Hurra för vår goa tvååring!

Benjamin vaknade inte helt oväntat före oss precis som vanligt. Då väntade paket och skönsång i mammas och pappas säng! En polisbil, ett paket pennor och en mössa fanns i paketen. Han totalvägrar använda annat än sin tunna, tunna bomullsmössa från Villervalla, så därför hade mamman köpt en tjockare mössa med "Blixten" (från bilar-filmen på...) i hopp om att den skulle duga för den lille herren. Men inte då! När Daniel utropade "Vilken tuff mössa, ska du inte prova?" kastade han den nonchalant åt sidan och svarade att "Nej, den är för liten!" Knasiga unge :) Strax efter nio spatserade en stolt kille in på förskolan med Piggelin med sig att bjuda alla kompisarna på. De skulle dessutom baka pepparkakor där idag, vilket födelsedagsfirande! Eftersom jag är hemma med mina onda bihålor ska jag hämta hem honom redan efter lunch. Då blir det middagsvila (en lång, om mamman får välja) och sen ska vi MYSA! Kram på er!

Om några timmar...

...har vi en tvååring i huset! Vilken konstig känsla.. Det känns som de två åren sprungit förbi, samtidigt som vår lilla älskling är en så självklar del i vårt liv att jag knappt minns hur det var innan han fanns...

Har just slagit in tre små paket som han ska få på sängen imon bitti. I vardagsrummet står små, fina barnrumsmöbler och väntar på honom! Gissar att jag kommer bli bjuden på en och annan kopp the vid det bordet imorgon :)

Nu blir det sängen för mig, som dragit på mig bihåleinflammation mitt upp i allt kalasande. Det gör ONT kan jag meddela!


Gråbo-mys!

Jag och Skrutten myser i soffan hemma hos mina föräldrar, till nya favoritfilmen "Nalle Puh och Heffaklumpen".

"Ior är min bästa kompis!" hävdar min lilla goding bestämt.

Idag ska det handlas, städas och pyntas där hemma. Imon väntar 2årskalas hos oss, tänk att han blivit så stor vår lilla älskling!


Pappan i vår familj...

...går visst omkring och river sönder barnböcker här hemma. Iallafall om man ska tro den mindre herren i huset.

Idag satt vi i soffan och läste "Totte badar". I mitten av boken saknas en sida.
"Nämen titta! Pappa gjort sönder boken!" utbrister Skrutten.
"Är det pappa som har rivit sönder boken?" frågar jag förvånat.
"Jaaa!" säger han bestämt och ropar sedan på Daniel: "Pappa! Rivit sönder boken?"
Daniel kommer in i rummet: "Är det jag som har rivit sönder den, tror du?"
"Ja! Det var ju tokigt!" säger Skrutten allvarligt.

Ja, tokigt är väl det minsta man kan säga, om en pappa som river sönder böcker hur som helst!

Hälsningar från...

..ett mycket omysigt väntrum!

Jag har gått med hosta i ett par veckor. Idag blev det värre, det gör liksom ont i bröstet på mig när jag hostar. Blev rekommenderad att åka till jourvårdcentralen direkt ikväll, eftersom de inte hade några tider på min vårdcentral.

Här är ruskigt omysigt. Stället kryllar av folk och det luktar både curry och svett. Jag längtar hem till mina killar!

Nr 509 är på tur. Jag har 523! En och en halv timme kvar på parkeringen, vem tror att jag hinner? :)


"Finns det köttbullor?"

Jag fascineras dagligen över att kunna föra riktiga samtal med min lilla (snart) tvååring. Han babblar och berättar, visar, ställer frågor och kommer ideligen med de mest finurliga kommentarerna. Igår förmiddag skulle vi käka kyckling och pasta till lunch. "Mea (Benjamin) inte ha kyckling!" säger ungen bestämt. "Vill du inte ha kyckling?" frågar jag. "Näe! Mea äta bara pasta!" säger han, fortfarande med den mest bestämda tonen man kan föreställa sig. "Ja, då får du väl bara äta pasta då!" svarar jag enkelt (att tvinga en unge att äta är det värsta jag vet, och biter med allra största säkerhet inte på en liten matvägrare!) Plötsligt blir den lilla två-årsrösten vänlig och glad igen och han frågar: "Finns det köttbullor?" :) Nej, älskade lilla vän. Idag finns det inga "köttbullor"! Men det går alldeles utmärkt att äta bara pasta om man så önskar!

På stan med en liten vilde!

I torsdags var B och jag på stan en sväng. Lunch med Anna och Hanna, mina fina vänner, stod på schemat! Vi hann med en snabb sväng i några av mammans butiker och en väldans lång sväng inne i leksaksaffären (världens mest spännande grej, om ni frågar B!).

På Hemtex ville Skrutten prompt spatsera omkring på egen hand och det fick han förstås. När mamman klämde lite extra länge på ett lakan-set åt blivande småsyskonet tröttnade han dock, och bestämde sig för att smita..

Jag hann knappt bli orolig ens, förrän jag hörde ett välkänt litet fnitter och en busig röst som ropade på "mamma Johanna". Vart sjutton hade ungen tagit vägen?

Han hade gömt sig förstås, knappt en halvmeter ifrån mig. Inkilad bakom en stege, världens fiffigaste gömställe! :)


Uppdatering på hög nivå!

Ligger på soffan på jobbet och har rast. Känner mig sugen på att bläddra i en bra tidning.. Drar fram ett par stycken från hyllan under soffbordet, vilken ska jag välja? Damernas från 2009, eller Tara från 2006? Här lär ju finnas massor med smaskiga inrednings- och modenyheter! Jädrar, vad väl uppdaterade vi är på min arbetsplats!


Den som frågar får svar!

Igår var vi bjudna på farsdags-middag hos min pappa. Jag älskar såna här högtider som blir en anledning att träffas och mysa med familjen..

B räckte över vårt paket till sin morfar. "nämen, kommer ni med paket? Vad är det här i då?" frågade morfarn glatt. "Strumpor!" svarade vår Skrutt utan att tveka.

Ja, den som frågar får svar, hihi.


Sköna lördag!

Idag stod fix i lägenheten på vårt schema. Och jösses, vad vi fixat och donat! Jag har vikt ihop säkert fyra klädesplagg och Daniel har lagat lunch och diskat en pytteliten disk... Det kallar jag produktivt!

Skämt åsido, vi har inte orkat med en bråkdel av det vi planerat idag - men vad gör väl det om hundra år?

Eftermiddagen har iallafall spenderats hemma hos fina vänner. Lek, bus och underbar middag! Och slutligen vuxen-babbel i soffan när busungarna slocknat. B fick sova i vagnen han, men vaknade till och var superledsen vid tio, så då passade vi på att bege oss hemåt. Med oss tillbaka fick vi Noas gamla babyskydd, som de är så snälla och lånar ut till den kommande bebisen..

Nu ligger jag här på soffan med en kopp the och klappar på vår lilla vilda unge - ja, den som ännu gömmer sig i magen alltså! Hjälp , vad den buffar och sparkar! Tänk, att vi snart har en till liten familjemedlem. Nu längtar jag så!!!


Sova i nya sängen?

B fick ju som sagt ny säng i helgen.. Olägligt nog blev han sjuk i samband med detta, och då blir ju liksom alla rutiner lite upp och nedvända!

Sedan ett år tillbaka har vi kört med samma nattningsprocedur: välling i spjälsängen samtidigt som mamman eller pappan sjunger godnatt-visor. Sedan säger vi godnatt och sov gott och lämnar rummet. Ibland ropar Benjamin tillbaka oss 37 gånger innan han lyckas komma till ro, ibland slocknar han med vällingen i mungipan. Lite varannan dag liksom! Men, han har inte själv kunnat ta sig ur spjälsängen på egen hand, så legat i sängen ( eller dansat i sängen) har han alltså gjort fram tills Jon blund infunnit sig.

Ikväll var alltså första gången jag försökte mig på en helt vanlig nattning i nya sängen (B har antingen däckat febrig, eller velat sova bredvid oss nu medan han varit sjuk..) Nu var vi ju lite förberedda på att det skulle bli andra bullar så snart stora sängen invigdes, men ändå blev jag lite förvånad ikväll när jag nattat B och smugit ut i köket för att fixa lite och kommer tillbaka och möts av en stor kille som tänt lampan och hämtat sig en bok i hyllan :)

Nu, 40 minuter senare, sover han fortfarande inte och jag var just inne i rummet för säkert åttonde gången och ledde honom tillbaka till sängen med ett bestämt "natti natti". Ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan ungen vant sig vid nya sängen :)


de där goa ungarna...

Alltså, jag vet att jag har sagt det förr, men jag har verkligen världens bästa jobb. Hjälp, vilka skojiga saker barnen säger och gör emellanåt! De kan liva upp vilken gravid-trött fröken som helst ;) Min kollega var i skogen idag, med ett gäng vilda tre- och fyraåringar. Med sig hade hon en "hemlig påse" där barnen fick dra varsitt uppdragskort av typen: kryp under något/hämta något litet/hoppa på ett ben osv.. Kollegan läser högt på barnens lappar, och barnen får sedan utföra uppdraget. När turen kommer till lilla T läser hon: "Ställ dig nära en fröken!" varpå ungen snabbt som blixten ställer sig på ett ben, med armarna rakt ut i vädret som om hon härmade en tupp. ? Min kollega kväver en fnissning, ber barnet att noga lysnna vad hon läser, och läser sedan uppdraget igen. Lilla T lyssnar förskräckligt noga denna gång, så öronen nästan trillar av. När fröken läst klart ställer hon sig återigen i "tupp-position", snabbt som blixten även denna gång. Kompisarna fnissar förstås, och fröken kan inte låta bli att gapskratta. Lilla T skrattar också, nästan mest av alla. Ändå står hon kvar, i samma position som förut och inte ett dugg nära en fröken. Att hon gjort något galet verkar hon inte ha en susning om, men hon är lika glad för det! :)

Myskväll!

Daniel är på grabbkväll, så jag och min lilla Skrutt myser själva här hemma. Vad jag älskar såna kvällar ibland, mitt emellan alla härliga familjekvällar! Vi har laddat med fyra favoriter: bubbelvatten (Benjamins favvo-dricka), varma ost-mackor, gurk-stavar och dipp (Benjamin skulle gladeligen äta den med sked!). Skrutten dricker förstås ur sitt jååååååsa glas, hihi.

På Barnkanalen går något skojigt musikprogram och Benjamin sjunger och dansar som aldrig förr! Senare blir det sovpremiär i nya stora sängen som inhandlades på ikea i förmiddags :)

Hoppas ni har en mysig lördagskväll!


Fin-besök på jobbet!

Benjamin är med mig på jobbet idag! Vi hade så få barn här så jag tyckte det var lika bra att passa på... Dessutom ska han hem till mormorn och morfarn i eftermiddag och övernatta där, så lite extra mys med mamma idag passar ju fint!

På min förskola äter vi lunch och vilar utomhus varje fredag. B har med sig vagnen och nanar nu gott i den, nedkrupen i sköna - och snygga åkpåsen!

Ikväll ska jag o Daniel ut o äta på vårt gamla favvoställe, mys!

Trevlig helg godingar!


Blivande storebror!

Jag har ju helt förträngt möjligheten att blogga från min iphone! Hur skönt som helst att ligga på soffan och slappa, samtidigt som jag delar med mig av min vardag till er :)

När jag hämtade min lilla trollunge på förskolan idag så hade en annan mamma placerat sin lilla bebis på bänken i hallen. Ja, medan hon klädde på storebrorn alltså.. Benjamin blev stormförtjust, knatade fram till den lilla prinsessan, och log stort. "åh, lilla gumman!" sa han, och klappade henne försiktigt. "hej älskling!" sa han sedan och gav henne en puss rätt på munnen, hihi. Mamman tyckte dock att hennes lilla tjej var nååågot ung för att skaffa pojkvän ;) min älskade lilla Skrutt, snart har du ett eget syskon att mysa med!

Nu ska jag återgå till halv åtta hos mig! Ja, på tv alltså :) kram!


RSS 2.0