Jag tänker aldrig mer flytta ;)

Flyttstädning och flytt gick strålande, tack vare ovärderlig hjälp från våra underbara familjer. Jag älskar vår nya lägenhet, det känns som vi kommer stortrivas här! Men puh, vad jobbigt det är att flytta, jag tror vi blir kvar här! :)

Imorgon installeras vår telefon, sen lär det dröja några veckor innan internet kommer. Just nu snål-surfar jag på någon granne, med en inte så nöjd sambo i bakgrunden. Använda andras nätverk i smyg får man bara göra om man måste fixa något viktigt - att blogga går tydligen inte under den kategorin ;) Så det lär bli snålt med inlägg ett tag framöver. Om inte någon av er vet hur man bloggar från en iphone förstås?! Skicka en instruktion isåfall!

Skrutten verkar gilla vårt nya hem, här finns gott om plats att krypa omkring. Ja, han var så sugen på att få komma upp och busa imorse, att han bestämde sig för att det var morgon redan halv fyra! Icke, sa mamman och pappan bestämt - och genomled en av de värsta nätter sedan prinsen föddes. Han illvrålade och babblade om vart annat, och vägrade bestämt att sova. Efter någon timmes krångel däckade han lyckligtvis, och lät den trötta mamman sova till halv sju åtminstone! :) Idag har vi vart iväg och köpt en rullgardin till sovrummet, hoppas att han sover något bättre inatt.

Om ett par veckor är det tänkt att han ska flytta in i sitt rum, men först ska där fixas iordning. Roligaste projektet, tycker jag åtminstone! Största bonusen med flytten är att jag och Daniel är lediga båda två nästa vecka, innan jag börjar plugga igen, så vi lär hinna med ett par vändor till IKEA ;)

Kram på er, vi hörs snart hoppas jag!

Höstsnoriga!

Skruttens näsa rinner fortfarande, och min också.. Men vi tänker inte deppa för det! :)

Ute skiner solen, vi har ätit mysfrukost med tända ljus. Nu väntar vi på att klockan ska gå. Om ett par timmar överger vi flyttkartongerna och åker ner till stan för dejt med min fina Anna!

Hoppas ni får en skön tisdag!

Kram!

"Det beror på vilket år du började läsa!"

Idag gjorde jag ett litet gästspel på Pedagogen. Kan knappt fatta att det är ett år sedan jag sist satt i en föreläsningssal. Detta blir lätt som en plätt tänkte jag, när jag var på väg dit. Väl framme verkade allt galet rörigt!

"Kursstart sker den 4:e eller 8:e, beroende på om du ska läsa LAU370, 390 eller 395..."

VA?! Och jag som trodde att det bara fanns en enda kurs i examensskrivning; 370. Så var det minsann på min tid! Tänk om de ändrat hela upplägget? Tänk om LAU370 enbart är för forskarstudenter? Eller för dem som skriver uppsats inom området kvantfysik, eller något annat galet svårt.

"Ursäkta mig, men varför finns det tre olika kurser?!" frågar jag, rakt ut bland alla 894 lärarstudenter. Eller inte. Det vågar jag nämligen inte. Istället frågar jag lite försynt tjejen som sitter bredvid mig.

"Det beror på vilket år du började läsa!" svarar hon, som om det vore den självklaraste sak i världen. Jaha, men tack då. Det hjälper ju mig. Verkligen. Så vilken kurs borde jag ha anmält mig till tro?

"Åh.. jaså.. Jag har haft studieuppehåll ett år nämligen, så jag känner mig ganska så förvirrad.." fortsätter jag.

"Jaha, men då ska jag förklara precis hur det ligger till." säger tjejen vänligt. Eller inte. Hon skiter nämligen fullständigt i att det sitter en ganska så nervös människa bredvid henne. Skyll dig själv om du prompt var tvungen att skaffa barn, tänker hon, och hånler för sig själv.

Så ja, jag går alltså ifrån föreläsningssalen, totalt ovetandes om ifall jag har valt fel kurs eller inte.

Kvantfysik kanske inte är en sådan dum idé ändå? Det återstår att se!

/En pirrig ny-gammal student

Idag...

...vaknade jag upp till klarblå himmel och frost på marken. Hösten är visst ganska vacker ändå! :)

Lilleman tar en förmiddags-nap, jag ska fixa iordning mig innan han vaknar igen. Om ett par timmar kommer mina svärföräldrar hit, och hjälper till att fixa lite inför flytten. Igår överraskade mamma oss med ett besök, och hjälpte mig att packa ner köket medan Daniel roade Skrutten (som för övrigt tycker att det är galet trist att mamma och pappa bara flytt-packar hela tiden, lilla hjärtat!). Det är guld värt att vi har så goa familjer som hjälper oss, för jösses vad lång tid det tar att packa ner en hel liten lägenhet!

I eftermiddag lämnar jag Skrutten med farmor och farfar, och åker ner en kortis till skolan på informationsmöte. Min c-uppsats närmar sig med stormsteg, och därmed också slutet på underbar föräldraledighet. Hu!

Kram på er!

...

Alldeles nyss tyckte jag att hösten var mysig, vacker och alldeles, alldeles underbar.

Sen kom regnet. Och nu vill jag bara ha tillbaka sommaren igen!



Nöjd sommarkille!

Vi har sålt vår själ till djävulen..

Eller ja, riktigt så illa är det kanske inte, men vår flytt till nya lägenheten kommer helt klart innebära en hel del förändringar för vår del. I fem år har jag och Daniel bott i vår lilla tvåa, som vi älskat så in i norden! Vi kunde helt enkelt inte haft det bättre än så här, allt har varit helt super; lägenheten, huset, området, grannarna (nåja, de känner vi visst inte så väl!), och framförallt servicen från vår hyresvärd och våra fastighetsskötare. Nu råkar fastighetsskötarna vara inga mindre än min pappa och bror, men det spelar ingen roll, det är inte därför jag säger det. Mer välskött och fint hyreshus tror jag man får leta efter..

I veckan var vi och skrev på vårt nya kontrakt, hos vår nya (trevliga, men väldigt bestämda) privata hyresvärd. En pensionär som enbart äger två hyreshus, som verkar väldigt mån om att ha god kontakt med sina hyresgäster, men som däremot verkar väldigt ointresserad av att betala ett enda öre mer än nödvändigt för servicen i huset.

Någon firma som har hand om fastighetsskötseln var det knappast tal om! Däremot hade han "Klas", en trevlig man i femtioårsåldern i porten bredvid, som "sköter om en del fastighetssötarsysslor i mina hus" som han så fint beskrev det. Så vitt vi kunde se, så var det ett bra tag sedan "Klas" tog sig en svängom med gräsklipparen runt huset iallafall, så man kan ju undra hur många timmar i veckan han ägnar åt att "sköta om" huset! Lite skillnad mot vår gräsmatta idag, som är vältrimmad året runt!

Dessutom fick vi skriva på ett avtal, där vi förbinder oss att sopsortera allt som går att sortera. "Det blir inga problem, vi är redan ganska duktiga på det där med sortering!" kvittrade jag, och skrev glatt under. Att jag inte har den minsta aning om vad som får lov att slängas i vilken behållare talade jag visst inte om.

Jag berättade inte heller att det enda jag sorterar är tidningar, och att jag litar blint på den föreläsare som en gång talade om för mig att sopsortering snarare är slöseri med tid, och förstör miljön mer än vad det hjälper (det är sant, han hade följt med en lastbil från renova med sådant som skulle återvinnas, hela vägen från göteborg ner till småland. Väl framme visade det sig att det mesta ändå inte gick att återanvända, och skickades tillbaka med lastbilen till göteborg igen. Mängder med lastbils-avgaser helt i önödan alltså! Kalla mig naiv om ni vill, men jag tror på´t!) Nu ska jag lik förbannat bli en av dem som sköljer rent varenda jäkla plastbunke och förpackning, och traskar iväg med dem till återvinningsstationen. 

"Ligger den långt bort förresten, återvinningsstationen?" frågade jag. "Nej, det är inte långt!" hävdade hyresvärden bestämt, och beskrev vägen till en plats minst en halv kilometer bort. Inte långt???? Idag slänger vi alla sopor i soprummet ute på vår gård. 

"Det här har jag förstås bestämt av hänsyn till vår miljö.." hävdade hyresvärden. Hahaha!, skulle jag vilja säga, han sorterar säkert inte ens sina egna sopor, han vill bara inte betala pengar för att upprätta ordentlig sortering i sina hyresgästers egna soprum. Snålis! 

Det blir en omställning mot vad vi är vana vid som ni kanske förstår, men jag skulle gladeligen sortera hela grannskapets sopor om jag bara får bo i en större lägenhet! ;)

Ja, visst ja, vi får en egen parkering också. Precis utanför huset. Superskönt! "Och den skottar ni förstås själva under vintern!" lade hyresvärden till, som om det vore den själklaraste sak i världen. Jag undrar just vem som skottar snön utanför vår port? "Klas"? Eller ingen alls? Det återstår att se!

Hur som helst, så är lägenheten vi flyttar till supermysig, och kommer nog bli perfekt för oss. Jag längtar så jag nästan spricker!

Flyttkaos!

Nästa helg går flytten mot nya lägenheten. Just nu lever vi i ett enda stort kaos av flyttlådor, prylar och ännu mera lådor! Vi har börjat packa ner sådant vi inte använder, men nu har jag liksom hamnat i någon slags "jag-vet-inte-vad-som-ska-packas-härnäst-känsla" och får verkligen ingenting gjort.

Min vän Hanna kikade in i förrgår, jag ursäktade vårt kaos, och hon kontrade med att: "Ja, det ser ju inte direkt ut som att ni har packat undan grejer, snarare som att här finns ännu mer saker!" Och ja, det är ju just det. Saker precis överallt och ingenstans!!! Det ska bli galet skönt att få lite mer yta inom kort!

Jag tog en skön paus från alltihop ikväll, och stack iväg på fika och lång pratstund hos min gamla klasskompis. Ett välbehövligt avbrott i vardagskaoset! :) Nu, mys i soffan med darling framför One tree hill!

Kram på er!

Finns det något mer rofyllt...



...än en sovande bebis?! Jag tror inte det minsann!

Jag har en hostig och snorig liten gosse här hemma, som precis somnade så fort jag lade ner honom på kudden.

Inatt har vi dock inte fått känna av så mycket rofylld sömn inte.. Benjamin vaknade både vid två, och vid fyra, och tyckte att det var morgon. "Oooooh, ooooh! Babababa..." tjoade han, samtidigt som han kröp omkring som en vilde i sängen. "Upp och hoppa, sömntutor, det är morgon!" verkade han bestämt vilja tala om. Inte förrän han fick en slurk välling gav han med sig, och somnade igen.

Ungen har inte ätit på nätterna sedan han var knappt sju månader (med några få undantag ibland förstås..).  Han brukar vakna först vid fem tiden för att fylla på magen lite, innan han lyckligtvis somnar om igen. Vi är som sagt bortskämda med en unge som sover gott på nätterna! Men den senaste veckan har han gjort så här flera gånger.. Det tar verkligen emot att börja ge mat på natten igen, man vill ju inte förstöra en god vana liksom. Men vad gör man inte för att få somna om igen om man är en trött förälder?!

Är det någon typisk 10-månaders-utvecklingsfas tro?!

Underbara lilla barn..

... vad tänker du på?!



Jag tvivlar inte en sekund på att det kommer bli en galet kall vinter i år! Man fryser redan som sjutton så fort man sticker näsan utanför dörren ju.. Och tänk att man blir lika överraskad varje år kylan kommer :)

Overall är beställd och på väg till vår lilla prins, och i veckan ska vi inhandla en varm jacka också, så vi kan fortsätta vara ute och busa i takt med att det blir kallare! Mamman själv får hålla till godo med förförra årets jacka tror jag minsann! :)

Kram!


Sköna lördag!

Det har varit skamligt lite inlägg i bloggen det senaste, jag vet - och jobbar på att bättra mig ;)

Vi har ägnat lördagen åt att packa en del grejer (bara två veckor kvar till flytt - hjälp!) och haft fin-besök av Skruttens goa farmor och farfar. Efter en god middag åkte Daniel ner till Kungsbacka för att spela poker.

Nu sover min lillprins sedan en timme tillbaka, jag har "egentidat" mig framför datorn en stund, och nu väntar sköna soffan med ett par avsnitt ur nuvarande favvo-serien One tree hill. Mysigt värre! Det är så skönt att vara ensam hemma ibland :)

Kram på er, alla fina!

Wrestling?!

Min lilla prins är verkligen helt underbar just nu, så glad och gosig.

Förutom när det är dags att sova middag. Då bestämmer han sig liksom för att brotta ner sin mamma, istället för att vila skönt mot kudden. Ungen är dödstrött, men vill bara inte somna! De senaste dagarna har vi utövat någon slags wrestling-match varje gång det har varit dags för nattning. Puh, så utmattad man blir!

Så, är det någon som har tips på bra wrestling-grepp, som biter på en stark och bestämd liten bebis, så mottages det tacksamt! :)

Barnledig!

Idag har vi lämnat Skrutten hemma hos mormor och morfar. Jag och Daniel har röjt i källarförrådet, och ska alldeles strax ta oss an garderoberna i sovrummet också. Det är liiiite lättare att göra sådant utan att ha en bus-bebis omkring sig! :) Och det behövs kan jag säga, om ett par veckor går flyttlasset mot större boende, och vi har mycket att packa och fixa med innan dess!

Ikväll skall vi käka middag på stan med goa vänner. Underbar egentid tillsammans helt enkelt! Men gissa vilka som kommer längta ihjäl sig efter sin goding imorgon bitti?! :)



Bebis-mamma-mys i somras, på Skruttens första GAIS-match!

Kärlek!



Jag kan inte säga det nog många gånger - jag njuter av att ägna dagarna åt denna ljuvliga prins! Han har precis lärt sig hur man gör när man myser (det är sant, förut hade han inte tid med det, slet sig loss för att upptäcka allt annat runtomkring!). Men nu gosar han gärna i knäet, med nappen och snutten. Tillhör man den skara av utvalda, så räcker han snuttetrasan emot ens ansikte - man får lov att prova hur gosig den känns! "Mm - mmm - mmm" låter han, och gosar in sitt ansikte i famnen på en.

Och så vill han gärna läsa böcker, om och om igen, till mammans stora glädje! Och däremellan är han så busig, glad och nyfiken på livet! Röjer runt här hemma och skapar oreda, upptäcker allt som kan upptäckas. Världen är så spännande!

Bus-bebisar!

Igår myste jag och Benjamin med denna lilla goding och hans mamma:



Det är Melvin, som jag visat tidigare i bloggen. Jag och hans mamma har känt varandra sedan vi själva var små. Inte riktigt så små som våra grabbar, men ändå! :) När Melvin föddes en och en halv månad efter Benjamin, så kändes det som att Benjamin var såååå mycket större. Men nu har de liksom vuxit ikapp varandra, och är två riktigt goa buskillar båda två!

Hur som helst, vi hade en supermysig dag med fika, promenad och lek i Gubberoparken i närheten av oss. Jag ville få till ett par fina foton på killarna tillsammans, men hur sjutton bär man sig åt för att fota två busiga bebisar på samma gång?



Antingen kryper den ena iväg på äventyr..



..eller så smiter den andra!



Eller också så bestämmer den ena sig för att anfalla mammans kamera, med kompisen hack i häl!



Eller så ger sig killarna helt enkelt iväg mot ett gemensamt mål...



...något som helt enkelt verkar mycket mer spännande än en trist mamma bakom en kamera! :)

Några "ordentliga" bilder fick jag förstås, men dem får ni se en annan gång!

Johanna.





8 is enough - layouter!

Kvällen gick igår, och jag glömde visa mina scrappade alster som jag lovat! Här kommer de första två!



Bild på Skrutten förstås, det blir liksom inte så mycket annat när det finns foton i överflöd! :)



Det blev en super-enkel layout, jag blir som nöjdast då! Rivet papper, egenklippta dekos och färgglada bokstäver med 3D-lack...



Även denna till Skruttens album, men här bodde han fortfarande i min mage... Två bling-stenar har trillat av, såg jag när jag fotade. Får pilla dit dem igen!



Remsor av mönstrat papper, två olika bokstavsstickers i titeln, turkosa stenar. Knalliga pastellfärger är så härligt tycker jag!

Fortsättning följer ;)

8 is enough!

Min mamma frågade mig för ett tag sedan, om jag aldrig mer tänkt visa något scrappat i bloggen. Men jo, det var ju tanken! Fast jag hinner liksom aldrig med.. Scrappar gör jag då och då, men fota det - det hinner jag aldrig :)

Hur som helst, för ett tag sedan så dök det upp en scrap-utmaning runt om i forum och bloggar, som jag blev sugen på att testa. 8 is enough kallas den, och går ut på att man väljer ut åtta stycken saker (papper, dekorationer, bokstäver osv) och gör minst fyra stycken scrapsidor utav materialet. Verktyg, bakgrundspapper och liknande får användas fritt! Och gissa vad? Jag har fotat både mina åtta "saker", och mina färdiga layouter, så ni ska få se. Det blev inte bara fyra, utan till och med fem sidor, innan jag tröttnade!

Här kommer materialet, vad jag gjorde av det får ni se imorgon! :)



Fyra mönstrade papper...



..med fyra mönstrade baksidor. Det kan knappast bli bättre, i en utmaning som denna! :)



Bokstavsstickers i sköna färger, små bokstavsstickers, turkosa stenar och ett ark med journaling-stickers!

Kram!

Göra som mamma!

Det är så fantastiskt att se vår lilla Skrutt utvecklas. Det händer verkligen nya saker varje dag just nu, så häftigt! Igår eftermiddag frågade Daniel mig, om jag hade sett att Benjamin kunde "borsta" håret själv, men nej, det hade jag inte gjort. Men imorse gav jag honom min hårborste, och ungen tog den direkt och förde den upp mot huvudet, hihi.



Sötnos, gör precis som mamma gör minsann!


Sköna fredag!

Idag ska vi hem till dessa två goingar och hälsa på:



Min underbara vän Caroline, med sin fina lilla Noa!

Noa blir fyra månader nästa vecka, så det skiljer nästan precis ett halvår mellan grabbarna. Så än så länge har de inte så stort utbyte av varandra, men snart kommer de vara de allra bästa vännerna, hihi! :)

Ikväll ska jag på tjejmiddag hemma hos Anna, ytterligare en av mina underbara vänner. Vi är fyra tjejer som brukar träffas en gång i månaden och käka middag, men nu har vi haft uppehåll sen i början på sommaren. Ska bli härligt att komma igång igen, jag har längtat så!

Imorgon ska Daniel och Skrutten bege sig hemifrån hela förmiddagen, så jag får lite egentid här hemma. Det ska bli fantastiskt skönt! Jag ska passa på att flyttrensa lite, och fixa med lite skola- och jobb-grejer. Eller eventuellt bara ligga på soffan och pilla mig i naveln, vi får se ;)

Hoppas ni får en härlig helg!


RSS 2.0