Hej sommarvärme!

Det är ännu april månad, men ute är det sommarvarmt. Runt tjugo grader, tillräckligt varmt för shorts. Vi har spenderat ännu en helg isolerade från vänner och familj som inte önskar vattkoppor, men har haft det alldeles ljuvligt bara vi fyra. 

Benjamin är frisk och pigg igen, det var lindrigt för honom får jag nog säga. Normalmycket vattkoppor, knappt någon feber och sovit gott om nätterna. Måndag eftermiddag och tisdag var han något slö och hade lite besvär av klådan, i övrigt har tavegylen hjälpt bra och han har vart nästan lika pigg som vanligt. Nu väntar vi bara på att Fabian ska bli en prickekorv han med...

Hur som helst. Igår förmiddag jobbade Daniel. Jag och barnen packade picknick, springcykel och fotboll och gav oss av på långpromenad. Tre stopp hann vi med, Kålltorps fina lekplats, Renströmska parken, samt min förskolegård. På hemvägen var vi så svettiga att vi blev tvungna att svalka oss med varsin glass. 

Efter lite middagsvila på hemmaplan packade vi väskan igen, stannade på ICA och köpte varsin sallad (lat-middag!) och åkte till Aspens badplats. Barnen plaskade i vattenbrynet och undrade varför mamma och pappa påstod att vattnet var för kallt för att bada i - det är väl sommar? Vi avslutade kvällen med lek i parken i närheten, stora lekplatsen där fick högsta betyg av båda grabbarna. Sen for vi hem, trötta och lyckliga efter en heldag i solen. 

Nu sitter vi i bilen på väg mot Gråbo. Daniel och jag ska på en visning i Floda, så barnen får leka med mormor och morfar under tiden. Förmiddagen har vi ägnat åt lek på Ånäsfältet och korvgrillning i trädgården. 


Vi njuter!

Vi har spenderat ännu en dag i vårsolen.  Idag var vi hembjudna till mina föräldrar och bjöds på både påsklunch och god grillmiddag framåt kvällen. 

Benjamin har även idag varit nästan helt opåverkad av sina vattkoppor. Spelat fotboll, lekt på lekplats, kastat frisbee och busat med morbror Rasmus och Lisa. Vid läggning verkade det dock som att det började klia en aning, så det kommer väl inatt kanske... 

Några prickar har ännu inte dykt upp på Fabian, men han har ätit dåligt idag och inte alls vart lika full av energi som vanligt, så kanske är det på väg? Vi får se!
Glad Påsk!

Påskafton bjöd på fantastiskt vårväder. Daniel och Benjamin hade till och med shorts-premiär. 

Vi var bjudna hem till mina föräldrar på påskfirande med hela familjen idag, men valde att stanna hemma eftersom det fanns risk att barnen bar på vattkoppor. Kändes inte schysst att smitta ner lilla Kent med kliande koppor! Och tur var väl det, för fram på eftermiddagen idag dök de upp på Benjamin. Än så länge har han bara några stycken och mår precis lika bra som vanligt, men värre lär det väl bli...

Vi har tillbringat precis hela dagen utomhus. Packade matsäck, uteleksaker och fiskespön imorse och åkte upp till Härlanda Tjärn. Daniels bror och lilla Leon gjorde oss sällskap ett tag. Förutom att Fabian plumsade i vattnet med skorna på (jag fick åka hem och hämta ett par nya) ratade vår picknick (förutom kakorna) och vägrade sova middag i vagnen (förmodligen eftersom han kände på sig att jag var sugen på att få bläddra i min nya tidning ifred en stund) så hade vi supermysigt. Fiskade, sparkade boll, gungade, gick en promenix i skogen för att plocka vitsippor och klättrade i träd. 

Hemma ställde vi till med grillpremiär i den lilla ovårdade trädgården och tänkte för stunden inte så särskilt mycket på att vi inte hade en alldeles egen altan. 

Efter middagen botaniserade vi lite bland påskgodiset och sen tog vi en kvällspromenad bort till Ånäsfältet. Där sprang pojkarna av sig sin sista energi, sparkade boll och cyklade springcykel. Och så njöt vi av kvällens sista solstrålar. Att den stora hade vattkoppor och den lilla struntat i att sova middag för första gången i sitt liv märktes inte ett enda dugg. 

Fabian somnade gott på vägen hem och vi andra kröp ner i soffan framför Dumma mej 2. Benjamin sover bredvid mig i sängen och jag tänker göra detsamma. 

Hoppas din påskafton vart lika bra som
min.


Tid för bara en.

Daniel och jag är båda väldigt måna om att hitta på saker på egen hand med barnen. Alltså dela upp den lilla familjen, så att barnen får hitta på något mysigt själva med bara mamma eller pappa en stund. Jag minns själv hur mysigt jag tyckte det var som barn, att få ha mamma eller pappa för mig själv ibland.

I eftermiddags for Daniel och Benjamin till Allum en sväng, för att handla present inför ett barnkalas på lördag. Kvar lämnade de en ilsken tvååring som "osså ville fölla med o handla lite!" Det arga humöret försvann dock illa kvickt när jag erbjöd honom att få hjälpa mig med disken, som är favoritsysslan nummer ett just nu. 

Efter disken tog vi ett långt skumbad tillsammans och pratade, skrattade och lekte tills vi blev alldeles skrynkliga om fingrarna. Och så Bolibompa-mys på det! Bara vi två. 


Älskade lilla barn, du skulle bara veta hur lycklig du gör mig. Dina mörka busiga ögon, ditt smittande skratt, och alla dina frågor och allt ditt prat som bara bubblar ur den lilla munnen på dig. Kom ihåg att du är värdefull och att jag älskar dig.

RSS 2.0