Tjohoo!

Min senaste LO blev veckans val på skissbloggen! Så kul! Nu vill jag skapa mera!

Det gick super igår med barnen, de var verkligen hur snälla och väluppfostrade som helst. När jag kom och satte mig brevid lilltjejen (som precis fyllt sex år) i soffan när hon tittade på bolibompa, så vände hon sig till mig och frågade:
"Går det bra att vi tittar på barnkanalen?" När jag försäkrade henne om att det gick hur bra som helst, tittade hon på mig en stund och undrade: "Johana, är du ung?" Hihi. Och ja, rätt ung är jag väl. Såpass mycket så att jag fortfarande kan roas av bolibompa iallafall ;)

Ikväll skulle jag följt med barnen till operan, där deras mamma jobbar, och titta på genrepet av Romeo och Julia. Var så laddad för detta, men har inte mått alls bra idag. Vaknade med magont, men pallrade mig iväg till skolan ändå för examination. Väl där kände jag mig hur hängig som helst, och spårvagnsfärden tillbaka hem var en riktig plåga. Hemma kräktes jag flera gånger, och hade fruktansvärt ont i magen i sisådär fem timmar. Nu har jag piggnat till igen, men det blir ingen opera för mig ikväll. Vill inte riskera att smitta ner folk, om det nu är magsjuka. Tur man har sin prins här hemma som tar hand om en... Jag hoppas bara mamman lyckades fixa med annan barnvakt..

Paus!

Det ser inte ut att bli en sån väldans jobbig vecka ändå. Idag har jag faktiskt varit hemma och latat mig i hela fyra timmar. Dessutom ser det ut som att jag är helt ledig heeeela helgen. Inga måsten alls, så skönt!!! Nu ska jag skriva det sista på en inlämningsuppgift tills imorgon, sedan bär det av till nya jobbet. Har fått ett tillfälligt sådant genom vikariepoolen, barnpassning hemma hos en familj som är i behov av barnomsorg på kvällar och helger. Var och hälsade på dem i förra veckan, och ungarna verkade supergoa. Får hoppas att de är lika snälla mot mig ikväll också! :)

Tar ett djupt andetag..

.. och laddar inför en hektiskt vecka. Jobb sex dagar av sju, och så skola på det. Nästa söndag är jag ledig igen, så ikväll ska jag njuta!

Har haft mamma, moster, bror och kusin på fika här idag. Mycket mysigt. Mamsen fick stå för fikat, en smaskig chokladkaka. Jösses vilken ohuslig människa jag är som inte ens bakar åt mina gäster :)

Hoppas ni haft en härlig helg!

Tro det eller ej..

..men jag har skapat! Igår blev det en LO efter skissen hos Veckans skiss. Nu vill jag komma igång igen känner jag!



Till saken hör att förmiddagen igår egentligen borde ägnats åt skolarbete, men scrappa är ju så mycket roligare - eller hur?

"Bara jag" v. 20



Kortet för vecka 20 tillägnas min lillasyster, som åkt till Dubai för att jobba. Än så länge på obestämd tid. Ett sånt äventyr för henne! Har pratat med henne både på telefon och internet, och de verkar ha det bra i sitt lyx-hus och skön värme. Men, jag saknar henne redan förstås! På baksidan har jag skrivit:

"Nu har hon åkt till Dubai mitt lilla hjärta... Så saknad hon kommer bli av oss alla här hemma!"

Mer Spotify till folket!

Jag vet, jag är ruskigt sent ute med att påpeka hur fantastiskt bra spotify faktiskt är. All musik man gillar, tillgänglig på ett och samma ställe, alldeles gratis, och alldeles lagligt! Superbra om ni frågar mig. Frågar ni min kära far kommer han ilsket muttra att det bara är ännu ett steg närmare mot att han inte ska ha någon skivaffär att gå till. Javisst, jag tycker också att man ska gynna artisterna, och vill självklart inte att skivor ska försvinna. Men för oss fattiga tokar, som väntar på att slippa studiebidrag, och istället få en härlig lön på kontot, så är allt gratis lika med gott!

Så, för er som ännu inte skaffat Spotify, men som gärna vill ha, kika in på denna sida med jämna mellanrum. De delar in gratis spotify-inbjudningar. Mer spotify till folket!

Ledig, ledig, ledig!

Jag har nog aldrig varit med om en kurs med så lite att plugga till, som den jag läser nu. Förra veckan hann jag med att jobba fyra hela dagar, och tycker inte att jag har något alls att läsa. Jag kanske ångrar mig när tentan närmar sig? :) Nu är jag ledig en hel vecka, så fantastiskt härligt!

I söndags hade jag en riktigt skön hemma-dag, alldeles för mig själv. Läste hela Läckbergs senaste bok! Är det verkligen helt normalt? Haha. Har längtat flera månader efter att läsa böcker igen, känner att jag inte hinner det samtidigt som jag pluggar. Men, med det lugna tempot i denna kurs har jag hunnit med tre stycken de senaste veckorna. Ni som inte läst Läckbergs böcker, gör det! De är super, tycker jag iallafall.



Läs, läs, läs! :) Hon håller visst på med nästa bok i serien, jag hoppas den blir färdig snart! Hon skriver fantastiskt bra, all cred till henne, men jag måste villigt erkänna att det finns en sak i hennes sätt att skriva som stör mig något alldeles galet mycket, och det är tidsperspektivet - som inte alls stämmer med verkligheten, åtminstone inte i min värld, och det handlar alltid om när folk ska koka kaffe/plocka fram fika samtidigt som det pågår en dialog mellan personerna i boken. Det kan låta ungefär såhär:

Person 1: "Vill du ha lite kaffe?"
Person 2: "Ja, gärna."
Person 1 reser sig från bordet och går bort till köksbänken för att sätta på kaffe. Person 2 säger något, ofta bara en eller två meningar. Person 1 kommer tillbaka, och sätter fram två rykande koppar kaffe på bordet.

Hur i hela friden gick det så snabbt? Jag vet inte hur det är med er, men min kaffebryggare är något långsammare. Kan man kontakta Läckberg om detta tror ni? Hon kanske inte inser vilket slarvigt tidsperspektiv hon ligger inne med. Vad sägs om: "Kära Läckberg, jag vet inte om det är så att ni kändisar har sekundsnabba kaffebryggare (isåfall skulle jag hemskt gärna vilja veta vilket märke du har, så jag kan köpa mig en egen), men vi vanliga sunkiga människor är vana vid att det tar åtminstone ett par minuter innan kaffet är färdigt. Skulle du kunna tagga ner på tempot lite tror du? Hälsningar en trogen läsare."

Eller så väntar jag bara tills nästa bok kommer, slukar den med samma glädje, och fortsätter att störa mig på hennes knasiga tidsperspektiv.

puh, vad dålig jag är..

...på att uppdatera. men jag har fortfarande inget scrappat att visa, så då tappar det liksom charmen litegrann tycker jag. jag har fortfarande inget jobb i sommar, så mina tankar hamnar mest där just nu (och på andra viktiga små ting i livet förstås!) men pysslandet orkar jag inte riktigt med. jag ska skicka in tre jobbansökningar idag, det finns visst fortfarande hopp för det, företagen annonserar efter folk ännu.

idag fick jag ett samtal från min sötaste syster, som befinner sig i Dubai. så roligt att prata med henne lite, även om jag bara hörde hälften av vad hon sa. de har visst problem med sina telefoner - så passande på ett telefonföretag, hihi. saknar henne som sjutton redan, men hon verkar ha det bra, och varmt!!!

ikväll blir det god middag och mys till melodifestivalen hemma hos en av mina goa vänner!


"Bara jag" v. 16

Kortet för vecka 16 är starkt inspirerat av Myamia som startade detta projekt. På ett av hennes kort finns frasen "Just do it" - hennes motto i livet! :) Jag är verkligen sämst i världen på att få saker gjorda, så jag använde mig av mottot jag med - i uppmuntrande syfte!



"Tänk om det kunde vara mitt motto! Jag är en mästare på att skjuta upp "jobbiga" saker. En egenskap jag knappast är stolt över!"

Och gissa vad, det funkade! Dagen efter jag plitat ihop detta kort ringde jag nämligen en väldans massa jobbsamtal - om jag överhuvudtaget får något sommarjobb så kanske jag ska tacka Myamia för det? ;)

(Ja, jag vet att bilderna är galet suddiga. Men ni får ju se dem iallafall, det är väl huvudsaken?? Hihi)

Korten för vecka 15 och 17 och allt vad jag missat kommer snart, jag lovar!


"Bara jag" v. 14



"Äntligen lite sol och värme! Jag blir så lycklig i själen och fylld av härliga vårkänslor!!! Jag hoppas det är här för att stanna..."

"Bara jag" v. 13

Jag avslutade en kurs i skolan vecka 13, och när jag kom hem från examinationsseminariet så var min självkänsla på topp! Därför var ordvalet lätt :)



"Att få positiv feedback & uppmuntrande ord från andra människor är så härligt! Som den allra bästa medicinen för självkänslan..."


Tråkblogg!

Jag gick igenom mina futtiga inlägg ifrån April, och insåg att detta just nu inte är något annat än en tråkblogg! Tanken var ju att visa saker jag skapar, och förstås också skriva ett och annat om min vardag, men - inte något har jag scrappat under hela April! Motivationen har helt enkelt inte funnits där, av flera anledningar. Men mina "Bara Jag"-kort har jag faktiskt plitat ihop, men inte orkat visa... Slarvmaja där! Ni ska få se några utav dem åtminstone, sen ska jag ta tag i pysslandet på riktiigt innan jag glömmer bort hur man gör :)

RSS 2.0