Första barnkalaset.

Igår var Benjamin iväg ensam på barnkalas för allra första gången. Hos sin förskolekompis Emilia. Med nyköpt skjorta, gelé i håret och paket i handen. Min stora lilla kille!

Jag vet inte vem som var mest pirrig, han eller jag? Troligtvis mamman ;)


"Det här är Thomas som bor i Borås!"

I eftermiddags frågade jag Benjamin om han inte kunde rita en teckning till mig, föreställandes mig. Att rita har aldrig vart något han fastnat för, klippa/klistra/pyssla är mer hans grej, men ibland kan man tydligen locka honom till att rita med.

Nio teckningar blev det, fulla av huvudfotingar. Alla föreställde någon i familjen och släkten. Ja, förutom den sista då. Den föreställde visst "Thomas som bor i Borås".

Vår hyresvärd alltså.

Underbara unge, vad får du allt ifrån?


Snart fyra, och påhittig som få!

"Mamma, Edith ska få komma hit och leka en dag!" sa Benjamin plötsligt vid middagen.
"Åh, vad kul. Det får hon gärna!" svarade jag. (Edith är en ny vän till honom på förskolan).
"Hon ville det. Hon kunde på lördag! Så på lördag tänkte jag... Och vet du, hon ville sova över här! Hon ville det! Så nu kan hon få göra det, på lördag." fortsatte han.

Jo, men visst. Ett litet pyamasparty med en tös ska väl gå att ordna. Om sisådär 14 år, två månader och knappt en vecka. När han är myndig och själv får lov att bestämma vad han ska hitta på om lördagarna ;)


Bio-dejt.

I förmiddags såg jag och min stora skatt filmen Flygplan på bio. Bara vi två. Så mysigt!

Kvällen har vi spenderat på stort kalas för mina kusiner som fyllde 18 och 30. God mat, fullt med släktingar och så ett gäng med små sysslingar som busade tills de var alldeles svettiga.

Igår kväll fick dessutom jag och Daniel en kväll helt för oss själva. Min pappa hämtade barnen på förskolan och så fick de sova hos dem. Underbart med mormor och morfar-mys! Och otroligt värdefullt att kunna äta middag själva ihop, jag och mannen i mitt liv.


Härliga sensommar!

Vi är snart två veckor in i september månad och ännu levereras sol och snudd på sommarvärme. Underbart!

Vad som är mindre underbart är långa jobb- och förskoledagar. Lämna runt sju och hämta strax före halv fem som jag gjorde igår känns pyton. Ungarna däremot verkar inte lida. De älskar förskolan och jag hoppas de fortsätter med det. Fast imorgon väntar vår lediga torsdag, då behöver vi inte stressa iväg nånstans. Lyx!

Och så får vi passa på att njuta extra av varandra på helgerna. Det var just vad vi gjorde i helgen! Familjetid i kombination med fantastiskt väder.

Tog en tur ner till Daniels bror med familj i lördags förmiddag. Ja, efter husvisning i Lerum och lunch i Kållered. Promenerade ner till havet och fiskade/plaskade lite. Ljuvligt att ha så nära som dem så man kan smita ner när som helst!

När vi kom hem gick vi till ICA och köpte varsin god sallad, blev picknick till middag borta vid Ånäsfältet. Och bus med våra små älsklingar ända fram till läggdags, utan att frysa ett enda dugg!

Och i söndags stod Liseberg på schemat. För oss och resten av Göteborg. Men vi hade urmysigt ändå, trots mycket folk. Fick sällskap av Daniels mamma och bror med familj. Benjamin och Fabian var helt saliga över att farmor kom med för att åka karusell!


När de börjar fantisera.

Jag har en pälsväst hemma som jag fått av min syster. Den är hur fin som helst, men jag har liksom inte fått tillfälle att använda den så mycket. Jag är uppenbarligen inte lika cool som henne ;)
 
En som däremot använder den flitigt just nu är Benjamin. Han trär på sig den allt som oftast när han ska klä ut sig. Den passar tydligen bra vare sig man har rollen som polis eller affärsbiträde. Härom dagen fann Fabian den, slängd på golvet i vardagsrummet. "Oj!" sa han och fnissade, lyfte upp den från golvet men lyckades förstås inte få den på sig. Så han la den helt enkelt bara på sin bobby car, satte sig ovanpå, vände sig till mig och sa "Mjaaaaau!" innan han glatt körde vidare. Den passar uppenbarligen fint om man vill leka katt också!
 
 

En sån där extra mysig lördag.

I lördags förmiddag skulle Daniel och Benjamin iväg och fiska en sväng. Daniel har helt snöat in på fiske (det är nåt med den mannen och nya intressen...) och Benjamin följer mer än gärna med. Han fick en guide-film om fiske för ett tag sedan och den går just nu varm här hemma. Om och om igen. "Du och Fabian kan också följa med mamma!" bad han i lördags morse. Sagt och gjort, vi packade in hela familjen och åkte iväg till vackra Nääs för en fiskeutflykt.
 
Daniel och Bejnamin fiskade för fullt. Benjamin har fått sitt egna spö och är så duktig. "Man bara trycker här mamma, sen kastar man iväg och så släpper man denna knappen. Sen får man veva upp och se om man fick en fisk!" instruerade han och lät till och med mamma pröva en stund. Fabian mutades med kakor och äpple under tiden och sedan gick han och jag på upptäcksfärd bland pinnar och ekollon så de andra fick vara ifred en stund. Tog en promenad upp till Nääs slott när det var dags för bönan att sova middag och satte mig sedan på en bänk i solen i väntan på att Daniel och Benjamin skulle fiska färdigt. Mysigt!
 
Full koncentration.
 
Bönan smakade på ett sandigt kokojo (ekollon). Det smakade uppenbarligen sådär ;)
 
Fikapaus.
 
Kakmonstret!
 
Dagens lilla fångst (en av två!).
 
Min stora lilla kärlek!
 
Äpple-muta.

Efter denna trevliga förmiddag for vi mot Gråbo, där vi stannade på både lunch och middag (tanken var egentligen fika...) Barnen slocknade som stockar i bilen på vägen hem och sov således före klockan sju båda två. Jag blev så till mig av detta faktum (vi har heeeeeemskt långdragna nattningar med den äldre napp-fria av de två just nu) att jag tog en springtur. Och så avslutade vi det hela med en riktigt bra film. Bra lördag!
 
 

RSS 2.0