Ett riktigt matvrak!

Häromdagen hjälpte Skrutten mig att göra i ordning en matlåda som Daniel skulle ha med sig till jobbet.

Därefter var han tvungen att göra en till sig själv också. "Jag måste ha en matlåda faktiskt mamma!" sa han bestämt och lassade upp spagetti och köttfärssås i en gammal glassburk. Han jobbar på Liseberg, förstår ni.

Det är en ordentlig portion han gjort i ordning till sig, tycker ni inte? Men ska man köra karuseller så gäller det att vara mätt och belåten! :)


Perfekt timing!

Höjden av timing för en trött tvåbarnsmamma är när båda gossarna passar på att sova middag samtidigt.

Vad hittar hon på då för viktigt, undrar ni kanske? Städar badrummet? Lagar middag? Rensar garderoben?

Ha! Jag sover middag jag med förstås. Som en klubbad säl. Delade säng med juvelen på bilden här under..


Storstädning!

Igår morse var Benjamin i badrummet och plaskade lite i vårt handfat.

"Vad gör du?" ropade jag, varpå ungen svarar: "Jag bara grejar lite med denna i hålet!"

?

Han sysselsatte sig visst med att rengöra avloppet i handfatet (välbehövligt, det är jag inte sen med att hålla med om!).

Verktyget han använde var inget mindre än Daniels tandborste!

Jag sköljde förstås bara av den och ställde tillbaka den där den brukar stå. Det man inte vet har man inte ont av, eller vad är det man brukar säga? ;)


Omvänd LCHF

Idag käkade vi rester av gårdagens kycklinggryta till middag. Till den fick man välja på pasta eller bulgur.

Benjamin valde bulgur. Och pasta. Kycklinggrytan vägrade han smaka på. Den fick inte ens komma i närheten av hans tallrik (precis som igår!).

Bulgur och pasta blev middagsvalet alltså. En slags omvänd LCHF-middag skulle man kunna säga. Mums!


Mot stan!

På väg till stan med spårvagnen. Benjamin är överlycklig, spårvagn och buss är så spännande!


4 säkra vårtecken!

Converse på fötterna (behöver definitivt unna mig ett par nya!), blommor i rabatterna, en filt över vagnen som skyddar sovande liten gosse från solens strålar och så två killar som cyklar munkebäck runt i det sköna vårvädret!

Vi åt årets första "utomhus-glass" också, på en solig bänk. Vilken dag!



Fredag och sol!

Ja, ingen av er har väl missat att det både är fredag och strålande sol idag. En kombination som passar mig perfekt!

Skrutten sover middag och jag håller tummarna för att minstingen vill göra detsamma. Mamman är nämligen sugen på att blunda en stund hon med :)

Efter sovning och lunch ska vi möta upp min fina syster och Vincent för utomhus-häng! Lovely!

Kram på er!


Godmorgon i vårsolen!

Tänk att vädret har sådan inverkan på humöret. Solen skiner redan från blå himmel, härligt!

Den yngsta gossen vaknade med lite feber imorse. Har legat och snoret hela natten mellan amningarna, stackaren! Jag känner mig däremot ganska pigg, beror kanske på att vi kröp i säng före nio igår, haha!

I eftermiddag skulle vi till Slottskogen med Benjamins förskolekompis, men jag tror vi hoppar det med tanke på att Fabian är lite krasslig. Men mellanmål på nån lekplats i närheten blir det nog iallafall, bara han inte blir sämre..

Igår var han så här pigg, trots att han ammade en gång i timman hela natten (!) och ännu oftare under dagen. Det var visst bara mamman som blev trött av det :)


Storebror är favoriten!

Den yngsta herrn i huset håller har börjat le och "prata" med oss ordentligt den senaste veckan. Första leendet kom runt tre veckor, men nu sker det oftare och mer medvetet. Så underbart!

Populärast av oss alla är utan tvekan storebrorn. Fabian följer honom med blicken så fort han visar sig och blir lycklig när han sjunger och skojar med honom. Och Benjamin blir så stolt när han märker att lillebror ler åt honom! Kolla in fotona bara, det lyser syskonkärlek om dem - tycker ni inte?

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_194343203.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758244/images/2012/pic_194343203.jpg" class="image">


Jaha..

Så var det min tur att bli dålig. Inte i magsjuka dock, istället har jag åkt på mjölkstockning med tillhörande feberfrossa! Trevligare saker har jag varit med om i mina dagar...

Hoppas det vänder fort, för i helgen vankas det kalas!

Kramar!


Saker de säger...

Underbara ungar säger underbara saker! Det gäller att skriva upp alla guldkorn, för annars lär man väl inte minnas alls..

Benjamin är och har alltid varit en riktig liten napp- och snuttkille! De hänger med för det mesta, förutom när han är i full lek förstås.. (Han är dock inte i näääärheten av den (stora) lilla tjej vi träffat på lekplatsen i dagarna två, som hade nappen hängandes i truten även då hon grävde och åkte rutschkana..) På förskolan har han såklart bara den när han sover och nu börjar jag känna att det är hög tid att köra på samma här hemma. Åtminstone att dra ned på nappanvändandet litegrann till att användas enbart som tröst och i mysstunder..

Som ni vet är vår gosse en riktig liten babbel-kille, munnen går i ett hela tiden. "Du får ta ut nappen, annars hör vi inte vad du säger!" är vad han får till svar av oss här hemma just nu och då åker nappen ut illa kvickt. Man vill ju att folk ska höra allt skoj man har att berätta förstås! Så det verkar vara en metod som gått hem hos den lilla mannen, dock har han fått helt om bakfoten vem det är som inte hör vem.

"Här, ta min napp mamma! Annars hör jag inte vad du säger!" tjoar ungen glatt och räcker över sin älskade napp och snutte till mig.

:)



Bild från i somras. Napp med ring ska det vara och snutten ska hänga och dingla där i! :)


På lekplats-turné!

Skrutten har inte kräkts sedan i söndags, men han räknades ju som smittsam fram tills idag, så därför har vi spenderat två dagar enbart i sällskap av varandra. Och så Fabian på ett litet hörn! Kan lätt bli långtråkigt om man inte hittar på lite skojigheter..

Så vi har flängt bagaregården-munkebäck-olskroken runt på en liten lekplats-turné. I fint väder hinner man minsann med både en på förmiddagen och en annan på eftermiddagen. Iallafall om man stoppar ner tvååringen i nyköpta fyndet - en begagnad, något skruttig, men ack så användbar syskonvagn!

Igår eftermiddag stod en promenad till redbergsplatsen på agendan, Benjamin älskar att spana på alla fordon där och runtomkring.. När vi närmar oss frågar han plötsligt om jag har några pengar med mig?!

"Ja!" svarar jag. "vad ska vi göra med dem tycker du?" (och tänker att han kanske minns att vi köpte varsin glass där vid ett annat tillfälle..)
"Vi kan spara dem till pappa!" svarar han förnuftigt.

:)


Det sprider sig!

Så däckade Daniel in i äcklig magsjuka han med, fy säger jag bara!

10 vitpepparkorn ska man ju äta om man vill slippa smitta sägs det.. Om man nu inte har några hemma, vad gör man då? Strör en matsked malen vitpeppar över en skål med flingor?!

Tips, någon?


Tillräckligt frisk för att göra hyss!

Benjamins aptit är det förståeligt nog lite sådär med, så jag lockar med saft och piggelinglass!

Han är dock fortsatt pigg och nu tydligen så pass frisk att han kan hitta på hyss. "Haha, mamma titta vad jag gör!" fnissade han, när jag var iväg och bytte blöja på lillebror.

Ja, vad svarar man när man får se ett så vackert konstverk på sin fönsterbräda?


Kräksjuka!

Japp, det råder kräksjuka hemma hos oss.. Natten till igår kräktes Benjamin ner hela vår säng, stackaren! Rädd blev han också, första kräkningen i livet..

Sedan fortsatte det igår med två spyor under dagen. Men det verkar vara en mild variant, han är pigg och glad och får i sig både dryck och lite smått att äta. Nu håller vi bara tummarna för att inte resten av familjen insjuknar!

Så det blir en lugn måndag för oss. Vi kickar just igång morgonen med blåbärssoppa, saft, smörgåsrån och nyaste filmen - "Landet för längesedan" som Skrutten fick i krya-på-sig present av mig igår.. Lite utelek ska vi nog orka med, annars blir det mys för hela slanten!

Kram på er!


Godmorgon lördag!

Klockan är 07:22 i skrivande stund, alla tre pojkarna i hemmet sover som små grisar och här sitter jag i soffan - nyduschad med frukost i magen! Märkligt!

För er som inte vet, Benjamin är definitivt ingen sjusovare. Runt fem brukar han vanligen studsa upp ur sängen, eller möjligen närmare sex.. Sovmorgon deluxe alltså - vad i hela friden gör jag uppe???

Himlen är redan blå, det verkar bli härligt väder idag. Vi ska ägna förmiddagen åt att ta en premiärtur med syskonvagnen!

Trevlig lördag önskar jag er!


Två små prinsar!

Tänk att jag har två underbara små prinsar. Glädjen de skänker är obeskrivlig! Lycka!

Bilderna är från i eftermiddags, när de myste tillsammans i Benjamins säng. B läser nuvarande favoritboken "Nöff Nöff Benny" för lillebror :)


Vad luktar den?!

Skrutten verkar fått dille på det här med att lukta på saker och ting. Det är minsann inte bara lillebror som det ska nosas på..

Igår när vi dukade till middagen ville han lukta på senapen. Både den starka och den vanliga senapen, ungefär tretton gånger var. Helst skulle mamman också lukta!

Den vanliga senapen luktar tydligen "väldigt jättestarkt!". Och den starka senapen då? Den luktar "Sverige"!

Så om någon av er luktat på stark senap någon gång, känt igen doften, men för allt i världen inte kunnat komma på vad det är den luktar... Nu slipper ni grubbla mer, det är doften av "Sverige" som kittlat i era näsborrar!



Syskonkärlek!

B gillar precis som vi att borra ner sin näsa i huvudet på lillebror och nosa på honom.

"Åh, luktar du på din lillebror?" sa jag härom dagen, med stolthet i rösten. "Hur luktar han tycker du?"

"Han luktar svin!" svarade ungen glatt.

?


En månad!

Snälla någon, stoppa tiden! Om jag tyckte att tiden gick fort när Benjamin var bebis så kan jag meddela att det känns som den går tio gånger fortare med knodd nummer två.

Kan det verkligen vara sant att det redan gått en månad sedan denna lilla underbara gosse låg i min famn för första gången?!




Morgonstund har guld i mund!

Vad svarar man klockan 05, efter en natt fullproppad med amning och alldeles för lite sömn, när ens morgonpigga underbara lilla tvååring frågar:

"Är du jättevaken, mamma?"

:)

På bilden nedan är det mamman som borde fråga om lillprinsen är "jättevaken". Efter middagssovning är han inte lika full av energi och skulle gärna sova lääääänge till!


Lördag!

Fabian var allt annat än nöjd igår kväll hemma hos Anna, gnällde och skrek om vartannat. Magknip kanske?! Så där satt jag och vaggade och tröstammade kvällen lång, man hänger inte med i samtalen då direkt, haha!

Natten gick i samma tema, lilleman var inte nöjd alls och jag kände mig inte direkt utsövd när vi gick upp imorse. Men efter lugn, god frukost framför nyhetsmorgon och senare en och en halv timmas middagssovning förvandlades jag till mitt vanliga jag igen.

Sedan hann vi gosa ordentligt på egen hand, min yngsta prins och jag, medan Daniel var på jobbet och Benjamin hos mormorn och morfarn. Ett skönt bad fick han sig, en liten fotosession lyckades vi få till och så massor av mamma-bebis-gos.. Mysigt!

Eftermiddagen bjöd sedan på mys och middag hemma hos mina föräldrar. Lördagslyx när den är som allra bäst! När vi styrde bilen mot Gråbo strax före tre längtade jag ordentligt efter mitt stora lilla charmtroll...

(Här skulle det legat en bild på världens bästa Benjamin, men det funkar visst inte av oklar anledning!)

Kram!



Fredagsmys!

Har ganska nyss vinkat av en mycket lycklig liten tvååring och hans mormor vid spårvagnen. De skulle ta både spårvagn och buss till Gråbo för fredagsmys och övernattning. Benjamin var mycket nöjd imorse när jag berättade att han skulle få vara ifred med mormor, morfar och morbror Rasmus. Extra lyxigt känns det när man nyss blivit storebror! "Mamma, du och Fabian får stanna hemma!" konstaterade han belåtet :)

Nu har jag just varit och handlat fredagsmys till Daniel. Han blir ensam ikväll när jag och Fabian åker på tjejkväll hos Anna. Lyxade till med en take away latte, med tanken om en skön stund i solen utanför oss medan lillgossen sussade gott i vagnen. Vi hade dock inte samma fredagsplaner, Fabian och jag, då han började illvråla i vagnen i samma stund som jag tog min första klunk av kaffet! Så nu sitter jag här i soffan igen och kikar på den blå himlen utanför fönstret :)

Ha en skön helg goingar!


Lekplatshäng, igen!

I förmiddags hade jag Sandra, min goa barndomsvän här på fika och massa babbel. Så härligt det är med vänner som man kan prata med precis som om det var igår man sågs, trots att det var flera, flera månader sedan!

Sedan körde vi på utelek i eftermiddags också. Skickade iväg ett sms till vännen Ida för att höra om hon och hennes killar var sugna på att ses efter förskolan, och visst var de det!

Så när jag hämtat Benjamin tog vi bussen upp till Björkekärr (jag fixade premiärturen med två ungar galant och Benjamin var lyrisk! Säkert två månader sedan vi åkte buss sist...) och mötte upp vännerna i mysiga Stabbeparken i närheten av dem. Solen värmde inte riktigt lika gott som igår, men härligt var det hur som helst! Och mysigt för de små kompisarna att leka ihop..



RSS 2.0