Underbara unge!

När Benjamin hade kvällsbadat med Daniel förut ville han gärna att vi skulle leka lite med hans garage. Jag, som egentligen tänkt att det var läggdags, gav med mig eftersom det är så mysigt att leka med honom. Ungen tjoade och lekte och verkade inte ha en tanke på att krypa i säng. Mamman däremot, gäspade som en tok.

"Nu blev mamma väääääldigt trött Benjamin!" sa jag efter en stund.
"Det finns en säng där borta!" svarade den lilla goingen. "Vänta så ska jag rätta till kudden, så kan du gå och lägga dig!"

Underbara unge!


På vår baksida!

På vår baksida i eftermiddags:
Ett hav av vitsippor, fullt med små blad och knoppar på vinbärsbuskarna och en liten livsnjutare utan mössa (som myser på egen hand med mammsen!). Är våren här på riktigt nu tro?!



Glada lilla bebis!

Snart är han tre månader, vår lilla Fabian. Vilken nöjd och mysig kille han är, en glad liten bebis! Ja, på dagtid åtminstone. En timma före läggdags skriker han fortfarande som en tok, eller gnäller sig till sömns. Men när han väl kommit till ro någon gång runt sjutiden så sover han sedan gott för natten och vaknar bara för att äta. Så lite  kvällsskrik kan vi väl stå ut med :)



Han blir mer och mer intresserad av världen runt omkring sig. Vi har plockat fram babygymmet och där ligger han gärna och tittar med stora ögon på allt fint. Han pratar och pratar med sina leksaker, men bäst av allt är att prata med någon som pratar tillbaka förstås. Vi har långa pratstunder just nu, min minsting och jag. Vi pratar tills vi blir alldeles tårögda båda två! Jag blir tårögd för att ungen är så ruskigt charmig och söt och ungen blir tårögd för att det tar på krafterna att vara så ruskigt charmig och söt :)

Jag är så lycklig över att jag får vara mamma till detta lilla underverk. Tänk att jag är tvåbarnsmamma, till två fantastiska killar - det ni!




Nytt i Skruttens rum!

Så har vi äntligen fått upp fyra fina tavlor med fordon på i Benjamins rum. Trycken köpte jag av en tjej på tradera i julas och sen dess har de samlat damm på en hylla i vårt sovrum.. Men nu så :) Fina, eller hur?!


Två små bröder

På tal om inlägget med de små påskgubbarna skrev min moster:

"Oj vad Fabian och Benjamin är lika! Det har jag inte sett förut.. :)"

Och ska jag vara ärlig så har inte jag heller riktigt sett det, förrän jag laddade upp påskbilderna, hihi. Vi får ju alltid höra att Benjamin är så lik sin pappa och att Fabian är så lik mig, men de är ju definitivt lika varandra också. Så de har nog fått lite av varje såklart! Kolla in dessa två bilder på våra gossar, inte så olika va?! :)






Benjamin är fyra månader på bilden om jag inte minns fel och Fabian är bara två. Storebror hade något rejälare kalufs när han var bebis, hihi!

Älskade ungar!


Magträning pågår!

Fabian och jag har rena rama lyxtimmarna när Benjamin är på förskolan. Vi hinner med långa prat- och mysstunder utan minsta avbrott och tränar magläge och annat viktigt ;)

Och Benjamin, ja han är minsann inte ledsen över att lämna oss ensamma, tvärtom! Han studsar iväg till förskolan på morgonen och pratar om sina fröknar och kompisar. Och varje dag när vi hämtat hem honom igen lägger han båda sina händer runt Fabians ansikte och säger: "Hej Fabbelabbe! Jag har längtat efter dig!" Gissa om mitt hjärta smälter? Fina lilla storebror!

Här är dagens bild på "Fabbelabbe" som magtränar för fullt!


Tre små påskgubbar!

När jag letade bland mina påskbilder förra veckan, så fann jag tre bilder på tre olika små bebisar i påsk-mundering! En liten Fabian, en liten Vincent och en liten Benjamin. Från påsken -10, -11 och -12.







Ser ni vem som är vem?! :)


Två små kompisar!

Det råder baby-boom bland våra vänner, vilket är så roligt! På så sätt får Fabian (och Benjamin också förstås) massor av fina kompisar att leka med så småningom :)

Idag har Fabian fått bekanta sig med en av dem, lilla Leo, son till en av mina "gamla" klasskompisar på lärarprogrammet. Tre veckor gammal och hur söt som helst! Grabbarna uppskattar väl inte varandras sällskap än direkt, men det gör mammorna :)

Här har ni dem, blivande kompisar - det kan väl vem som helst se? Hihi.


På cykeltur!

Jag och Skrutten tog en liten cykeltur efter middagen idag. Ungen älskar att sitta där bak på cykeln och prata om allt han ser på vägen!

Så mysigt att vara iväg en stund, bara vi två. Jag minns att jag tyckte det var hur härligt som helst när jag var liten, att få vara ifred lite med mamma eller pappa..

Fabian och jag får ju massor av mys alldeles ensamma när Benjamin är på förskolan. När jag slutat amma kan Benjamin och jag ge oss iväg på lite längre utflykter, vad lyxigt det kommer kännas :)


Legobygge!

Vilka perioder ungar kommer in i. För drygt ett halvår sedan (hjälp, var tog de månaderna vägen?) var Benjamin helt inne på att pussla. Oj, vad han pusslade! Det fanns liksom ingen hejd på det.

Nu är det istället lego som är favoritsysselsättningen. Det byggs och skapas, fina grejer minsann! Mest bilar och garage :) Roligast är förstås när man får sällskap av mamma, pappa eller någon annan i byggandet även om han gärna bygger själv också!



Full koncentration en dag under påskhelgen.



Fin va?!

Jag måste bli bättre på att fota vardagsbilder som dessa. Det får bli vårens utmaning till mig själv!

Kram!

Älskade små prinsar...

Äntligen ett foto på mig och båda mina små älskade prinsar. Benjamin tittar åt ett annat håll dock, men det får jag leva med. I kyrkan fanns massa fint att titta på!



Haha, vems är den rejälva näven som håller om Benjamin? Ser helt galet ut, haha!

Båda killarna var SÅ duktiga i kyrkan. Benjamin tittade och lyssnade fascinerat (och klappade händerna och hade små läten för sig, men det var ok, hihi!). När fina familjen kom gåendes förbi i kyrkan ropade han: "Martin, hej! Jag har snygga skor!". Och när prästen slutligen sa: "Låt oss BE tillsammans för William" så tjoade ungen: "Jaa, B! Det är min bokstav!" :) Och Fabian, ja han gjorde det han gör allra bäst: åt, sket och sög på sina goda händer!

Tjingeling!

På väg!

Vem kan tro att denna lilla going nyss skrek så mamman var nära en hjärnblödning?! Full koncentration råder, han pratar med sin kompis getingen i bilbarnstolen! :)

Nu sticker vi på dop!


Med vagn - igen!

Nu är syskonvagnen hel och fin igen. Ena däcket gick sönder igår, den har ju ett par år på nacken så den är lite sliten. Vanliga cykeldäck passade tydligen fint, lyckades jag googla fram igår, istället för tillverkarens egna för flera hundralappar. Så nu har Daniel vart en vända på Backaplan och köpt ett nytt för 79 pix! Dessutom har han ordnat med reparation av den andra vagnen, som tydligen går på garantin - skööönt! Så snart är jag två-vagns-ägare igen, hihi.

De äldsta grabbarna sover middag och jag ska fixa lite lunch och göra mig iordning, med Fabian i släptåg. När de vaknar ska vi på dop för William. Benjamin hoppas att han får hälla vatten på hans huvud, men jag tror vi överlåter det åt prästen :)

Skön söndag önskar jag er i trök-vädret!

Vagnlös!

Om man äger två vagnar - hur stor är då sannolikheten att båda går sönder samtidigt?! Inom loppet av ett par dagar?

Ja, vi är alltså vagnlösa på obestämd tid. Skit, säger jag bara!


Lägre pris på varor jag BRUKAR köpa!

Igår fick jag ICAs tidning buffé hem i brevlådan. Tillsammans med månadens bonuscheck fanns fyra rabattkuponger - individuellt anpassade till mig, med lägre pris på varor jag brukar köpa.

Så vilka varor brukar jag handla? Tydligen laktosfri vispgrädde (kan absolut stämma, vispgrädde ska det vara i maten tycker jag! Vi kör laktosfri variant här hemma för pappans mages skull!), Pärsons skinka i tunna skivor (yes, den är också en välbekant gäst i kylskåpet!), blöjor (ja, det går visst åt rätt många paket här hemma!) och sist men inte minst - Ahlgrens bilar.

Ahlgrens bilar? Godis? Det tänker jag då rakt inte erkänna mig skyldig till. Som en av mina fyra mest köpta varor? Finns inte en chans i världen ;)

Vilka är topp fyra hemma hos er?

Kram!


Goingar!

Min bror Rasmus är en populär gäst här hemma, en av Benjamins alla favoriter. Lyckades få honom på bild med båda mina gossar när han var här för ett tag sedan.





Visst är han snygg? :)


Konstnär okänd!

När jag skulle plocka i ordning i vårt sovrum förut fann jag ett litet vackert konstverk bredvid sängen.

Mitt vattenglas hade förvandlats till en liten bassäng för diverse föremål. Ett hårband, två små papperslappar, två kylskåpsmagneter och korken till Fabians salva.

"Vad är detta Benjamin?" frågade jag medan jag höll upp glaset framför honom.

Ungen tittar med avsmak på konstverket och svarar: "Det är fullt med papper och hjärtan (kylskåpsmagneterna!) där i. Usch vad äckligt!".

Som om det inte vore han som skapat detta vackra ting. Som om det var någon helt annan som borde utnämnas till årets mest nyskapande konstnär.

Så vem är den skyldige? Fabian kanske? Eller Daniel! Vad vet jag?


Fina mamma!

Min mamma var här igår och pysslade om sina ögonstenar.

Ja, inte barnbarnen alltså (även om det framförallt var dem hon gosade med!).

Nej, jag syftar på mina krukväxter. Hon brukar passa på att ge dem en omgång kärlek och lite vatten när hon är här.

Tur det, för mina fingrar är nämligen så långt ifrån gröna som de kan bli.


Längtar efter värme!

Längtar, precis som resten av Sveriges befolkning gissar jag, att värmen ska komma tillbaka. Kikade på bilder från påsken förra året och fnissade lite åt kontrasterna mot bilderna från påsken i år.

Påsken 2011 spenderade jag och Skrutten i Gråbo, medan Daniel var på 30års-fest. Vi gick till lekplatsen och lekte, plaskade med vatten på mormorns och morfarns altan - och käkade till och med påskmiddagen ute i solskenet på påskdagen ihop med alla mina syskon med respektive.



Benjamin, påsken 2011

I år träffades vi hela familjen igen, men på påskafton denna gång. Skrutten fick besöka samma lekplats och även plaska med vatten på altanen detta året med, men i något annorlunda mundering! :)



Kusinbus, påsken 2012

Denna påsken fick han leksällskap av kusin Vincent i trädgården, som bara var en liten, liten plutt förra året!



Mosters sötnos!

I år hade vi en ny liten plutt att gosa med (och spöka ut till påskgubbe, hihi!).



Myser med min minsta prins på en iskall lekplats!

Ja, påsken kom visserligen ett par veckor tidigare i år, men ändå - var är vårvärmen?!

Kram!

Fullmåne?

Är det fullmåne på gång, eller vad sjutton är det som gör att båda mina gossar fortfarande är vakna?

Vid detta laget brukar jag sitta i soffan med fötterna i högläge framför nåt bra på tv. Men icke! Istället vaggar jag minstingen ute i köket samtidigt som jag läser bloggar på telefonen.. (Jo, det får man göra utan att känna sig som en kass mamma, iallafall när man redan vaggat i över en timma!). Skrutten kikar på Pippi med pappan.

Måtte de slockna snart, för nu är jag ruskigt sugen på att göra inbrott i en tablettask jag lyckats rota fram i skåpet ;)

Tjingeling!


Bilder från Noas Ark!

Igår var det stört omöjligt att blogga mobilbilder så nu provar jag igen! :)




Noas Ark!

Nu har vi myst i solen på Noas Ark i Onsala, där Andreas bor. Vi har gosat med kaniner, tittat på getter och höns, klappat katterna, busat med hunden Rocky och ridit på en giraff! Det ni :)

Nu är vi på väg vidare mot Frillesås för däckbyte!




Söndag!

Här har vi haft en lugn och skön söndagsförmiddag. Nu vilar de äldsta pojkarna middag och jag och Fabian har roat oss med att sätta på en maskin tvätt - detta evighetsprojekt!

Efter sovningen sticker vi iväg mot Onsala. Daniel ska hem till gamla bandmedlemmen Andreas och greja med musikprylar som ska säljas av och jag och killarna har bjudit med oss själva. På Andreas gård finns nämligen fullt med djur! Spexigt! "Jag vågar klappa alla djuren, mamma!" hävdar Benjamin bestämt. Vi får väl se :)

Skön söndag, alla fina läsare!


Godmorgon lördag!

Eller god förmiddag borde jag väl säga? Här startade dagen halv sex, i vanlig ordning!

Daniel lördagsjobbar idag på förmiddagen. B och jag har roat oss med pärla en stund och sen tog B hand om disken (dvs skvätte ner hela köket!). Fabian är glad och pratsam som vanligt, trots att han är ordentligt förkyld idag. Goa unge!

I eftermiddag väntar middag och lek hos vännerna, det ser vi fram emot!

En skön lördag önskar jag er!


Kaos!

Ikväll kommer två av mina goa tjejer hit på middag. Vi skulle vart fyra som vanligt, men Soffan blev sjuk så henne får vi sitta här och längta efter.. Franskt ska det bli!

Nu undrar jag lite hur jag tänkt, när jag sparat städningen till idag? Inte helt effektivt när man har en virvelvind här hemma.. Hm! Kan man sätta Fabian på dammsugning tror ni? Om han får tillägg på veckopengen? :)

Det blir nog trevligt ändå får vi hoppas, trots stökigt hem!

Kram!


Benjamin funderar..

På väg mot lekplatsen tidigare idag säger min lilla Skrutt:

"Jag ska gunga mamma. Men inte på de små gungorna. Jag kan inte gunga på dem mera. Jag har för tjock rumpa! Jag är en stor kille nu!"

:)


Den där tålmodiga Alfons Åberg...

En av Benjamins (och mina) absoluta favoritstunder på dagen är sagostunden före läggdags. Då kryper jag eller Daniel ner i sängen bredvid honom och läser bok efter bok efter bok. Många blir det, om Skrutten får bestämma :) Eller flera omgångar av en och samma bok, det händer det med!

Favoriten just nu är "Godnatt Alfons Åberg", den gillar vi både Benjamin och jag. Men jag blir lika full i skratt varje gång vi kommer till uppslaget då Alfons plötsligt blir så förfärligt törstig. Pappa Åberg får springa efter ett glas vatten (och det är ju liksom inte det första Alfons ber om, när han egentligen borde somnat för länge sen! Jag gissar att pappan i det läget är hemskt sugen på att luta sig tillbaka i fåtöljen med sin pipa och en tidning..) Och så kommer han gåendes i köket, med pipan i munnen, vattenglaset på en bricka och förklädet runt magen!

Bricka? Och förkläde? Det verkar himla omständigt tycker jag, när allt ungen ber om är ett glas vatten!

"Men åååååh, kommer du aldrig med det där vattnet?" skulle jag med all säkerhet ropa om någon envisades med att rota fram brickor och knyta på sig förkläden, när jag låg där i sängen alldeles förfärligt törstig och bara väntade på mitt vatten. Han är allt bra tålmodig, den där Alfons!

Bilden har jag lånat ifrån boken, förstås..


Glad Påsk!


2 månader

Idag fyller vår minsting två månader. Hu, vad fort det går. Tiden springer iväg, samtidigt som det känns som att han alltid funnits hos oss. Vår underbara son och Benjamins älskade lillebror.

Ljuset har inte varit något vidare här i lägenheten idag, så bilderna jag tog på lillprinsen i förrgår får fungera som tvåmånaders-foton. Gosiga, vackra lilla Fabian, vi älskar dig oändligt mycket!




De är väldigt lika utvecklingsmässigt än så länge, våra små gossar. Fabian vill, precis som Benjamin vid två månaders ålder, helst stå eller sitta upp i famnen. Stark i nacken är han och balanserar sitt huvud själv sedan ett par veckor tillbaka. Han har just hittat sina små händer och suger för fullt på dem. Han är nöjd och glad för det mesta, ler och pratar med oss så fort vi tittar på honom. Han sitter gärna i sin babysitter och tittar, på oss eller på leksakerna framför honom (till skillnad från storebror som totalvägrade att sitta/ligga någon annanstans än i våran famn, hehe!). Han har en period varje kväll, en timme vid sjutiden ungefär, som han blir ledsen och får svårt att komma till ro. Då skriker han som en galning (röstresurserna är det inget fel på, haha) tills han slocknar i vår famn, lilla hjärtat.. Sedan sover han för natten och vaknar bara för att fylla på magen.

Tänk att jag fått två perfekta små barn, vilken lycka!


Bokstavs-babbel!

Som från ingenstans dyker de upp, nya lärdomar och intressen hos de små liven. Benjamin är plötsligt jätteintresserad av bokstäver. Han ser dem överallt, tittar och pekar, frågar "vems är den bokstaven?". Roligast är förstås att leta efter den egna!

Idag plockade jag fram gamla scrap-bokstäver som låg och samlade damm i min pysselhörna och så letade vi efter de bokstäverna som Skrutten lärt sig att känna igen. B som sagt, som är både hans och morfars, och F och D hittar han direkt. Och så mammas som ser ut som en krok och farmors som är som "ett jaaakt stjeck nästan!". O kan han och så R förstås som är morbror Rasmusbokstav. Idag har vi hittat Vincents och moster Evelinas bokstäver också. Inte illa va?! :)




Påskfest!

Min trollunge ska fira påsk på förskolan idag! :)


I min famn...

...ligger en liten prins och sover sött. Det mest rofyllda som finns!

På bilden nedan håller han just på att somna. Napp och snutte ska det vara, och så ligger han där i famnen och plirar på mig med sina vackra ögon.

Underbara lilla unge, mamma älskar dig!


Han vet vad han vill!

I rulltrappan på Allum för en stund sedan säger mamman: "Nu ska vi först gå till bokaffären Benjamin. Mamma ska se om de har någon bra bok till dig!"

"Nej, jag ska bara gå till leksaksaffären lite mamma. Jag kommer om en liten stund!"

:)


Vår!

Det är faktiskt vår ute, på riktigt! Trots minusgraderna imorse..

Kolla, vad vi hittade i skogsbacken på väg hem från förskolan!


Time flies!

Idag provar vi ny storlek på kläder till minstingen. En fin body i storlek 62 glider han omkring i och den sitter som ett smäck!

Dessutom stoppade jag ner honom i vinteroverallen imorse (den har fått vila ett tag nu tack vare vårvärmen, men imorse var det ju riktigt kallt!). Den satt som ett korvskinn kan jag meddela. Mammas lilla gosse växer så det knakar!


Min vy just nu!

I skrivande stund har jag en sömnig liten prins framför mig och Nyhetsmorgon på tvn. Skrutten är på förskolan och busar idag, så jag och minstingen har fyra timmar till för oss själva. Och inget alls på agendan, så härligt! Jag tänker inte lyfta ett finger här hemma, förutom att förbereda middagen så smått.

Skön tisdag önskar jag er!


Måndagsbesök!

Benjamins kompis Anton har vart här och lekt nu på förmiddagen. I sällskap av mamma Ida förstås och lillebror William. Praktiskt med en lekkamrat var till gossarna och en till mamman, hihi!


Trött söndag!

Vi var iväg på bröllop igår, Daniel, minstingen och jag. Vackert, god mat och härligt sällskap. Jag tillbringade visserligen delar av kvällen ute i korridoren med en hemskt missnöjd bebis.. Till slut somnade han dock gott och vi stannade kvar tills bröllopstårtan ätits runt elva-snåret och festen drog igång :) Daniel lämnade vi kvar i Varberg ett par timmar till och så åkte jag och Fabian till Frillesås för övernattning hos svärföräldrarna där Benjamin redan låg och sussade gott! Jag, som just nu vanligtvis däckar runt nio på kvällen, tyckte det var ganska så skönt att lägga huvudet på kudden strax efter halv ett inatt. Bröllop tar visst på krafterna ;)

Så idag har gossarna och jag myst i farmorns och farfarns sällskap hela dagen (Daniel behövde visst sova ett par timmar extra, hehe)! Nu är det soffläge som gäller, min kropp längtar efter att ta igen all förlorad sömn :)

Kram på er och hoppas helgen vart fin!


RSS 2.0