När hjärtat svämmar över av kärlek

Benjamin är som ni vet en busig, vild och galen liten kille. Men han är också väldigt kärleksfull, omtänksam och gosig.

Idag slängde han spontant armarna om mig och gav mig den mysigaste kramen och sa: "Åh, du är den bästa mamman som finns! I hela mitt liv!"

Kärlek!


Bästa mormorn!

Världens bästa mormor med sina små killar imorse. Pyjamasgos med alla tre, på samma gång. Mys!


Frukostförhandling

Imorse ville Benjamin ha en "hamburger-macka" till frukost, det vill säga en dubbel macka i modell "frökusar" med pålägg i mitten. Jag trodde (visste) att han inte skulle orka en sådan enorm macka och föreslog att vi skulle dela den på mitten. Följande förhandling tog fart:

Barnet: "Nej tack, mamma! Jag tror nog att jag tar en hel istället."
Mamman: "Jag tror inte att din mage orkar en hel, du kan väl börja med en halv?"
Barnet: "Nej, en hel tar jag!"
Mamman: "Men om du äter upp en halv så får du mer sedan."
Barnet (mycket vänligt men bestämt): "Nämen mamma, vi pojkar vi gör faktiskt som vi vill!"

?


Villkorslös kärlek!

Mina två glada, underbara, charmiga, vackra pojkar är det bästa livet gett mig. Villkorslös kärlek! Det är en ära att få vara mamma och jag är så glad och tacksam över mina små.

Den stora är inte så särskilt intresserad av att bli fotograferad just nu. Den lilla däremot har ännu inte förstått att han har något val, så här får ni gårdagens bild på honom. Nyvaken och lycklig!


En stulen glass

Benjamin och jag åt glass i rån förut, eller "stjutglass" som Skrutten säger.

Precis som de flesta barn kunde han inte motstå frestelsen att bita ett litet hål i botten på rånet. Och precis som de flesta barn så blev han less när glassen plötsligt började rinna ut genom det lilla hålet.

"Kan du hålla min glass mamma?" frågade han då, vilket jag förstås kunde.
"kan jag få din glass?" undrade han.
"Nej, varför då?" frågade jag (som var väldigt sugen på min egen icke kladdiga strut med botten i behåll.
"Men mamma då! Du behöver väl inte äta två glassar???"

Efter ett gemensamt gapskratt så gav mamman med sig, jag åt den kladdiga och Skrutten den hela.

Man kommer tydligen långt med lite finurliga kommentarer.


Nu kör vi igen!

Eftermiddagen har jag (och Fabian) tillbringat på Styrsö med mina GGG-tjejer. Ja, mina tre äldsta vänner alltså. (Eller nej, Cecilia, du vinner! :) Dig har jag känt längst! Men efter dig åtminstone..) Grillade hamburgare, skön sol, bebismys och så en massa prat, prat, prat förstås!

Vi har som tradition att ses en gång i månaden och käka middag men har haft ett litet "uppehåll" under våren/sommaren. Nu kör vi igen, härligt!




"Jag ojkaj fyja gujkoj, mamma!"

Benjamin bad om gurka tidigare idag. När jag skurit upp en bit åt honom bestämde han sig för att han behövde flera stycken.

"Du kan väl börja med en?" föreslog jag.
"Nej, jag vill ha många. Fyja (4) gujkoj behövde jag! Jag ojkaj fyja gujkoj, mamma!" hävdade han bestämt varpå jag gav med mig.

Lämnade köket en stund och när jag kommer tillbaka har ungen mumsat färdigt på sina gurkor och återgått till sitt lekande. På skärbrädan ligger alla fyra skivor kvar. Med ett litet bett i varje! Så han orkade alltså allihop, eller hur?


Sköna sol!

Har haft en perfekt dag i solen. Lämnade av en lycklig kille på förskolan imorse. Vad han älskar sin förskola! Och vad jag älskar att han älskar den! Nu är han en av de "stora" killarna i gruppen, han och tre till grabbar. Vilket kompisgäng! Och så ett par något yngre kompisar med förstås. Är så glad att han hamnade just där, med de bästa fröknar man kan önska sig. En plats att utvecklas på, precis som det ska vara!

Sedan begav jag mig mot vännen Johanna och lilla Leo. Fika och pratstund i solen på hennes gård medan gossarna sussade gott.

Därefter hem för lunch och pytteliten powernap. Hämta upp min glada stora pojk och ta spårvagnen mot stan.
Mötte upp Hanna och min syster med Vincent utanför Trädgårdsföreningen so
är ett enda stort barnkalas nu under kulturkalaset. Karuseller och annat spexigt. Jippi! Fabian lattjade i vagnen i två timmar, lekte med sina fötter, skrattade och kollade på folk utan så mycket som ett litet pip. Nöjda lilla unge!

Väl hemma igen möttes vi av smarrig tonfisksallad till middag. Bästa Daniel! Pojkarna är nu nattade sedan länge och jag sitter på trappan med en kaffe och tidning och myser.

Sa jag att vi haft en perfekt dag?

Kram!


Vardagsfix!

Ikväll har vi packat och fixat inför morgondagen. Dags för förskola igen och Benjamin längtar!

Nio ska den lilla gossen vara där alltså. Klockan nio! Då brukar jag ju inte ha kommit ur pyjamasen.. Nu blir det till att återgå till vardagsrutinerna igen alltså.

Ja, inte för att man behöver någon väckarklocka med två barn som vaknar före tuppen här hemma. Men från och med imorgon har vi en tid att passa på morgonen igen. Ska bli spännande att se om vi minns hur man gör ;)

Imorse lyste solen från en blå himmel så jag och grabbarna packade in oss i bilen för att åka till stra... Nej, just det, stranden åkte vi inte till nej, utan IKEA. Eller "sängaffären" som Benjamin önskade. Lek, lite shopping och lunch för 38 pix inklusive kaffe till mamman och glasspinne till barnet. Kamprad vet visst hur man lockar till sig småbarnsföräldrar!

Nu blir det sängen. Natti!


Bästa pappan!

Fabian är en social och glad kille, som älskar alla runt omkring sig och tycks trivas i vilken famn han än hamnar.

Men just nu ligger pappa på topp ett. Han följer honom med blicken så fort han kommer in i rummet, flinar som en tok åt honom och kan inte få nog av pappa-gos!

Vilken tur att han har världens gosigaste pappa som mer än gärna gosar med sina killar..


Dagens genusdiskussion

Så var den här. Första frågan från det lilla barnet om olikheten mellan pojkar och flickor.
 
Vi körde förbi en hage med hästar imorse. Benjamin blev eld och lågor och började prata med mig från baksätet om de söta små hästarna han såg. Han red på en häst för första gången i Småland och sedan dess är han väldans sugen på att prova igen. Det blev en lång diskussion om snabba hästar, ridning, indianer och så vidare. Vad jag älskar att få ta del av hans tankar, det är underbart!
 
"Du får rida på en jätteliten häst mamma, så ska jag rida på den stora. Den jättesnabba! Jag är väldigt bra på att rida faktiskt!"
"Ja, det låter mysigt att rida tillsammans!" svarade jag (som är ganska så rädd för bamsestora hästar och bara väldigt eventuellt skulle våga mig på att sitta på en jätteliten variant).
 
Skrutten hämtade andan och fortsatte berätta för mig vilka mer som skulle följa med på vår ridtur, då han plötsligt avbryter sig själv och blir tyst. Efter en stunds funderande frågar han: "Eeeh, mamma... Kan tjejer rida?"
 
Ja, älskade lilla barn. Tjejer kan också rida.
 
Fast Benjamin rider ändå snabbare än alla. Bara så ni vet.
 
 
På lilla ponnyn i Småland. En av sommarens alla upplevelser.

Hej du sköna djupsömn!

Fabian sussar numera gott om nätterna. Eller just nu ska jag säga kanske. Man ska aldrig ropa hej när det gäller barn och sömn, det har jag fått lära mig.


Hur som helst gick han ju från att vakna varannan timme för mat till att äta bara en gång om nätterna, på bara drygt två veckor.


Och gissa om det kändes skönt när han sov hela natten igår? Och inatt med! Så härligt att få återuppleva djupsömn igen. Hur jag känner mig? Tröttare än någonsin, haha! Som om jag sovit aaaaalldeles för länge :)


Dagens kommentar

Vi har tillbringat eftermiddagen hos mina föräldrar. Vid middagen frågade min mamma Benjamin vad han ville ha att dricka?


"Whisku!" svarade han, efter knappt en sekunds betänketid.


Whiskey alltså. Gissa om vi bröt ihop av skratt! Tokiga unge!




Snart vardag igen..

Nästa vecka är Skruttens sommarlov slut och han ska börja sina femton timmar på förskolan igen efter åtta härliga veckor.


Dags att komma in i vardagsrutinerna igen alltså! Hur var det nu igen man gjorde när man hade en tid att passa?


Vi fick damma av syskonvagnen idag och ge oss av på en liten tur, som för att påminna oss själva hur man gör. Ja, äventyr har vi ju vart iväg på hur många som helst under semestern. Men syskonvagnen har fått stå och samla damm då vi förträngt allt vad tidspress heter!


Hem till förskolekompisen Emilia bar det iallafall av, Benjamins första förälskelse! Vi kom bara lite för sent, men vad kan man begära av några som struttat runt i pyjamasen halva dagarna i åtta veckor utan en enda tid att passa?


Hur som helst. Minstingen min har plötsligt blivit en stor bebis och vuxit ur sin liggdel till syskonvagnen. Eller ja, precis och precis. Liggdelen är så liten att den skulle kunna klassas som en handväska. Så nog hade han det trångt där i redan för två månader sedan. Men sittdelen fick han ändå inte prova förrän idag. Gissa om han trivdes bra där han satt bredvid storebror och spanade på allt spännande! Min lilla böna!



Dagens bortförklaring

Daniel stod i köket i eftermiddags och stekte pyttipanna, varpå Benjamin frågade mig om jag trodde att pappa fixade "jostas macka" (rostad macka)?

"Nej, han lagar middag till oss. Pyttipanna och ägg!" svarade jag.
"Tror du man kan få en "jostas macka" också?" frågade han, med sin allra mest bedjande röst.
"Nej, inte till middag.."

Ungen verkade för en gångs skull nöja sig med svaret utan vidare försök till övertalning. Men så säger han plötsligt, med ynklig stämma: "Mamma, det kliar på min panna och det svider i hela mitt huvud!"
"Nämen? Mår du inte bra?" undrar jag oroligt.
"Näe, jag är ju allergisk mot pyttipanna!"


:)


6 månader

 
Gosiga, glada, lilla Fabian, idag blir du sex månader. Ett halvår!
 
Du dricker sedan cirka två veckor tillbaka din mjölkfria ersättning med god aptit. Detta ihop med att mamman din också slutat med mjölkprodukter gör att du sover mycket bättre om nätterna. Du vaknar fortfarande på natten för att äta, men de tre senaste nätterna har du nöjt dig med att fylla på magen en gång - vilken förändring mot att amma varannan timma dygnet runt! På kvällen får du en flaska ersättning och slocknar sedan (vanligtvis) som en stock utan minsta lilla pip. Amningen bestämde sig din mamma för att sluta med helt och hållet i förrgår.
 
Förutom ersättningen äter du tre mål mat om dagen: grötfrukost, lunch och gröt eller puré till kvällsmat. Och så en eller annan majskrok eller smörgåsbit däremellan, mums! Du är väldigt nyfiken på att smaka på all mat även om du inte alltid är helt lätt att få i ett helt mål. Men rund och go är du ändå, så nog får du i dig det du behöver.
 
Du är så nöjd och lättsam fortfarande, för att inte säga ännu nöjdare sedan vi fått ordning på det här med din mjölkfria kost. Du kan sitta länge, länge för dig själv och leka med dina leksaker. Och helst vill du göra just det, sitta upp. På golvet, i din matstol, eller i vår säng. Allra helst med en korg leksaker framför dig, så du kan välja och vraka bäst du vill. Att ligga på mage är mysigt det med, gärna om du får spana på en lekande storebror under tiden, men att krypa är än så länge inget du försöker dig på.
 
För en vecka sedan fick din mormor och morfar äran att vara de första att passa dig över natten. Det gick strålande det med förstås!
 
Puss på dig, min söta, söta unge!
 
/Mamma

Mina små troll..

I förmiddags knäppte jag ett par bilder på min lilla solstråle, som fyller sex månader imorgon. När han satt där på sängen, iklädd bara blöja och med mina favorit-påslakan som bakgrund, så insåg jag att Benjamins sexmånadersfoton ser likadana ut. Samma säng, samma lakan, bara blöjan - men ett annat sovrum och en annan gosse förstås! Så idag får ni se dem båda två. Mina fantastiska små söner, sex månader gamla.
 
 
 
 
 
 
Syskonlika är de ju definitivt. Men vem som är vem syns på ögonfärg (Fabians har börjat bli mellerade med brunt i mitten precis som mina, medan Benjamin har Daniels blå), hårmängd (Benjamin hade ganska långt och mycket hår redan då han föddes, även om det runt sex månaders ålder var lite glest på sina ställen. Fabian börjar få lite tätare mellan hårstråna, hihi, men de är ljusa och korta så de syns inget vidare!) och färgen på väggen förstås. Saknar färgen i vårt gamla sovrum! Tjocka och glada är de båda två dessutom, gullungar!
 
Kram!

På väg!

Klev upp samtidigt som solen idag. Har nyss lämnat alla tre killarna hemma. Idag ska jag på äventyr! :)


Syskonkärlek!

Man får vara med om mycket spännande i livet om man har en busig liten storebror. Idag har Fabian fått smaka snus (på låtsas, bevare mig väl!), blivit attackerad av en halv gräsmatta och slutligen skjutsats runt på flaket på brorsans trehjuling.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_501abf1e9606ee5bdf000002.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_501abf1e9606ee5bdf000002.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_501abf1e9606ee5bdf000002.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_501abf1e9606ee5bdf000002.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_501abf20ddf2b37940000027.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_501abf20ddf2b37940000027.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_501abf20ddf2b37940000027.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_501abf20ddf2b37940000027.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_501abf54ddf2b37904000037.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_501abf54ddf2b37904000037.jpg" class="image">


Gråbomys!

Mina föräldrar och lillebror har åkt till Mallorca, så jag och min syster har checkat in här med våra tre bustroll! Servicen är något bättre när mamma och pappa är hemma. Herregud, ska man behöva laga mat och se efter barnen helt själva??? :) Mysigt har vi iallafall! Bjuder på bild på mitt lilla hjärta...


RSS 2.0