Årets sista dag.

Så var 2013 till ända. Vi sitter i bilen mot mina föräldrar där vi ska bli bjudna på nyårsmiddag. Skulle egentligen till vänner i Kungsbacka, men febriga barn satte stopp för de planerna. Känns mycket trevligt att min familj förbarmade sig över oss och våra baciller istället ;)

Hoppas ni får en härlig kväll!


Godmorgon.

Verkar som det blir en nyår på hemmaplan i år igen. Benjamin är på bättringsvägen men imorse vaknade Fabian med feber och hosta. Lilla böna!

Vi myser just i soffan framför Bilar 2, som är nya favoriten för lilla herrn. Snart kan han namnet på samtliga bilar i både första och andra filmen. "Dä e Sally! Hej Lizzie! Nu kommer Bärgarn! Dä e Fillmore!" Och dyker någon upp som han inte minns namnet på så tjatar han helt enkelt på oss andra tills vi berättar det. "Va hete den? Vem e de?" :)


Julen 2013.

Julen som just passerat känns som min mest stressfria på många år. Kanske för att den låg så trevligt placerad, med helgen före och så ledig måndag för hela familjen. Granen klädde vi i söndags kväll, efter ett besök på Liseberg tillsammans med Carro och Patrik och deras barn. Och de sista klapparna inhandlade Benjamin och jag utan stress i måndags. Paketinslagning skötte Daniel och jag i vanlig ordning dan före dopparedagen när barnen somnat.
 
Att vi sedan blev väckta 04:20 av vår fyraåring var kanske mindre angenämnt. Han var så nyfiken på om tomten varit här under natten, vår lilla skatt, att han inte lyckades somna om. Klapparna öppnade vi dock inte förrän Fabian vaknade strax efter halv sju. Jag har visst fått min hämnd för alla tidiga morgnar jag utsatte mina föräldrar för som barn.
 
Julafton firade vi i år hemma hos mina föräldrar. Tomten kom förstås, med paket till tre ivriga små gossar. Fabin stod förväntansfull bakom Benjamin och Vincent och frågade "å en till mig?" :) Rädd för tomten blev han alltså inte!
 
 
Strax efter tomtebesöket kom min bror och Lisa med sin lilla goding, släktens senaste tillskott, som absolut inte ville vänta till nästa år innan han kom ut ur magen. Jag har blivit faster, till en liten Kent, vilken grej! Sedan åt vi julmat i mängder, där fanns allt man kan önska sig och mer därtill i vanlig ordning. Dagen efter for vi hem lagom till att kusinerna började tröttna på varandra och sen myste vi omkring här hemma i pyjamas hela dagen, medan barnen lekte med sina nya saker.
 
På annandagen var det dags för julfirande nummer två, med Daniels familj. Vi tog vägen om hans mormor när vi skulle dit, för att lämna en julblomma och fika lite. Barnen började besöket med att sitta som två ljus i soffan, så lugnt och beskedligt att jag knappt kände igen dem. De vet i vilka lägen de ska uppföra sig minsann ;) "Mojmoj Bejit, va fint du har det här hemma!" sa Benjamin bland annat, hihi. Sedan dansade de lite disco till gammelmormors dragspelande en stund innan vi packade oss vidare. Och i Frillesås blev vi bjudna på ännu mera julmat, ännu mera paket och ännu mera kusingos.
 
 
Natten till igår vaknade Benjamin däremot av feber, som håller i sig ännu. Han är hemskt hes och har hosta, men är förvånansvärt pigg ändå. Håll tummarna för att det vänder snart... Igår skulle vi egentligen träffat min syster och Vincent, men det fick vi såklart ställa in. Istället kom hon hit och hämtade Fabian, så han fick vara hemma hos dem och busa hela dagen istället för att hänga här i sjukstugan. Mycket tacksamt, och mycket mysigt för oss alla. Jag älskar att vi kan finnas där för varandra, och hjälpas åt med stort som smått.
 
Kram!
 

God Jul!

Tomten kom till oss i år också! :)


Kärlek.

En av de vackra pojkarna i mitt liv.
 
 
4 år tillsammans. Mamma älskar dig oändligt mycket, underbara unge!

Och så lite VAB. Igen.

Vi är mer sjuka än friska här hemma just nu. Precis när jag började känna att min hemska förkylning var på väg bort, och barnens hosta lättat något, så blev Fabian hemskickad från förskolan igår för att han kräkts. Suck...

Det hade visst inte kommit så mycket och han har inte visat några tecken här hemma på att han skulle vara magsjuk. Så jag hoppas och tror att det var nåt annat!

Har hur som helst bunkrat upp med blåbärssoppa och coca cola, ifall kräksjukan skulle drabba oss alla...

Idag blir det alltså en hemmadag med mina små. Vi ska försöka julpyssla lite, men baka håller vi oss nog ifrån. Känns lite onödigt att förpesta pepparkakor och lussekatter med eventuella magsjukebaciller...


RSS 2.0