...med Sverige under fötterna...

Så var vi hemma igen, efter en underbar vecka i Tyskland. Vädret har varit precis som vid en svensk midsommar; grått, blåsigt och lite för kallt. Men med mysigt sällskap och mängder av aktiviteter inom gångavstånd så hann vi liksom aldrig deppa över det. Vi har bowlat, spelat biljard, minigolf och flipper, badat inomhus (jag hängde mest med Skrutten i den barnvänliga poolen, varmt och skönt! vad som bidrog till den kroppsvänliga temperaturen i just den poolen försökte jag låta bli att tänka på...) ätit mängder med tysk korv och druckit en och annan öl.

Benjamin har varit glad som en sol hela veckan. Det är väl svårt att vara annat kanske, med nio vuxna runt omkring sig som mer än gärna hjälps åt med att roa en. Att gå ut och käka var inga problem alls, och inte heller att bli nattad på diverse olika ställen. Han sov som en prins de flesta nätter, och njöt av morgonpromenaderna med sin morgonpigga morfar och mormor. Och det gjorde förstås jag och Daniel också, som fick flera långa sköna sovmorgnar - härligt!



Lillprinsen på tysk restaurang!

Skrutten firade hemkomsten med två nya tänder. Denna gången var det framtänderna som bestämde sig för att göra entré, så att de små vampyr-gaddarna på sidorna inte ska behöva känna sig så fasligt ensamma. Och ja, de skulle prompt komma samtidigt, lagom till nio-månadersdagen, och det verkar göra ordentligt ont! Sju tänder har han hunnit få inom loppet av två månader, stackars unge!

Kram på er!


...

Nu laddas det och packas för fullt här hemma. Tidigt imorgon sticker vi! Mamman och pappan i familjen har packat lätt för att inte ta upp onödig plats i bilen. (Eller egentligen är det bara pappan som har gjort det. Jag har packat en ordentlig väska med x antal leggings och 17 toppar/klänningar. Men det märker inte Daniel, för tjejers kläder tar liksom mycket mindre plats...)

Skrutten däremot, kunde inte alls välja ut några enstaka outfits, utan propsade på att jag skulle packa ner allt som låg i byrå-lådan. Man vill ju vara snygg när man är på semester, menar han. Envisa unge! Dessutom har han en mat-väska i storlek extra-large med sig. Jag vill liksom inte riskera att maten tar slut. Vad skulle vi göra då? Hetsa-pumpa igång amningen på nytt efter två och en halv månads vila? Jag är osäker på om mina små stackars bröst skulle klara av det tilltaget. Därför har vi med oss mängder med barnmatsburkar, och välling till en hel dagis-avdelning. Det är ju Tyskland vi ska till, på snudd ett U-land. De har väl knappast barnmat att sälja i affären?

Så, so long, kära vänner! Vi hörs om en vecka!

Mums med "Drikki"!

Jag är medlem i Buzzador, en slags marknadsföringskanal där man får testa produkter och tjänster - och sedan ge feedback till tillverkaren. Tanken är också att man ska tipsa sina vänner om produkterna (enkelt och smidigt om man har en blogg! ;) ) 

Sedan Benjamin föddes har jag fått prova på en del baby-produkter, bland annat "Drikki" från Nestlé barnmat. Det är ett färdigt mellanmål, en slags smoothie för barn, på tetrapack. Perfekt att ha med sig i väskan när man ska på utflykt! Bara att hälla på mugg eller flaska och dricka som det är.



Benjamin har slurpat i sig en hel del sådana här, speciellt under tiden då de första tänderna ploppade upp. När det kliade i munnen var det nämligen inte så intressant med vanlig mat, men välling och drikki fungerade fint!

Finns i flera goda smaker, från sex månader och uppåt (vi fick prova med persikosmak från 6 månader. Smakar som smält glass - mums!). Och ja, jag är förstås sponsrad, hihi. Men jag skulle aldrig rekkomendera produkten om jag inte tyckte att den var bra! Så kila iväg till affären nu, alla ni med småbarn, och inhandla lite smarta mellanmål!

Vill du också bli en buzzador? Klicka på följande länk, så framkommer det att det var jag som tipsade dig. https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=johannisen

Kram!

Vi lämnar landet!



Skrutten har fått sitt första pass! På lördag morgon åker vi till Tyskland, för en veckas ljuvlig semester. Pappa fyller 50 och har bjudit med oss och mina syskon med respektive till ett lägenhetshotell vid havet. Härligt!


Han kryper!

Jösses! Min unge kan krypa sedan en vecka tillbaka! Han tog sina första försiktiga kryptag fram till badbaljan i badrummet i måndags, och nu kryper han som om han aldrig hade gjort annat. Världen (läs, pyttelilla lägenheten!) är så mycket mer spännande när man kan utforska den på egen hand. Tji fick jag, som trodde att han tänkte hoppa över krypandet och börja gå direkt istället!



Bildbevis på kryp-bebis kommer, så länge får ni hålla till godo med en från samma foto-session som i tidigare inlägg! ;)

...

Om några timmar väntar 25-årsfest för tre fantastiska tjejer. Daniel är iväg och spelar på ett bröllop och Skrutten myser med mormor. Ikväll är det bara jag och mina tjejer! (och resten av fest-folket förstås, hihi!) Snart ska vi starta kvällen på Annas soliga balkong! Lovely!

Vem har rätt?!

Det har uppstått en mindre dispyt i vårt hem. Sedan två och en halv månad tillbaka käkar vår lillprins välling åtminstone två gånger om dagen. I början var det lite trixigt - herregud, hur varmt är lagom varmt för en liten bebis-mun? Men nu börjar jag liksom känna att jag har järnkoll. 30 sekunder blir precis lagom i vår micro här hemma, något kortare då vi hälsar på hos mina föräldrar (trots att de har precis samma micro! min mamma påstår att det är för att jag och Daniel torkar ur våran alldeles för sällan!). Och när man är hemma hos andra, ja då får man helt enkelt pröva sig fram igen!

Hur som helst. Om Daniel ska mata välling, och jag ska fixa, så har det flera gånger gått till som följande:

Bebis talar om att han är hungrig.

Jag blandar välling, och värmer i 30 sek.

Jag överräcker vällingflaska till liten Skrutt (som ska äta med hjälpa av pappa, han tänker minsann inte hålla flaskan själv, händerna behöver man visst för att gosa med snutten under tiden!)

Daniel tittar panik-artat på mig, och frågar om jag verkligen har känt efter att vällingen är lagom varm.

"JAAAAA, för tusende gången! Det har jag gjort varje gång i två och en halv månad nu!!!" vill jag svara ilsket. Men det gör jag förstås inte. Istället säger jag (i eventuellt pyttelite ilsken ton): "Jag har värmt den precis så länge som vi brukar!"

"Ja, men du tog ju inte ut den precis när det pep. Då blir den ju varmare."

Ursäkta? Varmare? Maten blir väl knappast varmare av att stå kvar i micron när den värmt klart? Eller? Jag har minsann inte läst i någon instruktionsbok (ja, jag läser faktiskt instruktionsböcker för nya prylar jag köper!) att man prompt måste ta ut maten i precis samma sekund som micron piper, annars riskerar man att bränna ihjäl sig på tungan.

Daniel säger att vi ska sluta prata om detta dilemma, eftersom ingen av oss vet om vi har rätt eller inte. Men det vägrar jag! Jag tänker inte gå runt hela livet utan att få svar på denna livsavgörande fråga. Vi behöver hjälp!

Så vad säger ni? Blir det varmare eller inte?




Se upp lilla bus-bebis! Din mamma är så långsam med att hämta vällingen, så du kanske bränner dig på tungan!



"Det luktar nys!"

Min syster är tillbaka i Göteborg, efter flera månader i Stockholm. För gott, hoppas jag, som längtat ihjäl mig efter henne. Förutom att hon är världens goaste och gladaste, så kan hon också vara världens mest ilskna arg-bigga, som blir vansinnigt irriterad över de mest oväntade saker (jag undrar ofta om det inte är från sin moster som Skrutten ärvt sitt bestämda humör!) 

I hennes sällskap lyckas man ofta känna sig precis som en pinsam tonårs-mamma. Man beter sig som man brukar, och plötsligt blir hon tok-arg över något, utan att man förstår varför. Ni som känner henne vet precis vad jag pratar om :)

Igår förmiddag satt jag, hon, och mina föräldrar hemma i deras kök och pratade. Plötsligt hör vi hennes pojkvän nysa på övervåningen. Snabbt som attan skriker Evelina ilsket: "Öppna fönstret om du ska nysa!"
Vi andra tittar förvånat på henne. "Ja, annars luktar det ju nys i hela rummet!" säger hon, som om det vore den självklaraste saken i världen.
"Luktar nys?" säger jag.
"Ja, usch!" säger hon äcklat. "Tycker inte ni att det luktar äckligt?"

Jag har faktiskt ingen aning om hur nys luktar. Har ni?! :)



Älskade lilla arga syster, med min fina Daniel!




Skrutten rapporterar!

Min mamma är så himla slarvig, så det är lika bra att jag själv börjar hålla iordning på om jag tagit mina D-droppar eller inte.



Herregud, man vill ju inte få vitaminbrist!

/Benjamin

Kärleken är obeskrivlig!



Mammas prins! Jag kan inte i ord beskriva känslorna, att vara förälder är världens häftigaste grej!



Ser ni de små bråkiga, söta gaddarna? Snart har han fem stycken. Tre där nere, och två där uppe - men inte i mitten, utan de bredvid. Vi satsar på vampyr-looken!

Det blir mycket Skrutt-bilder i bloggen just nu. En del av er vet jag kikar av just den anledningen. Till er som väntar på roliga, fyndiga inlägg - ni får hålla er till tåls, min inspiration verkar ha tagit semester.

Och till er som väntar scrap-uppdatering (ja, för hundrade gången, detta var en gång i tiden menat som en pysselblogg!), till er kan jag säga att det ligger flera nya LO´s och dräller här hemma, i väntan på att bli fotade. Men just nu är det så mycket annat som pockar på min uppmärksamhet - en liten mammagris tillexempel ;) När jag lyckas stjäla mig lite ledig dagtid att fota dem, så kommer det en uppdatering för er också - promise!

Natti!

Jag hjärtan sommaren!

Om jag någon gång hittar en förtrollad lampa, så ska jag önska mig sommar för evigt. Eller möjligtvis med undantag för en pytteliten snöig vecka med mysig julafton. Men förutom det, så skulle jag mer än gärna ha sommar jämt!



Underbara unge!


...

Det kan inte sägas tillräckligt många gånger, tiden går galet fort!



Våran lilla knodd är 8 månader. ÅTTA!

/Mamman, som undrar var tiden tog vägen.

Åter till vardagen!

Idag var det dags för Daniel att börja jobba igen, efter tre veckors skön ledighet. Semestern försvann i rasande fart, precis som varje år. Jag får alltid samma sorgsamma känlsa; var detta allt? Är det verkligen redan slut? Vi har ju inte hunnit göra någonting!

Fast det har vi förstås! Vi har haft tre alldeles ljuvliga veckor tillsammans, jag och mina underbara killar. Skrutten har inom loppet av tre veckor hunnit få sina fyra första tänder (ja, det hamnar möjligtvis utanför kategorin över ljuvliga saker som inträffat under semestern. Bissarna är visserligen väldigt söta, men de ställde till med både feber och mycket gnäll innan de kom fram!). Vi har varit på Liseberg, hälsat på nära och kära, njutit av sol och värme, ätit en väldans massa god mat, och unnat varandra en hel del egen-tid.



Glad bebis, glad pappa. Lycka!

Skrutten har varit lite tjurig över att han var den enda i familjen som inte fick hitta på skojigheter på egen hand. Himla trist att tvingas hänga med mamma eller pappa hela tiden, tyckte han! Igår kväll fick han dock äntligen slippa oss för ett par timmar. Daniel och jag avslutade semestern med att njuta av (och gap-skratta åt!) stand-up showen Badjävlar på Trädgår´n, i sällskap av min bror och hans tjej. (Egentligen var detta en bröllopspresent till våra underbara vänner, men de blev tyvärr sjuka, så bror med svägerska fick rycka in istället!) Skrutten fick stanna hemma, med min syster och hennes kille. Han tackade dem för sällskapet genom att gallskrika i en timma och femton minuter. Lilla prins!

Hur som helst, semester är underbart! Nu räknar vi ner dagarna i tre veckor, sen väntar en mysig veckolång resa till Tyskland tillsammans med mina föräldrar och syskon med respektive.

Kram!

RSS 2.0