den där energin...

Alltså, den där energin min unge besitter - den är inte att leka med!

När vi kommer hem från förskolan är han tröttare än tröttast och vill helst bara dega i soffan lyssnades på en bra saga eller tittandes på "BixtenMack!" (Läs: Blixten och Mack, det vill säga favoritfilmen "Bilar"). Eller också går han runt och småpular lite med sina leksaker i godan ro.

Det vill säga innan energin återvänder som blixten från en klar himmel. Plötsligt får han fart, och börjar röja runt i lägenheten som den vilda lilla nästan-tvååring han är. Allt ska pillas på, allt ska undersökas och det ska göras fort fort fort!

Medan jag plockade/diskade undan efter vår middag hann han: kasta sig fram vid otaliga tillfällen efter saker han inte tål att äta (typ rivna morötter och supersura clementiner), doppa snuttetrasan i matresterna på tallriken, sätta kökslampan i gungning genom att använda sig av skeden som låg nerkletad i kastrullen med fiskbullar (det kom bara ett par pyttesmå stänk med dillsås på lampskärmen, jag hoppas innerligt att lukten inte tänker stanna kvar, urk!), vrida om knapparna på spisen trots att han vet att det är totalt förbjudet, försöka sig på att flytta en köksstol fram till diskbänken och skrika i högan sky eftersom den råkade fastna en liten millisekund i bordsbenet, diska litegrann (läs: skvätta ner köksluckorna med ett par liter vatten, och låta lika mycket passera ner i den lilla magen!) samt provsmaka två makaroner från gårdagens middag som av oklar anledning fortfarande låg kvar i botten på en kastrull.

Däremellan hann han dessutom med att vara den ljuvligaste, mysigaste, charmigaste lilla prins, som fortfarande tycker att mamma-gos är bland det bästa som finns och som varje dag, varje timme och varje minut gör livet tusen gånger bättre än man kan föreställa sig!

Imorgon väntar veckans lediga dag, och den tänker vi fylla med massor av bus och lika mycket gos. Underbart!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hahaha! Tur att han har en pigg och glad mamma som orkar flänga efter i (nästan) samma takt! Kram

2011-09-22 @ 12:56:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0