Budapest.

Daniel och jag har tillbringat helgen på tu man hand i Budapest. Vi for i torsdags eftermiddag och kom hem i förmiddags. Barnen har varit i tryggt förvar hos sin mormor och morfar under tiden. Vi är så lyckligt lottade som har förmånen att kunna lämna bort dem och åka iväg själva sådär, och tre nätter dessutom! Man kan verkligen behöva ladda batterierna som småbarnsföräldrar ibland. Men ni kan ju gissa att det var minst lika härligt att hämta hem dem idag, älskade ungar!
 
Och Budapest, vilken otroligt vacker stad. Vi ägnade dagarna åt att strosa omkring från uteservering till uteservering, njuta av solen och att våren faktiskt hunnit dit på riktigt, titta på vackra byggnader och bara prata om livet. Helt ostört, bara vi två! Fantastiskt.
 
Jag önskar jag kunde visa er bilder som gjorde stan rättvis, men jag lämnade faktiskt "riktiga" kameran hemma och ägnade tiden åt mannen i mitt liv istället för att fotografera. Ett mycket bra beslut! :)
 
 
 
Kram.

Söndagens minnesvärda.

Söndagens chock: Benjamin vaknade kvart i fyra. Pigg som en lärka. Och kunde inte somna om. Godmorgon, eller?

Söndagens mysigaste: Ett långt bad med lilla bönan, följt av lek och mysstund. Bara vi två, medan pappan och Benjamin var iväg på äventyr. Mys att rå om bara ett barn ibland!

Söndagens bästa vårtecken: Vi promenerade till tappen och pumpade mina cykeldäck. Sen tog jag en tur med Benjamin där bak. "Fortare, mamma! Fortare!" Så ska vi tillbringa mycket tid i vår och sommar, min stora skatt och jag.

Söndagens nya ord: "Kaka!" Nöjdare ettåring får man leta efter.

Söndagens godaste: Färska jordgubbar från ICA. Smakade så nära sommarn man kan komma, en blåsig men varm vårdag i April.

Söndagens skönaste: Att krypa ner i (nästan) nya lakan, med hopp om att få sova ostört något längre än till klockan fyra.

Godnatt!
...och så lite magsjuka!

Då kom den på besök igen. Magsjukan.

Killarna var på väg till Floda igår, för att äntligen få leka med kompisarna Anton och William. Nästan framme kräktes Fabian ner hela sig, där han satt i bilstolen.

Åksjuk kanske, tänkte jag när jag fick sms från Daniel. Det har hänt i bilen tidigare nämligen. Eller kan det bero på att vi trappat upp mängden mjölk i hans kost?

Men icke. Senare på kvällen kräktes han igen. Och inatt. Och nu på morgonen. Fast det finns ju liksom inget kvar att kräkas upp.

Törstig är han, den stackarn och skriker argt och förtvivlat på mig när jag tar vattenflaskan ifrån honom. Men så fort han får i sig någon större mängd kommer det upp igen. Åh, vad jag önskar att jag kunde ta hans sjukdom istället. Lilla Böna!

Nu håller vi bara tummarna för att vi andra slipper.

Bjuder på en ett års gammal bild på prinsen. Så liten och pluttig!


Fika-förhandling.

Igår hade Benjamin (Ferdinand) namnsdag. Jag föreslog lite fika till kvällen, för att fira lite.

"Ja, jag kan gääääärna ta en piggelin. Nu." svarade namnsdagsbarnet.
"Nej, vi måste äta middag först. Magen blir inte glad om man bara äter glass. Först nåt att äta, sen fikar vi!" bestämde jag.
"Ja, okej mamma. Då börjar jag med en bulle att äta. Sen tar jag glass!"

:)


RSS 2.0