Små och stora ting jag hunnit med på min lediga fredag.

Haft mysmorgon med barnen.

Spräckt displayen på min telefon.

Lämnat lycklig treåring på förskola.

Cyklat en sväng med Fabian bak i cykel-sitsen (premiär för bönan, mycket uppskattat).

Hälsat på gammal kollega på dennes nya arbetsplats.

Trasslat in mig själv i min sjal. Samtidigt som jag cyklade. (Med bönan där bak).

Hårdtränat mage och rygg med hjälp av tränings-dvd (Heja mig!!!).

Undvikt min hemska hyresvärd.

Planerat så smått för inskolning på förskolan av den yngste (fattar ni att han börjar snart???).

Njutit av sommarvärmen med mina små på en ypperligt trevlig lekplats.

Handlat tändvätska glass och fredagsmys.

Fått höra att jag är "JÄTTEDUM" eftersom jag nekat barnen att äta upp sina "chips-skruvar" före middagen.

Fixat grillmiddag.

Baddat årets första bränn-nässle-blåsor med ättika på förtvivlad Benjamin.

Fredagsmyst framför hysteriskt barnprogram med två chips-galna barn.

Fredagsmyst och planerat semestern över en flaska vin med mannen i mitt liv.

Nu; krupit ner i sängen i ett något för svettigt sovrum.

Hoppas ni haft en bra fredag?
En femårings besvikelse.

Jag älskar barns funderingar. Deras ärlighet och rättframma tankar om livet.

Förra veckan sprang barnen "gårds-lopp" på mitt jobb, för att fira förskolans dag. Efter loppet fick barnen frågan vad de tyckte om det.

En av våra äldsta pojkar, snart fem år, svarade: "Jag tyckte det var tråkigt att jag aldrig var först. Jag trodde faktiskt jag var snabb i mina springskor!"

En flicka svarade: "Det var jättefantastiskt. Och väldigt god banan!" (som delades ut vid mål-linjen!).

Man bara måste le. Underbara ungar!Lilla herr bus!

Hört från vardagsrummet igår eftermiddag, strax innan jag och Benjamin skulle sticka till Allum en sväng:
 
"Mamma, jag har tagit på mig kalsongerna nu! Jag är redo att sticka!"
 
 
Kalsonger på huvudet och rumpan bar alltså. Det är grejer det!
 
Och på tal om något annat så bestämde han själv igår kväll att han ville sova med rumpan bar. Utan blöja alltså! Han är ju en vällingälskare av högsta rang, så det har liksom inte varit läge tidigare. Men nu har han plötsligt hållt sig hela natten ändå, flera nätter i rad, så nu tyckte han att det var dags. Min stora kille!
 
 

Dagens bortförklaring.

Varje morgon och varje kväll inträffar samma gamla tjatiga trams hemma hos oss. Benjamin avskyr att borsta sina tänder och missar inte ett enda tillfälle att driva oss till vansinne när det är dags. Ja, han fnissar för det mesta samtidigt också. Som om han tycker att det är mycket roligt, det där bråket. Jag kan tyvärr inte säga detsamma.

Eller nej, nu överdriver jag nog. Det händer faktiskt allt mer ofta att de där tandborstningarna går smidigt. Men alldeles för ofta bråkas det!

Ibland är jag världens tålmodigaste och mest pedagogiska mamma och lyckas få ungen att gapa sitt allra största gap nästan utan trams. Ibland är jag mindre pedagogisk och håller helt sonika fast den sprattlande ungen samtidigt som jag får bända upp en bestämd käke för att överhuvudtaget kunna nudda tänderna med borsten. Och ibland blir jag som en trotsig treåring jag med och svarar ungen med att "då får jag minsann ringa till tandläkaren imon och be henne dra ut alla dina tänder, det verkar väl inte kul?".

Idag var en sån kväll då tandborstningen startade utan trots. Den lilla gossen gapade sitt allra största krokodilgap. När jag närmade mig med tand pesten säger han plötsligt:

"Mamma, borsta inte på de här tänderna, för där har jag nämligen vääääldigt ont!" samtidigt som han pekade mot sina framtänder.
"Jaså? Varför då?" frågade jag.
"Därför Alfred slog mig på näsan en dag och så kom det lite på tänderna!" svarade han bekymmersamt.
"Ojdå! Det hade jag inte hört!" fortsatte jag.
"Jo, han gjorde det mamma! Och då ramlade faktiskt min tand ut. Men nu har jag fått en ny tand istället! En stor, sån som stora killar har!" svarade han nöjt.

Jaså du, din lilla lurifax!


Helgen.

Haft en lugn, skön helg med lilla familjen. Fredagsmys, äventyrsbad, promenader och lek i solen, bondgårdsbesök med mormorn och kusinen.

Avslutade söndagen med att SPRINGA en runda på 2,2 km. För första gången sedan gymnasiet. Trodde ärligt talat aldrig det skulle hända. Och jag orkade hela vägen!!! Heja mig!


Dagens inköp.

Benjamin är numera stolt ägare till sin allra första fotbolls-dress. Och Fabian har fått spatsera omkring i sina allra första gummistövlar.

Ser de inte lyckliga ut, så säg!


Dagen.

Plitade just ihop världens längsta inlägg. Som försvann.

Ville bara berätta om vår fantastiska dag. Mest för att bevara den som ett minne. Att titta tillbaka på en regnig höstdag i oktober.

Fick besök av Carro och pojkarna imorse. Hängde på lekplatsen i Strömmensberg och fikade i solen. Åt lunch och lekte hemma hos oss.

Vinkade av vännerna. Sov middag en stund. Fixade smoothie till mellanmål. Bytte om till shorts på gossarna (premiär, tjohoo!) och gav oss ut igen.

Klev innanför dörren samtidigt som Daniel. Käkade middag. Stoppade smutsig och trött ettåring i badet. Bytte shorts på treåringen och cyklade iväg ensam en sväng med honom.

Åt glass i solen och lekte på Kålltorps lekplats. Benjamin satt i "plaskdammen" och lekte, barfota och utan tröja. Strax före kl 19, första riktigt varma dagen i maj.

Underbara värme. Måtte den vara här för att stanna!

Kram, fina ni!


RSS 2.0