Den där mammans sångröst.

Idag vankas det påskfirande på Benjamins förskola. De skulle först fira på förskolan och få besök av en påskhäxa. Därefter skulle de som ville få gå och sjunga påsk-sånger för de gamla på äldreboendet intill.

Jag försökte mig på ett litet genrep vid frukostbordet och klämde i för glatta livet på en av deras inövade påsk-sånger.

"Kan jag få komma förbi dig lite mamma, jag måste bara hämta mina hörselskydd!"


Titta, jag kan!

Vår lilla prins har spatserat omkring här hemma hela dagen. Ja, han tappar förstås balansen titt som tätt, men reser sig lika fort och försöker igen. Med ett stort leende på läpparna, stolt som en liten tupp. Älskade unge!
 

Vår helg.

Igår hade vi en riktig "glad-dag" jag och mina killar. Lek och sång på öppna förskolan, påskpyssel här hemma och tacosmiddag när Daniel kom hem. Glada miner, inget tjafs och tjat och massor av mys.

Såg så fram emot en härlig helg hemma hela familjen. Fixa och dona lite. Få besök av Evelina och Vincent. Smita iväg på en barnfri shoppingrunda. Ja, ni vet. Ta det som det kommer.

Planerna ändrades något när Daniel den stackaren åkte på magsjuka igår kväll. Suck. Dessa jävla baciller.

Ingen vill ju knappast ha besök av tre potentiella magsjuke-smitt-bärare. Så vad hittar man på?

Ute kan man ju vara iallafall. Idag skiner solen och det blåser knappt, så trots många minus har vi haft en skön förmiddag utomhus. Packade in barnen i bilen och mötte upp syster med barn på Vincents förskolegård. Och så McDonalds-lunch på det. Nu har barnen vilat middag och vi ska bege oss mot affären för att köpa lördagsgodis. En rätt bra lördag ändå! Tills någon av oss andra däckar in i spysjukan vill säga. Blä!

Kram på er!


Vart tog bebisen vägen?

Plötsligt händer det. Bebisen släpper taget om bordet och tar sina första stapplande steg. Med fokuserad blick och ett litet leende på läpparna. Vår lilla böna!

För en vecka sedan tog han två-tre steg här hemma för första gången. I tisdags fick han kläm på hur man reser sig upp helt utan stöd och två dagar senare gick han sju steg.

Idag gjorde han entré på öppna förskolan genom att krypa fram till en stol, resa sig upp och gå iväg mot kompisarna med ett stort leende på läpparna. Som om han ville visa vad han kunde. Älskade unge!

Det blir fortfarande inte så många steg i taget, men under eftermiddagen känns det som att han inte gjort annat än att öva. Snart har vi inte en lugn stund här hemma :)

Bildbevis kommer givetvis. Så länge bjuder jag på kort där han knaprar på en knäckemacka. Bara en sån sak liksom. Stora killen!


Mjölkprovokation.

I förmiddags hade Fabian tid på barnmottagningen för en mjölkprovokation. Det vill säga, han fick prova på mjölk under uppsyn av en gullig sjuksköterska och med "hans" läkare till hands. Urskönt att slippa prova hemma själv första gången och behöva oroa sig för kraftiga reaktioner.

Bönan och jag hängde således i deras spexiga väntrum i tre timmar. En gång i halvtimman ropade sköterskan in oss för att ge mer mjölk. Hur det gick? Ja, det var ingen barnlek direkt. Vore synd att säga att ungen gapade efter mer. Blä för mjölk, verkade betyget bli, oavsett om det kom ur mugg eller medicinspruta. Han spottade och fräste och knep ihop den lilla munnen till ett smalt streck. Hur vi lyckades få i honom den sista dosen på knappt 8 ml är en gåta. Har jag nämnt att han är bestämd? :)

Resultatet blev iallafall ingen reaktion alls. Hurra! Så vi fick ett litet schema för hur vi försiktigt ska trappa upp mjölkinnehållet i hans kost. Om det funkar eller inte återstår att se! Håll tummarna!


Dagens sötaste paus.

Efter bus, kivande om leksaker, kramar och bobby-car-tävlingar är det skönt att varva ner en stund. Tillsammans. Framför en iPad. Två treåringar, mars 2013.


Familj.

Tänk att jag har en fin sambo och två underbara barn. Lycka!


En liten konstnär.

Idag har han gjort sitt första konstverk, min lilla böna. Ser han inte ut som vår tids Picasso? Minst sagt!

En fin målning blev det och smakade på färgen gjorde han också, förstås!


Skön tisdag.

Så var tisdagen snart till ända. Fabian vaknade febrig inatt, men sov sedan gott efter en Alvedon. Benjamin somnade sent igår, trots att han hoppat över att sova middag på dagen, vilket resulterade i sovmorgon! Halv åtta kom han trippandes på sina små fötter och väckte Fabian och mig (jo, det är sant, halv åtta är en kanonbra sovmorgon hemma hos oss!). Bra start på dagen alltså!

Benjamin har roat sig på förskolan och Fabian och jag har myst hemma och passat på att städa lite. Han var minsann inte pigg imorse, satt alldeles stilla med napp och snutte utan nån energi alls. Men efter middagssovning och lunch var han sitt vanliga busiga jag!

Dagen avslutade jag och Benjamin med en tur till ICA, på springcykeln. Lycka! Andra gången han använder den ute och idag fick han upp fart och balans rätt så bra. Min duktiga kille!

Imon väntar jobb igen och sedan ska vi kika på bilstol. Hoppas ni har en bra vecka!


Godnatt måndag.

Måndagar jobbar jag monsterpass på jobbet. Hann pussa Fabian godmorgon innan jag gick imorse, när jag kom hem hade han lagt sig för natten.

Det är lite extra skönt att krypa i säng på måndagar. Först och främst därför att jag är dödstrött. Men också för att tisdagar är en av mina lediga dagar. Ingen stress på morgonen, bara upp och mysa med mina goingar i soffan och äta frukost i lugn och ro.

Ja, inte det att jag inte gillar att jobba alltså, tvärtom så stormtrivs jag! Däremot trivs jag inte med att skynda iväg någonstans om morgnarna...

Fabian har fått sitt ettårsvaccin idag, så jag tippar på att han kommer vara febrig och hängig imorgon. Det blir en mysdag för oss med andra ord!

Kram på er


Pappa bytes mot fyrbent vän.

I fredags promenerade jag och barnen förbi en stor hund med lurvig päls.

"Ååå, kolla på den hunden mamma! Vad söt den är." utbrast Benjamin. "Tänk om vi hade en sån hemma istället för pappa Daniel!"

Schysta klubben.


Sötnos!

Vi har vart hos Daniels barndomsvän Thomas idag och hälsat på. Han och hans tjej har två pojkar, en på fyra och en som snart blir två.

Det var nästan två år sedan Benjamin träffade dem, så han mindes dem förstås inte alls och var lite pirrig i bilen på vägen ner. Frågade mig gång på gång vem av pojkarna som var äldst, hur jag trodde att deras rum såg ut och funderade över om de gillade att leka med bilar.

Benjamin: "Jag känner mig lite blyg, mamma..."
Jag: "Det förstår jag älskling, det gör jag också ibland när jag träffar såna jag inte känner så bra."
Benjamin: "Jag kan ju hålla dig i handen."
Jag: "Ja, det får du gärna."
Benjamin: "Om du vill det mamma.... Ifall du kanske känner dig lite blyg!"

Det var visst mamma som var blyg alltså, inte han ;)


Årets första picknick!

Nej, jag tänker inte skriva "vårens första picknick". Ger mig sjutton på att det kommer en omgång snö innan våren är här, eller vad tror ni?

Idag sken hur som helst solen och det var lite mildare ute. Ledig dag för både Benjamin och mig (och Fabian, men han är ju ledig alla dagar, hihi). Så vi tog en promenad ner till Olskroken, köpte fika på Ica och satt på en bänk i solen och fikade. Fabian var lycklig över att få en egen fralla att mumsa på och fick premiär-smaka på festis. Två sekunder tog det, sen hade han hajat hur sugröret funkade och mamma fick absolut inte hjälpa till. Min stora, lilla ettåring! Och så lekte vi en sväng på lekplatsen där innan vi tog bussen hem. Mys!

Nu väntar ledig helg för hela familjen. Vi planerar en lagom mix av hemma-mys och häng med vänner. Hoppas bara vi håller oss friska. Fabian som är lite förkyld började hosta ordentligt här efter han lagt sig och har vaknat fleeeera gånger sen dess. blir nog en lång natt med andra ord, så jag ska passa på att sova medan han gör det.

Trevlig helg, goingar!


RSS 2.0