Anna, Hanna & Johanna.

Äntligen kom den till - layoten på mig och mina underbara vänner när vi var små. Ända sedan i ettan har vi känt varandra allihop, och hängde ihop som allra mest under högstadiet och gymnasiet. Och efter det också förstås, jag är så glad för vår vänskap!



Fotot är från ett födelsedagskalas hemma hos våran andra kära vän, Sofia. (Det ultimata skulle förstås vara att klippa in henne också i bilden, så vi kom med alla Gråbo-flickor, hihi). Vi har skrattat gott åt detta foto, vi är så karaktäristiska allihop - kläderna vi har speglar vår (dåvarande) personlighet till max. Lilla fröken Johanna med ordentliga flätor och tjusig klänning, Anna står längst till höger - tuff och söt på samma gång i klänning, väst och smårufsigt hår. Och så inte allra minst, underbart sköna Hanna i vit skjorta och gröna manchester byxor. Vad jag älskar detta fotografi!

Vet ni, att det finns en bok som heter just "Anna, Hanna & Johanna"? Min Hanna hittade den hemma i bokhyllan en gång, och blev sugen på att läsa den. Slog upp en sida på måfå - där kapitlet hette "Hanna dör". Haha. Jag skulle gissa att boken hamnade på sin plats i bokhyllan igen...

Kram!

Januari-Layout!

I början av året bestämde jag mig för att bli bättre på att dokumentera min vardag. Och tänk, det har lyckats hittills :) Kameran hänger med för det mesta - även om jag än så länge skonat mina klasskompisar från att bli fotade. Jag är inte säker på att de skulle uppskatta det, hihi. Jag har mängder av bilder från januari månad, plötsligt påminns jag om saker jag annars inte skulle lagt på minnet. Det peppar mig att ta lika många, vardagliga och festliga foton även resterande månader. Mitt mål är också att sammanfatta månaden genom en Layout - jag hoppas jag inte ska tröttna innan årets alla tolv månader gått :) Hur som helst, nu ska ni få se min dubbelsidiga Januari-LO som kom till förra veckan:





Jag ska försöka hålla alla dessa LO så rena som möjligt, med fokus på fotografierna. Denna gången blev det svartvita foton på grön bakgrund - prickig förstås :) Ljusgrön och rött blir så fint ihop!  

Kram på er!

Födelsedagskalender, del 2.

Vill ni se fler av mina kalender-tags? Så klart ni vill :)






Jag har fullt upp på praktiken just nu, så det blir inte mycket annat att visa i bloggen. På lördag kommer mina tjejer hit och ska scrappa - för första gången! Ska bli spännande att se om de gillar det eller inte! :)

Kram på er!

Födelsedagskalender, del 1.

När jag precis började scrappa gjorde jag mest gratulationskort till nära och kära. Det var faktiskt min kära mams som lurade in mig i denna hobby! Nu blir det mest foto-layoter för min del, jag gör inte så mycket kort längre... Hur som helst, någon gång i början där så gjorde jag en födelsedagskalender i form av 12 stycken stora tags. Nu när det inte blir så mycket annat skapat för min del, tänkte jag att ni skulle få se dem så länge! Jag hittade dem i en låda bland mina pysselsaker, har inte blivit av att jag gjort något med dem, men jag ttycker faktiskt fortfarande att de är rätt så söta. Kanske skall jag göra en liten ask av något slag till dem, så att de kommer till användning...



Först ut, Januari och Februari förstås!



Och så Mars och April. Fler bilder kommer en annan dag.

Kram!

Sköna lördag!

Jag är så galet trött. Ikväll var planen en sväng på stan med vännerna, men jag orkar verkligen inte. Det blir mys i soffan med Daniel istället, melodifestivalen och så lite räkor. Skönt!

Nästa vecka ska jag hålla i ett lektionspass med sexåringarna på min praktikplats. Vi har fått en uppgift att göra, där man ska klä ut sig till något och inspirera barnen till att arbeta med bokstäver. En häxa ska det bli som kommer och hälsar på dem tänkte jag, med lite spännande överraskningar. Var nere en sväng på stan idag och letade efter en häxhatt - men jag hittade ingen någonstans. Jag vet att det finns en fin liggandes hemma hos min mamma och pappa som jag kan låna. Kanske borde jag ha en peruk också? :)

Det är så härligt att få kommentarer här på bloggen. Flera av mina släktingar har hittat hit och läst, kul! :)

Hoppas ni har en skön helg.


Utmattad!

Nu händerr det galet mycket i min värld. Har praktik, och jag blir fullkomligt utmattad av att vara där - haha, men det är roligt också förstås. Och så extrajobb, och pluggande på det. Det blir inte mycket pysslat här inte :) I helgen ska jag återhämta mig! Hoppas allt är bra med er, kram!

Myslördag.

Igår var jag en sväng i Alingsås med mamma och Lollo, och fyllde på pappersförrådet. Härligt, nu ska här skapas!
På kvällen bjöd mamma och pappa hela familjen på indisk restaurang, så mysigt och gott! Vad jag älskar att umgås med min underbara familj, vilken lycka det är att ha dem, och att vi kan ha så kul tillsammans allihop. Jag tror det blir en LO om det ikväll! :)

Hoppas ni haft en mysig helg!
Kram.

"Bara jag", v. 7

Ordet för denna vecka blev "kärlek" förstås, liksom hos flera av de andra tjejerna. Det var ju Alla Hjärtans Dag igår och allt...



Jag har inte bestämt mig för vad det ska stå på baksidan ännu, får nog klura lite på det under dagen.

Johanna!


Kolla in!

Vad man kan vinna för fint hos House of Inspiration. Kika in och lämna en kommentar ni med  :)

Bloggparty, bidrag 3.

Ingen skola idag, tanken var att jag skulle läsa hemma. Istället tog jag en lång sovmorgon, gick en promenix i solen, pysslade lite. Jag hann faktiskt läsa lite också. I säkert en o en halvtimme. Max :) Det blev ännu en LO till bloggpartyt. Denna gång utifrån Alexandras utmaning att scrappa något som inte har med barn att göra. Lätt som en plätt, eftersom jag inte har några söta barn att scrappa om, hihi.



För er som inte ser står det "Jag älskar när du spelar gitarr". Jag scrappar vanligtvis nästan bara fotografier från händelser; fester, fika på stan, semester.. ja, ni förstår säkert vad jag menar. Det blir inte så mycket "vardags-scrap" för min del, på sådant som är viktigt för mig just nu - men som försvinner i vardagen om man inte uppmärksammar det på något sätt. Så, man kanske kan säga att jag utmanade mig själv något när denna LO blev till, och gårdagens också förresten! Ett foto på min sambo, en helt vanlig vardagskväll, när han sitter på soffkanten och spelar gitarr, samtidigt som jag gör något helt annat. Så mysigt, samtidigt som det knappt uppmärksammas om ni förstår vad jag menar.. Puh, långt babbel nu.. Hur som helst. En till LO gjord, och jag känner mig nöjd!

Men fy, vad sur jag blir över att färgerna inte matchar med verkligheten. Pappret i mitten, och på stjärnan, är supersnyggt på riktigt - ljusblått med vitt rutmönster. Rutigt gillar vi! (Jag).
Kram på er!


Skaparglädje!

Jag blir så glad för alla kommentarer om mitt skapande, tack! För att svara på en fråga angående LO:n om mig och mina syskon så, ja, det är vit akrylfärg jag använt. Det är så lätt att kleta på om man vill ha lite slarvigt snygg bakgrund :) Däremot blir mina papper alltid lite buckliga av det. Jag vet inte om det är för att jag har kassa akrylfärger, eller om man helt enkelt får godta att det blir så?!

Kolla in Veckans skiss, min LO visas där denna veckan - tjoho! :)

Kram på er!

Bloggparty, bidrag 2.

Vad roligt det är med utmaningar när man skapar! Igår gjorde jag en LO utifrån LillBlommans utmaning, som bestod av en snygg skiss. Dessutom var det både en färg- och materialutmaning! Spännande och klurigt blev det, här är resultatet:



Foto på mig och mina syskon i Turkiet för några år sedan. Jag har skrivit; "Jag är så glad för att jag har mina syskon. Vi har så roligt ihop! Tänk, att de alltid funnit där som guldkorn i mitt liv. En livslång och fantastisk vänskap!"

Och tänk, jag fick med allt på material-listan! Blommor, knappar, svart bling i ett par av blommorna, och så swirls med svart glitterlim. :)

Kram på er!


Sveriges minsta kök?

Ibland undrar jag om vi inte har ett av sveriges minsta kök! Åtminstone ett av de mest opraktiska som någonsin skådats. Detta är helt sant, vi äger för sjutton inte ens ett riktigt skafferi. Allt som finns i skafferiet hemma hos alla andra människor trängs om utrymmet på en liten hylla i ett av våra köksskåp. För en människa som är dålig på att organisera (=jag själv, inklusive min kära sambo) innebär detta att saker trycks in på hyllan där det passar just då. Framför, bakom, under och över varandra. Ja, ni fattar.

Idag skulle jag baka "Leilas turbosnabba filmjölkslimpa", som för övrigt är det enklaste och mumsigaste bröd jag någonsin bakat. Jag hade just bara blandat ihop degvätskan av den sista filmjölken som fanns hemma, och skulle rota runt efter diverse ingredienser i "skafferiet". Vips, så ramlade en (öppnad) påse popcorn ner på diskbänken! Det skvätte popcornkärnor lite överallt kan jag meddela, inklusive i bakskålen. Mindre skoj vill jag lova er, men så kan det visst gå i ett oorganiserat kök! 

Till min glädje hamnade de flesta kärnor utanför skålen, och jag lyckades faktiskt fiska upp de andra. Idag blir det lingonbröd till kvällsmat, mums!

Sanningen om hur allt började?

När jag var 15 gick jag, precis som många andra, och konfirmerade mig. Jag gjorde det faktiskt inte för att få presenter, för i min familj fick man det även om man inte gick i konfirmation. Vad jag minns gjorde jag det nog mest för att alla mina kompisar gjorde det, men också för att jag ville lära mig mer om kristendomen och allt vad det innebär. Såhär i efterhand kan jag erkänna att när jag väl var där så ägnade jag den mesta tiden åt att provocera min konfirmandledare till bristningsgränsen med olika knasiga frågor som hon inte kunde besvara. Men sedan var hon inte vidare trevlig heller.

En fråga som jag minns att jag ställde var: "Fast om djuren skapades bara en dag före Adam & Eva, hur förklarar du då Dinosaurietiden? Det är ju faktiskt bevisat att de levde under en väldans massa år!"

Idag fick jag svaret på min fråga. Jag var på en super-intressant föreläsning, som förstås inte handlade om skapelseberättelsen utan om barns läs- och skrivutveckling. Föreläsaren visade en massa exempel på hennes elevers texter, bland annat hur de ritat och berättat utifrån hennes fråga: "Hur började allt egentligen?" (Alltså, hur kom allt liv till från första början.)

En flicka skrev såhär: "Adam och Eva vaktar sitt äppelträd mitt i trädgården. En dinosaur tittar på."

Kanske var det så det gick till? :)

"Bara jag" v. 6

Här kommer förra veckans kort, med ordet "vänskap". Jag är sååå dålig på att ladda upp mina kort, kommer alltid veckan efter, men men. De blir gjorda iallafall!



Just detta kort gjorde jag utifrån en utmaning hos Eyovine. Ni har väl inte missat att det pågår bloggparty hos henne och ett gäng andra tjejer? Kolla in det annars, finns en massa inspirerande utmaningar. Just denna innebar att scrappa något mest i rosa, med två accentfärger till - jag valde brun och turkos. Dessutom fick man inte använda varken vitt eller svart. En perfekt utmaning för mig, och svår som bara den. Jag KAN vanligtvis inte scrappa utan svart eller vitt.

Jag har ett par LO:s på gång till lite olika utmaningar, roligt och inspirerande tycker jag.. Sedan blir nog kortet för denna vecka utifrån en utmaning med tror jag, man får passa på :)

Kram på er!

Måndag, och pluggdag!

Idag är jag hemma och pluggar och planerar för fullt. Nästa vecka börjar denna kursens praktik. I två veckor ska jag vara i "min" underbara F-2:a och lära mig massor av nya saker! Jag har en del uppgifter att göra med barnen också.. Dels ska jag klä ut mig till en "bokstavs-inspirations-figur", som på ett spännande sätt ska leka med bokstäver med barnen - jag tror att det blir en häxa för min del. Sen ska vi läsa en bok om skolstart för dem, och ha boksamtal. Kanske har någon av er tips på en bra bok? En bilderbok ska det vara, som kan läsas vid ett enda tillfälle. Bra förslag mottages gärna :)

Kram på er!

Facebook-fynd!

Kolla, vad jag hittade på Facebook - en bild från när jag gick Kyrkans barntimmar. På facebook finns verkligen allt och lite till..



Jag är lintotten med glasögon och senapsgul indiantröja, hihi. Jag tänkte ni skulle få se den på tal om inläggen om mina gamla fröknar. Detta var visseligen året innan förskolan, men ser jag ut som någon som tycker om att äta kiwi-skal?

Killen med batman-tröjan var en av mina första kompisar när jag flyttade till Gråbo. Han bodde i samma radhus-länga som oss, och hans familj var vänner med min. Jösses, vad mycket hyss han hittade på. Jag, som var ganska feg av mig, tyckte att det var vansinnigt roligt att få vara med på alla hans upptåg. Det kunde vara allt från att kasta en glas-flaska i marken till att öppna grannarnas garageport. Han utförde jobben, och jag stod bredvid och sa "Så får man faktiskt inte göra.." Men i hemlighet tyckte jag nog att det var ganska skoj. Sen brukade jag skvallra för hans pappa. Fy, vad elakt egentligen..

Trevlig helg!

Veckans skiss.

En ny LO blev det häromdagen, utifrån skissen på Veckans skiss.



Foto på mig och Daniel från vår 5-årsdag som vi firade på Varbergs kurort. Och ja, det är helt sant att de har såna fula gröna morgonrockar där. Men resten var superlyxigt och mysigt! :)

Kram på er!

Barndomsminnen, del 2.

För er som roades av det föregående inlägget tänker jag bjuda på ett till, i samma stil :) Det är samma käcka fröknar det handlar om denna gången också. En till liten episod från min förskola alltså - men denna minns jag bara delar av, resten har mamma berättat för mig.. Så Hanna, detta är speciellt för dig, du kanske också minns??? :)

Ett par gånger i månaden fick vi gå med den arga fröken och den snälla fröken och bada i en liten bassäng som fanns i Gråbo. Jag hade varit där en hel del gånger förut, både själv på simskola och med mamma och några andra dagmammor och badat. En dag när jag kom hem berättade jag för mamma att det var en pojke som hade fastnat i trappan, under vattnet, och inte kunnat komma upp.
Mamma: Oj, vad hände då?
Liten Johanna: Fröken fick hoppa i med kläderna på...
Mamma: Med kläder? Hade hon inte hunnit byta om???
Liten Johanna: Vaddå?
Mamma: Får ni verkligen lov att gå i bassängen före fröknarna? Eller varför hade hon inte fått på sig badkläder?
Liten Johanna: Men mamma, fröknarna badar ju inte...
Mamma: Badar dom inte? Vad gör dom då?
Liten Johanna: De brukar sitta på några stolar och titta på, och så äter dom räkmackor...

Jag är nästan helt säker på att det var den snälla fröken som hoppade i med kläderna på. Den arga, med de långa naglarna, ville bergis inte bli blöt om sina fina kläder. Eller så var hon i fullt sjå med att peta sig i örat med nålen, vad vet jag..

Haha, jag blir alldeles full i skratt när jag tänker på detta. Det är alltså helt sant! Mina två galna fröknar tog med oss till ett ställe där vi fick bada, och leka av oss - och så satt de själva och fikade under tiden. Jag minns faktiskt just det, att de fikade. En av fröknarna brukade smita iväg för att handla något på caféet i samma hus, och så kom hon in med värsta restaurangvagnen med goda saker som vi barn inte fick smaka på. Typ räkmackor eller mumsiga bakelser. Barnen däremot, fick väl gnaga på sina kiwiskal istället. Hu - jag blir alldels mörkrädd när jag tänker på det. Kära fröknar, har ni någon gång hört talas om att man i sin verksamhet ska utgå ifrån barnens perspektiv? Tydligen inte. För mig är detta ungefär lika galet som när personalen på vissa skolor väljer att inte äta med barnen i bamba, och istället tittar på, och bara ser till så att barnen sköter sig ordentligt.

Som sagt, jag sparar på händelser med galna fröknar. De är ypperliga exempel på hur jag inte ska bli.

Barndomsminnen!

Jag vet inte hur det kommer sig, men jag har ett galet bra minne - det har jag alltid haft. Jag har sjukt nog en hel del minnesbilder från innan jag ens fyllt två år, däribland att min snälla storebror klämde mina fingrar i farmors köksskåp - antagligen för att han skulle få leka där ifred. Kanske är många av dessa minnen efterkonstruerade med hjälp av fotografier, eller av berättelser från folk i min närhet, men för mig känns de som starka verkliga minnen.. Därav fick jag en gång namnet Fillan av mina vänner, men det är en helt annan historia!

Hur som helst, häromdagen skulle jag fixa lite fruktsallad här hemma. När jag skar bort skalet från en kiwi kom jag att tänka på ett helt fruktansvärt minne från när jag gick på kyrkans förskola. Jag minns att fröknarna hade bestämt att de inte tänkte vare sig skära de frukter barnen hade med sig, eller låna ut skedar till de som behövde - man fick helt enkelt skära sin apelsin hemma, och ta med en egen sked om man absolut var tvungen att äta tillexempel kiwi. Varför vet jag inte, men jag antar att det var på tok för besvärligt att diska en skärbräda och åtta teskedar om dagen. De hade förmodligen gärna önskat att alla barn tog med sig äpplen - så slapp de hjälpa till med något alls. För herregud, det är väl inte lata fröknars jobb att hjälpa barnen att skala frukten???  Nej, fy va jobbigt!!!

Skala frukten gjorde i och för sig gärna den ena av de två fröknarna, hon den arga med de långa naglarna. Hon åt dessutom det vita på apelsinskalet - alltså från våra apelsiner, för att hon tyckte att det var så väldans gott! Hon brukade även peta sig i örat med en nål när det kliade, och då fick alla barnen blunda för så fick man egentligen inte lov att göra! Haha, när jag skriver detta blir jag alldeles full i skratt - det låter ju helt galet, men är faktiskt alldeles sant...

Iallafall... Jag hade med mig en kiwi till fruktstunden en dag, men min söta mams hade glömt att lägga ner en sked. Fröken bestämde att då fick jag minsann äta utan sked, och gnaga bort skalet, "för nu har vi bestämt att alla ska ta med sig egna skedar!". Jättemumsigt, verkligen. Hur man kan göra så är för mig fortfarande ett mysterium.

Jag, som snart är en färdig fröken, sparar på alla såna här knasiga saker. Det hjälper mig att komma ihåg hur jag inte vill bli och vara mot de barn jag möter. Och omvänt samlar jag förstås på guldkorn - allt sådant som jag tror jag kan använda för att göra barnens vardag bättre och roligare!

Kram på er!

Sjukstuga!

Jag är förkyld och eländig. Lyckligtvis hade vi inläsningsdag idag så jag kunde hålla mig hemma och kurera mig. Denna veckan ser lite bättre ut, jag börjar få ordning på mina nya rutiner - min nya vardag! :) Jag tror att jag ska hinna med både skola, jobb, plugga hemma OCH vila mig denna veckan. Inte illa alls, haha.  Ikväll myser jag och Daniel med en bra film - och så nässpray och halstabletter för fröken Johanna då förstås!

Kram på er,
Johanna!

"Bara jag", v. 5

"Energi" får symbolisera föregående vecka, eller rättare sagt avsaknaden av energi. Här har ni kortet för v. 5 till projektet "Bara jag".



På baksidan har jag skrivit: "Just nu har jag ingen energi alls! Ny kurs i skolan, nytt extra-jobb - nya vardagsrutiner. Jag skulle behöva en andningspaus, tanka på med lite ny energi för att orka.."

Kram på er!


"Bara jag" v. 4

Jag har varit urdålig på att uppdatera bloggen det senaste - jag har helt enkelt inte hunnit, min vardag räcker inte till till allt jag skulle vilja. Men mina kort till projektet "Bara jag" har jag gjort - de har bara inte blivit bloggade :) Mitt ord för vecka 4 blev "tillsammans".



Jag och Daniel firade vår 5-årsdag på Varbergs kurort den veckan. Eller ja, från söndag till måndag. Så skönt vi hade det! Ordet, och kortet, får symbolisera den lycka jag känner över att få dela mitt liv med just honom. På baksidan står det:
"Vad härligt det är att få dela sitt liv med någon! Att kunna dela alla fina minnen, spännande framtidsdrömmar, men framförallt sin vardag! Nu har jag och Daniel haft 5 fantastiska år tillsammans. Jag ser fram emot allt nytt som väntar oss i livet!"

/Johanna.


RSS 2.0