Sköna måndag!

Vilken dag vi haft, mina små killar och jag, trots regn och rusk utanför fönstret. Förmiddagen ägnade vi på språng. Besökte Daniel på jobbet där Benjamin fick provköra trucken i knäet på en av Daniels kollegor. Spexigt värre! Sedan blev det en låååång visit på Barnens hus och slutligen mysig lunch på McDonalds. Och eftermiddagen och kvällen körde vi mys inomhus medan det tråkiga vädret fick hägra bäst det ville utanför fönstret. Vilken sommar vi har!


Bröllopsfest nummer tre!

Imon är det dags för bröllopsfest igen, den tredje för i år. Fast den första utan barn för min del. Fabian ska sova ensam hos mormor och morfar för allra första gången. Spännande! Ja, Benjamin ska dit också förstås. Men han har ju vanan inne ;) Håll tummarna för att det går bra!


Ljuvliga värme!

Äntligen lite sommartemperatur ute. Underbart!

 

Bloggen går visst på halvfart just nu. Ja, eftersom jag råkade skaffa mig instagram i helgen och är fast där istället! Ni som också har, vad heter ni? Lämna en kommentar här så vi kan följas åt! fillan_ heter jag där med, för enkelhetens skull ;)

 

Idag har vi hur som helst haft en fantastisk dag. Lekplatshäng på morgonen och strandhäng på eftermiddagen. Tack Anna, för mysigt sällskap och all hjälp med grabbarna!

 

Kram på er!


På landet!

Mina små gossar och jag lämnade Göteborg i förmiddags. Jag lyckades på egen hand packa för två nätter (dvs hälften av vårt bohag) ta hand om en vilde och en gosig bebis, bära ner packning plus barn till parkeringen och slutligen stuva in allt i bilen. Puh!

 

Båda barnen sov sedan hela vägen till slutdestinationen - min farmors och farfars sommarställe. Här ska vi mysa i dagarna två med min farmor, farfar, vovven Gustav, mina föräldrar och min syster med Vincent. Mysigt!

 

Benjamin är helt salig för här finns så mycket att göra. Han vill vara ute non stop och busa. Hunden Gustav däremot är han hemskt rädd för och vill inte klappa honom. "Jag brukar klappa någon annan hund!" sa han bestämt till min farmor när vi kom. "Men han vill bara nosa på dig, han tycker att du är en gosig pojke.." försökte jag, varpå ungen förtvivlat utbröt: "Men jag är ju ingen pojke! Jag är bara en LITEN pojke!" :) Fast att hålla honom i koppel går tydligen fint!

 

Nu blir det snart grillmiddag. Kram på er!

 


Kusin-gos!

Jag och killarna har tillbringat dagen hos mina föräldrar. Min syster var också där med sin gosiga lilla Vincent. Moster är ny favorit just nu hos honom (jag alltså, hihi) och jag tänker njuta så länge det varar. Mycket mys och pussar blev det! Myste gjorde och de två äldsta i "kusin-skaran". Ja, emellan allt bus och alla tjuvnyp alltså ;)


Saker de säger...

Imorse vaknade jag strax efter sex av en liten men mycket lillgammal röst som ropade från sitt rum: "Hörrni ni! Vad gör ni där inne? Har någon sett min snutte med lapparna?" :) För er som inte vet så "snuttar" han alltså med tvättrådslapparna på sin snuttefilt. Enbart. Och den hade tydligen försvunnit den lille rackaren. Och för er som undrar vad vi egentligen gjorde där inne i sovrummet så sov vi som stockar. Åtminstone Daniel och Fabian. Den här natt-ammande mamman har nämligen inte ens varit i närheten av något som påminner om djupsömn på fem och en halv månad. Snaaaaaark!


Som en unken blöt gammal hund

Igår fick vi en leverans hem med mjölkfri ersättning till vår lilla ärta. Så ikväll har jag serverat honom hans allra första fylld med hans nya smakkompis. Har hört rykten om att dessa ersättningar smakar förfärligt, så jag blandade lika mängd ersättning med bröstmjölk i flaskan. Borde väl göra susen?!

 

Det luktade för att citera Daniel "som en unken blöt gammal hund" om blandningen och tycktes smaka precis så också. Fabian slurpade i sig 30 ml i rena förskräckelsen och sedan började han grimasera och lät vätskan sippra ut längs med de runda små kinderna. Stackars lilla barn! Han fick amma istället förstås och imorgon provar vi att "lura" honom med lite vaniljsocker i flaskan.

 

Förutom ersättningspremiär så tampas han med att de första små tänderna ska kika fram. Hela tandraden i nederkäken ser uppsvälld ut och jag skulle inte bli förvånad om där kikar fram en tre, fyra tänder på samma gång. Eller också är tänderna inte alls på väg, men det hör ju till en av oss småbarnsföräldrars märkliga hobby att gissa på elaka gaddar i munnen så fort ungen blir lite kinkigare än vanligt. Den som lever få se helt enkelt!

 

Och imorgon ska lillprinsen vaccineras. Det blir en riktig humörhöjare det också! Sa jag att det inte var Fabians favoritvecka i livet det här? :) Nåväl, han har haft gungpremiär idag åtminstone.. Det var spexigt minsann och slog både ersättning, tänder och vaccin med hästlängder!

 

Kram på er!


Lek-måndag!

Fabian är feberfri idag, men fortfarande inte riktigt sig själv. Så vi myser och leker här hemma idag, jag och mina ljuvliga små prinsar.

Förmiddagen har ägnats åt långfrukost, lekfika i Benjamins rum och slutligen så byggde vi en koja som blev en buss. Myspys!

Nu sover Fabian och jag håller tummarna för att Benjamin slocknar han med, så jag kan blunda en stund också.

Kram på er!


Liten sjukling!

Imon börjar Daniel jobba igen efter fyra veckor skön semester. Vi hade tänkt hitta på nåt mysigt så här sista dagen, men Fabian fick feber igår så vi går mest bara här hemma och trampar. Lite smådeppiga, sådär som man brukar bli när semestern tar slut! "När börjar du jobba då?" undrade min lillebror häromdagen. I januari! :) Tidigast! Så jag och grabbarna ska fortsätta njuta av ledighet. Utan deras mysiga pappa då förstås.


Skogsmulle på äventyr!

Förutom att stugan i Småland har en enorm trädgård att mysa i så ligger skogen alldeles in vid knuten. Mysigt att knata omkring där tyckte Benjamin. Blåbärsrisen ekade nästintill tomma i år, men däremot bjöd naturen på en hel del andra skatter. Ett handfat tillexempel. Mitt på en trädstam! "Kolla här mamma! Jag har hittat ett handfat!" lyder alltså citatet till dessa bilder. Min lilla skogsmulle!


"Jag ska måla på golvet och väggen och lite allt möjligt!"

Första helgen i Småland hade vi vännerna Rickard och Ylva med deras goa barn Meya och Louie som sällskap. Meya är åtta månader yngre än Benjamin, så nu börjar hon bli en stor tjej hon med och de lekte riktigt bra tillsammans. Benjamin hittade på hyss och lilla Meya var inte sen att hänga på ;)
 
En kväll när jag stängt in mig i sovrummet för att natta Fabian hörde jag en liten röst som glatt sa: "Meya, vill du måla med mig? Du får ha denna. Så målar vi. Jag ska måla på golvet och väggen och lite allt möjligt!" Jag trodde förstås att busungarna fått tag på varsin penna att dekorera sommarstugan med, men det var visst bara varsin roller, hihi. Så där gick de sedan, som små målare och hjälptes åt att "måla om" diverse väggar både ute och inne.
 
 
 
Gullungar!

5 månader

Under semestern hann vår lilla minsting fylla fem månader. Jag hann inte plita ner några rader just då, men att fota honom på självaste fem-månadersdagen det hann jag minsann. Mitt i röran av resväskor, bilbarnstol, packningsstressad pappa och vild storebror hade vi en liten fotosession lilleman och jag. Daniel orkade inte göra annat än att sucka, hihi. Hur som helst, här är han, vår underbara unge:
 
 
Fabian, min lilla skatt, nu är du fem månader gammal. Du är en stadig liten kille som redan sitter utan stöd och leker med dina leksaker. Men det gäller fortfarande att vara beredd bredvid eller att bulla upp med mjuka kuddar runtomkring, för rätt vad det är så ramlar du omkull. Och då fälls det stora krokodiltårar förstås! Förutom att sitta trivs du bäst att ligga på rygg och leka, men magläge är okej kortare stunder. Du har börjat göra små försök till att åla dig framåt, men kommer än så länge ingen vart.
 
Du kan fortfarande roa dig själv långa stunder på egen hand, men trivs ändå allra bäst om du får vara med oss andra. Du sitter gärna i din bumbo eller matstol medan vi äter och följer oss noga med blicken och gapar med munnen som en liten fågelunge i hopp om att få smaka du med. Du äter din gröt med god aptit och tycker också om de flesta smakproven på grönsaker och frukt som du fått. Dagen före din fem-månadersdag var vi på barnmottagningen och fick konstaterat att du är allergisk mot mjölk, så nu är det mjölkfri kost som gäller för din del.
 
Du envisas fortfarande med att väcka din mamma nätterna i ända för att fylla på magen och hon är inte sen på att gå med på detta eftersom du skriker som en liten galning om maten inte serveras på två röda sekunder. Hur och när vi ska vänja dig av med detta har dina två trötta föräldrar ännu inte beslutat sig för. Du vill lägga dig för natten runt sex-tiden, ibland tidigare än så, och somnar med nappen i munnen och snutten för ansiktet. Emellanåt somnar du för dig själv i sängen, men enklast och snabbast är att få komma till ro i mammas eller pappas famn.
 
Storebror är din största favorit, du skrattar högt så fort han närmar sig med sina busiga påhitt. Du är glad och social och låter dig gärna lämnas bort i såväl bekanta som främmande famnar. Så länge någon pratar, skojar eller gosar med dig är du nöjdast i världen. Att gosa är förresten det bästa du vet. Du nyper tag med dina små händer i kinderna, öronen, håret eller var helst du kommer åt på oss, gosar in hela dit lilla ansikte i vårt och delar ut de blötaste pussar man kan tänka sig!
 
 
 
Gosiga lilla bebis, vad vi älskar dig!
 
Puss, mamma.

Ute och går med lillebror!

Alldeles i närheten av huset i Småland går det ett gäng får i en hage och betar. Man kan knappast påstå att de var de mest sällskapliga får jag stött på. Ibland orkade de inte ens lyfta sina rumpor från sin sköna plats i skuggan för att komma och hälsa på oss - trots att vi lockade med mumsiga blommor och de mest fåraktiga lätena vi lyckades åstadkomma.

 

Men, de var roliga att titta på ändå. Och ibland kom de springandes mot oss med sina långa svansar (jo, det är sant! De hade lång svans! Mycket märkligt!) och ville smaka på blommorna vi plockat. Så Benjamin fick klappat både en och två gånger!

 

Hur som helst, fåren fick besök av oss åtminstone en gång per dag. Vi traskade dit så fort Benjamin eller hans små kompisar blev rastlösa. Perfekt liten tripp för små ben! En av dagarna bestämde Skrutten att det var hans tur att köra lillebror i vagnen. Så skön han såg ut, med sina bara ben och gula gummistövlar :)

 


Hemma!

Igår kväll landade vi hemma i vår lägenhet igen. Benjamin blev så lycklig så han var tvungen att bygga lego en stund, trots att klockan var efter tio. Det var ruskigt skönt att somna i sin egen säng kan jag meddela. Hur mycket jag än älskar att åka bort på semestern så är det vansinnigt härligt att komma hem igen! :)
 
Återkommer snart med rapport från Småland. Bjussar så länge på bild på två små kompisar och två lite större kompisar. Goingar!
 
 
 
Kram på er!
 

Natti!

Säger godnatt från ett regnigt Småland. Vi har klarat oss från översvämningar och har haft helt ok väder, svenska mått mätt. Solen har kikat fram mellan molnen och värmt våra bara ben emellanåt (för shorts ska man ha, även om det inte är 30 grader!). Nu har jag precis gett minstingen en slurk mat, vilket han kräver varannan timma nätterna i ända fortfarande. Det är ett under att jag klarat mig från att bli tokig med den sömnbristen jag har just nu. Men men, med kärlek och lycka kommer man långt här i livet, med eller utan skön sömn! Imon packar vi hem oss mot stan igen. Hörs mera då! Kram på er!

Hej!

hej från ett soligt och skönt Småland! Vi myser i sommarstugan. Benjamin njuter för fullt av att ha en stor trädgård att busa omkring i. Fabian däremot, som brukar vara en solstråle, är lite gnällig emellanåt, inte alls lik sig. Misstänker att mjölken inte räcker till längre, så imon ska vi ge oss ut på jakt efter mjölkfri ersättning. Imorse vinkade vi hejdå till vännerna Rickard och Ylva och deras goa ungar som åkte ner med oss i fredags. Benjamin och Meya har lekt otroligt bra tillsammans! Nu sover båda gossarna och jag ska umgås med min fina sambo. Om någon timme väntas nästa sällskap komma, vännerna Anton, William. Martin och Ida. Vi har beställt sol och värme till imorgon med! ;) Kram på er och TACK söta ni för era kommentarer!

Långhårig?!

 
 
Tycker ni att jag är långhårig? Inte nu längre! I onsdags fick nämligen mina föräldrar äntligen "tummen ur" och åkte och klippte mig hos pappas kompis Jessica. Så nu är jag en riktig snygging. "Jag har frisyr!" berättar jag glatt för alla jag träffar. Ni ska få se ni också, så fort jag får lust att låta mig fotograferas av mamma.
 
/Benjamin

"Albin é min bästa favojit!"

När Daniel och jag träffades blev han snabbt en favorit hos min "lilla" kusin Albin. "Daniel är min bästa vän!" minns jag att Albin sa ibland. Nu är Albin plötsligt en stor kille och har kommit att bli en av Benjamins idoler. "Albin é min bästa favojit!" brukar Skrutten säga och blir överlycklig när han får hänga honom efter honom ;)
 
Kolla in bara vilka godingar, bilden är tagen på midsommarafton:
 

En liten mjölkallergiker..

Idag åkte jag med Fabian till stan för pricktest på barnmottagningen, Fick bekräftat vad vi misstänkt ett tag, att han är allergisk mot mjölk. Det funkar visst fint för honom att min kost innehåller mjölk, men att själv äta mjölkprodukter fungerar alltså inte. Så nu blir det till att läsa in sig på detta, innan det är dags för honom att äta av vår mat. Tråkigt värre för vår lilla goding, men bara att gilla läget förstås..
 
 
Vår glada minsting myser på sin farmors och farfars altan. Imorgon fyller han fem månader! Gullunge!

Blivande gitarrist?

När man har en pappa som äger en hel hög med gitarrer kan man ju knappast bli annat än intresserad. Benjamin älskar att spela gitarr ihop med Daniel, helst ska de sitta tillsammans på golvet och spela. Daniel på sin och Benjamin på sin. Med varsitt riktigt plektrum förstås.
 
 
Långhårig Skrutt. Här med "guitar hero" gitarren i högsta hugg.
 
Ja, han blir kanske musiker han med när han blir äldre. Fast då får han bannemej låta bli att svälja sina plektrum. Det gjorde han nämligen "förra veckan igår". Svalde ett plektrum alltså!
 
Det kom lyckligtvis ut den vanliga vägen efter några dagar. Precis som när Emil i Lönneberga svalde sin femöring. Han är allt vår egen lilla Emil i Lönneberga, full av hyss!
 
 

Kladdig?!

 
Jag? Kladdig? Jag förstår inte vad ni pratar om. Kan hända att en del av maten hamnat utanför munnen ja, men det har väl ingen människa dött av?
 
:)

RSS 2.0