Vårkänslor!

Vilken eftermiddag vi haft! Två sköna timmar ute i solen. Det var VARMT uppe vid lekplatsen kan jag lova och jag fick akta mig för att inte klä av mig för mycket.

Skrutten och jag käkade mellanmål på en bänk i solen, grävde, gick balansgång på sandlådekanten och gungade. Fabian sov som en stock i vagnen, vaknade till en kortis och fyllde på magen. Ja, det var så varmt att jag faktiskt vågade mig på att amma utomhus, det måste väl vara ett vårtecken om något?! :) Benjamin var lycklig och harmonisk när vi traskade hem två timmar senare..

Lekplatshäng är nog denna tvåbarnsmammans melodi. Med en bebis som sover gott i vagnen kan man koncentrera sig fullt ut på sin stora juvel. Nöjd tvååring = nöjd mamma!


Hej från amningssoffan!

Hade nästan glömt hur mycket man sitter ner och ammar med en liten bebis, hihi. Praktiskt med en iphone så man kan kika bloggar och annat under tiden.. När man inte sitter med näsan nedborrad i det lilla bebishuvudet och insuper bebisdoft förstås!

Fabian och jag har vart en sväng hos fina Nina på frukost idag. Sen har jag hunnit med att vila, förbereda middag och käka lunch. Att hemmet ser ut som ett bombnedslag blundar jag för, det får man väl som nybliven tvåbarnsmamma? :)

Nu ska vi strax promenera iväg till förskolan och hämta den lilla storebrorn. Solen skiner från en blå himmel, så eftermiddagen tänkte jag att vi ska spendera på lekplatsen. Det gjorde vi igår med, men då var vädret inte i närheten av lika skönt som idag. Fast det var det visst bara mamman som brydde sig om, Benjamin är en riktig ute-kille minsann!

Kram på er!



Godmorgon onsdag!

Vi lever och jag har härmed klarat av mina första två "egna" föräldradagar".

Startar dagen med en kopp "amnings-te". Det smakar ungefär lika gott som det ser ut. Lite som ljummet kiss! (Hur nu det smakar, haha!)

Ha en skön onsdag!


Söndagsmys!

Hej, från söndagsmys-soffan!

Idag har våra pojkar ÄNTLIGEN fått gosa med sin mormor och morfar. Elak förkylning i flera omgångar har gjort att de inte vågat sig hit sen första snabb-titten då vi var nyss hemkomna från BB. Fabian sov sig igenom hela deras besök, men gosa med en liten nyfödd kan man förstås göra även när de sover :)

Benjamin var lycklig över besöket och ville helst åka med dem hem. "Bara passa dom litegrann!" sa han bestämt där han stod i hallen iklädd enbart blöja och vinterkängor. Bilnyckeln skulle han visst ha med sig också ;)

Efter middagssovning för hela familjen packade vi in oss i bilen och åkte hem till Rickard, Ylva (med fina, fina bebismagen) och lilla Meya för eftermiddagslek. Urgod middag och mumsig marängswisch blev vi bjudna på dessutom.. Perfekt avslut på veckan!

Imon rivstartar jag min "egna" föräldraledighet med besök på BVC kl 10 (för liten gosse) och tandläkarbesök kl 14 (för något större gosse). Min svärmor, gossarnas goa farmor, kommer som en räddare i nöden och hjälper mig med Fabian medan Benjamin (förhoppningsvis) gapar stort hos tandläkaren. Det ska vi nog lyckas ro i hamn, eller vad tror ni? :)

Bjuder på en bild på en nöjd liten prins som myser med napp och snutte i soffan, för att sekunden senare ge ifrån sig ett illvrål då han insåg att han visst var sugen på en slurk mat. Temperamentet är det inget fel på, med andra ord, haha!


Imon kör vi!

Nu är det alltså slut på mysig gemensam föräldraledighet för denna gången. Imorgon börjar Daniel jobba igen och jag blir ensam hemma med våra två små gossar. Jag är nära en mindre hjärnblödning bara av att tänka på det, haha!

Benjamin älskar verkligen sin lillebror, klappar fint, pussar och tröstar när han är ledsen. För det mesta. Sekunden senare blir han hemskt nyfiken på vilka slags experiment man kan genomföra med en liten nyfödd utan att han börjar gråta (eller mamman/pappan blir totalt vansinniga!).

Ja, det är sannerligen inte lätt att vara en nybliven liten storebror. Hela livet har ju liksom blivit huller om buller. Och det är sannerligen ingen barnlek att vara en nybliven tvåbarnsmamma heller, det ska gudarna veta!

Igår hade vi smygpremiär på att vara ensamma, när Daniel helg-jobbade ett par timmar. Till vår lycka var det underbart väder (förutom kall blåst) så vi packade ner Fabian i vagnen och gick en sväng till lekplatsen. "Det är hönt (skönt) med sol, mamma!" sa en nöjd tvååring där han stod på sin ståbräda på vagnen :)




Min yngsta prins..

...är just hemkommen från sitt livs första tjejträff. Han lär väl få hänga med på ett par stycken under tiden han ammar, men sen blir han portad precis som andra gossar :)

Det var första gången vi var iväg på äventyr själva, lilleman och jag och jag var i ärlighetens namn lite pirrig innan jag åkte. Tänk om ungen bestämde sig gör att gasta sig igenom hela middagen?!

Nio damer var vi, alla mina arbetskamrater och jag. Och Fabian skötte sig med bravur! Sussade gott i bilbarnstolen, vaknade lugnt och sansat för att fylla på magen och sov sedan vidare medan tjejerna turades om att gosa med honom. Härligt!

Så på tal om magknipet igår, så är det än så länge inget vanligt förekommande. Men så är han ju också bara ett litet sömnigt pyre ännu.. En del av er minns kanske att Benjamin hade en ruskigt bråkig mage sin första tid i livet, det håller vi alla tummar för att lillebror slipper!

Kram på er goingar!


På väg...

I bilen på väg hem från Lek och Buslandet med två sovande gossar!

Benjamin var helt slut efter stoj och bus med goaste kusin Vincent och slocknade innan bilen rullade från parkeringen.

Och Fabian, ja han blev helt enkelt sömnig av att bara ligga i vagnen och softa.. Mys med moster har han hunnit med också förstås :) Äntligen!


När man har magknip...

...är det tydligen mysigt att sitta så här i soffan för sig själv! :)



Tisdag!

Idag är Benjamin på förskolan igen. Mitt samvete gillar inte att han är där när vi är hemma båda två, så jag grämer mig en smula när jag sitter här hemma i soffan.

Men, när ungen längtar som en tok efter att "gå på fröken Annelie" (som han kallar sin förskola) och glatt vinkade hejdå till både mig och Fabian när han och pappan åkte iväg mot alla kompisar så kunde till och med jag känna att han nog mådde gott av att få komma dit en stund.

Daniel och jag har ägnat förmiddagen åt att storstäda här hemma medan Fabian sov gott i en och en halv timme. Välbehövligt!

Nästa vecka kickar min nya vardag igång här hemma då Daniel går tillbaka till jobbet och jag blir ensam föräldraledig om dagarna med två goa gossar. Jag lär svettas och slita mitt hår en hel del de första dagarna , haha!

Bjuder på en bild på en fundersam liten prins :)

Kram!


...

Scrolla ner, så ni inte missar inlägget om "Prins Fabian". Nyss skrivet, men hamnade visst ett par inlägg neråt :)

Lördag!

Idag bestämde sig Benjamin för att gå upp redan halv sex. Med tråkigt regn utanför fönstret har vi inte ens haft lust att ge oss ut, så det har varit en lååååång förmiddag här hemma trots att klockan bara är halv tolv!

Vi skulle egentligen spenderat dagen hos mina föräldrar, men de dras med en envis förkylning allihop och vi vågar förstås inte riskera att Fabian blir smittad. Istället blir det eftermiddagskaffe hos min farmor och farfar, det är minsann inte fy skam det heller!

Kram på er!


Nybadad!

Första badet avklarat för lilla Fabian. Så skönt tyckte han!

Nu är det påklädning som gäller, sen ska vi ta en promenad i solen för att hämta den lilla storebrorn. Han är på förskolan en liten sväng idag. Vi hade egentligen tänkt att han skulle vara hemma tills Daniel började jobba igen, men han har pratat om och längtat efter kompisarna hela veckan så det kändes som att det var skönt för honom att komma dit idag.

I eftermiddag får vi besök av Hanna, Carro och Noa. Det ser vi fram emot!

En skön fredag önskar jag er! Kram


Finbesök!

Idag har jag haft tre av mina bästa vänner Sofia, Hanna och Anna på besök, på en och samma gång, mysigt! Eller "Sofia och Hanna och Hanna och Hanna och Hanna" som Skrutten säger. Många "Hannor" på samma gång, hihi.

Lika mysigt som vanligt att se dem alla tre. Ja, och Sofias Mikael som var med också förstås, honom gillar vi med :)

Så nu har lille Fabian fått visa upp sig för sina extra-mostrar och Skrutten fick leka av sig på samma gång. Han älskar att träffa dem allihop, som är så gulliga och tar sig tid att leka, busa och mysa med honom. Sånt uppskattas!

Nu väntar sängen för mig. Natti alla godingar!


Prins Fabian



Kolla in dessa små skrynkliga fossingar! Tänk att allt är så pyttigt och gulligt på de små liven.. Idag har han funnits hos oss i två veckor, vår lilla goa Fabian. Fotona tog jag när han var åtta dagar och sen var tanken att de skulle bloggas samma kväll, men tiden rusar minst sagt iväg när man har två små troll att ta hand om. Hur sjutton kunde jag tycka att jag kände mig trött när jag bara hade en liten nyfödd? Hihi.



När lilleman kommit ut och låg där på förlossningen och myste i min famn (han är född i samma förlossningssal som Benjamin, lustigt eller hur?!) kändes det inte som att han var lik sin storebror ett dugg. Dagen efter fick jag för mig att de var kopior av varandra och såg lilla nyfödda Benjamín framför mig så fort jag tittade på honom. Nu, när det gått en tid, ser vi att de självklart är syskonlika - men det ser definitivt inte ut som samma unge! :) Munnen är likadan tycker jag, och han har lika stora vackra ögon som sin storebror. Sedan är han ljusare i både hyn och håret än vad Benjamin var. Daniel kallar honom just nu för Johanna, han är mer lik mig enligt honom! Ljuvlig är han, hur som helst.



Kolla in den bekymrade rynkan mellan ögonen, den om något är på pricken lik Benjamins minspel. Han såg ofta sådär fundersam ut när han var bebis och kan ofta göra än idag!

Tänk att det bodde en perfekt liten pojke i min mage. Nu är jag mamma till inte mindre än två underbara gossar - vilken skatt!

/En lycklig tvåbarnsmamma

Hälsningar från...

..en sömnig liten gosse!

Bilden är från imorse, då var han vaken en lång stund och tittade på oss med sina vackra ögon. Men efter det har han minsann inte gjort annat än att sussa gott och vakna till emellanåt för att fylla på magen!


Snölek!

Mysiga dagar har vi här hemma, lilla familjen som plötsligt blivit fyra..

Skrutten är dock inte så intresserad av att bara gå här hemma och skrota, så det gäller att aktivera sig. Med mildare väder och blå himmel de senaste dagarna har vi passat på att gå promenader och lekt i snön. Idag tog vi en tur till biblioteket allihop, toppen tyckte B!

Igår hade vi snöbollskrig och åkte pulka i backen utanför huset, det var toppen det också förstås.

"Tuuut i backen! Annars hål i nacken!" tjoade vår goding vid varje åk. Se upp i backen, så ni inte får hål i nacken alltså, hihi!

Imon förmiddag kommer min syster och hälsar på och på kvällen får vi besök av mina GGG-tjejer. Mys!


Morgonmys!

Vi myser på här hemma med en liten gosse som mest sover än så länge och en liten större gosse som tyvärr fått feber :(

Skrutten är mycket förtjust i sin lillebror och vill gärna hålla och klappa honom. Pussar och kramar slösas det också med, mys!


Fiskpinnar med..?

Idag önskade Skrutten fiskpinnar till lunch. Eller egentligen ville han ha fiskbullar, men det åt vi igår så mamman bestämde fiskpinnar istället. (Ja, det kryllar inte direkt av kulinariska matupplevelser hos oss just nu, men så har vi ju också en helt ny familjemedlem att lära känna...)

"Vill du ha någon sås till fiskpinnarna?" undrade jag.
"Ja, tack! Skinksås!" svarade ungen glatt.

Mums! :)


Söndagsmys!

Jag och Skrutten har just bakat chokladbollar. Nu ska vi mysa med dem framför Emil i Lönneberga. Här får ni en liten bild på mästerverket!

Jag gjorde de runda med kokos på och Benjamin gjorde en något plattare, mer kompakt variant med pärlsocker. Eller om det var tvärtom, jag minns inte så noga!


Utskriven!

Så blev den lilla herrn i familjen äntligen utskriven från neonatal. I förmiddags var vi där för sista dosen antibiotika, tog nya prover och skrevs ut av barnläkaren. Så skönt!

Jag har just nattat min stora lilla goding och Fabian har slocknat i pappans famn. Jag tror minsann jag tänker krypa i säng redan nu jag också. Det har blivit minimalt med sömn dessa dagar och det känns i kroppen och själen kan jag lova!

Snart, mina vänner, ska jag bli lite mer social.. Jag ska bara försöka återhämta mig lite först :)

Kram till er!


Hemma!

Nu är jag äntligen hemma, med mina två underbara söner. Vilken lycka!

Den lilla storebrorn har just fått hålla sin lillebror för första gången. Snacka om stolt :)

Nu ska vi mysa ordentligt! Fabian är egentligen inte utskriven från neonatal ännu, vi ska dit ikväll och imon bitti för att få antibiotika. Men åh, så skönt att vara hemma alla tillsammans!


Äntligen!

Nu har jag min lilla prins hos mig nere på BB. Härligt!

Godnatt :)


Hej världen!

Jag heter Fabian och är en liten kämpe! Så här pigg och vaken är jag, trots infektion i kroppen och antibiotika-kur. Snart hoppas vi att jag får komma ner och bo hos mamma på BB!


Och till middag serverades...

Thai-gryta med morötter, kokt grönsaksblandning med morötter och sallad med både gula och orangea råa morötter i små stavar!

Innan jag lämnar detta ställe lär jag se ut som en morot hela jag ;)


Trist start!

Strax efter att jag skrivit mitt inlägg igår fick vår lilla knodd flytta upp till Neontalavdelningen. Han var lite ansträngd i andningen och blodprover visade att han fått någon infektion. Vad för infektion han fått kan de troligtvis inte se, inte heller vet man om han fick den i magen eller i samband med förlossningen.

Så igår kväll sattes en slang i naveln där han får antibiotika. För att de ska kunna hålla koll på att han inte drar loss slangen så ligger han nu i kuvös och gosar. Behöver jag säga att det kändes sjukt konstigt att lämna honom så igår och gå ner själva och sova på vårt rum på BB?

Han mår iallafall fint trots omständigheterna. Fin i färg och andning och protesterar argt om de gör något han inte gillar :) Förhoppningsvis blir han av med slangarna i naveln imon och får komma ner och bo på BB igen. Så länge får vi trösta oss med att det inte är värre och att han får det allra bästa omhändertagandet!

Fina vänner, är ledsen att ni får veta det så här i bloggen, men just nu har jag ingen ork att ringa/smsa er alla som tänker på oss... Så här får ni lägesrapport i massutskick istället!

På tal om annat, väldigt varierad kost de har här på BB: potatis, kokta morötter och fläskgryta med morot! Och så lite rivna morötter vid sidan om.. Det gäller att vara ett morots-fan alltså ;)


Äntligen!

Så kom han äntligen, lillebrorn som vi längtat så efter! Klockan 12:55 i förmiddags, 49 cm lång och 3570 gram tung. Vilken lycka!

Förlossningen gick fint och vi mår bra allihop. Den lilla prinsen är något trött och medtagen så vi myser på för fullt här i vårt lilla familjerum. Imon bitti ska den lilla storebrorn få komma hit och träffa honom, sen ska ni med få se :)

Kram från en lycklig, nybliven tvåbarnsmamma.


Kvällsmys!

Yes, vi är hemma ännu.

Jag och Daniel sitter i soffan och mumsar på nybakade the-kakor. Eller inte!!! De blev nämligen totalt misslyckade och ligger numera i soppåsen.

Tji fick jag som försökte verka huslig med allt mitt bakande!


Uppdatering!

Bakat "Leilas turbosnabba filmjölkslimpa" - check!

Fixat ny müsli - check!

Ätit god söndagsbrunch - check!

Nu ska vi sova lite middag hela familjen, sen ska Skrutten och jag baka the-kakor...

Sa jag att jag kände mig rastlös och otålig? :)

(Jag vet att det fortfarande inte går att kommentera mina mobila inlägg. Tydligen nåt fel med appen jag använder! Men det får gå ändå, hihi!)


Godmorgon!

Imorgon har Daniel tokmycket att göra på jobbet, så han håller tummarna för att det sättet igång idag så han slipper jobba, haha!

Vi får väl se...

Killarna har krupit upp i soffan under täcket för att titta på Nicke Nyfiken. Jag ska fixa lite kaffe och sen hålla mig sysselsatt på diverse sätt. Känner mig rastlös och otålig! Kom nuuuuu bebis!

Ha en skön söndag! Kram


Snabbvisit på Östra!

Idag har jag vart en snabbvisit på Östra minsann, men ingen bebis på väg ännu. Den har verkat lite slö sedan igår kväll, inte sparkat och levt runt som vanligt, så vi kände oss oroliga att inte allt var som det skulle. Men när väl CTG-apparaten (som mäter sammandragningar och hjärtljud) kopplades på så blev den vild och galen igen. Fina hjärtljud alltså och mycket rörelse. Så vi kan slappna av och glatt vänta vidare på vår nya lilla familjemedlem!

Kram

Fredagsmys!

Ikväll lämnade jag mina killar hemma och åkte hem till vännen Hanna (inte samma som igår, hihi) för fredagsmys. Vi köpte indiskt, mumsade godis (mest jag) och tryckte i oss varsitt ordentligt lass med maräng swisch! Skönt att sticka iväg på egen hand, inom en snar framtid kommer jag ha sällskap av en liten hungrig bebis var jag än åker :)

B var mycket nöjd över att fredagsmysa på egen hand med pappa ikväll. De mumsade chips och myste i soffan innan jag åkte. Skrutten tyckte det var så mysigt att han bestämde sig för att skippa sitt Bolibompa för en kväll. "Vi stänge av TVn pappa! Vi ha fedas-mys istället!" sa han nöjt samtidigt som han stängde av TVn, haha! Att mysa med pappa utan något som störde var tydligen grejen :)


Godmorgon!

Fortfarande ingen bebis på väg :)

Nu, frukost och morgonmys med mitt lilla hjärta. Sen ut i kylan mot förskolan! Brr!

Ha en skön dag!


Eftermiddags-mys!

Idag blev jag och Skrutten hembjudna till min vän Hanna på semlor. Alldeles lagom i storlek och hur mumsiga som helst! Benjamin fick en utan mandelmassa och gjorde tummen upp han med.

För övrigt har vi varit igång hela dagen. Startade med ett besök på "klädkällaren" i förmiddags för köp av gardiner till vardagsrummet. Därefter hem för middagssovning och lunch för oss båda, innan vi begav oss till kompisen Anton för ett par timmars lek. Och så slutligen semle-mys hos Hanna alltså!

Nu har jag just krupit ner i sängen, så ofantligt skönt! Imorgon ska B till förskolan igen och då tänker jag göra absolut ingenting under tiden. Kan nog behövas! :)

Vad tror ni, blir det en bebis i helgen?!

Kram!


Fillan 2?

Ni som känner mig sedan barndomen vet att namnet "Fillan" är ett smeknamn mina närmsta vänner hittade på åt mig i tonåren nån gång. Namnet är på skoj förstås, inget jag kallades på riktigt och syftar på att jag har ruskigt bra minne. Att hänga med mig var som att ha med sig en livs levande filofax (Fillan), brukade de skoja..

Hur som helst, så verkar det som att vår lilla Skrutt har ärvt mammans minne. Han kommer helt enkelt ihåg allt och har järnkoll på hur saker och ting hänger samman. Att minnas folks namn och vilka människor i vår närhet som hör ihop med varandra har han vart expert på länge! Runt 17 månader gammal låg han i sängen innan han somnade och rabblade namnen på alla vi kände: "Moootte, Mart, Isse" (Moster, Martin, Vincent), "Cajjo, Oa, Pappan" (Carro, Noa och pappan - Patrik kunde han inte säga än, haha..) och så vidare..

Häromdagen pratade vi om varför vi skrivit hans namn på napparna (som följer med till förskolan). "Det är ditt namn!" förklarade jag. "Mamma skivit dä på nappen. Stå det Benamin Hultbej!" sa ungen glatt. Att han visste om att han heter Hultberg hade jag ingen aning om, det måste de ha lärt honom på förskolan. Vi pratade vidare om att pappa också heter Hultberg, men att jag heter Andersson. Märkligt, tyckte Skrutten!

Så imorse när han vaknade upp i vår säng, sa han först "gomojjon, mamma!" som han brukar och sen "mamma, du hete Andesson!" Det hade fastnat det också, med andra ord :)

/Skryt-mamman (som, liksom ni förstår, inte vaknade upp på BB idag heller!)


Slingning av hår pågår!

Är hemma hos syster och får håret slingat. Jag är sååå läcker i min sling-hätta! ;)

Har en kort paus för nattning av goaste Vincent, sen kör vi igen!

Och den där bebisen, ja den verkar helt enkelt inte ha några som helst planer på att titta ut inom det närmsta dygnet!

Kram på er!

(Jag har fortfarande inte fått ordning på det där med kommentarsfunktionen, det vill sig inte från mobilen.. Ni som vill lämna ett hej får göra det i ett tidigare inlägg helt enkelt!)


Godmorgon!

Fortfarande hemma i egen säng. Ingen bebis på G!

Skrutten och jag myser till nya Nicke Nyfiken-filmen (gammal, men ny för oss förstås!).

Idag ska min going till förskolan igen, igår var han hemma och busade med mamman, mostern och kusinen Vincent. Jag ska passa på att ta en fika med en gammal klasskompis under tiden han är där och leker! Sen blir det lekplatshäng om det inte är för kyligt.. Och ikväll tänkte jag åka hem till min syster och få håret slingat!

Ha en bra dag!


RSS 2.0