, men nej - det är inte första april idag. De är helt enkelt bara helt jäkla urbota dumma i huvudet.

/Johanna, som numera tillhör den stora skara människor som är liiiiiite irriterade på den där kära försäkringskassan.


...

Man kunde visst sjukskriva sig från mitt mamma-jobb! :) Jag vaknade med feber inatt, så Daniel fick stanna hemma som föräldraledig med Skrutten idag. Jag har legat nerbäddad i sängen och sovit, knaprat halstabletter och kollat på en halv-kass tjej-film! Det kan bota vilken krasslig människa som helst ;)

Nu känner jag mig nästan som mig själv igen, så imorgon återgår vi till det vanliga. Nu står städning på schemat, och sen blir det jordgubbar med glass (tjohooo, vilken vår-känsla!) framför mitt Desperate Housewifes.

Kram på er! 

Sjukstuga för mig, cirkus för Skrutten!

Jag känner mig sjuk. Och det händer faktiskt inte särskilt ofta. Förkyld kan jag vara i veckor, och ofta flera gånger om året. Men sjuk, det blir jag bara ibland.

Igår när jag gick och la mig rev det i min hals, som en sandpapper ungefär. Imorse kändes det fem gånger värre, som om femtio sylvassa små knivar stack mig i halsgropen. Ni fattar känslan va?!

Om jag hade haft ett vanligt jobb så hade jag sjukskrivit mig idag. Men, från jobbet jag har nu, att vara mamma till en liten gosig prins kan man inte sjukskriva sig. (Jo, det är faktiskt ett jobb, hävdar jag! Världens viktigaste, och världens roligaste!) Då får man bita ihop, och låtsas som ingenting.

Om Skrutten hade tråkigt med sin sjuka mamma?! Inte det minsta, skulle jag vilja påstå. Jag har nämligen (med min huvudvärk) varit extremt osugen på att lyssna på gnäll och uttråkade utrop, så prinsen har fått roa sig med precis vad han velat. Allt för att hålla hans humör uppe. (Ja, i vanliga fall händer det faktiskt att han får ha lite tråkigt ibland. I typ två minuter medan hans mamma värmer mat/klär på sig/går på toa/snabbkollar facebook.) Han har bland annat testat rösten i trappuppgången, ätit upp ett reklamblad, och fått stå upp i sängen och rycka i/bita på sin dyra fina pingu-mobil. Det kan hända att han har haft mer lattjo idag än på länge!

Fast tala inte om det sista för Daniel. Vi hade visst kommit överrens om att det inte var tillåtet att dra i den dyra mobilen över sängen. Men det råkade jag glömma av idag.

"Han verkar lite rastlös tycker jag..."

Jag och Skrutten har vart i Gråbo i helgen. Det vankades konfirmationskalas för min lillebror, så vi fick lattja med hela tjocka släkten en hel eftermiddag. I love it!

Skrutten däremot, tycker inte att kalas är något vidare. Det är liksom på tok för många ansikten som vill hälsa på honom var han än vänder sig. Det är inte det att han inte tycker om att träffa människor, men han verkar föredra att träffa några stycken i taget (och inte 35-40 st som det råkar vara när vår släkt ställer till med fest!)

Hur som helst, så verkade han tycka att det var ganska okej att kalasa denna gång, och kunde till och med tänka sig att gosa lite i min mosters famn en stund. Han betedde sig ungefär som han brukar; vägrade sitta ner längre än två sekunder (stå upp är tydligen hans melodi, det har vi hunnit lära oss!), gnagde frenetiskt på sina leksaker likt en ilsken hundvalp, och när han utforskat dem färdigt (efter max trettio korta sekunder) gnällde han högt och tydligt för att tala om att det var dags att räcka honom en ny.

"Han verkar lite rastlös, tycker jag..." påpekade min moster, medan svetten rann i pannan på henne efter hennes ivriga försök att roa vår bestämda gosse.

Tack!, vill jag bara utropa. Att någon annan människa faktiskt märker att min lilla Skrutt inte alltid är den lättaste bebis att handskas med. Ibland har jag nämligen undrat om det är mig det är något fel på? Om det är jag som är en alldeles ovanligt lat mamma, eftersom jag inte lyckas tillfredställa min lilla bebis varje minut, dagarna i ända? Passar jag helt enkelt inte som förälder, eftersom jag ibland tänker tanken att det vore skönt om min bebis kunde tänka sig att göra samma aktivitet i åtminstone två minuter, istället för en?

Missförstå mig inte nu. Jag vet att bebisar kräver ruskigt mycket uppmärksamhet. Jag vet att det är min uppgift att roa min lilla goding. Men jag vet också att bebisar är olika. Vissa är som små rastlösa hundvalpar, och andra trivs med livet så länge de får ligga på en filt och titta på en och samma leksak dagarna i ända. Min bebis tillhör definitivt inte den sistnämnda kategorin.

Däremot trivs han väldigt bra om han får gnaga på sådant som inte är ämnat för bebisar att gnaga på. Tillexempel räkningarna på kylskåpet, eller blommorna i fönstret. Då kan han slå ihjäl säkert fem-tio minuter. Och svälja en och annan pappersbit/giftig blomma på köpet!



Som synes delar hans mamma inte hans fascination för att stirra rakt in i kylskåpsdörren, men ibland får man helt enkelt stå ut ;)


/En mams, som älskar sin lilla rastlösa bebis oändligt mycket, precis som han är!

Mamma-mys!





Daniel tog dessa fina bilder på mig och lillprinsen, precis innan vi skulle iväg på grillfest i lördags. Jag älskar dem! (Allra mest kanske för att vi sällan hamnar på bild ihop!) Ska scrappa något fint till Benjamins album, så fort jag får tid och ork... Först måste dock pysselbordet röjas av ordentligt, det ser jag inte fram emot riktigt lika mycket :)

I veckan hinns det dock inte med nåt scrappande skulle jag gissa, då den är fylld med massa trevligheter. Imon kommer Skruttens farmor hit och hälsar på, Benjamin ska vaccineras (det går visserligen inte under kategorin trevlighet, men ändå!) och vi ska tok-mysa med min syster så mycket vi bara kan! Hon är hemma från Stockholm under veckan och hälsar på - det gillar vi!

Ha en härlig vecka kära vänner!

Jag älskar...

...att vara mamma till denna lilla solstråle:



Vilken lyx det är att få lov att tillbringa sina dagar med en liten ljuvlig bebis. Ja, det är faktiskt lyx att få vara föräldraledig!

Just nu njuter vi av att våren är här, vi spenderar dagarna med vänner och familj, fikar en väldans massa (eller ja, mamman fikar, och bebisen får titta på... eller möjligtvis gnaga lite på en majskrok!) vänjer oss vid att vara ensamma hela dagarna utan en mysig sambo/pappa, och Skrutten tränar sig för fullt på att sitta!



Och det är KUL, som ni ser! Men lite vingligt förstås! ;)

Kram!


...

Jag är inte oersättlig (säger man så?!). Mina killar hade det hur mysigt som helst tillsammans i ett par timmar, helt utan bröst. Lilleman käkar fin fint ur flaska också!

Så nu vet ni det ;)

Vi sitt-tränar!

Hej kära vänner, hoppas ni hade en härlig valborg! Själv firade jag den med att lägga mig extra tidigt, var helt slut efter en dag med en gnällig liten prins. 5 månader fyllde han igår, och är den underbaraste lilla kille man kan tänka sig! Igår var dock humöret inte på topp, han gnällde och dreglade om vartannat. Skulle tro att det är en liten tand på gång, vi tycker oss skymta två vita små "prickar" på tandköttet, så snart dyker den nog upp. Så fort tiden går!

Idag ska jag rymma iväg en liten sväng, så mina killar får vara ifred, de behöver få öva sig lite på det. Skrutten trivs förstås hur bra som helst med pappa, men han har liiiiite svårt att slita sig från mammas bröst ;) Om en månad ska vi på bröllop, och då är det tänkt att han ska vara med mormor och morfar. Det kommer säkert gå alldeles utmärkt, men vi tänkte börja smygträna lite redan nu..

Och tränas gör det på flera håll! Att ligga på mage tycker vår lilla goding inte är något vidare, däremot är det roligt att sitta upp!



Lite vingligt är det förstås, och rätt som det är faller han åt sidan. Men det gör imte så mycket om man ramlar på sköna kuddar! :)



Än så länge fixar han bara korta, korta stunder utan stöd. Och han fattar nog inte riktigt ännu att han sitter själv, men med lite övning så kommer det nog snart :)

Ikväll ska vi på grillfest hos Daniels bror med tjej, mysigt värre! Ha en trevlig helg!

RSS 2.0