Kalashelg - igen!

... o denna gången var det min underbara samnbo som firades. 26 år imorgon, vi börjar bli gamla ;) Idag har det fixats med sallader och bakats maffiga chokladmuffins (jag inser allt som oftast att jag inte är en choklad-tjej) och gott bröd. Daniels mormor stod för underhållningen, så jag kunde hålla tyst för en gångs skull. Hon blir så hes när hon varit på kalas berättade hon, jag undrar just varför?! :)

Nu ska jag skicka in en hel massa uppgifter till skolan, sen tänkte jag hinna få en stund för mig själv med mina scrap-saker! Hoppas ni haft en härlig helg.

Kram!


Examination!

I eftermiddag skall jag ha opponering på kursens examninationsuppgift. Jag sammanställde alla mina dokument igår kväll - det blev visst 22 sidor text. Behöver jag säga att jag har svårt att hålla mig kort? :) Hon som har granskat mitt arbete har bara behövt läsa 12 sidor, resten är beskrivningar av uppgifter jag gjort på praktiken, jag gissar att hon känner sig ganska nöjd med det...

Hur som helst, igår ringde min kursledare till mig. Jag har tidigare nämnt i bloggen vilken härlig människa hon är, hon uppmärksammar verkligen sina studenter till MAX!!! Vi har haft en del avhopp i vår bagrupp, och den tanten jag skulle opponerat på idag har inte "hunnit" skriva sin examinationsuppgift. (Är det verkligen OK att göra så på Universitetet? Inte om du frågar mig...) Läraren ville därför säga att jag kunde läsa och granska en av de andra gruppmedlemmarnas arbete istället. Innan vi lade på sa hon: "Och Johanna, jag måste bara säga att du hade gjort ett otroligt bra arbete. Jag blev så glad när jag läste det, du har skrivit väldigt fint, och det märks att du fått ut mycket av kursen. Det var verkligen roligt att läsa, du är en väldigt duktig skribent." Jiiiiihooooo! Nu när jag redan fått positiv feedback är jag knappast nervös inför eftermiddagen! :)

...

Idag blev jag uppraggad av en lustig kille (läs; idiot) när jag var och städade trappuppgångar (mitt otroligt trista, men välbetalda extrajobb). Jag har för mig att jag sett honom i trappan förut, och att han försökte vara lika käck den gången också...

Lustigkurre: Här ska det bli fint ser jag!
Jag: Mm, det var ju tanken...
Lustigkurren: Kommer du in och städar hos mig sedan också?
Jag: Haha, ja visst! (troligt, din idiot!!!)
Lustigkurren: Men ärligt talat, hur mycket tar du?
Jag: Du, jag städar bara trappor, det är allt! (Jag stoppar in mina hörlurar i öronen, för att markera att konversationen i allra högsta grad är över..)
Lustigkurren: Men du kanske vill komma in på kaffe istället?
Jag: Nej tack du.
Lustigkurren: Nähä, du kanske gillar té bättre?

Jag svarade inte, med förhoppningen om att han skulle fatta piken. Han går in till sig, och kommer tillbaka med en skräppåse efter typ 20 sekunder. (Mycket märkligt att den blev full i just det ögonblicket!!!)
Lustigkurren: Vi hade blivit ett väldigt bra par du och jag!
Jag: Tyvärr, jag är upptagen.
Lustigkurren: Synd. Men vill du veta varför? (Jag slipper helst. Lämna mig ifred ditt pucko!) Jo, för jag är dammallergiker, och du städar ju så himla bra! (Ha, han kanske borde öva lite på sina raggningsrepliker, eller?)

Han kastar skräpet, och kommer tillbaka in igen, och verkar tycka att vi blivit polare av något slag. Olägligt nog är jag "fast" på ett våningsplan, och försöker skrubba bort något kletigt från väggarna. Vad gör dåren då? Jo, han sätter sig ner på trappsteget ovanför, och börjar prata om ditten och datten - om jag jobbar heltid som städerska, om det är roligt, och vad jag ska göra till helgen. Artigt svarade jag på frågorna som rörde mitt jobb, resten undvek jag noga. Jag berättade att jag städade där en gång i veckan. Han beklagade sig över att grannarna smutsar ner så mycket, och säger plötsligt: "Det ser ju inte ut som att det har blivit städat här på minst ett halvår!" Hahaha, äntligen fick jag lov att skratta honom rakt upp i ansiktet. "Där fick du till det du. Ska jag ta det som en komplimang? Att jag städar dåligt? Hahaha!"
Lustigkurren: Oj, nej men alltså.. Så menade jag inte. Vad dumt, ehrm... Så städar du en gång i veckan..oj, hehe.
Jag: Ja, tusen tack du! Ha det bra, hej hej.
Lustigkurren: Hejdå! Vi ses nästa vecka!!!!

Det hoppas jag inte att vi gör.

"Bara jag", v. 11

Jag hann inte göra mitt kort förra veckan, men jag hade det i tankarna. Idag vaknade jag halv åtta, pigg som få, och gick upp och pysslade till det framför tv´n. Ordet jag valt är "tid".



Kortet symboliserar hur mycket tid jag och Daniel har tillsammans just nu. Förra året hade han en åtminstone en spelning nästan varje helg, ibland två. Jag var på alla fester och kalas ensam, och fick tvinga mig på mina kära vänner istället! Anna, en av mina bästa vänner, var tillexempel min dejt på en 25-årsfest vi var på - haha. På kortet har jag skrivit:

"Vi har så mycket tid ihop just nu, Daniel & jag, och det känns helt underbart!"

Idag är jag ledig, så skönt!!!

Plugg, plugg, plugg!

Som vanligt har jag varit ruskigt lat med mitt skrivande - och gjort en massa annat istället. Därför sitter jag här och hetsskriver nu, jag har MINST en A4 till att skriva innan jag kan känna mig nöjd, och så ska jag få till alla referenser också. Klockan ett ska det skickas in - tror ni jag hinner?

Igår analyserade jag barnintervjuer för fullt. Två barn skulle vi intervjua under praktiken, om deras tankar om skolan och läsning och skrivning. De har så mycket kloka och roliga saker att säga, det var så att jag fnissade lite för mig själv när jag skrev ner dem. Vad sägs om detta tillexempel, sagt av en pojke på 7 år.

Berätta hur du tycker att en lärare ska vara!
"Snäll och flitig. Man är flitig om man anstränger sig mycket. Lärare måste också kunna matte, och inte ljuga. "

Följdfråga: Vad menar du med att ljuga?

"Ja, tillexempel får en lärare inte säga att ett plus ett blir tre. För då kan barnen det ända tills de blir stora. Och då kanske man räknar fel på jobbet, och så får man sparken."

Man har ett viktigare ansvar som lärare än man tror, hihi.

Idag ligger min bror och hans "gravidmage" ute på Veckans Skiss-bloggen, eller iallafall LO´n om hans tjocka mage. Jag smsade till honom förut, så att han skulle kunna gå in och kika och skrev att det inte var så att jag vunnit något - mer än äran förstås. Han svarade: "Äran är det vackraste pris en gravid man kan erhålla. Jag är oerhört stolt." Haha, han är rolig han.


Åter till pluggandet!


Snart rockstjärna!

Någon av er kanske minns att jag skrev att jag börjat öva mig lite på gitarr här hemma. Jag har visst för mig att jag skröt om att jag minsann skulle lära mig "Lilla Snigel" som ett rinnande vatten - till förra måndagen! Daniel, min privata och ytterst tålmodiga gitarrlärare, gav mig bakläxa. En vecka till fick jag på mig, men då skulle jag bannemej kunna låten som ett proffs! Det var inte det att jag inte kunde de två futtiga ackorden som man behöver för att spela låten, jag hade bara inte övat - överhuvudtaget. Jag vet precis (okej, nästan) när jag ska byta ackord dessutom, det är bara det att det går galet långsamt. Vilken 3-åring vill pausa i sjungandet för att fröken ska byta ackord liksom? Den där extra veckan gick plötsligt galet fort, idag var det visst måndag igen. Jag har varken haft tid eller lust att öva, och gitarren har stått där i sitt hörn och hånskrattat åt mig. Därför fick Daniel ett sms av mig innan han åkte hem från jobbet: "Hej. Jag har fått tentasjuka. Så jag kan tyvärr inte komma på lektionen i eftermiddag. Hälsningar, din gitarrelev." Han köpte knappast argumentet att jag inte hunnit öva eftersom jag har tentapluggat hela dagen. Nästa måndag kanske?


...

Min brors tjej Lisa är nog egentligen lite sugen på att börja scrappa. Hon var med mig och mamma och gjorde julkort i vintras, och var hur duktig som helst. Men hon säger att hon inte vågar börja, för hon tror att det kommer stjäla en massa tid från viktigare saker - som att tentaplugga! "Nej, det gör det inte!", brukar jag säga då. "Man kan inte scrappa med skam i kroppen!" Med detta menar jag att man inte skulle kunna scrappa när man egentligen borde göra annat. Jag ljög. Imorse gjorde jag färdigt en LO med ett gammalt foto från när jag gick på Kyrkans barntimmar. Och nu tänker jag dessutom blogga om den, fast jag har massor att plugga! Skäms på mig.



Nu ska jag återgå till att författa min examinationsuppgift. Kram på er!

Födelsedagskort!

Ett kort till min lillebror som fyller 14 imorgon.



Igår firades han med stort kalas. Jag vet inte hur exalterad han blev över kortet just, men parfymen han fick var han nog nöjd med :) Till skillnad mot Daniel älskar jag kalas - att få träffa alla på samma gång är så mysigt tycker jag. Supergod mat fick vi också!


Pluggvecka!

Denna veckan är jag hemma, och ska skriva, skriva, skriva på min examinationsuppgift. Plötsligt har man så mycket annat viktigt man måste göra. Typ kolla på nyhetsmorgon, göra färdigt en Layout som påbörjades igår kväll, äta långfrukost, och sitta framför datorn i sisådär en och en halv timma. Skärpning! Nu förbjuder jag mig själv att göra något annat än att plugga på minst två timmar!

... eller ska jag kanske måla naglarna först?

Veckans Skiss!

Det har liksom blivit min nya vana att skapa efter skisser. Det passar mig så otroligt bra, och har faktiskt gjort att jag kommit igång ordentligt med mitt scrappande. Varje tisdag kommer det ut en ny skiss på Veckans Skiss-bloggen, där blir jag inspirerad till max! Det allra roligaste med skisser tycker jag är att se hur olika de faktiskt kan tolkas - ingen LO blir den andra lik... Hur som helst, denna veckan har jag gjort en LO med "skoj-foton" på min bror och hans tjej:



Man skulle ju kunna tro att han är Sveriges första gravida man, haha. Han har alltid kunnat spänna ut sin mage galet mycket, ända sedan han var liten. Sedan han flyttade ihop med LIsa har nog alla goda middagar hjälpt honom på traven lite ;) När vi var hemma hos dem för ett tag sen skrattade vi gott åt den enorma kulan han kunde få till. Jag kunde förstås inte låta bli att fota lite "gravid-bilder" och självklart var jag också tvungen att göra en LO om det, haha.

Jag har fotat lite snett ser jag, och det svarta är bara bakgrund - det hör inte till LO´n.

Kalas-helg!

Igår var vi hos min go´a vän Anna och firade hennes 24-årsdag. Hon hade fixat med mumsig kycklingpaj och massa gott. Det blev förstås lite tittande på Melodifestivalen, precis som i resten av Sveriges vardagsrum! :) Hur som helst så hade jag förstås gjort ett litet kort till henne...



I present fick hon lite blandade scrap-saker. Hon är en av de mest estetiska personer jag känner, så fantastiskt duktig på att teckna tillexempel.. Då måste man ju förstås bli en riktig scrappare också - eller hur? Hihi.

I eftermiddag ska vi på kalas hos min lillebror, som fyller 14 (!!! - hur gammal måste inte jag vara då? Hu, vad åren går...) Hans kort får ni se ikväll..

Hoppas ni haft en härlig helg!

Jag kan! :)

Kolla in på Veckans skiss-bloggen - mitt alster visas där denna veckan. Det är så kul att bli uppmuntrad för det man gör, jag blir inget annat än sugen på att scrappa mera! :)

...

Käraste Hanna påpekade idag hur otroligt ful headern till min blogg var, med gamla bilder på fula kläder och skor, haha. Dags att göra något åt det kanske. Så länge får ni nöja er med detta trista vita, så att jag kan vara säker på att Hanna vågar sig tillbaka :)

En andra chans?

Imorse hörde jag på radion att Caroline af Ugglas hade varit med om en bilolycka. Nyhetsuppläsaren beskrev händelseförloppet och sa att hon klarat sig bra - och avslutade med att säga: "Så man skulle väl kunna säga att hon än en gång fått en andra chans!" Ärligt talat, är det ok att skoja om sånt? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Han syftade förstås på Melodifestivalen, men är det verkligen läge att driva om att någon vart med om en olycka? Haha, galet i mina öron.

Härlig dag!

Igår hade vi gestaltning av föräldramöte  i skolan. Eller rollspel kanske man mer ska kalla det. En grupp i taget fick vara gestalta ett arbetslag, och presentera för de andra (som agerade föräldrar) hur de tänkte arbeta med barnens läs- och skrivinlärning. Jag hade inte några större förväntningar på detta, men det var faktiskt riktigt kul. "Föräldrarna" ställde många kniviga frågor, bra träning för framtiden tror jag minsann!

På eftermiddagen åkte jag och Daniel (som var ledig igår...) först en sväng till IKEA och Hemtex, där det bland annat inhandlades nya gardiner till vardagsrummet. Jag har inte riktigt bestämt mig för om vi ska behålla dem eller inte, tycker det känns lite väl mörkt i rummet med dem. (Och ja, det är jag som bestämmer om vi ska behålla dem eller inte. Daniel har lämnat ansvaret för gardin- och dukinköp till mig, haha.) Sen blev det ett besök hos farmor och farfar som jag inte träffat på länge, mysigt. När vi kom hem på kvällen gick vi över till en mysig restaurang som ligger alldeles vid oss, och käkade en god middag. En kanon dag helt enkelt! :)

Idag är jag ledig (läs; har pluggdag) och tvättar ett stort berg med tvätt. En LO har jag hunnit med att göra också, och haft min allra sötaste Hanna här på kaffe. Ikväll är det jobb på barnpassningen som gäller. Bara tre veckor kvar nu, skönt!

Kram på er.

Åh, förresten.. Jag får så mycket söta kommentarer här i bloggen, så roligt. Men glöm inte skriva namnet, jag vill ju veta vem de är från, hihi. En hemlig vän har lämnat en härlig kommentar till mitt inlägg om häxan - vem är du??? :)

Jag vann! :)

Kolla in hos Alexandra, som hade fixat en av utmaningarna i bloggpartyt. Jag fick delad vinst hos henne - tjoho vad roligt!

"Bara Jag", v. 10

I fredags hade vi grupparbete i skolan. I min grupp finns en kvinna som är så fruktansvärt negativ att jag blir alldeles matt av att lyssna på henne. Hon har klagat på kursen sedan dag 1, hon verkar helt enkelt inte nöjd med någonting. Det är enligt henne fel på våra lärare, vårt schema, hennes praktikplats, våra examinationsuppgifter - och inte minst på alla idiotiska forskare som skrivit vår kurslitteratur. Världen vore förstås en mycket bättre plats att leva på om hon fick organisera allt - tror ni inte?! När vi träffas i gruppen tänker jag ena stunden på hur synd det är om henne, som är så otroligt pesimistisk - tänk allt hon går miste om i livet bara för att hon surar så. I nästa stund känner jag mig bara förbannad på att hon förpestar vår tillvaro med alla sina negativa tankar. Vissa människor är det helt enkelt svårt att föra en vuxen diskussion med... När jag hamnar i sådana här situationer inser jag att man hela livet kommer tvingas samarbeta med människor som är väldigt olika en själv, inte minst i det yrke jag har valt där man ständigt arbetar i lag. För mig kommer det att vara en otrolig utmaning! Dessa tankar använde jag på mitt kort för vecka 10.



På baksidan står det: "Det finns så mycket olika utmaningar här i livet! Sådant som kräver lite extra ansträning... För mig är en av de allra största utmaningarna att lära mig att samarbeta med alla olika sorters människor!"

Jag kan tillägga att jag för det mesta tycker att det är bra om man är lite olika, speciellt om man arbetar tillsammans. Olika åsikter och tankar gör ju att man själv kan utvecklas och lära sig se saker på mer än ett sätt. Men, om man arbetar tillsammans med någon vars åsikter skiljer sig helt och hållet från ens egna (när man på ren svenska tycker att en annan människa är helt puckad!) så känns det ganska svårt att försöka mötas på mitten... En utmaning som kräver stort engagemang och tålamod helt enkelt!

"Bara Jag", v. 9

Vecka 9 var en bra vecka för mig, då jag återigen fylldes av känslan av att jag valt helt rätt yrke! Jag valde därför att använda mig av Myamias ord: "Harmoni".



På baksidan har jag skrivit: "Jag är så glad och nöjd över att jag valt att utbilda mig till lärare! Jag vet att jag kommer att kunna arbeta med något som jag verkligen brinner för! För mig medför det en känsla av harmoni..."

Kram på er!

"Bara Jag", v. 8

Som jag skrev tidigare idag, så har jag ju legat efter med att skapa mina små kort till projektet "Bara Jag". Men, jag har haft dem i tankarna, och trots att de är skapade i efterhand så är det utifrån tankar och erfaranheter från de gångna veckorna. Vecka 8 var mitt humör inte på topp, ibland känner man sig bara nere utan att kunna förklara varför... Samtidigt kan det då passa bra att påminna sig själv om att fint och bra man har runt omkring sig JUST NU - och inte bara gräva ner sig i tankar om framtiden eller det som redan hänt.. Rubriken på det kortet blev därför: "Lev NU!" - med inspiration från fler av de andra som gör sådana här kort. Det är tydligen fler än jag som har svårt för att ta vara på sin vardag ibland :)



Kram!

Veckans kort?

Fy, så jag har slarvat med att göra mina kort till projektet "Bara jag". Nu går vi ju in i vecka 11, och det senaste jag visade var från vecka 7. Det hanns liksom inte med riktigt, när jag hade så fullt upp på praktiken. MEN, jag har gjort dem i efterhand. På pysselbordet ligger tre kort, som jag knåpade ihop i fredags eftermiddag. Ni ska få se dem ikväll :)

Kram!

Scrappat!

Det ligger en ny härlig skiss ute på Veckans Skiss-bloggen. Ett par foton från våran mysiga familjekväll på Alla Hjärtans dag väntade på att bli scrappade, så i förrgår kom denna LO till utifrån skissen.



För det mesta blir det hjärtan som dekoration på mina LO´s. Jag försöker utmana mig själv att använda lite annat också, denna gången blev det dessa söta fjärilarna... Kalenderbladet (eller cirkeln, eller vad säger man?!?) har jag hittat hos duktiga Mirabyll. Fast hjärtan kom med ändå, på det härliga bakgrundspappret från Making Memories ;)




Kram!

...

Idag ligger jag hemma och tycker synd om mig själv. Har tampats med världens feberfrossa inatt - HU vad hemskt. Jag som ska jobba i helgen och allt, får hoppas att jag piggnar till..

Vart tog min vecka vägen?

Plötsligt var det onsdag kväll. Jag som trodde att jag hade all tid i världen denna veckan - så mycket jag skulle hinna innan det var fredag och alla vardagar tagit slut för denna gång. Men icke! Jag har knappt hunnit något alls... Men vad gör väl det om hundra år?!

Idag har jag varit på en föreläsning med tre personer från föreningen "Vi som förlorat barn", som ville ge oss blivande lärare lite tips och idéer om hur man kan bemöta föräldrar och syskon i sorg. Tänk, att sådana ofattbara saker ska behöva hända - att ett litet barn inte skall få leva färdigt sitt liv. Jag blir så tagen av sådana livshistorier, så oerhört ledsamt. En stor styrkekram vill jag ge alla er därute, som saknar någon.

Till något helt annat. Jag tror att jag har världens gulligaste lärare. Hon värnar verkligen om oss studenter, och ger oss så goda råd och idéer. Häromdagen hade hon kopierat upp en hel hög med material till oss. Fem olika förslag på hur man kan arbeta med bokstavsbearbetning i en första klass - med sagor, sånger och arbetsmaterial till varje bokstav i alfabetet. Guld värt är detta, när man snart skall börja jobba. Tänk om det fanns fler så givmilda lärare på universitetet!

Kram.

Häxbesök!

Kolla vem som hälsade på sexåringarna på min praktikplats i fredags :)



Vi hade en uppgift i skolan att göra en gestaltning på något sätt, för att stimulera barnen till lust för bokstäverna. I förskoleklassen har de nyss börjat jobba lite med alfabetet, och hunnit till bokstaven i. Jag klädde ut mig till Bokstavshäxan Inga, och till en början kände inte en enda av ungarna igen mig - haha.

Med mig hade jag en låda (som jag dekorerat förstås, pysslare som jag är..) där det låg en massa färgglada bokstäver som den knasiga häxan samlade på. Alla alfabetets bokstäver fanns inte i lådan eftersom häxan inte hittat alla ännu (läs; eftersom fröken Johanna tröttnade på att klippa innan hon fått till allihop).

 

Eftersom det var bokstaven i barnen skulle arbeta med hade jag med mig ett antal saker som började på i min låda.  En indian, en igelkott och en isbjörn. Barnen fick gissa vilken bokstav det kunde vara som sakerna började på. Innan häxan gick ville hon dela ut varsitt vackert i till barnen - om de lyckades tala om ifall det hördes något i i olika kluriga ord som häxan läste för dem.



Fy, vad pirrig jag var innan jag skulle göra detta med barnen. Jag har aldrig provat på denna typ av gestaltning förut, men det blev riktigt lyckat. Hälften av barngruppen hade inte en endaste misstanke om att det skulle varit jag som klätt ut mig. En av flickorna hävdade tillochmed att hon sett när häxan landade ute på skolgården med sin kvast. Haha, de är för härliga!

Blivande gitarrist?

Här pågår gitarrlektioner för fullt - snart är jag svensk mästare! Hihi. Nej, men ärligt talat. Nu ska jag lära mig! Idag hade jag och Daniel andra lektionen sedan jag fick gitarren i NOVEMBER! Det är på tiden att jag kommer igång.. Tänk så kul man kan ha i mitt framtida yrke om man åtminstonde kan spela hjälpligt på gitarren, det räcker så långt med ett par få ackord! Till nästa måndag ska jag kunna "lilla snigel" som ett proffs. Önska mig lycka till! :)

Ny vecka!

Det verkar inte som att jag åkt på någon influensa, skönt! Idag känner jag mig mycket bättre.. Har världens skönaste vecka framför mig. Skall bara till skolan imorgon för att "prata igenom" de gångna praktikveckorna. Sedan är jag helt ledig - så härligt! Eller ja, nästintill ledig. Jag har en del att fixa med inför examinationen, men jag kan iallafall bestämma över min egen tid. Skönt!

Kram.

...en till!

Scrap-suget släppte inte igår riktigt, jag fixade lite med en LO samtidigt som vi såg en bra film. Jag utgick från en materialutmaning i Millans blogg, där man skulle använda minst två mönstrade papper, ett band med rosett, knappar, brads, blommor och något grönt. Egentligen hörde ju även denna utmaning till bloggpartyt, men jag blev inte riktigt färdig så jag hann inte skicka in den innan tiden gick ut. Men en LO fick jag till iallafall :) Bilden är från sommaren 2007 när jag och Daniel var på semester i vackra Åre. Det gröna pappret i botten är så fint, med svenska "kärleksord" på. Det, och de andra två är från Inkido.




Nu blir det mys i soffan med god middag och film. Jag känner mig plötsligt fruktansvärt krasslig, ont i hela kroppen. Hoppas inte det är influensa på gång!

kram!


Bloggparty-bidrag!

Igår när tjejerna åkt hem kunde jag förstås inte låta bli att pyssla lite jag också. Det blev en snabb LO till en av utmaningarna i februaris bloggparty. Cath stod för just denna utmaning, där man skulle inspireras av ordet "hjärta" på något sätt.



Det svarta hjärtat är en etikett från något klädesplagg, som jag sparat länge bland pyssel-sakerna. Nu passade det ju perfekt. Jag valde även att ha med ordet "hjärta" i titeln på LO:n.

Kram!

Scrap-lördag!

Igår var mina goa tjejer här o scrappade för allra första gången. Så mysigt vi hade, och jag är grymt imponerad över hur duktiga de var. Varsin canvastavla knåpade de ihop, titta så fint det blev!

Sofias:



Hannas:



Annas:



Visst är de fina? Jag tror det bor en liten scrappare i dem allihop! :)
Kram på er!

RSS 2.0