Ledig torsdag.

Vi rymde till Gråbo igår eftermiddag. Sov över, för att vakna i ett trevligt radhus med altan istället för en lägenhet i stan. Där har vi sedan hängt hela dagen. Plaskat i lilla poolen i trädgården, läst böcker, svettats ikapp (det var rekordvarmt idag, typ 28 grader!) käkat lunch och fika utomhus, stökat ner och hunnit med två vändor till lekplatsen. Och just det, gått till frisören med Fabian med. Nu är han korthårig och snygg! Och så blev vi i vanlig ordning bortskämda med god middag. 

Nu ska jag krypa till sängs, nöjd och lycklig efter en dag i sommarvärmen med mina små. Och bara en aning avis på alla med en egen trädgård. Natti.Som sommar.

Igår slutade jag jobbet redan klockan ett. Hade inte haft nåt emot att göra så varje fredag. Hämtade mina älskade busfrön på förskolan, med picknick i ryggsäcken. Fikade, lekte och busade på mysiga lekplatsen "på toppen" som vi kallar den. Därefter spontanklippte vi Benjamin på en frisörsalong som såg ut att vara kvar i åttio-talet, med en frisör som inte riktigt verkade ha samma tanke om frisyrer som jag. Men han blev såklart världens sötaste ändå. Kortklippt som morfar, precis enligt önskemålet!

Kvällen tillbringade jag med vännen Hanna. Ett glas vin på hennes balkong och en klippning senare (på mig alltså) gick vi på bio. "The other woman" - lättsam och rolig film (om än överdriven), precis i min smak just nu.

Dagen har vi tillbringat i Ytterby på lilla Kents namnfest. Mina killar matchade ikapp, drack bubbel ur finglas, och roade sig fint under de fyra timmar vi var där. Mysigt var det, med fantastisk mat och tårta. 

Nu har jag just krupit ner i sängen hos mina föräldrar. Vi sover här inatt och imorgon väntar lekdejt med Carro och pojkarna. 

Hoppas du har en fin helg!

Ja, just det. Det är härligt väder igen, shortsväder. Kan det vara sommarn som hittat hit?

Tiden som gått.

Jag vet inte hur det gick till riktigt, men plötsligt hade det blivit ett sånt där jätteglapp mellan inläggen igen. Vad har vi egentligen gjort sen sist? Det var ju långhelg förra veckan och allt!

Det där sommarvädret coolade ner sig en smula, och blev till mer normalt april/maj-väder. 

Vi tog bussen upp till Härlanda Tjärn för Valborgsfirande. Jag och Daniel blev nominerade till Sveriges sämsta föräldrar av vår fyraåring, eftersom vi nekade honom att hoppa i hoppborgarna. Anledning: De tappade hastigt och lustigt luften alla tre och föll ihop över barnen som hoppade. Föräldrarna slet i panik ut sina barn för att minuterna senare skicka tillbaka dem in igen när luften blåsts upp? Galet och livsfarligt om ni frågar mig. Istället käkade vi popcorn, lät Benjamin fiska fiskdamm för en hutlös peng och dansade till ett halvbra coverband.

Benjamin och jag åkte till Ytterby och gosade med min lilla brorsson Kent, äntligen!

Jag och barnen åkte till lekplatsen vid Aspen och mötte upp mina föräldrar och barnens kusin Vincent. Där lekte och fikade vi i timmarna tre. OBS, fikandet upptog max sju och en halv minut av tiden. Varför sitta på en filt när man kan leka på en av de bästa lekplatser som finns?

Vi for till Frillesås allihop. Lekte, tvättade bilen, promenerade till kossorna och bjöds på god grillmiddag.

På söndagen var vattkopporna ett faktum hos Fabian. Benjamin och jag styrde upp lekdejt med förskolekompisen Alfred. Därefter blev vi bjudna på middag i Gråbo! 

Veckan som gått har således bestått av att vabba en liten prickekorv. Och vilken prickekorv sen! Om Benjamin fick en lindrig släng av vattkoppor så fick Fabian sju gånger värre. Han har mer prickar än jag tidigare skådat och på hemskt obehagliga ställen. Nu är han dock på bättringsvägen, men fy vad synd det varit om honom i veckan. 

Vi har också fått en liten fotbollskille här hemma, som helst inte vill klä sig i annat än sina nya fotbollskläder. Och så har vi funnit en lekkamrat, grannen Lykke, som nu blivit så stor att barnen faktiskt kan ha kul ihop. Igår spatserade hon utan problem in hos oss alldeles själv och käkade korv med bröd till middag och sen hann Benjamin och jag med en sväng inne hos dem innan läggdags. Spännande att se hur det utvecklar sig! 

Och just det, icke att förglömma, i måndags jobbade jag min första heldag på kontoret. Det är där jag kommer hålla till på måndagarna framöver, med lite nya spännande uppdrag. Känns kul!


Kram! 

RSS 2.0