Status-uppdatering!

Benjamin verkar, än så länge, stormförtjust i sin förskola. Han inledde visiten med att utforska stället och kompisarna i lugn och ro, och förvandlades sedan till sitt vanliga busiga jag. Det hoppades tydligen på borden, babblades och gastades för fullt, och levdes rövare med de andra vildingarna. När det var dags att sova tackade han dock för sig, och grät förtvivlat ända tills han fick lämna rummet och den märkliga madrassen på golvet ihop med pappan. Han har redan lärt sig namnet på en del av sina kompisar, och när jag frågade om han haft det bra på sin förskola svarade han: "fööööken" och log. Och att fröknarna heter "Anniiiiii, Peta och Sann" (Annelie, Petra och Susanne) hade han visst fått kläm på med en gång! Det blir nog super det här, eller vad tror ni?


Säg hej till "Doddo"!

Ja, här skulle det egentligen ligga en bild på det blivande tillskottet i familjen, men eftersom min skrivare står inknödd i det som skulle vara mitt scrap-rum (och som istället numera kallas skräp-rummet) och alltså inte går att komma åt - om man nu inte vill använda våld förstås, så får ni klara er utan bild!

"Doddo" är alltså inte vare sig ett marsvin eller en vandrande pinne, även om man skulle kunna tro det med tanke på namnvalet, utan en livs levande liten bebis som huserar i min mage. I torsdags var vi på ultraljud, och äntligen infann sig känslan på riktigt: vi ska bli två-barns-föräldrar och Benjamin ska bli storebor!!!! Hur häftig som helst!

Skrutten vill gärna klappa och gosa på mammas tjocka mage (alltså ärligt talat, den är redan enorm!!!) och när vi frågar vad som finns därinne svarar han "bebis", som om det vore den självklaraste sak i vägen. Namnet "Doddo" är förstås hans val, men det lutar åt att vi hittar på något annat när ungen väl tittat ut.. Om Benjamin går med på det förstås, lite måste man ju ändå få säga till om som storebror!

Nu tar mina killar ett kvällsbad, sen blir det sängen för den yngsta i familjen. Imorgon är en stor dag - nämligen allra första dagen på förskolan för vår lilla juvel. Jag är pirrig ända ner i tårna, håll tummarna för att det går bra!

Bilderna är från i veckan, då vi var hemma och firade min pappa på födelsedagen. Varm kväll, trevligt sällskap och godaste grillmiddagen! Det största pluset, om ni frågar Benjamin, var att min kusin Albin var en av gästerna. Lyckan var som synes total när han ägnade tid åt att busa med vår lilla vilde!

Kram på er!

Sjukstuga!

Idag väntade mys med Vincent och min syster, men istället vaknade jag med feber, snuva och halsont. Inte roligt! Så Daniel och Benjamin har fått klara sig själva idag, och jag har slösat hela den här sköna söndagen på att sova.. Känner mig dessvärre inte ett dugg bättre, så kanske blir det min allra första sjukdag från jobbet imorgon. Trist!

Nu ska jag återgå till soffan och mina halstabletter, hörs mer en annan dag!Min trollunge på Borås djurpark förra veckan! Elefanterna och girafferna var spännande!

Kram!

Hur gör fotografer?!

Alltså, ärligt talat - hur beter sig fotografer för att lyckas fota flera ungar på samma gång? Jag tycker det är en konst att fota en liten vilde, två är ju stört omöjligt ;)

När vi var på landet med min familj under semestern, så tänkte jag passa på att fota de små kusinerna ihop. De var ju så söta med sina matchande röda tröjor och allt.. Men, hur sjutton gör man för att fånga båda på bild? Jag har då ingen aning!!!

Benjamin protesterar högljutt, och Vincent är inte det minsta intresserad av min kamera!Om Benjamin får nappen då, och Vincent blir mutad med linsskyddet? Det kanske kan funka!"Åh, vad har du där? Den vill jag ha!"..och ja, ni ser ju hur glad Vincent blev över sin kusins rackartyg. Ungefär där gav vi upp, och började busa med grabbarna istället. Mycket roligare! :)


Föräldramöte!

Har just avverkat mitt första föräldramöte - från andra sidan vill säga, alltså som mamma och inte som förskollärare. Där satt jag och hörde någon annan berätta om precis samma saker som jag berättar för "mina" föräldrar, om kläder som ska märkas, tider som skall passas, och hur inskolningen skall gå till, och kände mig som precis vilken annan nybliven förskolemamma som helst!

Det måhända att jag har koll på hur en förskola fungerar, men jag har då rakt inte koll på hur det är att vara mamma till ett förskolebarn :) På Skruttens förskola behöver man mycket extrakläder i lådan, det är nämligen ok att leka med vattnet i kranarna inne i tvättrummet = vår vildes troligtvis blivande favoritplats.. Om tre veckor börjar vår lilla juvel, wihoo vad spännande!

En sjukt bra affär!

Så, då var höstens första jobbdag avklarad. Ute på gården öppnades kiosken för första gången denna terminen. "Veeeeeeeem vill komma och köpa?!" gastade två av förskolans lite äldre förmågor (och riktade frågan enbart åt mig, eftersom alla andra i närheten var upptagna med sitt eget, eller helt enkelt inte var gamla nog att förstå vitsen med att handla sandkakor i en låtsas-kiosk...).

Jag valde mig en jordgubb- och blåbärstårta i form av en nallebjörn, betalade 21 kronor i form av två nedfallna löv (ursäkta mig Sverige, men du kan gärna vänta ett par veckor till med hösten, augusti började precis om jag inte minns fel. det borde innebära ljumma sensommarkvällar och bara ben, inte nedfallna höst-löv!) och fick stränga order om att "inte förstöra kakan, för de ville gärna använda den igen...".

"Du kanske vill ha något att dricka? Vi har blandsaft och kaffe!" frågade det ena kiosk-biträdet. Jag bestämde mig för en liten skvätt av varje, och fick veta att även detta skulle kosta 21 kronor. För er som inte känner till det, så är affärslekar bästa tillfället i världen att öva matematik, och därför bestämde jag mig för att betala med tjugofem kronor. "Hur mycket får jag tillbaka då?" frågade jag spänt, och hoppades på svaret "fyra kronor" såklart. "Åh, få se nu. Om du betalade med 25 kronor... Ja, då får du 21 kronor tillbaka!" svarade det andra kiosk-biträdet, som om det vore den självklaraste sak i världen.

Jag tackar jag, det kallar jag en sjukt bra affär!


Hejdå, sköna semester!

Ja, så var min sköna fem-veckors-semester redan över.. Åh, så härligt vi haft det! Vädret kan jag knappast klaga på, och inte aktiviteterna heller. En underbar semester helt enkelt!Med spaden i högsta högg, på lekplatsen vid stranden i Frillesås. "Mamma, pappa! Titta mig!" är nya favoritmeningen och upprepas hundra gånger dagligen, vad han än tar sig för :)

Ikväll hade vi planer på en tidig filmkväll jag och Daniel, men Benjamin verkar visst inte det minsta sugen på att gå och lägga sig... Han är inte trött helt enkelt! Men nu börjar det bli dags tycker jag, annars lär mina ögonlock trilla ner innan filmen ens hinner starta... Imorgon är det jag som väcks av väckarklockan, om inte busungen väcker mig före vill säga!

Kram på er!


20 månader...

...och världens mysigaste, busigaste, gladaste, bestämdaste unge!"Mamma! Sänga mig!" ("svänga mig" = jag svänger, typ. svänger på ratten alltså! hihi).

Orden flödar ur munnen på denna lilla gosse, och just nu koncentrerar han sig allra mest på att bygga ihop dem till meningar. Två-ordsmeningar har han fixat ett tag nu, så nu kör vi på tre-ords! "Mamma hjäppa mig!" sa han exempelvis till mig igår, när han behövde hjälp upp i sängen.

Allt ska fixas på egen hand, och han vill gärna hjälpa till med allt. Skjuter fram stolen mot köksbänken och säger bestämt: "Hjäppa kaffe!" När kaffet skall fixas är det han som sköter grejen alltså, mäta upp kaffepulver och trycka på knappen. Och så får man inte glömma att lyssna noga efter det där puttrande ljudet som signalerar att nu är bryggaren igång. Helst vill han trycka på knappen femtiosju gånger till därefter, men det får han inte för mamma och pappa ;)

En månad kvar, sen är det förskolestart. Jag tror han kommer trivas som fisken i vattnet, med kompisar omkring sig hela dagarna, och jag är så glad att vi väntade ända tills nu. Det känns lagom liksom!

Älskade lilla Skrutt, grattis i efterskott på din 20-månadersdag. Mamma och pappa älskar dig över allt annat på jorden!

första augusti..

ja, man kan bannemej knappt tro det, men idag är det första augusti. Sjukt! Sommaren går som vanligt helt vansinnigt fort...

Förmiddagen spenderades på en filt vid en mysig sjö tillsammans med denna lilla godingen:Den utan tvekan gladaste bebis jag någonsin mött.. Han flinar så fort man tittar på honom, och verkar konstant nöjd med livet!Att bada var en hit det också! Benjamin badade som en galning han med (hans version består av att plaska med sandleksaker i vattenbrynet, nöjdare än nöjdast! han vill heeeeelst inte blöta magen om han slipper, så länge vi inte snackar badkars-bad...). Men honom får ni inte se idag, han körde nämligen nakenbad på playan, och nakenbilder hör definitivt inte hemma på nätet om ni frågar mig, de hamnar i mitt egna fotoalbum (och möjligtvis på studentskylten om sisådär sexton år, hihihi!).Fina familjen!

Imorgon bitti packar jag och min syster in oss i bilen med våra små killar, och åker till landet för att mysa med farmor och farfar. Mamma, pappa och lillebror med tjej åker samtidigt. Vi hoppas på sol, så blir det bad för hela slanten :) Mycket efterlängtat!

RSS 2.0