Prinsess-drömmar?

När jag var liten var jag lite avis på prinsessorna. Alltså Madde och Vickan. Tänk vad häftig, att få vara prinsessa! Vilket roligt liv de måste ha, inbillade jag mig.

Imorse pratade de om Victorias bröllop på nyhetsmorgon. Kockarna som ska tillaga självaste bröllopsmiddagen var där, och svängde ihop förrätt nummer ett till allmän beskådan. Det var nån liten märklig sörja i botten på ett glas, gjord på oxsvans.

Ursäkta, oxsvans?! Var det verkligen det godaste de kunde hitta på? Jag skulle kunna komma på tusen andra saker att tillreda en smaskig förrätt på.

Plötsligt sörjer jag inte så mycket över att jag föddes i en helt vanlig Svensson-familj.


...

Skrutten har startat en ny trend. Han skriker sig till sömns, och har så gjort i flera dagar i sträck. Inte dagtid, men när det är dags att lägga sig för natten, så gallskriker han så att väggarna skakar.

Jag måste säga att det känns minst sagt märkligt att försöka söva ett barn som inte verkar vilja somna (dock är han för trött för att vara vaken och mysa, så det är inte det som är problemet heller...). Tusen tankar hinner fara genom ens huvud: Är bebisen hungrig? Eller för mätt? Är han inte sömnig? Har han ont någonstans? Eller tycker han bara att jag sjunger förbannat fult?

Jag har faktiskt ingen aning. Men ruskigt jobbigt är det iallafall!


Redo för vår-solen!

Skruttens garderob innehåller numera både ett par solbrillor och en skön solhatt! Vi är redo för sol och värme, med andra ord..



Skrutten låter hälsa att brillorna var en mycket bra investering. Nu kan han spana på söta tjejer, utan att riskera att de upptäcker det!

Idag är dock hans mamma suuuuuper-trött efter en natt där bebis vaknat cirka 120 gånger. Okej, jag överdriver kanske en liten smula. Men han har vaknat vid säkert åtta tillfällen, och krävt en slurk mat vid tre av dem. Om cirka en månad, då han fyller ett halvår, påstår BVC att han inte kommer behöva ammas nattetid. HA! Jag väntar med spänning kan jag lova!

Nu sover han dock middag sedan nästan två timmar tillbaka. Är väl trött efter nattens bravader förstås.. Jag har däremot inte liiiika lätt att bara falla i sömn under dag-tid, utan får stå ut med att vara lite sådär trött och halvgrinig istället. Skulle haft trevligt fikabesök här på förmiddagen, men får hoppa över det idag. Inte kul att försöka vara social när man är trött så ögona blöder!

Nu blir det mys-frukost med käraste lillebror som sovit här inatt. Tjingeling!

Härliga fredag!

Från och med idag är det tänkt att jag och Skrutten ska klara oss ensamma på dagarna. Hittills känns det umgefär som vanligt (fast vi saknar pappan förstås!). Vi gick upp strax efter åtta, och sedan dess har den lilla gossen hunnit gnaga på i i stort sett alla sina saker i leksakslådan, kissat på vardagsrumsgolvet, och varit väldigt sugen på att smaka på min frukost (vilket han dessvärre inte fick, det får dröja ett par månader till).

Efter en timme tröttnade han dock på sin mammas sällskap, och ligger nu och sussar gott igen. Under tiden har jag städat badrummet (version light, kanske jag ska tillägga), druckit kaffe i fred, gluttat på nyhetsmorgon, och korvat i mig ett par jeans som jag inte använt sedan magen började svälla över.

Snart får både jag och Benjamin besök av kära vänner. Min kompis Cecilia kommer hit en sväng med sin lilla goding Melvin! Lite senare kommer även sötaste lillebrorn hit (han är dock inte så liten som jag föreställer mig längre, med skor som tar upp halva min hall). Det verkar bli en bra fredag med andra ord!



Foto på mig och Skrutten, för att göra min allra sötaste syster glad! För ett tag sen frågade hon varför det aldrig är några bilder på mig i bloggen. Daniel är inte så intresserad av att fota, söta du, that´s why! Igår hade vi dock en skön dag på stan med finaste Hanna och Carro, och Hanna passade på att fota mig och min lilla prins. Skrutten hälsar att han saknar sin moster, och längtar efter att hon ska komma hit och nypa honom i dubbelhakorna ;)

Ha en härlig helg allihop! Kram.


Lyxlivet är över!

Daniel har blivit anställd på sitt gamla jobb igen. På fredag börjar han, lite blandade känslor blir det förstås! Visst är det fantastiskt bra att han fått ett arbete (om inte annat så för ekonomins skull!), men vi har ju haft det så himla mysigt hemma alla tre. Fem långa månader tillsammans, helt ovärderligt!

Nu kliver jag alltså in i alla andra mammors stressiga vardag. Bye bye till en lång och skön morgondusch tillexempel. Dessutom lär jag väl få dricka en och annan halv ljummen kopp kaffe, och eventuellt bli tvungen att rusa till BVC i bara pyamasbyxorna!

Skämt åsido, det kommer säkert gå alldeles utmärkt - men det blir till att omprioritera en liten smula skulle jag tro..

(Här skulle det ligga en söt bild på min lill-prins. Men den vägrar laddas upp!)

Ikväll ska jag på tjejmiddag (med ett litet manligt bihang på knappt 7 kg). Och dagen har tillbringats hemma hos finaste Carro som bjöd på pannkakslunch. Mysigt värre!

Kram på er!


Semester!

Jag och Skrutten är i Gråbo över helgen. Rena semestern om man är mamma! Här finns nämligen både en mormor, morfar och morbror som mer än gärna vill gulla med min lilla prins.

Jag gullar förstås också gärna, men det är skönt att vila sig ibland. Och det bästa av allt, det är att man nästintill slipper springa i skyttel-trafik in till sovrummet på kvällarna för att kolla så att bebisen andas. Mormorn och morfarn är nämligen så hönsiga, så innan jag hinner fundera över om jag ska resa mig från soffan har de varit där och gluttat minst två gånger var.

Och om man mot förmodan skulle känna att det var längesen någon kollade läget - ja, då räcker det att fråga lite förstrött "han andas väl nu, eller vad tror ni?", så springer någon iväg snabbare än man hinner snyta sig!

Det är ruskigt skönt får jag säga, att Skrutten har så gulliga mor- och farföräldrar.

Nu blir det mys i soffan, framför Lisbet Salander!


Månadslayout



En scrapsida till Skruttens album, gjord utifrån en skiss på Scrappiz.

/Johanna. med otålig Skrutt i famnen, därav något kortfattat inlägg ;)

Underbara vår!

Jag njuter som tusan av vår-vädret. Det är ju bara helt ljuvligt, och det är jag förstås inte ensam om att tycka. Kan tänka mig att de allra flesta blir lite gladare än vanligt av solens strålar.

Har haft en helt underbar dag utomhus tillsammans med min lilla Skrutt! Fick besök av vän med bebis, vi hann med både promenad, lunch på en uteservering här i krokarna, och kaffe på gräsmattan utanför oss. Mysigt!

Dock har Benjamin börjat protestera mot att ligga i vagnen när han är vaken - det är visst inte kul alls. Han fick komma upp i min famn en stund, och allt jag hade i tankarna var att han inte skulle bli för varm eller kall. Att solens strålar letade sig fram till hans lilla näsa hade jag inte en tanke på. Han var minsann lite rosig om kinden när vi kom hem igen, och jag kände mig som världens sämsta mamma. Spädisar ska visst inte vara i solen alls! Det blir skuggan för hela slanten denna sommaren. Jag ska visst inte bara vara en trött mamma - utan blek också ;)



En glad liten Skrutt myser på golvet på morgonkvisten. Klockan sju är bästa tiden på dygnet - tydligen! Då kan han roa sig själv, åtminstone såpass länge att man hinner fixa kaffe :) Han är väldigt angelägen om att nå sina leksaker om de ligger utom räckhåll. Han åmar och vrider på sig om inte armarna räcker till, och plötsligt är han halvvägs utanför filten. Att man kan vända sig från rygg till mage och vice versa verkar han dock inte ett dugg intresserad av! :)


Jag är..

..alldeles för dålig på att fota just nu. Jag bär med mig kameran precis överallt, men kommer sällan på att plocka fram den. Dessutom har jag ju fått tillbaka systemkameran från lagning, efter på tok för många veckor, men det verkar som att jag nästan har glömt bort att den finns! Eller iallafall hur man bär sig åt för att fota med den ;)

Idag hade vi dock en liten kort foto-session med Skrutten! Jag tyckte han var svår att fota för ett par veckor sedan - nu är det ännu värre! Han ligger ju aldrig still ;) Dessutom får man vara snabb, innan han ledsnar på sin foto-tokiga mamma!







I veckan njuter jag av det sköna vädret! Promenader i solen med härliga vänner, nyfunna mamma-kompisar, och underbara sambon (och ljuvligaste lillkillen förstås, han har liksom inget val, hihi!) Kan man vara annat än lycklig när våren kommit?

Kram!


...

Har just konstaterat att det bara tar 40 minuter att promenixa hem till oss ifrån Liseberg. En rätt så o-skön promenad visserligen, om man har motvind, skoskav och är lite lagom kissenödig. Men ändå!

Har vart på baby- och barnmässan med min vän Cecilia och sötaste lilla Melvin. Mässan var sådär, men sällskapet var desto bättre! Det hade dock varit något enklare om de små herrarna kunde tänka sig att matcha sina mat- och sovklockor efter varandra ;)

Nu; gos med min lill-prins innan nattning. Sen; film-mys med den äldre prinsen :)

Jag scrappar..

..för fullt faktiskt! :) Hinner inte fota och visa så mycket bara, det blir liksom bortprioriterat i mamma-kaoset!

Har gjort denna layout till en tävling på ett forum. (...och till mina scrap-tokiga läsare; här är ett av mina bidrag till cybercropen på Scrappiz ;) )



Äntligen fick jag till en layout med Skruttens lilla fot-avtryck! Denna är gjord efter en teknikutmaning, där man bland annat skulle stämpla med något annat än stämplar. I mitt fall en söt liten fot alltså..


Trött som tusan!

Skrutten är inne i någon slags extremt jobbig utvecklingsfas. Han har lika kraftiga humörsvängningar som en trotsig tonåring och vaknar varannan timma på natten och kräver en slurk mat. Jag läser i min nya bibel att han beter sig precis som man borde göra när man håller på att ta ett utvecklingssprång.

Älskade bebis, se till att utvecklas snabbt så din mamma slipper läggas in på psyket. Det vore väldigt sorgligt.

Daniel har tagit med sig det bestämda lilla barnet ut på en promenix. Jag njuter av tystnaden!


...

Det är knappast en hemlighet att Daniel är den "hönsigaste" föräldern av oss två. Men häromdagen vete sjutton om han inte överträffade sig själv!

Benjamin fick en liten gose-hund av Daniels moster i julklapp. Den senaste veckan har han börjat inse att den både är skojig att leka med (det vill säga; att äta på), och mysig att gosa med. I fredags när han skulle sova, bad jag Daniel hämta den lilla vovven, och han började genast burra in sin lilla näsa i den mjuka pälsen. En stund senare frågar Daniel var jag gjorde av hunden.

"Jag gav den till Benjamin såklart..."
"Jaha? ... Ska du inte ta ifrån honom den nu då, nu när han ska sova?"
frågade han försiktigt.
"Varför då?!"
"Jomen ... så att han inte ... ja... så att han inte får den över ansiktet eller nåt sånt, det kanske inte är så bra att han har den i sängen?"
"Daniel, det är ett gosedjur. Den är gjord för att små barn ska gosa med den när de ska sova!"

Mig veterligen är sängen den plats där gosedjuren tillbringar den största delen av sitt liv. Oftast i sällskap av en liten knodd. Men jag har kanske fel?! :)



Lillprinsen myser i bilen med sin lilla vovve.

Skruttens första påskägg!

När vi kom hem till mina föräldrar i lördags, låg där ett gigantiskt påskägg - bara till Benjamin!



Inuti fanns det bästa godis en bebis kan tänka sig - en stor påse majskrokar! (För er som undrar, kan jag berätta att det är bebisarnas svar på ostbågar. Typ samma grej, fast de smakar ungefär som smörgåsrån!)



Lyckan var total - vad mycket gott det finns att smaka på här i världen! :)



Och var kunde vara ett bättre ställe att smaka på sin första majs-krok, om inte ute i solen?! Bortsett från en snabb tur ner till videoaffären var detta första dagen Skrutten kunde vara utomhus (utan att ligga nedbäddad i vagnen). Mycket spännande - men väldigt ljust och jobbigt att få sol i ögonen :)

Glad påsk!

Vi har haft en underbar påskhelg tillsammans med vänner och familj. Igår var vi hembjudna till mina föräldrar på påskmiddag - vi längtade dock allihop efter fina systern Evelina, som var kvar "hemma" i Stockholm! (Det är väl på tiden att jag börjar vänja mig vid att det är hemma för hennes del, hon verkar trivas och bli kvar där uppe. Åtminstone för ett tag!)

Hur som helst hade vi en härlig dag tillsammans, med middag på den soliga altanen (premiär för i år!), och sällskapspel på kvällen. Skruttens tokiga mamma kunde förstås inte låta bli att påskpynta honom en aning, med lite hjälp av mormorn.



Han var dock inte helt nöjd med valet av huvudbonad. "Varför får jag inte ha en hatt mamma? Har du någonsin sett en påskgubbe i sjalett?!" Jag försökte förklara för honom att det tyvärr inte fanns några gubb-hattar i storlek extra-extra-mini, och kanske kunde det gå bra med hans tuffa döskalle-scarfes på huvudet istället?! Efter mycket trugande gick han med på det, under förutsättning att alla kallade honom för den lilla påsk-gubben, absolut inte påsk-kärringen! Han är envis den ungen!

Hoppas ni haft en härlig helg ni också!

"Jämförelsesjukan", del 3

Alltså detta jämförandet, det tål allt att babblas om ett tag till ;)

Som nybliven mamma (och pappa förstås!) finns det inga gränser för hur mycket man kan oroa sig för sin lilla älskling. Mår han verkligen bra? Är han alldeles för pigg/slö/hungrig/skrikig/gosig? Äter han tillräckligt? Är det normalt att bajsa sjutton gånger om dagen? Får han verkligen sova hur mycket han vill?

Kommentarer från nära och kära (som ju alltsom oftast bara har välmenande avsikt) kan ge en det värsta psykbrytet man någonsin upplevt. (Herregud, det är visst inte normalt att skrika så här mycket! Jag måste vara världens sämsta mamma som inte fattar vad min bebis vill!)

Ända sedan Skrutten föddes har han varit en riktig sovbebis. Han sover ofta på dagarna, och lika skönt på natten. Till viss del har det förstås varit skönt för oss, man hinner liksom andas ordentligt medans hjärtegrynet sussar gott. Men när han tagit sin femte middagslur för dagen kan man ju liksom inte låta bli att undra - är det verkligen nyttigt att sova så mycket?

När vi hälsade på hos min kära kusin, som har en gosig tös på ett par veckor äldre än Skrutten, så frågade hon om han också sov middag två gånger per dag.
"Två? Nej, han sover nästan hela tiden. Han orkar vara vaken en timme ungefär, sen vill han sova igen!" svarade jag.
"Fortfarande?" undrade hon, uppriktigt förvånad.
"Ja", sa jag och log lite. "Han är en riktig liten sovbebis."

Inombords gjorde jag dock allt annat än att le. Jag kände paniken bryta ut, och fantasin skena iväg. Jag visste det! Det är inte alls okej att sova så här mycket. Det måste vara något fel på min bebis! Han lider bergis av någon allvarlig åkomma. Vad är det det heter när man bara somnar hela tiden? Narkolepsi? Kan han ha det tro?

Ett tag senare är jag på mammagrupp på BVC. En av mammorna är bekymrad över att hennes bebis sover så lite. "Det gör ingenting", försäkrar barnsköterskan. "Bebisar sover så mycket de behöver."
"Om de sover väldigt mycket då? Ska man oroa sig då?" frågar jag försiktigt.
"Det behöver man absolut inte", förklarar hon. "Vissa bebisar vill sova mycket, andra lite. Det är inget att oroa sig för."

Jag studerade henne noga medan hon svarade - talade hon verkligen sanning, eller försöker den rackaren till barnsköterska lura mig? Men nej, jag kunde inte se det minsta tecken på att det skulle vara en lögn - hon varken flackade med blicken eller lät rösten gå upp i falsett. Kanske var det som hon påstod ändå?

Men herregud, vem vågar lita på en enda oberonde källa?! Lite kritisk måste man vara har jag lärt mig! Men hör och häpna, även min nya författar-favvo Katerina Janouch påstår detsamma: Bebisar har sin alldeles egna sovpersonlighet redan från födseln. Vissa gillar att sova mycket, andra gör det inte. Dessutom påpekar hon att "sov-bebisar" ofta lär sig att sova hela nätter tidigare än andra.

Ha! 5 poäng till mig och min sovbebis. Jösses, vad gott vi ska sova om nätterna!




...

Det kändes minst sagt konstigt att lämna hemmet tillsammans härom kvällen, Daniel och jag, utan bebis. Fyra hela månader sedan sist! Men hur skönt och mysigt som helst förstås.

Min mamma och bror, som var hemma hos oss och vaktade en sovande Skrutt, hade det nog rätt ok de också. "Fy, vilket jobbigt barn att passa.." tyckte Skruttens mormor. "Inte ett pip har han gett ifrån sig!" Tur var väl det, så att hon vågar vara barnvakt igen ;)

Ikväll är Daniel iväg och spelar poker, och jag har haft två av mina favorit-tjejer här. Godis och massa skvaller, kan knappast bli bättre! Påskhelgen bjuder dessutom på en massa mysigt, jag ska njuta av att omges med mina nära och kära.

Kram, och en härlig påsk önskar jag er!

RSS 2.0