Kärlek!

Min lilla prins sussar gott sen en timma tillbaka, den stora är iväg och spelar in musik. Jag sitter framför datorn och bläddrar igenom bilder från förra året. Vilken skatt det är att ha många fotografier!

I november-mappen hittar jag detta; Benjamin busar med morbror - eller "bobbo" som han säger, på sin ettårsdag.




Tänk att han är ett år.. Min fina unge! Och tänk att han den stora till vänster snart är 16 år. Hjälp, jag minns ju nästan hur det var när han var ett. Det måste betyda att jag är väldigt gammal ;)

Söndagspromenad!

Japp, det blev en lång och skön promenad i det fina vintervädret förut. Solen sken så vi blev alldeles bländade! Vi tog med oss kameran och passade på att fota oss lite i det fina ljuset..



Skrutten fick sina första ordentliga skor (sedan han lärde sig gå) förra helgen. Lite svårt var det förstås att gå med dem första gången, men idag gick han en låååång promenad alldeles själv! Härligt!



Helst vill han inte hålla handen alls, men när man går över vägen har man faktiskt inget val ;)



Massor med gos och bus har vi hunnit med i helgen, tankat kärlek inför en ny vecka ifrån varandra!



Vi promenerade upp till en förskola i närheten av oss, och smet in på gården och gungade lite. Kul, tyckte Skrutten!

Nu är det snart dags för välling och nattning, sen ska jag slappa i soffan :)

Kram på er, och ha en skön vecka!

Sköna söndag!

Imorse fick jag en skön och välbehövlig sovmorgon. Väcktes av min lilla juvel och sambo vid halv nio. Då hade de dukat upp till mysfrukost med levande ljus, helgfrukost är det mysigaste som finns enligt mig.

Dock behöll vi inte mysfaktorn i mer än några minuter, förrän den bestämda lilla herren i huset blev fullkomligt vansinnig över att han inte fick vända upp och ner på sin yoghurt-skål. Godmorgon sköna söndag :)

 

"Gååg" säger Skrutten. Yoghurt är frukost-favoriten just nu! För pappa får man inte äta youghurt själv, men det får man för mamma ;) Det kommer bara liiiiiite utanför.

Solen skiner utanför våra fönster, Benjamin och Daniel tar en förmiddagsnap. När de vaknar igen ska vi bege oss ut på långpromenad. Mys!

Hoppas ni har en skön söndag!

Vackraste!

Syster-yster med fina, fina magen!



Hoho, lilla bebis?! Vi är så nyfikna på dig! Kom fram, så vi får se vem som bott där inne i fina magen..


...

Kan meddela er, mina goa läsare, att statusen för mig just nu är trött, trötare, tröttast! Jag slocknade någon minut efter nio igår. och det lär inte bli mycket senare ikväll. Det är otroligt intensiva dagar när man är ny på jobbet, och våra goa små inskolningsbarn tar (förståeligt nog) precis all energi jag och mina kollegor har. Åtta armar hade varit lagom i dagsläget - kan man förvandla sig själv till bläckfisk tro?!

Jag är just nu sååå glad över att jag inte behöver släpa med mig min egen ettåring ut i kylan på morgonen för att lämna honom på förskolan innan jobbet. Istället får han vara hemma och gosa med pappa ett par månader till, och det känns så rätt!

På tal om min egen ettåring; jag blir så fascinerad av allt han kan. Han är så duktig min lilla prins (jag vet, jag är partisk, men det är faktiskt min rättighet att vara det som mamma, hihi). Ordförrådet växer i ett rasande tempo, och han förstår så otroligt mycket av vad vi pratar om. Imorse när jag gjorde mig iordning i badrummet kom han in, ställde sig på tå för att nå lampknappen, släckte lampan och sa "Mööökk" (dvs mörkt!).

Senare idag, satt vi i bilen och väntade på min syster. "Snart kommer moster", sa jag till Benjamin. Han tittade på mig, log och sa: "Mart". "Moster kommer snart", upprepade den envisa mamman. "Mooome" (moster), svarade Benjamin. "Ja, just det, moster!" sa jag igen, varpå den minst lika envisa ungen upprepar ordet "Mart". "Menar du Martin?" (Evelinas pojkvän) frågade jag, och ungen sken upp som en sol och sa "Mart" igen. Nog för att vi träffat dem en hel del, men inte trodde jag att en sån liten Skrutt själv skulle kunna koppla ihop två människor på det viset. Mooome och Mart alltså, häftigt!  



Going!

Förresten, så väntar vi med spänning på Mooome och Mart´s bebis - som kan komma när som helst nu! Pirrigt värre! :)

Kram!

Trollunge!

Vem är denna långhåriga trollunge?! :)







Nu är ett frisörbesök ett måste! Jag har klippt honom själv en gång, vid 7 månader ungefär. Och nu har min mamma putsat till luggen lite så han slippet ha den i ögonen ;) Men, det växer som ogräs överallt och jag vågar nog inte ge mig på det själv en gång till.. Så, frisör får det bli!

Tänk att jag aldrig jobbat heltid förut. Visst, ett par veckor på sommaren eller under lediga perioder mellan kurserna i skolan. Men liksom aldrig helt heltid hela tiden! Helgerna är ljuvliga just nu, vi har myst, myst, myst i dagarna två, jag och min lilla (och stora) prins. Pussgurka!

Hoppas ni har en härlig helg alla fina..

Kram!

Första jobbveckan avklarad!

Yes, då var den gjord. Min allra första jobbvecka som förskollärare!

Det är mycket nytt som ska smältas kan jag säga. Jag försöker lära mig allt runt verksamheten - alla tusentals saker som ingår i mina arbetsuppgifter utöver att skapa en bra verksamhet för barnen. Jag ska: räkna på mitt schema, se till att skaffa inloggning till datorn, lära mig alla rutiner som finns på huset, beställa varor, lära mig att lusläsa innehållsförteckningar för att inte ta livet av våra allergibarn, beställa material, skicka tillbaka material som varit trasigt vid leverans, lära mig systemet för hur området arbetar med att dokumentera barnens lärande. leta efter barns sprillans nya vantar (som i ärlighetens namn det nog är jag som slarvat bort!), fundera över varför i herrans namn mina kollegor inte bställt en ny microvågsugn när den gamla är trasig, försöka hitta material och viktiga papper röran på vårt kontor...

Ja, ni fattar, jag har häcken full! Ovanpå detta har vi ett antal inskolningar där en av dem är konstant ledsen, en annan förbannad, och den tredje en liten busig vessla som klättrar på precis allting! Plus ytterligare 18 underbara ungar som alla vill ha sin beskärda del av "frööööööööööken"´s uppmärksamhet.

Summa summarum, jag har valt helt rätt yrke, jag älskar det redan - men det tar nog ett par veckor innan jag landar :)

Daniel är iväg på grabbkväll, Skrutten sover gott sedan ett par timmar tillbaka. Jag har ägnat kvällen åt ett par avsnitt sex and the city, och nu tänker jag (denna fullkomligt ap-trötta förskollärare) krypa i säng!

Natti mina vänner, ha en trevlig helg!

  

Bjuder på två bilder på min goding. Just nu är jag så glad över att hans pappa vill vara hemma och gosa med honom ett tag till, så att förskolestarten dröjer ett par månader. Han får det säkert alldeles super på någon förskola tids nog, men pappa är snäppet bättre förstås! :) Tiden med de små kommer aldrig igen!

...

Som många av er redan förstått så fixade jag min examination galant i torsdags, och kan numera benämna mig själv som lärare för tidigare åldrar (eller förskollärare som är det lite mer bekvämare ordet!). Idag gjorde jag min allra första jobbdag, vilken känsla - det är liksom mitt jobb, mina barn, och mina kollegor! Häftigt! Jag kan konstatera redan nu att det troligtvis kommer bli ett par rejält intensiva veckor med inskolning av fyra nya barn och en något vimsig fröken (den senare alltså jag själv...), men att jag troligtvis kommer att trivas alldeles utmärkt när jag blivit lite varm i kläderna!

Men en ännu märkligare känsla som infann sig idag, var då jag för en liten stund sedan satte igång med att leta efter förskoleplats/dagbarnvårdare till min lilla Skrutt! Hur konstigt är inte det?! I augusti blir starten, om vi får plats vill säga, så vi måste skicka in ansökningar snart!

Och helgen då? Jo, den var alldeles alldeles fantastisk! Vi var iväg i Branäs över helgen med Daniels cover band plus respektive.. Jag och Daniel fick mysa för oss själva i dagarna fyra medan Skrutten var i tryggt förvar hos sin mormor och morfar. Han hade det hur bra som helst, men vi höll på att längta ihjäl oss ändå! Och längtade gjorde han nog också litegrann emellan allt skoj och mys. Enligt mormorn gick han till dörren ett par gånger och frågade efter "pappa" och "brum-brum" (inte mamma alltså, tji fick jag!).

Hur det gick med skidåkningen?! För alla andra gick det alldeles utmärkt! Själv kom mina fötter inte ens i närheten av ett par pjäxor på hela helgen. Med tanke på att jag höll på att kissa på mig av rädsla bara genom att ta liften upp till toppen så kan jag kanske konstatera att åka skidor inte riktigt är min grej ;)

Kram!


Kouw och boock

Ja, det är vad som har serverats till middag idag. Korv och broccoli alltså, enligt Skrutten! Vi andra åt potatis också, men den spottade han effektivt ut. Ingen potatis idag, tack! :)

Orden fullkomligt sprutar ur ungen. Jag skriver ner vartenda ett, och ska snart sammanställa en ordentlig lista.

Imorgon är det dags för min examination, håll era tummar - hårt! Sen bär det iväg till Branäs över helgen, med världens bästa cover band! Kom förbi om ni inte har något för er ;)

Kram!

Jag har...

...ägnat förmiddagen åt att fotografera vackraste, vackraste syster med hennes otroligt fina mage! Det blev en hel del fina foton tror jag minsann, här får ni ett smakprov!



Vi längtar efter dig, lilla bebis!

Första jobb-dagen!

Jag börjar egentligen inte jobba förrän nästa vecka, men idag vankades det studiedag och eftersom jag är schemafri från skolan så kändes det skönt att vara med. Dagen ägnades åt en genomgång av Göteborgs stad nya internetportal (heter det så?) för förskolor och skolor.

Jag gick dit med inställningen att "det är ju verkligen viktigt för mig att vara med på detta.." och satt sedan halva dagen och funderade över vad jag egentligen gjorde där... Som 25-åring har man ju liksom vuxit upp med datorer, internet och allt vad det innebär. Jag kände att jag hade koll på funktionerna i portalen efter max en halvtimma. Jag fick hålla mig för att inte börja fnittra när en av mina kollegor frågade rektorn om man skulle  "sätta punkt efter www när man skriver adressen?!"

Alla är vi olika! :)

Kram!

Ett litet hjärta som slår..



I måndags var jag och Skrutten med min syster hos barnmorskan, och fick höra ett litet hjärta som slog så fint. Det bor verkligen en liten bebis i hennes mage, en mycket efterlängtad sådan! Jag tror inte jag kommer fatta det förrän jag får hålla den älskade ljuvliga lilla ungen i min famn... Snart är den här! Vad tror ni, pojke eller flicka?!

/Blivande mostern

Love life!

Igår åkte som sagt jag och Daniel iväg på en liten minisemester, till mysiga Nösunds Värdshus ute på Orust. Vi hade en fantastisk eftermiddag och kväll. Badade i deras havsbadsspa och låg och pratade i varsin solstol i deras sol- och ljusterapi, käkade en otroligt god tre rätters supé, och umgicks - bara vi två. Vi fick sova helt ostört en hel natt och vaknade upp till en himmel som var på väg att bli alldeles klarblå i takt med att solen steg upp. Frukost, långpromenad i solen och slutligen en god lunch innan vi begav oss hemåt igen för att hämta upp vår goding som sovit hos mormor och morfar.. Så otroligt mysigt, och välbehövligt. När jag blir miljonär tänker jag åka på spa minst en gång i månaden ;)



Vi bodde i sjöboden längst ut mot havet, oslagbart!



Utsikt från vårt fönster. Ganska så vackert, eller hur?!



Daniel morgongympar på bryggan ;)



Himlen var så otroligt blå!



En nöjd 25-åring. Tusen tack, mamma och pappa, för bästa presenten!

Och Skrutten då? Ja, han hade det hur bra som helst med mormor, morfar och övriga goa barnpassare. Så bra att han bestämt sig för att återkomma redan nästa helg! ;)

Kram!

Äntligen!!!

Idag smiter vi iväg på spa, jag och Daniel. Ska bli fantastiskt härligt! Killarna sover middag, jag ska slänga ihop min packning och sen åker vi mot Gråbo för att lämna av vår juvel hos sin mormor och morfar (inklusive en skara medhjälpare bestående av mostern, morbrorn och min goa "lilla" kusin Albin. Känner jag min unge rätt lär det bli Albin som är den mest populära lekkamraten!). Sen är målet Nösunds värdshus på Orust där vi ska gotta oss ordentligt! Detta underbara fick jag av mina föräldrar i 25-årspresent, tack älskade mamma och pappa!

Kram!


2010

Jag har en liten skara med mysiga bloggar som jag följer. Flera av dessa bloggare har gjort en liten sammanställning av året som gått, deras personliga år alltså, och jag blev lite sugen på att göra detsamma!

I framtiden är jag säker på att jag kommer vara glad över att jag dokumenterat delar av mitt liv i bloggen, och en års-sammanställning kanske inte skulle vara helt fel? Kul att se tillbaka på! Ett långt inlägg blir det förstås, tur för er att ni har valmöjligheten att scrolla förbi det om ni vill ;)

Så, här kommer det, mitt (och min lilla familjs) 2010:


Januari



Nyårsafton har vi firat tillsammans med killarna (med respektive) från Daniels cover-band flera år i rad. Så gjorde vi även denna nyår, men nu tillsammans med gängets första bebis. Benjmain sov sig igenon i stort sett hela nyårsafton, men var en piggelin lagom till tolvslaget. Han fick följa med ut och spana på raketer förstås!

Någon vecka in på det första året förvandlades vår lillprins till en riktig mamma-gris. Jag tillbringade således många timmar i vår soffa, med en liten Skrutt snusandes vid bröstet. Ungen åt och åt, och när han inte åt- ja då ville han ligga nära tuttarna ändå! Jag bestämde mig för att gilla läget, lutade mig tillbaka i soffan och gosade med min lilla son samtidigt som jag blev uppassad av världens finaste sambo. Ungen ville förstås mysa med sin pappa också, men när han var på gnäll-humör, ja då var det bara mamma som gällde!

Emellan intensiv-amningarna var Skrutten världens charmigaste lilla unge, med det finaste leendet och gladaste jollrandet. Vi kunde knappt fatta att vi fått en sån fin liten kille!



Januari bestod alltså av mys i mängder med famlijens nya tillskott, släkt och fina vänner.



Två av världens bästa tjejer, ni är guld värda!


Februari

Februari månad tillbringades mestadels inomhus - eftersom hela Göteborg var ett enda stort inferno av snö. Jag fick ploga trottoarerna med barnvagnen när vi ville gå ut och gå, och Daniel fick gräva fram vår bil. Herre jisses, det måste varit den snöigaste vintern vi kommer få uppleva på många år!

Benjamin hade magknip i stort sett hela tiden (förutom på nätterna, då han sov som en stock emellan amningarna, thank good för det!). Vi testade alla slags mirakeldroppar som fanns att få tag på, och jag lät bli att äta allting som eventuellt kunde vara gasbildande för en liten gosse, men ingenting hjälpte vår lilla ledsna kille. Förutom att vara nära, nära, och bli buffad i rumpan samtidigt som han vaggades fram och tillbaka!



Förutom magknipet och all jäkla snö, så hade vi en mysig månad i Februari också. Vi hängde bland annat en del med min fina vän Cecilia och hennes lilla goa Melvin - en och en halv månad yngre än min lilla B.




Mars

I mars var jag och Benjamin på vår allra första mamma-grupps-träff. Jag gick dit med inställningen att det kunde vara roligt att träffa lite mammor att promenera med, men absolut inte med syftet att lära känna någon "på riktigt". Tji fick jag, som träffade en underbar tjej vid namn Ida, och hennes lilla goa Anton. Många mysiga fika- och lek-dejter har det blivit med dem sedan dess!

Benjamin, som hunnit bli tre månader, blev av med sitt hemska magknip och därmed också sin värsta mammighet. Vi fick se vår lilla solstråles allra bästa sidor välidgt mycket oftare med andra ord! Han fick också sin första förkylning och senare sin allra första smakportion. Daniel fyllde 28, och vi hade barnvakt för första gången för lite välbehövlig "tillsammans-tid" som tillbringades på restaurangen runt hörnet! :)



Mums med majspuré!


April

I april kom vårsolen och värmen. Oj, vad vi njöt! Det blev mängder av sköna promenader i det fina vädret, och fika utomhus. Vår är lika med lyckokänslor för mig, så också detta år!

Daniel började jobba igen efter ett par månaders arbetslöshet. Hur mycket vi än älskat att vara hemma båda två så blev det på något sätt skönt att återgå till en "vanlig" vardag. Jag och Skrutten ägnade massor av tid åt härliga vänner!

Och så firade vi Benjamins första påsk förstås! Det blev påskmiddag i värmen på mina föräldrars altan, Skrutten fick sitt första påskägg (sin allra första påse med majskrokar!) och kläddes ut till världens sötaste lilla påskgubbe:




Maj

Skrutten har hunnit bli fem månader, och fixar nu att sitta själv med stöd av sina händer. Två veckor senare sitter han kortare stunder utan stöd, och innan månaden är över så sitter han stadigt som om han aldrig gjort annat! Duktiga lilla prins!

Jag lämnar mina killar ensamma en hel dag för första gången, och sticker iväg för att hålla möhippa för en av mina bästa vänner. Resultat: lyckad dag för pappan och Skrutten, lyckad dag för mamman (om än med sprängfyllda bröst vid hemgång sent på kvällen!)

Vi har en alldeles fantastisk försommar, som tillbringas med vänner på filtar i solen runtom i vackra Göteborg. Jag älskar livet helt enkelt, och att jag har fått lyckan att få vara mamma till världens finaste lilla gosse!



Lilla B myser med underbara Sofia, som snart kom att bli fru Andreasson!


Juni

Bröllopsmånaden! Victoria var inte den enda prinsessan som gifte sig i Juni månad, nej det gjorde även våra fina vänner Sofia och Mikael. Vi klädde upp oss, lämnade bort Skrutten till mormorn och morfarn över natten för första gången, och begav oss ut till Styrsö/Donsö för att vara med om ett fantastiskt bröllop och bröllopsfest!



Förutom bröllop så tog vi i juni med oss ett gäng goa vänner ner till Småland för att fira midsommar i Daniels familjs fina stuga. Jag slutade amma, och började ge mig iväg på fler och fler små egna äventyr. Skrutten var en glad liten sol, så nöjd och gosig i stort sett hela tiden!

Och sist, men definitivt inte minst, så kom han äntligen - Benjamins söta lilla kompis och sonen till min fina vän Caroline och hennes Patrik - ljuvliga lilla Noa:




Juli

Härliga semestermånad! Vi tillbringade tid med vänner och vår underbara familj. Åkte till Småland för ett vackert bröllop vid en liten röd stuga i skogen. Hälsade på min farmor och farfar på min barndoms favoritställe - landet! Hade picknick i solen. Gnällde över vädret de dagar då det kunde varit vackrare. Testade Farfars bilar på Liseberg. Gick på Gothia invigning där Daniels band spelade. Och försökte trösta en liten ledsen kille, som fick en tand i veckan stackaren, aj aj aj!



Och, Benjamin lärde sig - 7,5 månad gammal - att säga mamma! Bäst av allt om ni frågar mig ;)


Augusti

Min älskade syster flyttade äntligen hem efter ett par månader i Stockholm. Med sig hem hade hon och hennes kille världens häftigaste present - en liten bebis i magen, så mysigt!!!

Skrutten lärde sig att krypa, och fick ta sitt allra första passfoto. Slutet av månaden tillbringades på utländsk mark. Min mamma och pappa bjöd med hela familjen på en underbar familjevecka i Tyskland för att fira min pappa som blev 50.



Jag och min vilda busbebis myser i Tyskland!


September

Efter en härlig sommar återgår livet till vardagen igen. Fast för mig - en ledig, fantastisk vardag med min älskade unge. B har blivit nio månader, kryper som en galning och reser sig upp mot allt han kommer åt. Han är glad som en sol, och nyfiken på livet - så länge han får som han själv vill, annars kastar han sig vilt omkring och skriker så omgivningen får mildare hörselskador.

Vi tillbringar massa härlig tid på lekplatsen på vår gata, och på Öppna Förskolan (jag kan inte önska mig ett bättre ställe än Munkebäck att bo på som föräldraledig, här finns mängder av bebisar och lediga mammor och pappor att hänga med!). Benjamin får en väldigt långdragen magsjuka, lilla prinsen. Efter tillfrisknandet beger vi oss utomhus igen för att njuta av den vackra, vackra hösten!



Bortsett från sjukdomar har vi alltså en otroligt mysig månad, där jag försöker ignorera det faktum att min föräldraledighet närmar sig slutet för denna gång..


Oktober


Även Oktober vill jag minnas som en ganska vacker höstmånad. Vi fortsatte att ägna så många dagar som möjligt utomhus eller på Öppna Förskolan, ofta tillsammans med någon av Skruttens små kompisar:

 

 

Jag började förbereda mig mentalt för kommande skolstart och gav mig ofta hemifrån själv för att fika med vänner och annat mys, för att försöka vänja min lilla goding på att mamma inte finns tillgänglig dygnet runt. Vi levde i ett flyttkaos större delen av månaden, med kartonger precis överallt. Oktobers sista helg gick äntligen flytten - mot vår nya, underbara trea där vi stortrivs!



November

 

I november startade Daniels föräldraledighet, och jag var lägligt nog ledig ännu en vecka innan jag satte igång med min uppsats. Det innebar en hel vecka med massor av familjemys och fix i nya lägenheten. Därefter satte intensivpluggandet igång - det tog ett tag att komma i form igen efter ett års ledighet! Dagarna ägnade jag oftast på biblioteket, och eftermiddagrna tillägnades min lilla goding - fy, så konstigt det kändes att inte vara ledig med honom längre.. Det fanns inte så mycket tid över för annat med andra ord! ;)

 

Jag fyllde 25, och Benjamin firade sin allra första födelsedag.

 

Årets första snö kom, och vi tillbringade några eftermiddagar med att dra vår lilla goding i pulka. Skrutten lämnades hos mormor och morfar över natten igen, och jag och Daniel åkte iväg till "Fångarna på gården" för att fira två vänners 30årsdagar.

 


December

 

Årets sista månad, och lika intensiv som vanligt. Dubbelt så intensiv för min del, som gärna ville bli färdig med min uppsats innan jul. Och tänk - det blev jag!

 

Daniel och Benjamin myste på hemmaplan, och jag ägnade dagarna åt att göra barnobservationer och analysera dem. Jag var med andra ord en total eremit, som inte hann med nästan några sociala aktiviteter över huvudtaget! :) Dagarna före jul skrev jag på mitt kontrakt - och jobbstarten kändes därmed ännu mer påtaglig.

 

Benjamin tog sina första steg, lärde sig att säga sitt namn, och fick kläm på hur man öppnar ett filmfodral och stoppar in skivan i dvd-spelaren (det sistnämnda en inte lika önskvärd lärdom, om mamman och pappan får säga sitt!)


Lagom till jul kunde jag äntligen slappna av, och ägna tid med dem jag gillar allra bäst. Vi hade en otroligt mysig jul tillsammans med våra familjer. Mellandagarna ägnades åt mys, mys, mys - och att passa på att träffa nära och kära. Årets sista dag tillbringades, precis som den förra, tillsammans med gänget från cover bandet. God mat, skumpa och trevligt sällskap! Skrutten gick med på att lägga sig efter förrätten, och missade således tolvslaget detta år..

 

 

Summa summarum kan jag konstatera att jag haft ett fantastiskt år med mina två älskade killar - min lilla familj. Och tillsammans med underbara vänner, föräldrar, syskon, svärföräldrar och övrig släkt. Att umgås med sina nära är det bästa man kan göra, vilken lycka det ger! Jag har ägnat året åt att vara mammaledig, och har (trots skrik och knorrig bebismage) älskat varenda sekund. Jag ser med stor förväntan fram emot att få göra om det med barn nummer två någon gång i framtiden!

 

Nu är det dock dags för mig att jobba ett tag. Även om det känns tråkigt att lämna mina killar hemma, så ska det bli så spännande att få göra det jag kämpat för i flera år. Jag tror jag kommer älska mitt jobb! Att jobba och vara mamma på samma gång - och dessutom sambo och vän, ja det kräver förstås lite nya rutiner. Jag ska göra mitt allra yttersta för att vara en bra Johanna på alla plan! Jag och Daniel har hela året varit noga med att ge varandra egentid. Mitt löfte till mig själv detta år är att bättre ta till vara på denna tid. Jag ska försöka bli bättre på att ägna tid åt mina fina vänner, det gäller att ta vara på de underbara man har!

 

Välkommen 2011, det ska bli spännande att se vad du har att bjuda på!

 


Ensamma hemma!

Daniel är iväg och repar ikväll, och jag och Skrutten är ensamma hemma när det är dags att laga middag. Det innebär att ungen får göra precis vad han vill, så länge han inte klamrar sig fast i mitt byxben (det är rent omöjligt att laga mat då, testa så får ni se!).

Om man heter Benjamin, och får göra som man själv vill, ja då gör man såhär:



Han ska tydligen bli kock när han blir stor..

Vem som fick städa? Mamman givetvis! När ungen lekt färdigt traskade han iväg på roligare äventyr och lämnade röran efter sig.


Gott nytt år!

Ett nytt år, lika härlig känsla varje gång. Jag kommer minnas 2010 som ett häftigt, mysigt och annorlunda år - där jag genom vår underbara lilla kille har fått uppleva så mycket fint! Ser med spänning fram emot året som just börjat, jag undrar vad det kommer bjuda på..

Mitt löfte för året är att göra ett helsikes bra jobb, på mitt allra första arbete som förskollärare! Daniel, ja han lovar familjen att i år ska det köpas en större bil (så vi slipper sitta och trängas med packningen i knäet, om vi så bara ska övernatta en enda natt!). Och Skrutten, ja han har slagit på stort och lovat sin mamma och pappa att försöka få liiiiiite bättre tålamod och inte bli så vansinnigt ilsken så fort han inte får som han vill (eller så är det mammans och pappans förhoppning, hihi!).

Jag ska försöka återkomma i dagarna med små summeringar över året som gått! Nu ska jag slänga mig på soffan. Skrutten ville prompt starta det nya året redan 05.21 imorse, och har redan däckat för natten.

Ett fantastiskt nytt år önskar jag er, alla mina fina läsare! Kul att ni följer min blogg, och tack för de fina kommentarer ni lämnar. Ni gör mig så glad!

RSS 2.0