Paris nästa!

Nu är hotellet bokat. Om en och en halv vecka lämnar jag landet tillsammans med två fina tjejer och hälsar på vännen Hanna i Paris. En välbehövlig semester väntar med andra ord, och första gemensamma utomlandstrippen för oss tjejer. Tjoho, vad jag längtar!



Entrén till vårt hotell - visst ser det hippt ut?! :)

Hm, oklart om det känns bekvämt att använda ordet "hippt". Jag känner mig lite som en dam som gjort sina bästa år, och nu anstränger sig det yttersta att verka inne. Hehe.. Hur som helst, Paris, snart kommer vi!

Glad Påsk!

...önskar en liten påskgubbe (bara två dagar försent, hihi!)



Här nedan ser ni hur pluttig han var förra året, men lika söt då som nu :) Då hade han precis lärt sig sitta i en barnstol, och fick prova på sina allra första majskrokar - precis fyra månader gammal. I år festade han på samma mat som vi, fast det var inte mycket som slank ner. Han bestämde sig visst för att matvägra hela påsken - ny tand på G kanske? Målat ägg har han gjort också, så snyggt som en blivande konstnär, hehe!



Hoppas ni haft en riktigt härlig påskhelg i det fina vädret. Jag har njutit till max av att få spendera fyra hela dagar med min juvel (med inslag av ett par ångestdippar över att helgen gått så fort..) Sköna långhelg!

Jag har...

...ingen bebis längre! Vår lilla Skrutt har blivit en så stor och duktig kille. Eller, det har han väl egentligen varit länge, men det är först nu som tanken kommer ikapp mig :)

Han förstår så mycket, och pratar som om han aldrig gjort annat. Många ord låter visserligen vääääldigt lika, men vi förstår honom åtminstone! :) Nu väntar vi med spänning på första två-ords-meningen!

Bestämd har han varit ända sedan han började ge sig till känna inne i magen, så det är inte direkt någon nyhet. Men i takt med att språket utvecklas känns det som att de bestämda åsikterna blir ännu fler. Det är liksom lite lättare att få sin vilja igenom om man kan tala om vad man vill! :)

"Ska vi läsa en bok Benjamin?" frågar jag härom dagen när vi satt i soffan.
"Nä!" svarar Benjamin bestämt och skakar på huvudet.
"Inte läsa bok?" frågar jag.
"Nä, nä!" svarar han igen, hoppar ner från soffan och går och hämtade fjärrkontrollerna.




"Mingo, mingo!" säger han, och nickar (mingo mingo betyder "Tåget Thomas" av någon anledning, favoriten på tv just nu!).
"Ska vi titta på tåget Thomas?" frågar jag.
"Mmm!" säger lillprinsen nöjt, och placerar sitt lilla söta pekfinger på fjärrkontrollen så dvd´n sätts igång.



Tåget Thomas får det bli alltså! :)


Ingen ägg-allergi!

Vi var ju iväg på allergitest i måndags, och gjorde pricktest på ägg på vår lilla gosse. Ingen allergi där, så skönt. Så nu kan vi mumsa ägg i påsk :)

Benjamin spexade omkring som aldrig förr i det stora väntrummet på barnmottagningen. Vid receptionen fanns en tjusig hund, som fick både pussar och kramar av min lilla Skrutt, haha!





Att kramas är mysigt. Men allra mysigast är att befalla mamma och pappa att krama varandra, eller när vi kramas alla tre. "Maaaaang" (kram) säger Skrutten uppfodrande, helst vid middagsbordet, och ger sig inte förrän vi kramats hela familjen. Gärna flera gånger i rad :)

Efter läkarbesöket tog vi en promenad på stan i det fina vädret, strosade runt i Haga och åt en ur-äcklig lunch på en solig uteservering. Jag är verkligen inte kräsen, men det kan varit den värsta kycklingsallad jag någonsin smakat. Ett halvt kilo isbergssallad i botten (jag älskar grönsaker i alla former - men bara isbergssallad???? usch!), två tomatskivor, en näve majs, och kycklingfiléer så salta att tungan krullade sig. Daniel fick in en sorglig club-sandwich som kunde tillagats av en 11åring, och Benjamin käkade pannkakor. Eller nej, förlåt, han blev serverad pannkakor. Åt av dem gjorde han däremot inte, han tyckte det var spexigare att banka med sin spade på soffan vi satt i, sparka på bordskanten och dra damen vid bordet bredvid i kavajen. Daniels majs mumsade han dock i sig, så vi kände att vi verkligen fick valuta för våra dryga 200 riksdaler.

Med det lyckade daféebesöket i bagaget promenerade vi till lekplatsen bakom Hagakyrkan. Att leka i sandlådan är bästa grejen just nu, enligt Skrutten!


Lycka är..

...att få provsitta farfars Mocka!



Mocka betyder alltså motorcykel, om ni frågar Benjamin. Det betyder dock också "moster". Det gäller att hålla isär begreppen när man kommunicerar alltså ;)

Den nakne diskaren!



Benjamin har upptäckt en ny spännande syssla i livet - diskning! Om han fick bestämma skulle han nog gärna stå här och plaska i timmar.. Inte mig emot, han får gärna ta över diskandet helt och hållet...



...så länge han håller sig ifrån att dricka från det giftiga diskvattnet (är det giftigt tro? på YES-flaskan står det att det är extremt hälsofarligt, gäller det verkligen om man bara surplar i sig en skvätt?). Aja Baja, säger mamma strängt!



Aja Baja? Vad menar du mamma? Skulle jag ha druckit av diskvattnet? Skulle aldrig komma på tanken!

Underbara vår!

Vilken dag vi haft, jag och min lilla prins. Vi startade den visserligen något tidigt - vid sexsnåret redan. Skrutten är inte alls medgörlig när det gäller att ta sovmorgon på helgerna ;) Daniel sov hos en kompis inatt så vi fick hela förmiddagen för oss själva. Lyxigt att bara vara vi två ibland nu när vi ses så lite på veckorna!

Efter en två timmars middagssovning för oss båda tog vi bussen ut till Hisingen, mötte upp min syster och hennes fina lilla familj och promenerade omkring på Lindholmen i det vackra vårvädret. Stannade till på en lekplats och rastade mitt lilla vilda barn en stund medan vi drack kaffe på en bänk i solen. Mysigt! Vincent sov som en stock i vagnen, och vaknade bara en snabbis för att fylla på magen.

Sedan begav vi oss tillbaka hem igen, till Daniel som piggnat till efter gårdagen och fixade god middag tillsammans. Efter maten tog vi med oss kvällskaffet, hink, spade odh sopborste ut i solen igen. Tänk att man kan vara ute och mysa, fastän klockan närmar sig sju. Så underbart!



Trolliungen i kvällssolen på vår garageuppfart! På gräsmattan är det tyvärr skugga kvällstid, men Benjamin föredrar troligtvis garageuppfarten iallafall, här kan man spana på alla bilar som kör förbi!



Busiga lilla unge, mamma älskar dig!



Spanar efter bilar med pappa!



Spadarna blir dubbelt så roliga om man har en i varje hand! :)



Tänk vad livet är spännande när man är liten. Allt skall upptäckas och undersökas för första gången, litet som smått!



Min goa lilla unge!

Så var helgen över för denna gång, men jag är ledig imon, tjohoooo! Benjamin har tid på en allergimottagning så jag har tagit föräldraledigt för att kunna följa med jag också. Vi ska testa honom för ägg, håll tummarna för att vi får ett positivt besked!

För övrigt hade vi det hur bra som helst på Sankt Jörgen spa igår. Vilket snyggt ställe, och otroligt god mat och fika blev vi bjudna på mellan allt konfererande. En bra och värdefull dag helt enkelt! Jag skulle helt klart kunna tänka mig att åka tillbaka dit på en spavistelse någon gång :)

Kram på er fina, och hoppas att er helg vart bra!

Lyxdag!

Om några timmar, 12 rättare sagt, befinner jag mig på St Jörgens spa. Lyxigt! Jag ska dit på konferens med jobbet, men ändå - det kommer bli skönt tro jag. God mat och massor av tid att diskutera verksamheten ostört tillsammans med mina kollegor. Behövs kan jag säga!! Men först, fredagsmys och sen tidigt i säng! Kram på er o ha en trevlig helg!

Två små pösmunkar..

Skrutten (och jag) fick besök av både mormor, moster och lilla Vincent idag. Mormorn hade med sig paket dessutom, en lastbil och en grävskopa, lyckan var total! Morfarn kom förbi en kortis också (för andra gången idag, hihi) och gosade lite med sina två små barnbarn.

Sedan stannade min syster och Vincent kvar ända till nio, mysigt värre. Vi hann med både promenad (vi gick förbi Bejamins favvoställe nummer ett, Redbergsplatsen, gissa om där finns många bussar och spårvagnar att kika på!), lite shopping i Olskroken, och sedan hem igen för middag och mys. Det var en trött och nöjd kille som slocknade i sin säng efter vällingen kan jag lova...

Hur som helst, idag lyckade vi äntligen fånga de små kusinerna på bild, men det var lättare sagt än gjort :)



Kolla in dessa goingar! Hihi, vilka små pösmunkar.. Jag undrar vad de funderar över!



Puss, puss! Benjamin är fullkomligt galen i sin lilla kusin "Issä" som han säger.. Han vill pussa och klappa precis hela tiden. Vi får stoppa honom så den lilla prinsen åtminstone får äta och sova ifred! :) "Bara två pussar till, sen får det vara bra!" säger Vincent till kusinen, ni ser väl fingarna?! hihihi!



Gullungar!

När jag laddadde upp den sista bilden, så insåg jag att jag glömt att berätta det allra största som hände förra veckan.. Vi var hos frisören med vår lilla Skrutt, varenda liten antydan till lock åkte bort och allt burr kring öronen. Inte riktigt vad vi önskade, men han blev ju världens sötaste ändå förstås! Frisören som klippte honom tyckte att hon fått till "en lång pojkfrisyr", jag undrar just vad en kort pojkfrisyr innebär i hennes ögon?! Jag ska försöka visa nån bild från frissan, han var så duktig och satt mer stilla än någonsin förr. Tuppkam med röd sprayfärg fixade hon till innan vi lämnade salongen, han var så söt våran lilla, stora kille!

Natti, alla fina, ha en trevlig helg!
Kram!

Carro cykelmästaren!

Min fina vän Carro kommenterade såhär appropå mitt senaste inlägg:

"Då är vi ju två med blänkande blå sak!!! Jag cyklade häromdagen och jag kan lätt kalla mig trafik fara. Det mest pinsamma var när jag som en mycket mycket gammal människa fick stanna cykeln när jag skulle prata i telefon för att annars hade jag ramlat.
Man undrar ju liksom!? Puss"

Underbara du, jag skulle över min döda kropp försöka mig på att prata i mobilen samtidigt som jag cyklade. Jag vågar för tusan inte ens växla! Fem centimeter från handen sitter växlarna, men handen min vägrar släppa sitt krampaktiga tag om cykelstyret - herregud, det kan ju vara livsfarligt att cykla med en hand! Och att ringa på ringklockan ska vi inte tala om. Näe, det låter jag bli helt enkelt! :)

Så jag skulle tro att du är snäppet vassare på cykel Caroline, vi kanske skulle cykla kapp någon dag?! :) 


...

Jag har alltid stört mig på folk som cyklar i stan. De trampar omkring som om de ägde varje trottoar, övergångsställe och cykelbana - ja rubbet! I varje fall känns det så när man sitter bakom ratten och det plötsligt kommer en cykel farandes. Eller när man promererar och plötsligt hör en ilsken ringklocka för att man visst råkade snudda cykelbanan ytte-pytte-lite med ena lilltån. Varför cykla i stan liksom? Nollor!

Så plötsligt blev jag ägare till en cykel. En nästan ny, blänkande blå sak. Idag invigde jag den. Jag försov mig imorse, och skulle definitivt inte ha hunnit med min halvtimmes långa promenad till jobbet - men med cykeln tog det knappt en kvart. Tilläggas bör dock att jag var genomsvettig när jag kom fram, och hade mjölksyra i låren - vaddå otränad liksom?! :) Ännu lyckligare blev jag när det var dags för hemfärd, 7 minuter tog det tack vare nedförsbackar, vilket innebar 20 minuters extra mys-tid med min lilla goding före läggdags! Tummen upp för cykel alltså!

Så nu är jag en av dem. En av de förbannade cyklisterna. Nu är det jag som trampar omkring som om jag ägde hela stan! :)

Hänt i veckan..

Hjälp, vad jag är dålig på att blogga just nu.. Tiden och orken finns verkligen inte, är det såhär det känns att jobba heltid?! No way att jag tänker göra det för resten av livet! Jag hinner knappt hem för att gosa med min lilla prins innan det är läggdags för honom (och mig, som däckar runt halv tio varje kväll just nu...). Någon egentid är det inte på tal om, den får jag ta igen när Benjamin tröttnat på mitt sällskap ;)

Hänt sedan sist:

  • Daniel fyllde 28 i veckan, jag firade honom med att fixa barnvakt i form av mormor, morfar och morbror, och så smet vi iväg på bio bara vi två. Lyx!
  • Jag har bokat resa till Paris tillsammans med två fina tjejer. I maj åker vi ner och möter våren där, och kramas med vår efterlängtade Hanna som flytt dit för att plugga ett tag. Jag längtar!
  • Vi fick besök av min syster med hennes lilla familj i torsdags. Åh, vad jag älskar spontana vardagsbesök, mer sådant tack! Skrutten mötte mig i dörren när jag kom hem från jobbet, tittade på mig med glittrande ögon och sa "Mamma!" "Ja?" svarade jag. "Nina!" (Evelina) sa han, och pekade mot vardagsrummet. Lycka att ha världens bästa moster och Martin på besök, och så lilla "Isse" (Vincent) som han är så förtjust i. Många kusinpussar blev det allt! :)
  • Vi ägnade lördagen åt ett mysigt tre-årskalas hos Benjamins stora kompis Lukas. På vägen hem släppte vi av Daniel i Frillesås där han skulle spela på en födelsedagsfest. Min pappa ringde strax efter och frågade om vi ville komma och grilla vårens första grill-middag hos dem. Så nu har vi sovit här inatt, jag och min goding. Mormorn och morfarn myste med honom imorse, så jag fick en lång och skön sovmorgon. Nu har de gått och lagt sig och sover middag alla tre, hihi, så jag sitter här för mig själv! Skönt!

Om ett par timmar tar vi bilen mot Kungsbacka och hämtar upp Daniel hos hans bror, sen får vi se vad eftermiddagen har att bjuda på. Mysa ska vi iallafall innan helgen tar slut, fy vad fort det går!



Kolla in denna goding! Lilla älskade Vincent, så underbart fin. Trots att han kämpat mot eländig förkylning och baciller har han lyckats äta sig rund och go! Precis som bebisar ska vara :)

Kram!


RSS 2.0