hejdå -08

Tänk, nu är det årets sista dag. Det har gått otroligt fort, iallafall för mig. Ett innehållsrikt och härligt år, jag kommer ha mycket roliga minnen att se tillbaka på. Och så några mindre roliga, sorgliga händelser - men så är det ju varje år, eller hur? Jag är så glad att jag fotograferar så mycket som jag gör. Även om min kamera inte är den bästa, och alla bilder inte är de allra vackraste så fyller mitt fotograferande sitt viktigaste syfte - nämligen att bevara allt som händer omkring mig. Tänk vilken skatt man har! Tack vare alla bilder minns jag sådant som jag inte hade lagt på minnet annars. Mitt löfte inför nästa år att försöka bli bättre på att dokumentera min vardag - för att minnas alla de där små gyllene stunderna man är med om varje dag. Ögonblicksbilder helt enkelt, och inte enbart foton från speciella tillfällen som semestrar, fester och andra happenings. Mer scrappande ska det bli också tänkte jag :)

2008 har jag umgåtts otroligt mycket med mina underbara vänner, tjejmiddagar, fika och snurr på stan - det är lycka! Alla fina minnen med Daniel tar jag förstås också med mig, nu har vi snart varit ihop i fem år, och jag tycker ärligt talat att det bara blir ännu bättre - trots att man inte trodde att det var möjligt :) Mycket tid har också spenderats med min härliga familj! Summa summarum, ett bra år!

Tillsist, som en nyårspresent till min morbror Joakim, kommer här en bild på "det äckliga lilla barnet" som jag lovat!



kram på er alla, och ett gott nytt år önskar jag er!

photoshopat!

Jag skulle önska att jag var bättre på att redigera mina fotografier. Man kan ju faktiskt göra mycket även sämre foton, bara man vet vad och hur man ska göra.. Jag hittade en beskrivning på hur man lätt och snabbt kan göra bakgrunden svart på fotot, som webmosterhelene gjort.  Min vän Hanna var här idag, så vi försökte oss på att klura ut tillsammans hur man skulle göra. Det tog otroligt mycket längre tid än vad jag tänkt mig, haha, men resultatet blev ok ändå - eller?




Bilder föreställer en galet charmig liten kille, Texas, son till en av mina goa vänner Mona. Han ska bli gitarrspelare när han blir stor tror jag minsann :) Visst är han söt? Men fy så lång tid det tog att fixa till bakgrunden, jag är inte säker på att det kommer bli en andra gång ens. Finns det ett lättare och snabbare sätt så tipsa gärna - eller är det bara övning som gäller?

Kram på er!


da´n före doppareda´n..

bara en enda dag kvar, sen är julen här. vi tjuvstartar redan ikväll med julmys hemma hos mamma och pappa. bingo-lotto blir det nog också minsann. hur kommer det sig att det blir mysigt att spela bingo-lotto bara för att det är dagen före julafton? märkligt :)

fick en så härlig kommentar i bloggen häromdagen. en tjej jag inte känner hade varit inne o kikat hos mig, och lämnat en kommentar om att hon skrattat åt mina skojiga inlägg, haha. inte visste jag att bloggen lästes av "främlingar"! alltid roligt om man kan pigga upp någon annan genom att dela med sig av sin vardag.

här kommer tre julkort till. jag har gjort en hel del liknande, så två av dessa är liftade från förra inlägget kan man säga. eller tvärtom! när man gör mycket kort tycker jag det är skönt att göra så, det är ju tankearbetet som tar längst tid - iallafall för mig! och varför förstöra ett vinnande koncept? :)






till sist, en underbar jul önskar jag er allihop!

kramar från Johanna.


Sista julkorten postade!

Haha, en virr-maja är precis vad jag är just nu. Tanken med förra inlägget var att lägga in lite fler av de julkort jag gjort, men så fastnade jag i Williams pysslande istället och glömde helt bort mitt eget :)

Nu är iallafall alla julkort skickade, vi la de sista fyra på lådan idag. I år blev det många, alldeles för många! Men, det är roligt att skicka, och förhoppningsvis kan man glädja dem som får dem.



Just detta kort såg jag på en hylla i köket hos vännerna Sofia och Mikael i fredags, så det har redan hunnit glädja sin mottagare :)



Denna Tomas är en av mina favoriter, han ser så tokrolig ut i sitt försök till lucia-utklädnad. Haha!



Jag har ingen ork att beskära och redigera bilderna idag, så ni får ta dem som de är! :) Julkort kan minsann vara svarta tycker jag, jag gillar svart som kontrast överhuvudtaget när jag scrappar. Jag tycker det framhäver de flesta färger på ett snyggt sätt.

Tänk, att nu är julen snart här. Jag och Daniel har griljerat skinka idag, gott! Imorgon eftermiddag åker vi till Gråbo och myser. På julaftons kväll kommer vi att vara med Daniels familj. Jag har förvarnat honom att det kan hända att jag gråter en skvätt om jag saknar min egen familj, detta blir första gången utan mammas och pappas julbord på julaftonen för mig. Men vi har bestämt oss för att köra vartannat år, så det är väl dags att jag börjar vänja mig :)

Hoppas ni får en mysig jul! Kramar.

Blivande scrappare?

För två helger sedan hade jag två trollungar hemma hos mig över natten, William o Ebba som jag tar hand om ibland. Det var fullt ös med pizzabakande, mys i soffan och massa massa bus, och på morgonen hann vi med att julpyssla lite. Jag tror jag nämnt det i bloggen tidigare.. Iallafall så var William så förväntansfull inför just detta pyssel, det sista han sa innan han gick och lade sig var: "Och imorgon ska du och jag göra julpyssel!" Jag hade tagit med mig lite barnvänliga pysselgrejer från mamma, och jag måste ju bara visa det fina kortet som William gjorde.



Han är alltid så koncentrerad och noggrann när han pysslar, och vet precis hur han vill ha det. Han hade först lite svårt att komma igång, men när jag visade honom hur man kunde vecka pappret och sedan klistra på kortet så gick det av bara farten. Visst är det fint? Inte illa av en femåring tycker jag, en blivande scrappare kanske?

Kram på er!

"Ett äckligt litet barn.."

I förrgår tog jag och Daniel upp lådan med alla julsaker från källaren. Jag älskar verkligen adventspyntet, det blir så mysigt med alla stjärnor och belysning. Men allt annat, tomtar och så, tröttnar jag snabbt på, och plockar gärna bort det så fort julen är över. Därför bestämde vi att vi bara skulle ta fram några av tomtarna i år, och inte alla femtio-tals som låg i lådan. Vi hade ruskigt kul när vi satt på vardagsrumsgolvet och rotade bland alla prydnadssaker och tidningspapper för att bara hitta de allra "finaste". Det blev ett och annat skratt åt gamla tomtar, bland annat åt en i trä som Daniel gjort i slöjden -95, som fick ligga kvar i lådan, haha! Jag har bara en enda prydnadssak som jag måste ha framme, och det är en liten tomteflicka med små paket. Jag grävde runt bland sakerna i jakt på denna, och Daniel hade förstås ingen aning om vad jag letade efter. Samtidigt som jag mumlade. "Det är bara en sak till som jag vill hitta..." så utbrast Daniel med förlöjligad och läskig röst: "Ett äckligt litet barn!". När jag tittade upp från lådan höll han min älskade lilla tomteflicka i handen och skrattade rått åt den. Han kunde för allt i världen inte förstå varför jag ville ha den framme! Han förstår sig uppenbarligen inte på nostalgi, vacker eller inte - tomteflickan är ett minne från min barndom och skall självklart pryda vårt hem :)

Igår var vi hos Sofia och Mikael på supermysig glöggkväll. Vi lekte paket-leken förstås och jag och Daniel kammade hem hela tre paket - däribland en mycket eftertraktad film! Idag är vi bara hemma och myser, ska köpa kina-mat ikväll och kolla på en bra film. Jag har en förkylning som hållt i sig i flera veckor nu, den verkar ha väldigt svårt att skiljas ifrån mig :) I veckan har jag haft feber dessutom, som jag aldrig annars har, och igår fick jag troligtvis öroninflammation. Vila verkar vara det bästa receptet, jag hoppas bara att jag hinner piggna till innan julafton.

Har lite bilder på julkorten som skickats, ska ladda upp dem i morgon så ni får se.
Kram på er!

Nya Tomas-kort!

Ja, igår kväll gjorde jag hela tre kort på drygt en timme. Rekord för mig tror jag minsann, även om de var väldigt enkla och inte så mycket pill och funderande. Perfekt när man ska massproducera en del och skicka om några dagar :)



Jag känner mig lika tjatig som jag tyckte att de var på Bullen när jag var liten ("precis som vanligt är det inte tjejen i filmen som har skrivit brevet...") - men färgerna på kortet är förstås som vanligt mycket skarpare i verkligheten, min scanner är verkligen sådär...



Fick ett uppdrag från en vän för ett tag sen, att göra två presentkort till en julmarknad hon var med på. Det ena skulle vara på en julskinka, och fick såklart detta motivet! När min bror såg det fullkomligt gapskrattade han åt mig, och frågade hur sjutton jag kunde välja den stämpeln. "Vaddå, den är väl kul? En tomte som rider på en gris.." "Rider? Johanna, vem som helst kan se att den tomten gör något helt annat..." Vad han kan ha syftat på låter jag vara osagt. Det blir nog i hans brevlåda detta julkort dimper ner tror jag allt, haha.



Daniels band-kompisar med tjejer ska få såna här söta. Jag tror minsann att även denna tomte måste få en liten "hej tomtegubbar" pratbubbla, eller vad tycker ni? Idén till texten såg jag för längesen i kortmakarens blogg, jag tror det var lindzi som gjort kortet.

Igår gjorde jag min sista dag på praktiken för denna gången. Hade besök av min handledare från skolan som bedömde mig, och det gick toppen! Jag hade förberett mig med en liten söt matte-saga som jag gjorde med förskoleklassen. Jag fick nämligen världens tio sötaste snögubbar i en Kalle Anka-tidning häromdagen, ni ska få se bilder :) Så det blev en konkret och lustfylld mattelektion med snögubbar i fokus. Jag är inte så mycket för att barnen ska fylla i färdiga stenciler om jag själv får välja, jobba på detta sättet är mycket roligare! Jag fick godkänt av handledaren, och mycket positiv respons från personalen och eleverna innan jag gick hem. Skolan är verkligen spännande att arbeta i den också, jag vill definitvt tillbaka nästa termin igen!

Hej så länge!

Mys!

Tänk att det snart är jul :) Det är så himla mysigt att få hänga upp julstjärnor och annat pynt hemma. Mamma: jag har ingen julfri zon i mitt hem längre, hihi. Våran mamma har svart bälte i jul nämligen, och pyntar och fixar som ingen annan. I tonåren någon gång var jag och mina syskon galna på alla tomtar, och jag fick ångest så fort julskivorna spelades. Varför det var så kan man verkligen fråga sig, vilka fixa idéer man kan få som barn. Därför hade vi en julfri zon på övervåningen där allt såg ut precis som vanligt, haha! Fy, vad tråkigt det måste känts för våran lilla mamma.

Jag har bakat pepparkakor för fullt med skolbarnen denna veckan. 29 stora hjärtan som de själva fått dekorera, mittemellan allt annat julpyssel. Puh, skoj var det - men det lär inte blir något eget pepparkaksbak för min del, haha.

Imorgon fyller min goa svärmor 50 år. Vi har redan varit där och firat henne, men jag gjorde ändå ett litet kort och ett bokmärke som hon kommer få på posten imorgon. Tyvärr kom jag på imorse att jag glömt fota dem, och ljuset här hemma var verkligen katastrof! Därför får ni inte se bokmärket, men en någorlunda bild på kortet fick jag till i all morgonstress iallafall.



Imorgon ska vi på julbord i Onsala. Daniel ska spela med bandet där, och därför har alla tjejerna också blivit medbjudna. LYX! På lördag är det barnpassning som gäller. Ebba och William som jag tar hand om ibland kommer hit och sover hos mig när deras mamma och pappa ska ut och roa sig. Då kanske det blir lite julkortspyssel på söndag förmiddag, nåt måste jag roa de små trollen med :)

Kram på er!


RSS 2.0