Kvällstrött!

De senaste två veckorna har Fabian haft få kvällar då han skrikit på det sätt som han tidigare gjort. Istället har vi lagt honom för natten, tidigt, innan hans skrik-timma vanligtvis brukar sätta fart och han har somnat gott utan gråt.

Idag beställde han kvällsmat redan tjugo över fem och i skrivande stund har han nyss slocknat i min famn. Natti natti liksom. Kvällstrött bebis alltså! :)

(Och ja, jag inser att risken finns att han sätter igång att skrika nu, enbart på grund av att jag var tvungen att skvallra om läget för er, haha!)

Bilder från tidigare idag. Min lilla glada going!


Morgonens citat!

Storebror till lillebror (med kärleksfullt tonfall): "Vad gör du din lille tokSTOLPE?"

:)




Sov-chock!

Jisses, vad gött Benjamin sov inatt. Jag som räknat med att pallra mig upp vid halv fyra, fick ligga kvar i sängen till strax före halv sju. Sovmorgon alltså ;)

Ha en härlig onsdag allihop!


Natti!

Killarna och jag har vart i Frillesås och myst med deras farmor och farfar hela eftermiddagen, trevligt!

B slocknade i bilen på väg hem, kvart i sex redan. Vågar inte ens tänka på när han tänker kicka igång morgondagen med sina busiga upptåg. Natti natti, säger jag alltså! :)

Suddig bild på mitt stora lilla hjärtegryn bjuds ni på ikväll..


På väg hem!

Daniel tyckte att det räckte med sex timmar på stranden, haha, så nu rullar vi hemåt. Kalla vindar idag, men skönt för barnen när det inte är supersvettigt!

Fabian har lattjat i vårt nya strandtält. Sovit, legat och pratat, myst och tränat sig på att sitta :) Bjuder på bild på den lilla goingen!


Redo för stranden!

Har just packat in en liten nätt packning för en dag på stranden i bilen - hej barnfamilj! :)

Lagom tills vi skulle åka var den blå himlen borta, på himlen syns enbart moln. Men det vänder vilken minut som helst, eller hur?!


En hälsning..

...från min minsting till de tre underbara "GGG-mostrarna":

Tröjan passar nu perfekt! Hur cool som helst kan man känna sig, när man glider omkring i tuffaste t-shirten ihop med snygga chinos (som åkte av ganska fort även idag, jösses vad varmt och skönt vi har det!).

Puss och kram från en liten tuffing!


Dagens bästa!

Dagens bästa stund hade jag på en solig altan med en av mina bästa vänner. Kaffe, vindruvor och massa tjejsnack. Lyxtid för oss småbarnsmammor! :) Underbart!

Vi lyckades alltså tajma så att de tre små prinsarna sov middag samtidigt. Noa i sin säng, Benjamin i syskonvagnen och Fabian i en saccosäck i skuggan på altanen. Det var vi minsann värda efter en förmiddag i full rulle :)

En underbar sommardag med underbara vänner helt enkelt!


Godmorgon!

Godmorgon och välkommen, du soliga fredag! Vi klev upp tio över fem, då B väckte hela huset. Här bjuds det inte på sovmorgnar inte! :) Men när solen skiner gör det inte så mycket. Här inne har jag dessutom två alldeles egna solsken av det bästa slag, två små gossar på gott humör!

Fabian ska ta sig en powernap nu och Benjamin och jag ska käka frukost innan det är dags att bege oss mot bussen. Idag blir det en mysdag i Lerum hos Carro och Noa. Killarna ska bada i trädgården :)

Kram på er, ta vara på denna underbara fredag!





Härliga, underbara dag!

Åh, vad vi njuter av sommar och sol. Härligt!

Min stora kille har sprungit "Moränloppet" på förskolan idag. Med numrerad väst, uppvärmning, vätskekontroll och medalj. Jag var med och hejade på! Och fotade förstås :) Efter loppet ville Benjamin gå med mig hem igen, så det fick han såklart!

Vattning av jordgubbsplantan (jodå, mormorn, han sköter den allt!), vattenlek och pannkakslunch hann vi med innan middagssovning.

Och sen promenerade vi bort till Olskroken och mötte upp vännerna Melvin och Cecilia för lek och bus i mysiga parken där. Jösses, vad våra killar kan busa, hihi. Vi hoppas på många dejter i sommar, så killarna blir lika goa vänner som mammorna. "Jag älskar Benjamin!" avslutade Melvin eftermiddagen med att säga. Sötnos!

Kram på er i värmen!




Ärlighet varar längst..

Skrutten ville titta på tv i vårt sovrum
imorse, men vi kunde inte hitta fjärrkontrollen. Daniel letade och letade, men den låg ingenstans.

"Den ligger där ute!" utbrister B plötsligt.
"Ute? Var då?!" undrade vi.
"Där utanför! Jag har kastat ut den i fönstret!" säger han och pekar ut genom fönstret, på gräsmattan utanför.
"Det har du väl inte gjort?" frågar jag förvånat (varför jag känner mig förvånad har jag ingen aning om, för det låter ju precis som ett hyss skapat av min egen lilla Emil i Lönneberga).
"Ja, det gjorde jag förra veckan igår!" svarar han triumferande utan att skämmas ett enda dugg.

Och ja, den låg mycket riktigt på gräsmattan. Oklart om den hamnade där förra veckan eller igår.

/Mamman till den busiga


Hihi!

Man bara måste älska alla underbara, knasiga, söta ansiktsuttryck man lyckas fånga när man fotograferar en bebis.



Ljuvliga lilla unge, vad jag älskar dig!


Välkommen sommar!

Eller vår, eller vad nu detta kan vara! Välkommen sol och värme hur som helst..

Det blev en heldag utomhus igår. Jag och barnen åkte till Gråbo tidigt på morgonen. Planen var ett litet förmiddagsbesök, som istället blev långt altanhäng (bad för Benjamin) och sen lunch innan vi packade iväg oss runt halv fyra för att hämta Daniel och åka till nästa stopp hos min bror och Lisa. Hem kom vi inte förrän det var nästan läggdags för barnen och möttes då av nystädat golv och rena fönster. Pappan hann visst bli rastlös när vi var iväg ;)

Gårdagens citat hos mina föräldrar levererade i vanlig ordning Benjamin. När morfarn ville berätta något roligt under lunchen (möjligtvis något högljudd) så avbryter Skrutten genom att säga: "Men morfar! Du behöver väl inte gapa så! Tänk på att Leif sover!" Vilken Leif han syftade på är oklart. Antingen den lilla vovven ovanför oss, eller också mammas och pappas muntra granne. Men sov gjorde han tydligen - vem av dem det än var! :)

Förmiddagen idag ägnade vi på en lekplats med fina vänner. Nu har den store sovit middag och vi myser inne ett tag. Jag ska förbereda en god sallad till middag tänkte jag. Planen är en picknick! Vi får se vad vi bestämmer oss för!

En fortsatt härlig måndag önskar jag er!


Sjukstuga!

Usch, jag får rysningar när jag ser mitt förra inlägg. Toy Story filmen skall få försvinna spårlöst från vårt hem tänkte jag, dockor och plastsågar hör definitivt inte ihop!

Idag har dock herrn fått precis som han velat och "Toj stoj" har rullats på dvdn två gånger trots att mamman ogillar den. Vi (Benjamin) har nämligen sjukstuga här hemma. Han åkte på feber igår kväll och har haft förhöjd temp idag. Energi har han dock haft ändå, så det räcker och blir över. "Nä, ja är inte huk mamma!" har han sagt när jag velat ta tempen. Älskade unge!

Kläderna fick han välja själv idag, dagen till ära. Snygging, eller hur?! :)


Vad hände med teletubbies?!

Ni har väl sett filmen Toy Story? Med den elaka läskiga pojken som förstör sina leksaker?

Filmen är senaste favoriten här hemma. B verkar skärrad varje gång pojken syns i rutan. "Så får man aaaaaldrig göra!" säger han bekymrat.

Trots det har pojkens hemska påhitt visst smittat av sig. Idag kom nämligen B gåendes med dockan Otto i ena näven och sin lilla plastsåg i den andra.

Hu!

Vad hände med Teletubbies liksom? Varför kan de inte kolla på dem tills de fyller 12?


Mot stan!

Jag ska ner på stan en sväng idag. Har Fabian som shoppingsällskap och sen möter jag förhoppningsvis upp vännen Hanna för lunch. Daniel och Benjamin lämnar jag hemma, en uttråkad sambo (shoppa är tydligen trist!) och ett tvåårigt yrväder är inte de bästa att ha med sig om man vill vara effektiv i butikerna :)

På inköpslistan står nya tröjor till B, som vuxit mycket det senaste. Och så ett gäng shorts och byxor. Sluta med blöja står som prio ett att ägna oss åt under semestern, förutom att busa och hitta på skojiga saker förstås! Han är redan jätteduktig på att gå både på potta och toa, så det ska nog gå galant. Men jag räknar ändå med att vi behöver mååååånga ombyten i sommar. Det blir en dyr shoppingrunda det här, skulle jag gissa! :)

Ha en fin ledig (?) torsdag fina vänner! Bjuder på bild på en glad, snart blöjfri kille ;)


Som fredag, fast onsdag!

Röd dag imon och ledigt för Daniel, vilket gör att det känns som att det är fredag, fast det är onsdag! Lyxigt!

Vi myser framför "Hajar som hajar" och äter dipp med chips och grönsaker. Eller ja, Daniel och jag slappar framför filmen medan Benjamin (som vanligtvis brukar ligga halvdäckad i soffan vid detta laget, alternativt vara nattad i sängen för länge sen) skuttar runt i vardagsrummet som en tok. Den lilla powernapen han tog imorse resulterade i att han inte kunde somna på förskolan och istället slocknade i soffan (igen) när vi kom hem.

Men men, ledig dag imon så det gör ju inget om han kommer senare i säng ikväll.. Förutom att jag längtar efter att byta den tecknade filmen mot något mer spännande att titta på och plocka fram mitt godis förstås, hihi!


Trötta killar!

Klockan är runt halv nio och vi ska snart bege oss till förskolan. B är trött (vaknade 04:55 imorse) och ligger i soffan och myser till en film. Fabian lattjar i babygymmet. Mamman borstar tänderna och plockar undan frukosten.

Två minuter senare har båda gossarna somnat. Den ena i soffan och det andra i gymmet. Jag passar på att slänga mig på soffan ett par minuter. Några djupa andetag så här på morgonen känns hur bra som helst ;)

Trevlig onsdag önskar jag er!


3 månader

I skrivande stund har vår minsting hunnit bli tre månader och drygt en vecka gammal. Tid vid datorn har jag sällan numera, så i stort sett allt bloggande sker från mobilen. Men det klart jag måste göra ett "riktigt" tremånaders inlägg med tillhörande foton på vår lilla skatt. En vecka sent alltså, men så får det bli! :)

På självaste tremånadersdagen var det så vackert ljus inne i vårt sovrum. Blir perfekt för att fota månadsfotografier tänkte jag och placerade ungen på ett vitt bländande lakan! Haha, liiite för ljust för Fabians smak tydligen. Knas-mamma!





Rysligt söt är han ändå, trots bländande sikt!





Här sitter han och jäser i sin bumbostol, som åkte ner från vinden lagom till tremånadersdagen.



Och här får ni bildbevis på hur han numera sysselsätter sig långa stunder under dagen, genom att gnaga på sina leksaker. Dagen före han fyllde tre månader placerade jag lilla kossan i hans hand och han greppade den direkt. Duktiga lilla prins! In i munnen ska den, men det är inte alltid man får till det. Men då är det bara att ropa högt så kommer mamma, pappa eller storebror farandes för att hjälpa till :)

Förutom att bita på sina leksaker så diggar han att ligga och mysa i babygymmet eller babysittern och ägnar sig då åt att slå till alla fina saker framför/ovanför honom. Länge, länge kan han ligga nöjd och harmonisk alldeles för sig själv. Men bäst av allt är ändå att mysa i famnen hos mamma, pappa, storebror - eller ja, vem som helst egentligen. En strålande glad och sällskapssjuk liten kille har vi fått, som babblar för fullt med oss och har lärt sig att skratta högt. Det är ljuv musik för öronen det!

/En stolt mamma

Skön tisdag!

Minstingen och jag har ägnat förmiddagen åt att göra precis ingenting. Så skönt! :)

Om drygt en timme är det dags att bege sig upp mot förskolan och hämta storebrorn. Sen blir det affären, behöver handla lite inför middagen.

Vanlig vardag helt enkelt :)

Kram på er!


Hurra!

Nu tjoar den stolta mamman glatt igen! För imorse vände sig vår goa minsting från rygg till mage för första gången! Men ingen vet hur det gick till, för plötsligt låg han bara där - utanför filten på mage, alldeles nöjd och glad. Hurra!


Lilla goding!

En helt vanlig fråga från tvååringen till mamman, en mulen lördagsmorgon som denna:

"Mamma, vad gjorde vi efter mellanmålet förra veckan?"

Ja du, min lilla älskling. Det minns jag faktiskt inte!

Hans språkförmåga alltså. Jag blir fortfarande mållös och kan inte annat än att le när han levererar denna typen av märkliga meningar. Älskade lilla goa unge!

¨

Bilden är en "gammal" favorit från i februari.


Den där rackarungen Filippa...

Idag stod öppna förskolan på schemat för mig och mina gossar under förmiddagen. Klockan 10 skulle vi möta upp våra vänner utanför. För någon som kliver upp klockan fem på morgonen (Benjamin) är det ruskigt länge att vänta på något roligt ända till strax före tio. Man hinner liksom bli rastlös både en och två gånger, iallafall om man är två och ett halvt.

Vi hade dock turen på vår sida idag som fick besök av morfarn på morgonkvisten. Skojig lekkamrat tycker B! När morfar gått roade sig ungen så fint på egen hand medan jag matade och gjorde iordning lillebrorn. Han körde med sina bilar och byggde med sitt lego, alltihop iförd en lila vispskål på huvudknoppen. Inte ett enda hyss hittade han på. Trodde jag iallafall.

När det var dags att klä på sig ytterkläder säger ungen: "Jag satte på stekpannan!" Jag, som är övertygad om att han pratar om sin egen stekpanna svarar: "Jaha ja.." lite förstrött, men kastar som tur är ändå en blick mot spisen i köket. Samtliga fyra plattor samt ugnen är på på högsta värme och timern till spisen har han lyckats vrida om den med!

Fy, så rädd jag hann bli! När jag böjer mig ner mot Benjamin och så allvarligt jag bara kan talar om för honom att man aldrig, aldrig, aldrig får sätta på spisen, så flinar han försiktigt åt mig (iklädd den lila vispskålen) och svarar: "Jag heter Filippa!"

Den där Filippa alltså, vilken rackarunge!


Lyxtid!

Min mamma kom förbi en sväng förut, lagom tills det var dags att hämta Skrutten på förskolan. Så jag lämnade min lilla guldklimp hemma i mormors sällskap och gick själv för att hämta Benjamin. Lyxigt med lite egentid ihop, tyckte vi båda två!

Vi tog vägen genom skogen när vi gick hemåt och spanade på alla sniglar som letat sig fram i regnet. Häftigt, tyckte B!

Utanför huset ringlade en lång daggmask. "Hej masken! Jag heter Benjamin, vad heter du?" ropade godingen glatt. Masken svarade inte. Märklig typ!


Kinkig liten gosse..

Har en ledsen och kinkig liten gosse här hemma idag, som fick sin tremånaders vaccination igår. Han sa knappt ett pip vid sprutorna och jag lämnade BVC med min nöjda glada bebis.

Men på eftermiddagen, åh vad ledsen han var! Natten var ok, men hela förmiddagen idag har han varit helt olik sig. Gnäller och gråter och vill bara vara nära, vilket han får förstås - mammas lilla prins!

En liten stund förut försökte han sig på en pratstund, men underläppen började darra med en gång. Stackaren!

Nu sover han gott efter att ha fått en panodil, så jag ska skynda mig in i duschen en vända innan vi ska iväg för att hämta den lilla storebrorn.

Kram på er!


Kolla vad han kan!

Man har faktiskt rätt att vara sådär fånigt stolt som mamma, att man firar alla barnens framsteg med pompa och ståt - eller hur?! :)

I helgen lärde sig Fabian tillexempel att hålla i sina leksaker, vilken grej! Ruskigt goda är de, hälsar han, hihi.

Vi har för övrigt haft en fantastisk dag i solen på Styrsö! Nu tänker jag stupa i säng :)


"Tomten" skrattar inte ett enda dugg!

Vi sitter på spårvagnen mot Saltholmen och Styrsö, mina pojkar och jag. Besök hos Sofia och fina bebismagen står på schemat, härligt!

"Finns det några snälla barn här?" frågade B alldeles nyss.
"Nej, det är inga andra barn här idag!" svarat jag.
"Har han paket tror du?" fortsätter B och börjar plötsligt peka bakom mig. "Ser du mamma, tomten!"

Jag vänder mig om och där sitter mycket riktigt en kopia av tomten. Med smutsigare skägg dock, något surare uppsyn och en systempåse i näven.

När Benjamin fortsätter säga att "där är tomten mamma, titta!" kan jag liksom inte låta bli att fnissa. "Tomten" däremot, han skrattar inte ett enda dugg. Och inga paket hade han med sig heller. Åtminstone inte till oss!


Goingar!

Men åh, jag blir sååå glad över att några av er tagit er tid att kommentera mitt inlägg nedan. Med en kommentar om vad ni minns om vårt första eller något av våra möten dessutom, jag läser med ett leende på läpparna! Skriv på, ni andra med, vänner som okända - det här var ju så kul :)

Jag lämnade av mina stora killar, Daniel och Benjamin alltså, utanför en cirkus för en stund sedan. B blev helt lyrisk när han såg tältet, första cirkusbesöket! :) Ska bli spännande att höra hur det gått.. Önskar så att jag var med jag också, men vi kände att Fabian inte skulle uppskatta alla höga ljud osv så jag stannade hemma. Dessutom är han i behov av lite egentid med mamma/pappa, vår stora lilla tvååring!

Nu ska jag lägga telefonen åt sidan igen och mysa med vår minsting som blir tre månader idag :)

Bjuder på bild på B, som invigde nya regnkläder i solskenet i Gråbo förut, haha.


Hoho?!

En liten ynka kommentar på inlägget nedan (men en mycket trevlig sådan, tack S!).

Jag tänker inte posta ett inlägg till förrän ni tagit er tid att skriva en mening eller två, hihi! :)


Vem där?

Jag är så nyfiken på vilka ni är allihop, som troget följer min lilla blogg. Tänk, att för ett tag sedan var ni bara några stycken. Och jag var ganska säker på vilka ni var!

Sedan jag började skriva har antalet läsare fördubblats flera gånger om, KUL, tycker jag! Men ni är ju så rysligt dåliga på att kommentera, hihi, så jag har ju ingen aning om vilka ni är. Till exempel har jag fått höra att bloggen har en trogen tysk läsare (hej, hej Merle :)).

Med detta vill jag inte på något sätt hetsa er till att bombadera mig med kommentarer till vartenda litet blogginlägg (även om jag blir himla lycklig för den respons jag faktiskt får!). Men däremot skulle jag bli glad om ni tog er tid att skriva en liten rad just idag..

Så, skänk mig lite glädje denna soliga torsdag (eller vilken dag du nu läser) och berätta vem du är! Vad minns du, från ditt allra första möte med mig? (Och till den lilla skara som inte känner mig personligen, hur hittade du hit från början?). Vad får dig att fortsätta besöka min lilla plats på nätet och vad önskar du se mer av här? Eller skriv vad som helst som faller dig in, ordet är ditt! :)

Kram!


Godmorgon torsdag!

Pigg gosse konverserar med trött mamma i sängen, 04:55 imorse:

"Mamma, kan vi gå till vardagsrummet?"
"Nej, vi får vila oss lite till här i sängen. Det är nästan natt fortfarande!" svarar jag.
"Men jag kan allefall gå upp. Jag har vilat mig jättelänge!"

Gissa vem som vann?!


Godmorgon!

Idag känns det som måndag, fast det är onsdag!

Vilken härlig dag vi fick igår! Först Nolhagaparken med vännerna. Första dagen ute för killingarna, de var så skygga, men såååå söta! Benjamin vågade klappa alla, även största pappa-geten. Men morfar gris (Benjamins påhitt) var så enormt stor att vi blev rädda allihop, haha! Sen blev det bus och picknick vid deras fina lekplats och så en promenad ner till stan för att köpa glass. Alingsås är himla mysigt tycker jag!

Därefter var vi lagom sugna på att åka tillbaka hem till lägenheten, så vi bjöd in oss själva till mina föräldrar istället. Där blev det bad i poolen för Benjamin och kusin Vincent. Oj, så kul de hade! Och så godaste grillmiddagen på det, underbart!

Nu hoppas jag vädret håller i sig ett tag, detta kan jag absolut vänja mig vid :)

Bjuder på mobilbild på rufsig mamma och morgonpigg liten gosse!


Lediga!

På väg mot Alingsås och Nolhaga parken med fina vänner! Som sällskap här bak i bilen har jag en sömnig tvååring som emellanåt påminner mig om att jag inte får skrika i bilen ;)

Vi lyssnar på "Hajen Hugo och hans alfabetsvänner". Kanske årets bästa skiva - KÖP direkt, alla ni med barn!

Morgonens glädjetjut: Jag kom äntligen i mina egna vanliga jeans! Tjohooo!


RSS 2.0