Frissan nästa!

Jag vet inte vad ni tycker, men jag har just fått känslan av att det är dags att ta vår trollunge till frisören igen! :)



Det blev ju så nedrans kort sist bara, då frisören bestämde sig för att klippa honom i "en längre pojkfrisyr". Det lät bra tyckte jag, som trivdes rätt bra med hans långa hår, men bara önskade att han skulle slippa ha det i ögonen. En kvart senare lämnade jag salongen med en unge som såg ut som vilken kortklippt liten kille som helst i håret. Med betoning på kortklippt.

Det vill vi alltså inte uppleva igen. Så har ni några tips? Är ni ruskigt skickliga på att klippa vilda små gossar? Eller känner ni till en frisyr som faktiskt förstår innebörden i orden "en längre pojkfrisyr"? Hojta till vet jag, tips mottages tacksamt!


driftstörning av högsta rang!

Jag har vart hemma med en liten Skrutt idag. Helgen fylldes med feber och hosta, och han var fortfarande något hängig igår när dagen tillbringades med morfarn. (Studiedag på både B:s förskola och mitt jobb, underbart med en morfar som vill rycka ut!). Så idag har vi känt på läget, febern är borta men dessvärre inte hostan som han väl får dras med ett tag till... Imorgon blir det förskola iallafall, B längtar efter sin Annelie :)

Hur som helst, efter middagsnapen på nästan tre timmar började ungen klättra på väggarna här hemma. Vi packade ihop oss för lek och mellis på vår gamla lekplats, och promenerade dit i härliga vädret. Detta kallar jag skön höst!!! På vägen skulle jag ringa tre extremt viktiga samtal - men plötsligt funkade mobilen inte alls?

På 3´s hemsida läser jag att de haft strömavbrott, och därför har driftstörningar över hela landet. De uppmanar kunder som behöver ringa 112 att ta ut simkortet och starta om telefonen, så ska det funka fin fint!

Eeeeeh?! Jag tackar för infon, men vilken människa på denna jord skulle i ett nödläge ha tid att surfa in på abbonemangets hemsida för instruktioner över hur man når larmcentralen? Galet! "Hörru du eldsvådan, ta och lugna dig en smula! Jag har ingen täckning på mobilen! Jag ska bara surfa in på 3 för att se hur jag ska lösa problemet, låt inte hela huset brinna ner under tiden är du hygglig!" Eller inte...

Nu blir det sängen för mig, natti!


...

När man är gravid tillkommer en del trista krämpor. Jag tillhör lyckligtvis skaran tjejer som (peppar, peppar som min farmor brukar säga...) hittills klarat mig undan med lättare ryggvärk och något svullna ben. Det senare är dock en otroligt irriterande upplevelse, som dessutom kan leda till gräsliga åderbråck om man har otur..

Så därför - stödstrumpor används just nu emellanåt av fröken Andersson, och ännu mer använda blev de i somras när värmen förvärrade hela härligheten! Häromdagen googlade jag på åderbråck, för att försäkra mig om att stödstrumpor verkligen var den magiska lösningen.

På apotekets hemsida föreslår de att gravida med svullna ben skall använda sig av stödstrumpor "de dagar då du ska sitta, eller stå mycket"!

?????

Så de dagar då jag enbart planerat att ligga på soffan och pilla mig i naveln (det vill säga noll dagar av 365 av årets möjliga), ja då kan jag alltså lugnt lämna stödstrumporna i byrålådan. Det var ju skönt att veta!

Efterlysning!

För x antal månader sedan påbörjade vi projektet "fixa till Skruttens rum". (Jag vågar ärligt talat inte tänka på hur många månader sedan det är, vi är för jädra lata jag och min man när det kommer till att fixa i vårt hem!) Ja, för Skruttens del har han förstås ett alldeles perfekt rum, med leksaker att leka med, en gosig matta att sitta på, ett par snajsiga tavlor och så lyse i taket. Det verkar duga för honom!

Men, nu börjar det liksom klia i mina inredningsfingrar, nu vill jag göra det till det där allra mysigaste rummet man kan tänka sig, och det är ärligt talat inte så mycket som saknas! Lite belysning, lite fint att pryda väggarna med och nya gardiner. Och så det viktigaste av allt - ett litet bord i vitt med två stolar eller kanske tre, så han kan bjuda mammsen och pappsen och alla besökare på fika.

Så vi var på IKEA för ett tag sedan, för att inhandla en styck möbelserie till en liten men ack så viktig person. IKEA brukar mig veterligen ha reko möbler även till barn. Men vad möter jag? Klumpiga möbler i färgglad plast (no offense, ni som har dem i er ägo, men det var inte vad jag sökte!) alternativt möbler tillverkade delvis i trä - men med ett litet utskuret får eller hund eller vad det skulle föreställa i.. ja, vad vet jag, plast eller låtsasträ eller vad det nu kunde vara.. Icke något rejält men ändå nätt iallafall, inte om du frågar mig!

Jag är på jakt efter ett par helt vanliga små stolar och ett bord, gärna i vitt (eller med möjlighet att måla om!) utan märkliga krusiduller. Ska det vara så förbannat svårt att få tag på? Så nu undrar jag, är det månne någon av er som vet var möbler av denna art kan hittas? Har ni sett några stå och ropa efter mig på någon butik eller loppmarknad någonstans? Eller har ni själva gamla möbler som står och skräpar på en gammal vind där hemma? Tips mottages tacksamt! :)


....................................................................................


Alltså, jag kikade just in på IKEAS hemsida, för att återigen förbanna mig över deras totala avsaknad av smakfulla barnmöbler. Och vips, så fanns de bara där framför näsan på mig! Helt vanliga, fina möbler i vitt eller svartbrunt som kommer passa Skruttens rum perfekt. Såna får det bli! Om nu inte någon av er redan rotat fram något exklusivt på er vind förstås, hihi... 

Man är så populär numera...

B och jag sitter och myser vid frukostbordet. Jag frågar lillprinsen vad han vill att vi ska hitta på idag?!

"Annelie!" svarar han (och syftar på att han vill träffa favorit-fröken Annelie).
"Nej, men idag ska du inte gå till förskolan. Vi är lediga, du ska ju vara hemma och mysa med mamma!"
"Neeeeeej!"
utbrister ungen besviket.

?

Vad hände där liksom? När slutade mamma vara bäst i hela världen? :)



Bild från tiden då mamma var populärast av dem alla ;)


den där energin...

Alltså, den där energin min unge besitter - den är inte att leka med!

När vi kommer hem från förskolan är han tröttare än tröttast och vill helst bara dega i soffan lyssnades på en bra saga eller tittandes på "BixtenMack!" (Läs: Blixten och Mack, det vill säga favoritfilmen "Bilar"). Eller också går han runt och småpular lite med sina leksaker i godan ro.

Det vill säga innan energin återvänder som blixten från en klar himmel. Plötsligt får han fart, och börjar röja runt i lägenheten som den vilda lilla nästan-tvååring han är. Allt ska pillas på, allt ska undersökas och det ska göras fort fort fort!

Medan jag plockade/diskade undan efter vår middag hann han: kasta sig fram vid otaliga tillfällen efter saker han inte tål att äta (typ rivna morötter och supersura clementiner), doppa snuttetrasan i matresterna på tallriken, sätta kökslampan i gungning genom att använda sig av skeden som låg nerkletad i kastrullen med fiskbullar (det kom bara ett par pyttesmå stänk med dillsås på lampskärmen, jag hoppas innerligt att lukten inte tänker stanna kvar, urk!), vrida om knapparna på spisen trots att han vet att det är totalt förbjudet, försöka sig på att flytta en köksstol fram till diskbänken och skrika i högan sky eftersom den råkade fastna en liten millisekund i bordsbenet, diska litegrann (läs: skvätta ner köksluckorna med ett par liter vatten, och låta lika mycket passera ner i den lilla magen!) samt provsmaka två makaroner från gårdagens middag som av oklar anledning fortfarande låg kvar i botten på en kastrull.

Däremellan hann han dessutom med att vara den ljuvligaste, mysigaste, charmigaste lilla prins, som fortfarande tycker att mamma-gos är bland det bästa som finns och som varje dag, varje timme och varje minut gör livet tusen gånger bättre än man kan föreställa sig!

Imorgon väntar veckans lediga dag, och den tänker vi fylla med massor av bus och lika mycket gos. Underbart!

Bus-bebis!

Alltså, jag har i ett par månaders tid gått och inbillat mig att bebis nummer två skulle vara lugn som en filbunke. Ack, så fel jag hade. "Doddo" är fullkomligt galen där inne i magen, och har uppenbarligen bestämt sig för att bräcka storebrors vilda gener. Du är så välkommen till oss, älskade lilla bus-bebis!

Imorgon är det torsdag, min och Skuttens ledig dag tillsammans. Vi väntar fin-besök, Carro och Noa kommer hit och fikar (läs: grabbarna röjer runt i lägenheten, medans mammorna gör ett tappert försök att åtminstone få smutta lite, litegrann på sitt kaffe som visst hunnit svalna!) I love it!

Storm!

Ja, ingen av er har väl knappast undgått det, men jag måste ändå säga - jäklar vad det blåser ute idag!!!

Förra veckan blåste ett helt friskt träd ner på vår gård på jobbet. Tur att det var mitt i natten, och inte när gården var full med ungar. Därför har vi fått rådet att inte vistas på gården i stormigt väder, så det fick bli en innedag idag. Behöver jag säga att man blir ganska trött i huvudet av att trängas 22 barn och fyra vuxna inomhus en hel dag? Jag rymde upp med de äldsta barnen på vinden en stund, där vi gick på spökjakt. Busigt värre! :)

Jag slutade tidigt idag, redan halv två, och kunde hämta min lilla prins tidigt för en myseftermiddag i hans sällskap. Hjälp, vad trött man blir av att gå på förskolan då?! B var helt däckad när vi kom innanför dörren så det blev mellis i soffan framför "Bilar" som går varm hemma hos oss just nu. Hela filmen satt han som klistrad, och gosade med mamma. Åh, vad jag älskar långa mysstunder med min buse..

Ikväll är Daniel iväg på bandmöte, och jag ska bänka mig i soffan framför halv åtta hos mig. Sen blir det nog sängen, jag är dödstrött :)


VAB-premiär!

Idag har jag vabbat för första gången någonsin. Skrutten har varit förkyld sedan förskolestarten, och förra veckan började en jobbig hosta. Han är pigg och glad ändå, men i helgen hemma hos farmorn och farfarn hade han kräkts vid två tillfällen. Inga riktiga kräkningar, mer som slem. Av hostan gissar vi då! Så därför tog vi en mysdag hemma idag, för att se så att det inte utveklades till något värre. Men, ungen har varit pigg och gó hela dagen, så imorgon blir det förskola och jobb igen.

Gissa vad vi roade oss med i förmiddags?



Vi bakade med Playdoo! :) Premiär för första egen-gjorda degen här hemma. Receptet hittade jag på nätet, men jag tror jag måste knycka mammas istället. Känns som att denna kommer bli torr rätt så fort?!









När vi kavlat och lekt med formarna en stund rullar jag bollar till Skrutten. "En, två..." räknar jag. "Teee, syyyyja..." fortsätter B. "Ja, vad duktig du är! Och sen kommer fem, sex..." säger jag medan jag rullar. "Suuu, åtta!" räknar ungen glatt, och slår sedan förtjust ihop händerna och ger sig själv en applåd "Jaaaa! Baaa! (bra!) " Och jag hänger förstås med i applåderandet som den stolta mamma jag är. Min duktiga lilla prins!


Stora killen!

Skrutten har haft en potta i sin ägo i säkert ett års tid, men varit nämnvärt intresserad av den. Vi har ofta försökt sätta honom där när han går naken hemma, men han har knappt hunnit nudda pottkanten med rumpan förrän han har forit upp på benen igen i jakt på nya äventyr. Att sitta stilla (vare sig det är på en stol eller en potta eller annat trist) är liksom inte hans grej. Men nu, nu har han plötsligt insett spänningen i att gå på pottan. Häftigt, tycker jag! Häromdagen när jag stod i köket och fixade middag kom han gåendes (!!!!) med pottan inte mindre än två gånger och ropade lyckligt: "Mamma, titta! Kan! Kissa pottan!" Vilken duktig kille vi har!



Bild tagen för ett par veckor sedan, eftermiddagshäng vid Ånäsfältet ihop med min bror och hans tjej Lisa. Morbror och Benjamin roade sig bollek. "Pakitt! (Patrik) Kasta där! Högt!" 


Kräftskiva!

Nu när Benjamin just börjat förskolan, vill man ju helst ägna helgerna åt att mysa ikapp all tid som man missat. Istället har vi passat på att lämna bort honom två helger i rad. Men är man bjuden på trevligheter så är man! Tur att han har både far- och morföräldrar som han älskar att vara hos, så vi slipper dåligt samvete över att lämna bort honom över natten. Ikväll är det farmorns och farfarns tur att rå om vår goding. B ska bygga med lego med farfar har han bestämt, och så ska han låta bli att smaka av kattens mat deklarerade han för mig innan han åkte iväg. "Bussiii mat, nääääeeee! Blä, ussss!" :)

Ikväll vankas det kräftskiva hemma hos min goa vän Sofia och hennes Mikael (och en väldans massa gäster har jag hört!). Jag har slumrat middag i två (!!!!!) timmar, så jag lär bli taggad när det närmar sig. Trevligt ska det bli! Men först en kaffe, och en skön dusch så jag vaknar till!



Soffan och Mikael, underbaringar! Ikväll ses vi äntligen igen!

Ha en skön lördag!

"Hejjå, mamma!"

Alltså, man vågar ju knappt säga det för då kommer väl ett bakslag - men fy sjutton så bra det går för vår lilla Skrutt på förskolan. Han älskar det! När jag lämnade i onsdags (första "riktiga" dagen) hade han så bråttom in att han halkade på sina överdragsbyxor. Hihi.

Idag gick vi dit med en liten klump i halsen (i mammans alltså) eftersom det var dags att lämna första gången till en helt okänd fröken från den andra avdelningen. Men att det stod en främmande tjej i hallen och välkomnade oss brydde han sig inte ett skvatt om, och skyndade sig in direkt för att spana in alla grejer. Man får liksom påminna honom om pussen och kramen, och hans "hejjå, mamma" innan man går, och det känns underbart!

I eftermiddags när jag kom vid fyra, var han helt själv kvar på avdelningen, men det verkade inte bekomma honom alls. Han satt så nöjd bredvid fröknarna och mumsade päron och pratade. Jag tror vi funnit områdets bästa förskola minsann!

/En nöjd mamma.

Vilken är din favorit?!

Jag hoppas ni inte tröttnar, för här kommer en till charmig konversation mellan mig och en av knattarna på jobbet. Det börjar närma sig födelsedag för en av de nya killarna på min avdelning. Då firar vi genom att de får sitta på en vacker födelsedagsstol, iklädd en krona som de får i present av oss fröknar. Sen sjunger vi och blåser ljus förstås! Och barnet får bjuda kompisarna på sin favorit-frukt (vi har sockerförbud i stadsdelen, så glass är förbjudet!). Jag frågar H vilken frukt han tänker bjuda på, har han någon favoritfrukt tro?!

H: "Ja, jag gillar ju apelsiner mycket, men min allra bästa frukt är grävlingsfrukten!"
Jag: "Grävlingsfrukten?" säger jag förvånat. "Vad är det för en frukt?" (och tänker samtidigt så det knakar, vad sjutton menar ungen?)
H: "Den är röd inuti. Jag tror faktiskt att den kommer från grävlingar!"
Jag: "Hur ser den ut mer då? Har den något skal?"
H: "Ja, man måste skala den först. Den ser ut precis som en apelsin, fast den är röd inuti istället för orange!"

Jag gissade på grape-frukt, vad tror ni? Hihi!



Det viktiga i livet, ur barnets synvinkel!

Idag var det min tur att läsa saga för de äldre barnen på jobbet. Jag brukar ta för vana att berätta författarens och illustratörens namn för dem innan jag börjar, och ibland funderar vi tillsammans över hur det går till när man skriver en alldeles egen bok.

Denna dag var det dags att påbörja en ny kapitelbok: "Turbo och den magiska grodan" (för er med barn: läs den!mina godingar skrattade så de nästan kissade på sig, och ville bara höra mer!).

"Ulf Sindt heter han som har skrivit denna boken. Och Gunilla Kvarnström heter hon som har ritat bilderna..."
säger jag, och blir snabbt avbruten av Sara, 5 år: "Och jag som sitter här heter Sara, och jag har faktiskt slagit mig jättehårt på tån igår!"

:)


Barnlediga!

Ikväll stundar inflyttningsfest hos fina vänner, så Benjamin har vi skickat iväg med mormor och morfar. Oj, så glad han blev imorse när jag berättade att de skulle komma och hämta honom. Vår lilla Skrutt! Lycklig, lycklig, lycklig är jag över att vi har nära och kära runt omkring oss som vi kan lämna bort honom till om vi vill hitta på roligheter ifred. Jag pratade just med min mamma en snabbis, som meddelade att lillprinsen var mer än nöjd över att det stod två stora brandbilar parkerade på deras torg. "Oj, titta däcken!" hojtade han förtjust! :)

Daniel är mycket taggad för party med alla vännerna, medan hans chaufför (den gravida elefanten, som har precis ingenting alls att ta på mig) just för tillfället känner sig lagom peppad. Att vara nykter på ett fylleslag är inte min favvo-syssla. Men känslan vänder nog när vi väl landar bland allt trevligt folk! Nu blir det duschen, och sen ska här fixas lite middag innan vi sticker.

Hoppas ni har en trevlig lördag, mina vänner!


Det går bra..

..för våran lilla förskole-kille! Idag har jag varit ledig, men vi körde på med inskolningen ändå för att undvika avbrott mitt i.. Det var en glad Skrutt som begav sig dit idag, och pratade om fröken "Alle - liii" som han bestämt skulle leka med när vi kom fram :) Vi känner oss verkligen nöjda med valet av förskola, och tror att både vi och Benjamin kommer trivas super!

Vid elva var det dags att lämna, och han vinkade glatt hejdå till pappa. Sen väntade lunch, och första sovningen utan pappa bredvid. Och det gick hur fint som helst! Han hade inte vart det minsta orolig på hela tiden och gått själv in och lagt sig på madrassen efter lunchen med snutte, napp och nallen Benny (som han inte ägnar någon uppmärksamhet här hemma när det är dags att sova, men på förskolan är den en fin trygghet har vi märkt!) Vid ett kom jag dit för att vara där när han vaknade, men han sov som en stock i över en timme till. Skönt! Jätteledsen var han dock när han vaknade, precis som de två dagarna innan, men det släpper nog snart hoppas vi..

Summa summarum - inskolningen går alltså fint än så länge! Håll tummarna för att det går fortsatt bra för min lilla busiga prins!

RSS 2.0