5 månader

Under semestern hann vår lilla minsting fylla fem månader. Jag hann inte plita ner några rader just då, men att fota honom på självaste fem-månadersdagen det hann jag minsann. Mitt i röran av resväskor, bilbarnstol, packningsstressad pappa och vild storebror hade vi en liten fotosession lilleman och jag. Daniel orkade inte göra annat än att sucka, hihi. Hur som helst, här är han, vår underbara unge:
 
 
Fabian, min lilla skatt, nu är du fem månader gammal. Du är en stadig liten kille som redan sitter utan stöd och leker med dina leksaker. Men det gäller fortfarande att vara beredd bredvid eller att bulla upp med mjuka kuddar runtomkring, för rätt vad det är så ramlar du omkull. Och då fälls det stora krokodiltårar förstås! Förutom att sitta trivs du bäst att ligga på rygg och leka, men magläge är okej kortare stunder. Du har börjat göra små försök till att åla dig framåt, men kommer än så länge ingen vart.
 
Du kan fortfarande roa dig själv långa stunder på egen hand, men trivs ändå allra bäst om du får vara med oss andra. Du sitter gärna i din bumbo eller matstol medan vi äter och följer oss noga med blicken och gapar med munnen som en liten fågelunge i hopp om att få smaka du med. Du äter din gröt med god aptit och tycker också om de flesta smakproven på grönsaker och frukt som du fått. Dagen före din fem-månadersdag var vi på barnmottagningen och fick konstaterat att du är allergisk mot mjölk, så nu är det mjölkfri kost som gäller för din del.
 
Du envisas fortfarande med att väcka din mamma nätterna i ända för att fylla på magen och hon är inte sen på att gå med på detta eftersom du skriker som en liten galning om maten inte serveras på två röda sekunder. Hur och när vi ska vänja dig av med detta har dina två trötta föräldrar ännu inte beslutat sig för. Du vill lägga dig för natten runt sex-tiden, ibland tidigare än så, och somnar med nappen i munnen och snutten för ansiktet. Emellanåt somnar du för dig själv i sängen, men enklast och snabbast är att få komma till ro i mammas eller pappas famn.
 
Storebror är din största favorit, du skrattar högt så fort han närmar sig med sina busiga påhitt. Du är glad och social och låter dig gärna lämnas bort i såväl bekanta som främmande famnar. Så länge någon pratar, skojar eller gosar med dig är du nöjdast i världen. Att gosa är förresten det bästa du vet. Du nyper tag med dina små händer i kinderna, öronen, håret eller var helst du kommer åt på oss, gosar in hela dit lilla ansikte i vårt och delar ut de blötaste pussar man kan tänka sig!
 
 
 
Gosiga lilla bebis, vad vi älskar dig!
 
Puss, mamma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0