Gott nytt år!

Årets sista dag, mina fina vänner!

Vi har gått en långpromenad. Solen sken, himlen var blå, det var minusgrader och FROST på marken! Härligt!

Pannacottan står i kylen. Vi har vilat middag alla tre (mina killar sover fortfarande, pyret i magen lever rövare dock, hihi). Nu ska jag hoppa in i duschen. Sen blir det lunch, jordgubbar ska marineras och väskor ska packas. Om ett par timmar åker vi ner till goa vänner i Fjärås för nyårsfirande!

Önskar er alla en trevlig kväll med god mat och bubbel och sedan ett riktigt gott nytt år! Återkommer imorgon med en sammanfattning av vårt 2011 :)

Kram!


Paus!

Idag har Skrutten och jag varit på Vattenpalatset i Lerum. Som världens bästa badsällskap hade vi med oss morfarn, yngsta morbrorn, mostern och kusin Vincent.

Benjamin badade som en galning och tyckte att det var hur roligt som helst (till skillnad mot sist när vi var på ett vattenpalats och ungen vägrade gå längre ner i poolen än att vattnet nådde till knäna!). Ett mycket bra sätt att spendera förmiddagen på alltså!

Efteråt åkte vi med hem till mina föräldrar. Den inbillningssjuka mamman hade föreställt sig att den busiga lilla tvååringen skulle vara så trött efter badandet att han skulle sitta fint på mattan och bygga med lego hela eftermiddagen.

Tji fick jag! Istället har jag, mormorn och mostern turats om att hålla vildingen i schack. Min busiga lilla prins har flängt runt här hemma och hittat på det ena buset efter det andra. En jättehård porslinstomte har bland annat råkat träffa min panna av oklar anledning.

Nu sover dock den lilla juvelen gott efter bad, godnattsagor och mys och jag har barrikerat mig i soffan! Känner mig ärligt talat lite extra värd att njuta av min mammas kantarellomelett just ikväll ;)

/en trött mamma


Jag tror det kallas höggravid?!

Det känns ju bra att man måste lägga sig och vila i soffan (med fötterna i högläge givetvis), efter att ha plockat, packat och fixat lite inför morgondagen i knappt 40 minuter. Tjocka människa!


Jul-paus!

Det blev visst en liten paus här i bloggen under jul. Istället har jag ägnat mig åt sådant som julen är till för - umgåtts med min fina familj!

På juldagens kväll fick Skrutten hög feber och morgonen där på däckade jag in i magsjuka, urk! Annandagen spenderades med andra ord i sängen..

Uppdatering från vår mysiga jul ska jag försöka få till under veckan. Dessutom funderar jag på en bloggfavorit från förra året - en summering i ord och bild av året som gått. Vad tror ni om det?

Hoppas er jul varit fantastisk!


Nyklippt!

Minns ni hur Robyn såg ut i håret när hon blev poppis sisådär 1995? Då skyndade jag mig till frisören och klippte mig i en kort page eftersom jag ville se lika tuff ut som henne.

Idag, typ 16 år senare, sitter jag återigen i soffan och känner mig precis som Robyn 1995. Enda skillnaden är att det inte riiiiiktigt var min önskan denna gången. Vilket språk pratar frisörer liksom?

På väg hem från salongen i förmiddags frös jag om nacken. Och när jag spanade in min nya frissa i bilrutorna som jag passerade så började jag osökt att nynna på "don't stop the music". Tur mitt hår växer som ogräs just nu :)

/Robyn look-a-like


Står det nitti-nåtti?!

Benjamin är väldans fascinerad av bokstäver just nu. Han vill gärna "läsa" på mammans och pappans diverse papper och drar med fingret över bokstäverna, med en allvarsam rynka mellan ögonbrynen. Frågar man vad det står så svarar han självklart: "Bokstäve'! Stå nitti-nåtti!"

"nitti-nåtti" står det alltid förstår ni, när det är fråga om text..

Att skriva är också spännande. Allra helst på datorn, men våra mobiler går alldeles utmärkt de med.. "Benamin skiva bokstäve! Skive' nitti-nåtti till mormor!" säger han bestämt och så trycker han som en galning på mammans telefon, under full koncentration. Det gäller att hänga med i svängarna så han inte skickar iväg nåt galet till någon främling ;)

På bilden nedan håller mamman på att koka nudlar och B inspekterar noga kryddpåsen under tiden. "Stå de nitti-nåtti, mamma?"


Dagens namnbyte?!

Idag har vi klätt vår julgran. Spexigt värre tyckte Skrutten!

Efter hans middagssovning i förmiddags låg vi en stund i sängen alla tre och myste. "Jag tänkte att du och jag skulle gå till affären en sväng Benjamin. Vi måste köpa lampor till julgranen.." berättade jag.

"JAA!!" utropade B och frågade glatt: "Valter också följa med?!"

"Valter? Vem är det?" frågade jag förvånat. "Han där borta!" säger ungen bestämt och pekar på sin pappa.

???

Och jag som var bombsäker på att hans pappa hette Daniel!

Påminnelse till mig själv!

Berätta aldrig, och då menar jag ALDRIG för någon om ditt lilla barn som plötsligt börjat sova gott på morgonen.

Vips, säger det, så är du tillbaka i gamla vanor igen, det vill säga med en unge som vill upp och skutta innan klockan slagit fem! Snaaaaaaark!


Godmorgon!

Vår Skrutt är vanligtvis uppe och skuttar flera timmar före tuppen. Denna vecka har han dock bestämt sig för att sova ända till sju, ljuvlig sovmorgon i vår värld alltså! Det får gärna bli en ny vana :)

När han väl vaknat ligger vi och myser och pratar i sängen. Han frågar mig efter kompisarna och fröknarna och jag svarar att "ja, du ska till förskolan idag och leka med alla barnen!". Vad jag älskar att han trivs så bra där! Nu när jag är hemma får han lov att ha kvar sitt vanliga schema, men femton timmar räcker gott och väl tycker jag, vill ju hinna mysa med honom jag med :) Långt jullov tänker vi ta dessutom nu när vi har chansen!

Efter myset vill han se på film, men inte i soffan utan i sovrummet! Perfekt, då kan vi ligga kvar under våra varma täcken ett tag till :)

Behöver jag säga att det är rätt så skönt att vara ledig?


9 timmar av 10?

I min gravidkalender påstås det att bebisen i magen just nu sover cirka 90 procent av tiden. Mig veterligen är 90 procent detsamma som 9 timmar av 10?! Bebisen som huserar i min magen sover då rakt inte några nittio procent. Däremot så sparkas, buffas och boxas den säkerligen nittio procent av tiden, som för att påminna oss alla (och i synnerhet sin mamma) om sin existens. Den är med andra ord helt fullkomligt galen där inne! Min syster undrar varför jag aldrig skirver om bebben i bloggen och min mamma frågade när det egentligen skulle komma upp en bild på tjocka magen här? Sanningen att säga så finns det inte några magbilder, inte en enda en! Och det måste det förstås bli ändring på! Jag skyller som vanligt på trötthet. Men hjälp, vad trött jag varit under denna graviditeten. Jag mår prima, men är sömnigare än Prinsessan på ärten (men så blev hon också bara störd av en liten ärta på natten, jag för min del brukar ha två små gosiga fossingar som envist sparkar mig i revbenen så gott som varje natt, som lite extra krydda till min gravid-trötthet alltså!). Att klockan nu är tjugo över nio innebär övertid för mig, strax före nio och ibland tidigare än så brukar jag tacka för mig. Hjälp, vilket trevligt kvällssällskap jag måste vara, hihi. Men nu är jag ledig, och har massor med tid att vila mig, så snart ska ni få se både magbilder och små pyssliga projekt igen, det lovar jag! Och bilder på bloggen eller ej, bebisen är såååå välkommen oavsett vilket och nu längtar vi så vi nästan spricker ;)

Glad lucia!

Vi har vart iväg på luciafirande på Skruttens förskola nu på morgonen. B var världens sötaste pepparkaksgubbe (ja, jag är så partisk som man bara kan bli!) och stod längst fram av alla och dansade loss med kompisen Emilia (som är söt som socker, och just nu den största favoriten!).

Igår morse visade jag B tomtedräkten jag hade köpt och frågade om han ville vara tomte eller pepparkaksgubbe på lucia? (pepparkaksdräkten hade vi redan provat, den fick han i adventspresent från mormorn och morfarn..)

B tittade förnärmat på tomtekläderna och utbrast "nej, fy mamma! Äckligt!" och kastade sedan nonchalant i väg dem så långt han kunde!

?

Jag vet inte om det var så att kläderna såg pestsmittade ut, eller om han stött på nån läskig tomte under de senaste dagarna - men att ta på sig den äckliga dräkten tänkte han då rakt inte göra!

Dräkten ligger nu i tryggt förvar i byrålådan och där lär den väl få ligga kvar. B säger nämligen "FY!" så fort han får syn på den, knasiga unge! :)

Pepparkaksgubbe fick det bli alltså, eller "peppa'hus" som B säger själv. Nu har han slocknat gott i våran säng, idag tog han ledigt med mamsen resten av dagen.. Om några timmar väntar lussefirande på mitt jobb och då får han följa med!


"tack för idag!"

Idag har jag och Skrutten myst på egen hand hela förmiddagen, innan pappan kom tillbaka hem från Brännö. Fick besök av goa vänner imorse, har vart en sväng på lekplatsen (minns inte ens när vi var där sist!) och har lekt, busat, läst böcker och sett film i en enda härlig röra. Precis som en ledig dag ska vara med andra ord!

Efter middagen (och pappans hemkomst) skulle jag sticka iväg en sväng till Ica. När Benjamin och jag pussats och kramats hejdå klappar han mig på kinden och säger "tack för idag!" Underbara unge!

Imorgon börjar en ny tid. Då är det nämligen min första lediga dag! Tjoho, vad skönt!


Ledig, ledig, ledig!

Ja, jag har nog inte fattat det riktigt ännu, men jag har alltså arbetat min sista dag på... ja, jag vet faktiskt inte säkert hur länge jag blir hemma denna gång, men nåt år iallafall! Åh, så underbart :)

Idag ska vi ut en sväng till Brännö och hälsa på några kompisar. Det blir spännande för Skrutten att åka båt tror jag minsann! Till kvällen ska vännerna spela på ett julbord ute på Brännö, men då sticker jag och Benjamin hemåt igen. Egentligen skulle han varit hos farmor och farfar över natten, men han har inte varit sig själv de senaste veckorna.. Han som vanligtvis är så lätt att lämna bort kan bli helt förtvivlad bara vi lämnar rummet! Vi botar det med lite extra mamma- och pappa-gos helt enkelt, så går det alldeles säkert över snart!

Ha en fin lördag godingar!


EN arbetsdag kvar...

...kan ni fatta?! Bara en enda dag, sen väntar lång skön ledighet!

Att jag är i behov av lite extra vila blev väldans påtagligt idag, när jag slocknade på barnens sovstund på jobbet - innan de ens somnat allihop :)

Och nu tänker jag krypa i säng, trots att klockan inte ens är åtta. Hjälp, vad skönt det ska bli, hihi!


Gissa innehållet!

Städar efter vårt julpyssel på jobbet imorse.. På hyllan i skapanderummet hittar jag en gammal barnmatsburk med något odefinerbart i.

Är det en gammal snigel som förvandlats till en läskig sörja? Ett ruttet ekollon? Eller helt enkelt gammal möglig barnmat?

Öppna och se efter, tänker ni säkert.. Aldrig i livet, tänker jag!

Min kollega samlar nämligen på de mest märkliga grejer och gör de mest spexiga experiment man kan tänka sig ihop med barnen. I förrådet står tillexempel en låda med kompostmaskar, som barnen matar med äppelskruttar en gång i månaden. På samlingarna leker hon "gissa bajset" med riktig avföring från djur som hon plockat på någon av sina skogspromenader.

Hon hittar på allt möjligt läskigt med andra ord, till barnens stora förtjusning!

Så vad som döljer sig i den där lilla burken vågar jag inte ens tänka på! Vad tror ni?


Oönskat sällskap!

Jag och B var en sväng nere i tvättstugan i lördags morse. På väg upp från källaren vänder sig Skrutten mot mig och säger: "Nej, stanna där mamma!"

"Ska jag stanna här nere?" undrar jag förvånat.

"Jaa!" säger han vänligt, men bestämt. "Benamin va lite fjed nu!"

Han vill vara lite ifred alltså. Min lilla tvååring. Vara ifred från mamman. När sjutton blev han så stor?


En vecka kvar!

Jag tror minsann jag missat att tala om det, men nu jobbar jag min allra sista vecka innan jag går på havandeskaps-ledighet! Underbart skönt ska det bli :)

Så håll era tummar och tår för att det blir en hel vecka på jobbet, utan sjukdomar för mig och Skrutten, för jag har MASSOR att göra innan jag tackar för mig :)

Kram!


Nu smider han sina egna planer!

Konversation på morgonkvisten hemma hos oss, mellan pappan och den lilla tvååringen:

B: "pappa får inte följa med till stan!"
D: "ska du åka till stan? Vad ska du göra där?"
B: "gå till Liseberg och gå affären!"
D: "Jaså, vem ska följa med dig då?"
B: "mommo och mojfaj och jassum!"

:)


Gullunge!

Det går inte en dag utan att jag fnissar åt något skojigt eller tokigt som Benjamin berättar. Han funderar så mycket nu och kläcker ur sig de mest finurliga små sakerna..

Smör är smaskigt tycker han och vill ständigt smöra sin smörgås själv "Benamin söööma först!". Men man får inte slicka på smörkniven, det vet han om. "Inte slicka på kniven", påminner mamman "då kommer det baciller på!".

Men i obevakade ögonblick kan man ju liksom inte låta bli att slicka på kniven lite ändå.. Här sitter han, mitt lilla troll, just ertappad med att slicka på smörkniven samtidigt som han glatt utropar: "Mm, jättegott med baciller mamma!" :)


RSS 2.0