GGG-söndag.

Söndag idag och dags för GGG, alltså häng med mina Gråbo-tjejer. Sitter på spårvagnen på väg hem till Hanna. Utan barn. Exakt vad jag behöver idag. Tanka lite energi på egen hand och ladda inför en ny vecka!

Kram!


Äntligen matglädje!

När Fabbelabbe fick sina första smakportioner var han lyckligare än lyckligast. Men i takt med att månaderna har gått har hans matglädje minskat. Gröt och puré är inte vidare intressant och man får liksom truga i honom maten. Sånt gillar jag inte! Mat för mig ska vara gott och ätas med glädje.

Men nu så.. Äntligen har vi fått höra lite "mmmm" vid matbordet igen. Minstingen har fått prova riktig mat både igår och idag. Makaroner med korv och potatis med torsk. Smarrigt värre att få plocka matbitar själv och stoppa i munnen.

Håll tummarna för att det håller i sig och inte bara är nyhetens behag. En matglad bebis gör måltiderna så mycket mysigare!


Hej fredag!

Vi startade dagen med mys i soffan som vanligt. Killarna lekte "koja, koja" under mitt täcke en lång stund. Älskar att ha "tätt" mellan barnen, de har redan stor glädje av varandra och det är så mysigt!

Sedan fick vi besök av min pappa en sväng. Han hann med att pussla två pussel med Benjamin trots att han egentligen hade lite bråttom. Bästa morfarn!

Och så tog vi bilen hem till min syster och Vincent för lekdejt. Herregud, vilket kaos det blir när vi ses med alla grabbar. Ett härligt kaos! Jag bara skrattar när jag tänker på hur kaosartat det kommer vara om ett år, när Fabian är stor nog att hänga med i de andras busiga tempo. Haha!

Ha en härlig helg fina vänner, fyll den med sådant som gör er glada!


Onsdag igen.

Och dags för sångstund förstås!

Lattjo tyckte Fabian, precis som vanligt.

De båda gossarna verkade dock överens om att en sjal framför ansiktet inte var någon höjdare. Skulle detta vara kul liksom? Näe, där gick änna sångstunds-damen för långt! ;)




Världens bästa fröknar!

Ja, det är bannemej ingen tvekan om saken. Vår guldklimp har hamnat på en av världens bästa förskoleavdelningar, med de allra bästa fröknar man kan tänka sig.

Jag är så glad och tacksam över att de tar så fint hand om min son och hans kompisar. Att de alltid gör det som är det bästa för barnen.

Igår tillexempel, ringde jag förskolan för att fråga om jag fick lämna lite tidigare idag eftersom jag hade en tid på vårdcentralen att passa. "Självklart!" fick jag till svar. När jag sa att vi kommer vid tjugo i nio, så frågade fröken om jag inte kunde lämna honom halv nio istället? "Så hinner han leka en stund inne innan det är dags att klä på sig och gå ut!" fortsatte hon.

Man blir ju helt varm i själen av ett sådant svar. Världens bästa fröknar alltså!


Det ska börjas i tid..

I början på veckan var jag och Benjamin på Allum en sväng. Mäta fötter inför köp av vinterskor, samt prova vinterjacka stod på agendan. Vi fick mätt fötterna och vinterkängor är nu inhandlade med en rabbatcheck på 40% på Ellos, bättre kan det knappast bli.
 
Vinterjacka fick vi också köpt, en turkos snygg på H&M som han själv var med och valde. Men dagen efter när den skulle provas igen här hemma blev det skrik och panik. Han ville minsann inte prova den jackan eftersom han "inte tyckte att den var så snygg!".
 
Nähäpp, så det var bara för mammsen att åka tillbaka till Allum och byta jackan. En rutig fräck sak från Lindex fick det bli, som fick MVG av den lilla bestämda herrn. Det ska börjas i tid alltså!
 
Overall och överdragsbyxor från förra året passar honom fortfarande. Så nu ska det bara inhandlas en overall till att ha hängandes på förskolan utifall han skulle behöva byta någon dag, en billigare variant får det bli. Eller ett fleecefodrat regnställ, mamman har visst inte riktigt bestämt sig ännu.
 
Och så ska den lilla gossen få en jacka han också. Mycket av Benjamins gamla grejer får han ärva, men vinterjacka har vi faktiskt ingen. Herregud, vi kommer bli ruinerade på kuppen! Tur det finns barnbidrag ;)
 
 
Mina älskade små. Storebror har bäddat ner lillebror och ger honom här en ordentlig puss på munnen. Godingar!
 

Mystorsdag!

I eftermiddag fick vi besök av både mormorn, morfarn, mostern och kusin Vincent. Mysigt!

Idag lekte grabbarna riktigt fint med varandra. Tänk, snart har Vincent vuxit "ikapp" Benjamin och de kan bli värsta lekkompisarna. Eller jämlika ovänner om de så vill ;)


Onsdag.

Onsdag idag och dags för mitt och Fabians nya nöje: sångstund och lek på kyrkans öppna förskola. Vi gick förra onsdagen med och tänkte nu göra det till en mysig liten vana. Som lillebror får man mest hänga med på ett hörn till ställen där storebror kan roa sig. Så något som bara är för Fabian känns bra att komma igång med, nu när han är så pass stor att han börjat uppskatta det.

Att säga att Fabian gillar sångstunden vore en ordentlig underdrift. Han älskar den! Så fort tjejen som håller i sångstunden placerar sig i ringen med sin stora trumma blir han helt vild. Spänner kroppen och viftar med armarna som en galning, så spännande!!!

Liksom förra veckan somnade han som en stock efteråt. Denna gången hann vi dock hem först, sist slocknade han sittandes i vagnen med ett smörgåsrån i mungipan. Men idag sov han gott i sängen, helt utslagen. Och jag min elaking blev tvungen att väcka honom när det var dags att hämta Benjamin.




Den jämställda familjen.

Hur står det till med jämställdheten i vår familj egentligen? Sådär, skulle man väl kunna säga, åtminstone om man får tro Benjamin.

Imorse när vi traskade mot lekplatsen låg det ett gäng grenar vid vägkanten. Benjamin ville hemskt gärna ha en, men jag förklarade att de var alldeles för tunga för oss.

"Men pappa, han orkar dem. Han är jättestark!" hävdade B.
"Jaså, är han starkare än mig tror du?" frågade jag.
"Ja, alltså mamma, pappa är väldigt bra på att snickra. Och du, du är väldigt bra på att byta blöjor!" svarade han, som om det vore en självklarhet.

?

Tilläggas bör att det måhända att jag inte är så värst bra på att snickra. Men blöjor, ja det byter vi minsann lika ofta!

Bjuder på bild på bästa blöjbytande pappan.


Älsklingar.

Trollungarna igår. Mina tuffingar!


En perfekt helg.

Vi startade helgen igår med fredagsmys ihop med vännerna Mikael och Sofia här hemma hos oss. Så mysigt och efterlängtat, längesen vi sågs allihop.
 
Imorse bestämde vi oss för att ta spårvagnen ner till Sjöfartsmuséet. Spexigt värre tyckte Benjamin, som älskade både spårvagnsfärden, muséet och lunchen på grillen efteråt. Sedan körde vi lugn eftermiddag här hemma, med middagssovning, film, lek och städ.
 
Nu är Daniel iväg på grabbkväll och kvart över sju bad Benjamin om att få gå och lägga sig (jo, han bestämmer sig för det mesta själv för det, lilla gullunge!). Så nu är han färdignattad och min egna kväll ska precis starta. Jag ska hälla upp ett glas vin och fixa mig en liten tapas-tallrik med enbart grejer Daniel inte tycker om och krypa upp i soffan framför "Midnatt i Paris". Den ska tydligen vara sliskigt romantisk och fånigt förutsägbar. Helt perfekt om ni frågar mig!
 
Imorgon är det min tur att få lite egentid då jag ska iväg på lunch hos en av mina bästa vänner.
 
Det var denna helgen alltså. Häng med vänner, familjemys och egentid för både Daniel och mig. Perfekt balans!

Lekdejt!

Mina små killar och jag har fyllt veckan med lekdejter med vänner. Perfekt när man kan kombinera sina nöjen sådär, en lekkamrat till barnet och en till mamman ;)

Idag fick vi Melvin och Cecilia på besök, alltid lika mysigt. Cecilia är min allra äldsta vän och det känns som vi känner varandra så väl trots att det ibland går långt mellan träffarna. Att vi sedan har varsin gosse av samma skrot och korn gör inte saken sämre.

Ja, för de är allt lite lika varandra de där två. Glada, busiga, biltokiga, omtänksamma killar, envisa som få och med ett blixtrande humör då saker inte går deras väg. Hihi. Men lika fort går det över, det där ilskna, och så leker de och busar igen. Sötnosar!


7 månader

Älskade lilla barn, nu har du hunnit bli sju månader gammal (i skrivande stund sju månader och sex dagar!).
 

Det är en fröjd att få dela dagarna med dig, du glada lilla bebis. Du är så nöjd och go att mamma ibland måste nypa sig i armen, är det verkligen möjligt att trivas så med livet som du gör? Du sitter på din lilla rumpa, som en ljuvligt söt liten Buddha, och leker med dina leksaker. Länge, länge kan du roa dig själv. Igår satt du över en timme på golvet och grejade med en korg fylld med saker. Och så fort någon tittar åt ditt håll skiner du upp som en liten sol och skrattar högt. Eller räcker ut din lilla tunga och ger ifrån dig ett pruttande ljud för att sedan med spänning vänta på att vi ska göra likadant.
 

 
Att krypa är ännu´inget du gett dig på även om du trivs med att ligga på mage och leka. Du roterar istället runt i en cirkel för att få tag på spännande saker runt omkring dig. Och är det något du inte får tag på så snurrar du glatt vidare. Eller ropar ilsket, för att någon i din närhet ska komma farandes för att hjälpa till. Så visst har du humör du också, men bara när det verkligen behövs!
 
Du är en social liten kille som älskar att träffa folk. När huset är fullt trivs du som allra bäst för då finns där alltid någon att gosa eller busa med. Att Benjamins förskola är en väldigt spännande plats har du redan hunnit lära dig.
 
Mat äter du precis som för en månad sedan, gröt morgon och kväll och barnmatsburk till lunch. Du är inte direkt överförtjust i gröt och puréer även om du äter helt okej. Små bitar av smörgås, kex, banan eller annat är däremot spännande och du har nu lärt dig att själv plocka upp dem från bordet och stoppa dem i din lilla mun. Du sover just nu hela nätterna utan minsta pip. Du lägger dig runt sex och vaknar vid fem-sex för en flaska ersättning, för att sedan helst somna om och sova till sjutiden. Om nu inte din morgonpigga bror väcker dig före dess förstås!
 

 
Du lyssnar noga och koncentrerat på oss när vi pratar med dig och har nästan fått kläm på åt vilket håll du ska titta åt när vi frågar "Var är lampan?". Och slutligen, det bästa av allt, du har lärt dig att säga "mamma" :)
 
Puss på dig, lilla prins!

Dagens bild.

Kolla in min lilla gubbe. Hihi!




Bröllop nummer 4

Igår var det dags för årets fjärde bröllop. Våra vänner Robin och Camilla gifte sig, vilket vackert brudpar!

Fin vigsel, trevlig middag, god mat och rolig fest. Precis som det ska vara!

Gossarna våra var på varsitt håll över natten. Benjamin hos farmor och farfar och Fabian hos mormor och morfar. Vilken lycka det är att ha en fantastisk familj omkring sig. Skönt att kunna lämna bort sina juveler i tryggt förvar!

Nu är det natti för mig. Hjälp, vad trött jag är...


Dagens lögn.

Benjamin och jag lånade tre filmer på biblioteket i söndags. Emil, Madicken och Fem myror är fler än fyra elefanter. De två förstnämnda har gått varma sedan dess, men fem myror totalvägrar han, trots att han älskade det när han såg ett avsnitt på tv.

Själv är jag mycket sugen på att glutta en stund på Magnus,Brasse och Eva. Och det är väl det han har märkt gissar jag. Att mamman vill se den och därför tänker han vägra. Lilla Herr Tvärtemot.

Imorse frågade jag extra vänligt om han inte kunde tänka sig att titta på fem myror med mig, bara en enda gång.

Han såg bekymrad ut och sa: "Jag ska bara gå och titta hur mycket klockan är.." Och så spatserade han ut i köket och (förmodar jag) blängde en stund på klockan. "Åh, nej.." hör jag honom muttra. "Den är tjugo." Och så styr han stegen tillbaka till mig.

"Hur mycket var klockan?" undrar jag (och anstränger mig till det yttersta för att inte börja gapskratta).
"Den var tjugo..." säger han, i ledsamt tonfall.
"Okej?" svarar jag.
"Du vet hon i kassan... Hon på biblioteket... Hon sa att man inte får titta då..." fortsätter han.
"Jaså? När får man se på den då?" undrar jag förvånat.
"Senare." svarar barnet.

Och så väljer han Chuggington i hyllan istället. Den absolut värsta filmen jag vet.


Anonyma mamman

Minns ni Anna i "Solsidan" och hennes mammagrupp? Hur hon försökte göra sig till för de andra mammorna? Hur hon drog vita lögner för att verka lika bra som dem? Och nickade glatt åt saker de sa, som för att få dem att tro att hon var insatt i precis samma ämnen som dem?

Jag är likadan. Pinsamt likadan.

Idag hängde jag och en annan mamma från Benjamins förskola på lekplatsen med våra små. Jag gillar denna mamman. Hon är glad och trevlig och vi pratar om allt mellan himmel och jord. Jobb, förskolan, resor, middagar och barn. Men vi pratar inte bara om barn, barn, barn som det lätt kan bli när man hänger med mammor man inte riktigt känner. Och hon håller inte ett dugg på med att försöka jämföra sina barn med mina. (Och nej, det är inte bara mammor i Solsidan som gör så. Riktiga mammor håller också på med sånt!) Skönt! Att jämföra kidsen med varandra är nämligen grymt ointressant och onödigt tycker jag. Alla barn är olika. Och utvecklas olika. Att mitt barn sover hela natten trots att min grannes unge inte gör det, gör inte mig till en bättre mamma. Och att min unge inte kunde klättra upp i soffan när han nyss fyllt ett trots att grannens kunde det gör inte den mamman till en bättre mamma. Trots att visa mammor tycks tro det. Som sagt, att jämföra barns utveckling är tämligen ointressant i min värld.

Hur som helst. När jag hänger med folk jag inte riktigt känner blir jag plötsligt en light-version av mig själv. Istället för att säga vad jag gillar och vad jag inte gillar så håller jag med om mycket av det som sägs för att samtalet ska flyta smidigt. Jag nickar och ler och säger "ja, precis" om en massa oviktiga samtalsämnen utan att egentligen fundera över vad jag tycker i frågan. Jag för samtal med personen i fråga på ett sätt som gör att hon inte lär känna mig ett enda dugg. Märkligt.

Så idag när den andra mamman berättar att hon börjat träna cirkelträning med ett gäng andra mammor så säger jag: "Ååå! Vad skoj!" trots att jag egentligen är totalt ointresserad av allt vad träning heter. "Ja! Du kanske vill vara med? Nästa vecka kör vi på onsdag kl 12!" fortsätter hon varpå jag utropar: "Ja!!! Det ska jag absolut fundera över."

Och så funderar jag över det i ungefär två sekunder. Och kommer fram till att det där med träning inte är något för mig. Fast det säger jag inte.

Istället står jag där som light-versionen av mig själv och hoppas att hon ska glömma bort att fråga mig igen.




Måndag!

Benjamin och jag smet iväg själva hem till min vän Hanna ikväll. Lyxigt och ledigt känns det, att rå om bara ett barn i taget :)

Benjamin gosade, pussade och pratade med lilla Ester som också var där. Faktum är att hela mitt GGG-gäng med respektive var samlade, utan Daniel och Fabian som slappade hemma. Mysigt!

Hannas Dave bjöd på äkta kinesisk middag. Sååå gott! Så nu vet jag hur man äter kinesiskt, på riktigt ;)

Mysmåndag!



Ett litet livstecken!

I torsdags landade vi hemma i vår lägenhet igen, efter tre mysiga nätter på bortaplan. Vi har varit i Danmark, på Skallerup Klit feriecenter, en bit utanför Hjörring. Rekommenderas! Ett fantastiskt ställe, särskilt för barnfamiljer. Bad och lek, såväl inom- som utomhus. Perfekt!
 
Bjuder på några av mina favoritbilder från resan, sedan väntar filmkväll med min stora älskling.
 
Tre dagar fyllda av kärlek, sol, gos, lek och bad. Vilken uppladdning! Nu är vi redo för hösten!
 
Kram
 
 

RSS 2.0