Vilken sommar, igen!

Känns härligt, men ändå skrämmande läskigt att vi fått en kanonsommar i år igen. Har varit över trettio grader hela veckan nu, galet!

Vi ägnar dagarna åt bad, bad, bad, glassätande och lek i skuggan. Fabian har varit totalt anti allt vad stranden heter, ända till i förrgår när vi tog ett härligt kvällsbad i en sjö i Frillesås. Då badade han lite försiktigt i min famn, och likaså idag vid Kåsjön. Och med foppatofflorna på foten har han insett tjusningen i att stå vid vattenbrynet och gräva och plaska. Skönt! 

Ikväll övernattar vi i Gråbo. Benjamin, min mamma och jag tog en tur till Aspen med kvällsfika tidigare ikväll. Fantastiskt skönt i vattnet och fortfarande 25 grader i luften när vi satte oss i bilen strax före åtta.
Drygt en vecka kvar av skön ledighet tillsammans. Jag tänker njuta av varje sekund!

"Åh-vad-det-är-spännande-att-svära-perioden"

En av de allra mest tålamodsprövande saker med att vara förälder är alla jobbiga faser och perioder barnen går igenom. Just som man anser sig ha lärt känna fasen en smula och faktiskt fått bukt med hur man kan hantera det bångstyriga barnet ifråga, ja då beger de sig över till nästa fas. 

Benjamin är just nu i en fas där han inte tycker att det finns något som är mer spännande än att svära. Han river av den ena svordomen efter den andra, och verkar tycka att det är högst roande att alla vuxna runtomkring påtalar att det inte alls låter vidare trevligt. 

Idag gav jag mig på att köra en längre sträcka med barnen sent på eftermiddagen. Jag ville absolut inte att Benjamin skulle somna (för att sedan hålla sig vaken halva natten) och ägnade således bilresan åt alla skojiga billekar jag kunde komma på. 

"Vilken ska vi ta nu då?" undrade jag. "Namnleken?"
"Nej, jag vet mamma!" svarade ungen ivrigt. "Vi tävlar om vem som kan säga allra mest svärord!"

Hm. Eller så leker vi namnleken. 
Semester, vecka 27

Så har första semesterveckan passerat. I rasande tempo, såklart. Vi har haft det toppen! 

I onsdags åkte jag och Fabian ut till Gerrebacka och kikade på kompisen Leos nya hus. Och tog en utflykt med picknick till intilliggande 4H-gården. På kvällen mötte jag upp ett gäng kollegor för en minigolfrunda. 

Torsdag morgon packades bilen och vi åkte mot min farmor och farfar på landet. Jag bara älskar att vara där, har så mycket fina sommarminne därifrån att jag blir alldeles lycklig i själen bara jag ser det röda huset med de vita knutarna. Att min kusin Albin var där och pigg på att busa med barnen gjorde inte saken sämre. Benjamin hade underhållning precis hela dagen, och Fabian var nöjd som få som fick leka med gamla leksaksbilar som farfar Bernt sparat i garderoben. 

Fredag efter lunch rullade bilen tillbaka mot Göteborg. Daniel var på middag hos en barndomsvän och vi andra fick besök av Evelina och Vincent. Vi spenderade kvällen ute i den allra ljuvligaste värmen. Åt godis på ett soligt berg och lekte loss på en lekplats. Benjamin och Vincent var de allra goaste vänner, hoppas det är en trend som kommit för att stanna. När barnen somnat myste vi med ett glas vin framför ett par avsnitt sex and the city.

Lördag innebar strandhäng i sällskap av min mamma och pappa. Benjamin och Vincent simmade som tokar, och Fabian vågade i vanlig ordning inte ens doppa tårna. Han är lik sin mamma han. Efteråt tog mina föräldrar med sig barnen hem till Gråbo. 30-årsfest i Fjärås väntade för mig och Daniel på kvällen. Supertrevlig kväll som avrundades med övernattning i vännernas bäddsoffa. 

Idag bjöd vi in oss själva på middag i Gråbo när det var dags att hämta hem barnen. Fick världens bamsekram av de båda när vi kom, mina små prinsar. Vad lyckligt lottade vi är, som har möjlighet att lämna bort våra barn för en natt utan problem. Fantastiskt att få lite tid på egen hand med Daniel, och barnen var lika nöjda de. Hänga med mormor och morfar är underbart!
En bra start.

Förra semestern tillbringade vi en natt hos min barndomsvän Sofia och hennes familj ute på Styrsö. Vi bestämde att detta gärna fick bli en tradition, så i år startade vi semestern med att åka ut och övernatta igen.

Vädret var väldigt mycket bättre än väntat. Växlande sol och moln, och lagom varmt för shorts. Modiga tjejer (Sofia och lilla Ester) vågade till och med ta ett dopp i havet. Vi hann med lekplatshäng med picknick-lunch, gos med familjens senaste tillskott Ville, bus och lek för barnen, kort båttur för Benjamin, fiske utan napp för männen, fika, en massa babbel och uppdateringar om livet för mig och Sofia, och slutligen en väldigt god middag i lugn och ro efter barnen somnat trötta och nöjda i sängarna. Vi återkommer mer än gärna nästa år igen.

Eftermiddagen hemma i stan har vi tillbringat med trevligt sällskap av Evelina och Vincent. Benjamin och Vincent, som vanligtvis kivas värre än hund och katt, lekte lugnt och trevligt med varandra i flera timmar. Det får gärna bli en ny vana. Underbart att hinna prata med min fina syster i lugn och ro istället för att agera medlare en gång i minuten. 

Efter att ha följt dem till bussen gick jag och barnen omkring och skrotade i husets vildvuxna trädgård. Plockade hallon, kastade frisbee och njöt av kvällsvärmen. Älskar lugnet som infaller när semestern är här. Rutiner blir oviktiga och att barnen går omkring med lortiga fötter istället för att ligga nedbäddade i sina sängar när klockan slår halv åtta känns totalt ovidkommande och bara alldeles underbart.

Imorgon ska Fabian och jag på äventyr på egen hand, ska bli mysigt!

Kram!


RSS 2.0