3/4

Tänk att det ska vara så ruskigt svårt att få till foton på hela familjen. Alltid är det någon som saknas! Det ska bli ett av mina mål för resten av semestern, att fotografera oss alla fyra. Det borde väl inte vara så svårt? :)
 
Här är i alla fall tre fjärdedelar av vår lilla familj. Utanför vackra kyrkan i Kristinehamn, där Daniels bror och hans My gifte sig för ett par veckor sedan.
 
 

Bio!

Så var mitt och Benjamins omtalade biobesök äntligen gjort. Det är så mysigt att hitta på saker på egen hand med honom, min stora lilla fina kille!
 
Tigers film fick det bli, den var drygt en timme lång och Skrutten orkade se hela. Hemma har han ju haft ro att se en hel långfilm ända sedan i höstas, men det kan vara svårt att fokusera ibland när saker och ting lockar runt omkring, såklart! Men han orkade med att se hela på bio med alltså, imponerande. Fast han stod upp under halva filmen, hihi. Tur det var få sällskap i salongen och att även de andra kidsen hade lite myror i benen :)
 
Jag vet inte vilket vad som var mest spännande: filmen, mörkret, att vi drack fanta (nytt på Skruttens front, med kolsyrad dricka, om man bortser från bubbelvatten då som han varit galen i sedan han var drygt ett år..) eller att man kunde spana ner på alla människor och kiosken i entrén genom staketet på andra våningen där vår salong låg. Det hände mycket spännande när man går på bio alltså!
 
Att blogga från mobilen fungerar fortfarande inte. Så irriterande för mig som mer eller mindre alltid bloggar på språng. Hoppas det åtgärdas snart! Därav blir det längre mellan inläggen, men det får ni leva med :)
 
 

Liseberg!

Vi är nyss hemkomna efter en eftermiddag på Liseberg. Så mysigt vi hade! Visst, så säger man ju alltid - att man haft det trevligt, roligt, härligt och alldeles, alldeles underbart. Som en bal på slottet, hihi. Men vi har verkligen haft en kanondag, jag och Daniel, med våra två fina små pojkar.
 
Vädret var perfekt, det var lagom med folk och vi var på strålande humör alla fyra. Benjamin var förstås helt salig, det var så härligt att få dela hans glädje. Han minns ju inget (antar jag?!) från förra året, så allt var nytt och spännande!
 
Vad som var bäst med hela Liseberg? Kaninerna och kaninhuset förstås! :)
 
 
Kram!

Vi lever!

Vår första semestervecka har sprungit förbi i ett rasande tempo. Det verkar vara något krångel med blogg.se-appen som jag använder att blogga ifrån på mobilen. Och som ni vet är jag rysligt dålig på att uppdatera från datorn numera. Så inte ett enda litet hej har jag kunnat ge er!
 
Vi fick iallafall två mysiga dagar med solsken uppe hos min farmor och farfar på landet förra veckan. Sedan blev gossarna sjuka (lindrig förkylning för Benjamin, men värre är det med Fabian som hostar och snorar fortfarande..) så vårt planerade midsommarfirande ute på Styrsö fick ställas in eftersom vi inte ville ta med oss våra baciller till lilla Ester. Istället blev vi inbjudna till mina föräldrar, där det bjöds på urgod mat som vanligt, midsommardans vid hembygdsstugan och sällskap av min farbror, faster och kusin. Så mycket trevligt hade vi ändå, trots förkylda barn! 
 
Och förutom sjukdomar hos barnen så har vi också lyckats med att bli utelåsta. Jo, men visst! När vi kom hem i torsdags kväll efter två nätter borta så gick vår nyckel till överlåset av i dörren. Tjohooo, vad spexigt att stå utelåsta, ganska sugna på att sova i våra egna sängar, med två barn som var så trötta och bara ville komma in. Tur mormorn och morfarn finns på lagom avstånd, vi fick övernatta där helt enkelt. 
 
Nu har Daniel och Benjamin rymt iväg till IKEA en liten sväng, medan jag är hemma och tar hand om den lilla sjuklingen. Regnet står som spön i backen och vi riktigt känner den där mysiga semesterfeelingen dagarna i ända. Eller inte! Men nu är det jag som vänder humöret till det bättre. Mys ska vi ha, trots snuva och regn!
 
Kram på er goingar!
 

Min nya vana!

Om man glömmer lite tvätt i torktumlaren hemma hos oss, så ligger det ihopvikt i en prydlig hög när man kommer ner för att hämta det. Bussiga grannar!

Jag tror jag ska göra det till min nya vana! :)


Nästa OS-gren?

Våran stora Skrutt är som ni känner till en liten kille full med bus. Och får han för sig att det är dags att göra hyss - ja, då gäller det att vara snabb som blixten om man vill hinna avstyra honom.

Jag har med tiden blivit mästare på att hinna fånga vattenglas som är en halv millisekund ifrån att vältas upp och ner (jo, det händer att han häller ut sitt vatten på bordet fortfarande, det är tydligen spännande även efter man fyllt två och ett halvt!), få syn på när han tänker hälla ut hela min schampoflaska och när han tänker byta kod på Daniels bankdosa. Det gäller att ligga steget före alltså, om man vill sätta stopp för hans galna upptåg.

Ofta lyckas man, men inte alltid. Något som är stört omöjligt att lyckas med, det är att hindra ett par klåfingriga barnhänder från att trycka ut innehållet ur en tub med tandkräm eller salva. Förstår ni hur fort det går från det att ungen skruvat av korken på tuben tills dess att man har världens längsta korv med tandkräm i handfatet? Typ två hundradelars sekund. Helt omöjligt att avstyra.

Jag tror bannemej den som klarar det borde bli belönad med OS-medalj!


Dagens!

Dagens bild på mina två hjärtan, som varit nere i Frillesås och firat sin farfar.



I matchande Alfons-piké. Goingar!



Och så i sällskap av två äldre bröder. Pappa och farbror Mackan!


Fredagstrött!

Idag har jag haft en lååååång dag med mina små juveler. Jag älskar dem verkligen över allt annat på denna jord och är så glad över att få dela mina dagar med dem. Men när jag är trött och saknar energi blir jag en tråk- och tjatmamma.

Idag var en sådan fredag alltså. Och att jag var trött och saknade energi berodde helt enkelt på att minstingen ammade varannan timma hela natten (i vanlig ordning), medan den stora tyckte det var dags att kliva upp för dagen strax före fem (i vanlig ordning det med).

Så när de sugit ur mig den ynka energi jag hade kvar och det ändå var en och en halv lång timma kvar tills pappan skulle anlända från jobbet, så traskade vi iväg till ett av Benjamins favoritställen - Redbergsplatsen!

Där kan ungen hålla sig fullt sysselsatt med att spana på fordon medan mamman sitter bredvid och gör precis ingenting.

Idag fick Fabian sitta bredvid en stund och Benjamin pekade och visade och berättade om allt de såg. Underbara lilla storebror!

Nu pågår nattning av minstingen medan de andra två killarna just är hemkomna från ICA med fredagsmyset. Jag tänker bannemej ta mig en cider, göra mig av med mitt tråkiga humör och ladda för matchen ikväll! :)


Lycka!

Lycka är att få äta sitt livs första majskrok :)


Det var värst...

...vad ni var dåliga på att lämna semestertips! :)

Nästa vecka ska vi till min farmor och farfar på landet ett par nätter. Och fira midsommar förstås, på Styrsö hos vännerna. Och sen ska vi "passa" katt och hus i Frillesås. Och så blir det Småland en vecka.

Förutom det blir det mest små utflykter häromkring. Massa familjemys ska vi ha! Daniel och jag tänker oss också att vi ska passa på att ha lite tid för oss själva med ett barn i taget så att säga. Eller ja, Fabian lär väl inte bry sig så mycket om vad vi hittar på, så länge han får hänga med, hihi. Men Benjamin kommer njuta av att få lite egentid med mamma/pappa, han behöver det just nu!

Benjamin och jag ska sticka iväg på bio bland annat. Första biobesöket! Ungen blev eld och lågor när jag berättade om den stora "tvn" och att man kan köpa popcorn. Spännande! "Och så finns det en JÄTTESTOR Ior!" tjoade ungen glatt. "Som man kan studsa på!"

?

Som sagt, det ska bli spännande med biobesök. Jag ser mest fram emot att möta Ior i jätteformat. Honom har jag aldrig hört talas om förut.

Kram på er!

Nedräkning pågår!

På måndag börjar Daniels semester. Tidigt i år, men ändå oerhört efterlängtat som alltid!

Vi räknar ner dagarna, ska bli underbart att umgås alla tillsammans!

Har ni några bra utflyktstips till oss? Barnvänliga förstås! :)


"Pappa, jag älskar dig!"

Igår var det som sagt sommarfest på Benjamins förskola. Barnen bjöd på sång och sen hade vi picknick med egen fika på gräsmattan. Jag hade fixat goda mackor och packat ner Skruttens nya favoritkakor, Singoalla cheesecake jordgubb.

Gissa vad som var mest intressant, smörgåsarna eller kakorna? En kaka lyckades ungen knipa åt sig direkt, sen sa vi att han minsann fick äta lite av sin macka innan han fick en till.

Sagt och gjort, han tog fyra små bett på smörgåsen och sen kröp han upp i sin pappas famn och sa: "Pappa, jag älskar dig!" "Åh! Jag älskar dig med!" svarade Daniel, varpå den lilla lurifaxen kvickt som ögat frågar: "Kan jag få en kaka till?"

:)


Mums med morot!

Har just landat i soffan med kvällsmat och snart börjar spännande fotbollsmatch! Vi har vart iväg på sommarfest på Benjamins förskola, mysigt. Bara denna vecka kvar, sen tar vi låååångt sommarlov.

Dagens bild blir på en nöjd kille som mumsar morotspuré! Jag vet ärligt talat inte om han tycker det är några smaksensationer, det han hittills blivit serverad? Men spännande är det! Och framförallt roligt om man får kladda själv med skeden!

Och ja, ni som ogillar kladdiga ungar - min vän Hanna tillexempel ;) Ni får helt enkelt ha överseende, för jag tycker såklart att han ser helt underbar ut, med kladd över hela kroppen, hihi!


På väg hem..

...efter bröllop, bröllopsfest och övernattning i Kristinehamn.

Nu längtar jag efter min lilla stora kille som väntar på oss där hemma när vi kommer.

Här är det vackra brudparet utanför kyrkan igår!





På väg!

Jag tar tillbaka det där om att Fabian trivs var än man placerar honom. Åka bil längre sträckor är tydligen trööööööökigt!

Så länge mamman sjunger och spexar är det ok, men annars morrar han åt mig som en liten ilsken terrier ;)

Vi är på väg till Kristinehamn för bröllop. För idag ska min svåger säga JA till sin My! Benjamin lämnade vi hemma, morfarn kom hem till oss tidigt, tidigt imorse för att ta hand om honom. Lycka är att ha världens bästa barnpassare!

Nej, dags att återgå till att roa bebis!


Fyra månader!



Älskade lilla Fabian, i tisdags fyllde du fyra månader. Var dessa fyra månader tagit vägen har jag ingen aning om, det går i rasande tempo. Om jag kunde så skulle jag frysa tiden ett slag, för du är den allra ljuvligaste lilla bebis man kan tänka sig. Samtidigt som jag förstås ser fram emot att få se dig växa och utvecklas på det fina sätt du gör, så skulle jag önska att tiden inte gick så fort.

Jag har sagt det förr, men det tål att sägas om och om igen, du är en fantastiskt nöjd och glad liten kille. Så mysig på alla sätt och vis! När jag funderar över vad du tycker allra bäst om just nu, så inser jag att du verkar trivas med det mesta. Du gillar ditt babygym, din bumbostol, din babysitter, din vagn, din bilstol, diverse filtar på golvet och din säng - ja, du ser helt enkelt till att trivas var du än blir placerad. Så länge du får en liten leksak (eller ett finger, eller ett litet köksredskap, eller en handduk - eller precis vad som helst, hihi!) så sysselsätter du dig själv en bra stund. Men allra bäst är förstås att få mysa, prata och busa i någons famn. Du skrattar, jollrar, pratar och ler! Och pussas! Ordentliga tungkyssar delar du ut, så fort man närmar sig med ansiktet :)

Du är otroligt stadig och har börjat träna dig på att sitta själv. Du vänder dig från rygg till mage då och då, men ropar ibland på hjälp. Det är trixigt allt det där, som man ska lära sig! Och går det inte som du vill så blir du ilsken som ett litet bi.

På din fyramånadersdag fick du din första smakportion av majspuré och det var en succé minsann. Lite svårt att behålla allt i munnen, men oj så spännande! Du har länge verkat intresserad av vår mat och sedan du fick smak på något annat än "mammas mat" så gapar du som en liten fågelunge när du sitter med vid matbordet. Sötnos!

Vi har äntligen fått in en kvällsrutin som verkar passa dig, så du slipper skrika så förtvivlat på kvällarna (åtminstone just nu!). Tidigt vill du bli nattad, gärna runt halv sex. Pyjamas, mat i lugn och ro och sedan napp och snutten över ansiktet - precis som din storebror när han var bebis. Sedan envisas du med att väcka din mamma ungefär varannan timma hela natten för att fylla på magen (något du gärna får vänja dig av med snarast om jag får bestämma...).



Underbara lilla solstråle, vad glada vi är att just du kom till vår familj!

Puss, mamma

Var är värmen?

För drygt en vecka sen visste jag inte vad jag skulle klä på min minsting om dagarna - han höll ju på att smälta bort!

Idag är det helt vanlig svensk sommar utanför mitt fönster. Grå himmel och cirka femton plusgrader. Någon som vill följa med till stranden?!



Puré-premiär, skärgårdstur och febrig gosse...

...det blev vår Nationaldag 2012!

Har suttit här ett tag och knåpat på ett inlägg om vår dag. Inte ett kort och snabbt från mobilen för en gångs skull. Och så hängde sig datorn. Såklart.

Hur som helst, vi har haft premiär för smakportioner här hemma idag. För minstingen alltså! Han mumsade glatt i sig en liten tesked med majspuré. Tummen upp alltså!



Efter det tog jag och mina små grabbar spårvagnen ut till Saltholmen. Besök på Styrsö hos Mikael, Sofia och deras alldeles nya lilla Ester stod på schemat. Mötte upp vännen Hanna på vägen och tillsammans lyckades vi missa båten mot Styrsö! En timmas väntan på Saltholmen alltså, vilken tur att vi hade sällskap av världens bästa lektant :)





Och tur att det fanns fika!

På Styrsö möttes vi upp av Sofia och hennes lilla prinsessa. Märkligt väder var det minst sagt, blåsigt men soligt och varmt (tänk att det märks tydligare att solen skiner om man är i skärgården än om man är i stan!). Mys för hela slanten blev det när vi landade hemma hos dem.



Två GGG-mostrar och en liten docka!



Så otroligt söt och alldeles ny i världen. Vilken häftig grej! Välkommen till vårt gäng, vackra lilla Ester!

Båtresan hem gick fint den med (tack än en gång, lektant Hanna för hjälp med att roa både liten och stor gosse!). Väl framme skulle vi bli upphämtade av Daniel, för att slippa åka vagnen hela vägen. Men han hade glömt Fabians bilstol hemma och fick visst vända tillbaka i sällskap av Benjamin och hämta den. Så det blev lite drygt en timmas väntan på Saltholmen då med, haha, men det löste Hanna och jag fint med en fika och pratstund i solskenet. Och Fabian, ja han är liksom nöjd så länge han bara får vara med. Underbara lilla solstråle!

Väl hemma fick Benjamin feber som från ingenstans. Vi försökte lindra med en ny film och lite gott att äta och dricka, men han bad själv om att få gå och lägga sig istället. Lilla hjärtat! Nu håller vi tummarna för att det bara är en tand eller så som spökar, så vi inte smittat ner Ester (eller hennes mamma och pappa) med något tråkigt virus, usch!

Kram på er!

Jobb-besök!

Idag ska jag och Fabian till mitt jobb och hälsa på. Kollegorna har jag träffat sen han kom, men inte barnen. Ska bli mysigt!

Fabian kör stilig klädsel idag, randig body från Kappahls newbie serie (så mycket fint de har!), tuffa jeans från Zara och matchande strumpor till. Att strumporna skulle matcha var hans eget påhitt förstås, han är ruskigt bestämd med sina klädval den gossen.

Trevlig tisdag!


Man är liksom lite mallig..

..när man sitter upp alldeles själv i mammas och pappas säng - fast man inte ens fyllt fyra månader!



Och det kan man väl få vara, eller hur?! Mallig alltså! Han kör än så länge fällknivs-stilen såklart, lutar sig fram och stödjer sig på händerna. Och vinglar hit och dit emellanåt, hihi. Tur att man har mjukt underlag att ramla på!

Kram!

Gurkvatten!

Tänkte nyss hälla upp ett glas vatten åt mig. Upptäckte att någon stoppat ner två halvätna gurkstavar i karaffen.

Jag gillar visserligen gurkvatten, men jag föredrar gurkskivor istället för stavar. Och så brukar jag låta bli att gnaga på gurkan innan den hamnar i tillbringaren.

Det känns liksom fräschare så av någon anledning.


Examensfest!

Eftermiddagen spenderades i Gråbo på trevlig examensfest. Finaste Hanna har tagit examen och är nu civilekonom - tjohoo! God mat och trevligt sällskap! Fabian njöt av att flyttas runt mellan diverse famnar och Benjamin hade nöjet att få leka med två väldans söta tjejer.

På hemvägen gjorde vi ett stopp hos mina föräldrar och nu ska vi strax landa i soffan. Jag är dödstrött efter två extremt tidiga morgnar, så jag lär slumra till lagom till vi slår på tvn, haha!

Benjamin invigde sina livs första converse idag, tuffing! :)


RSS 2.0