Sommartid!

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan?! :) Det hade jag, men min mobil ställde visst om sig själv. 07:00 klev vi upp idag, nya tiden.. Jag tjoade för mig själv, vcad härligt med sovmorgon ända till sju!!! Skrutten vill gärna gå upp klockan sex för det mesta. Ja, i en hel timme var jag övertygad om att vi hade sovit ovanligt länge, tills jag kollade klockan i köket och såg att den "fortfarande" var sju. Så kan det gå! :)

Vi ska en sväng ner på stan idag, men vi får underhålla oss hemma ett tag till. Affärerna öppnar visst inte förrän om två timmar, haha. Hoppas på att min syster och fina Vincent vill möta upp oss för en promenad eller så, men de är kanske inte lika morgonpigga som vi?! :)

Nu hoppar vi i badet en stund tror jag, jag är så glad för vårt badkar! Det är mys på hög nivå att bada med en liten goding..



Benjamin vid frukostbordet för en vecka sedan. Han är så skojig just nu, vill bara hitta på bus! Skrattar och flinar, och förstår när han gör något tokigt, och kommer och visar oss.

Ha  en skön söndag alla fina!

...

Det blev en tur till barnsjukhuset igår. Skrutten höll på att bli tokig på alla kliande utslag, så vi åkte upp och fick en dos med allergimedicin. Idag har Daniel varit på vårdcentralen med honom, och fått samma medicin utskriven på recept och en remiss till en allergimottagning. Röda födoämnen lär han vara allergisk mot, vilket oftast växer bort, men nu misstänker vi också ägg och då vill de kolla upp det ordentligt så vi inte utesluter det i onödan. Håll tummarna för positivt besked!

Nu blir det horisontalläge i soffan, idag är jag trött!!!

Kram!

Älskade unge...



Mamma älskar dig oändligt mycket!

Det var ett mysigt kalas vi var iväg på igår. Skrutten var alldeles förundrad över hur mycket människor som plötsligt befann sig hemma hos mommo och waff (mormor och morfar). Bland gästerna fanns favoriten Baji (min goa kusin Albin) som fick många kramar under kvällen. Sysslingtjejerna var där också, och busade med honom.

Dessvärre fick vi veta imorse att lilltjejen åkt på vattenkoppor inatt. Med andra ord kan vi vänta oss det inom två-tre veckor här hemma också.. Hade vi vetat att det gick på hennes förskola hade vi nog hållt oss hemma från kalaset. Kliande vattenkoppor är liksom det sista vi önskar att vår lilla going ska behöva genomlida just nu, efter alla sjukdomar denna våren.

Nu nanar Skrutten middag. Han är hängig idag, med utslag över hela kroppen efter att ha fått smaka hallonmarmelad igår morse. Vi visste att han var känslig mot röda födoämnen, men inte så här känslig.. Har fått rådet från BVC att testa tomat, hallon osv efter ett tag igen, för att se vilken reaktion han får och det gjorde vi alltså nu. Kraftig reaktion är resultatet, och nu lutar det nog åt att vi får ta en sväng till drottning silvia´s i eftermiddag, ska ringa sjukvårdsupplysningen och se vad de säger..

Kram på er!

Lördag morgon..

..är lika med mysmorgon! Och dagen till ära har vi världens bästa underhållning. Grannarna håller på att flytta och har parkerat en lastbil utanför vårt fönster. "Back! Back!" ropar Skrutten, och knackar på fönstret. Vi spanar på lastbilen, grannarna, fiskmåsarna som flyger på den blå himlen, och så ännu fler grannar i form av "bebiiis" med tillhörande mamma. Livet är bra spännande när man är 15 månader...



Medan jag tog sovmorgon, så fixade mina killar en båt av en tom kartong till den yngre av dem. Skojigt värre, tyckte Skrutten och underhöll sig där i en bra stund.



Vovven, stora nallen, och två stekspadar (!) fick följa med ut på sjön. "Goooooo!" säger lillprinsen när han gosar med nallen...



Hur sjutton kommer man ur denna grejen då?! Mamma, hjälp!!!! "Vill du inte sitta i lådan (oj, ursäkta, båten menar jag givetvis!) mera?!" frågar jag. "Bapp!" svarar Skrutten, får hjälp av mig att klättra ur, springer och hämtar sin napp och befaller sedan att få komma tillbaka in i lådan (ursäkta igen, båten menar jag ju!).



Så där ja, det var ju bara nappen som saknades!



Behöver jag ens säga att jag njuter till max av att få tillbringa mina helger med detta blonda lilla yrväder?! Nu nanar han gott i sängen. Om han inte sover på tok för länge ska vi bege oss ut i solen, bort till frisören en bit härifrån och se om hon har tid att göra något åt hans kalufs. I eftermiddag blir det kalas för min fina lillebror som fyllt sexton år. Benjamin ska få pussa på sina söta syssling-flickor igen, det var alldeles för länge sen nu! :)

Ha en bra helg! Kram!

Välkommen underbara vår!

... eller, vågar man säga så? Jag har hur som helst vårkänslor nu när solen skiner och det mesta av all is har smält bort. Ingen mera snö nu, tack!

Daniel och Skrutten brukar hänga med faffa, fammo och maaaaaauuuu varje tisdag (farfar, farmor och deras katt Buster allstå, för er som inte hängde med, hihi!). I tisdags sken solen, och vår goding kunde spatsera omkring i deras trädgård länge, länge! Faffa sågade av skaftet på en kratta, så den blev lagom för en som än så länge bara är två äpplen hög ;)





Hur smakar en kratta tro? Bäst att pröva!





Det är en aning vingligt att promenera på en mjuk gräsmatta med tunga vinterkängor minsann, inte minst när man har en spännande kratta i händerna! Snart blir det nog mildare väder hoppas jag, och då ska fina vårskor inhandlas! Jag önskar mig en fin, långsam vår i år, kan man få det tro?!

Kram på er!

Klåfingrig liten gosse!



Hos mommo och waff (läs mormor och morfar) finns många roliga skåp och lådor att undersöka! T-shirten är en present från morfar förstås, till en tuff liten gaisare :)

Vår klåfingriga lilla gosse vill ständigt undersöka precis varenda liten pinal, ett nyfiket litet yrväder som far runt och pillar, testar och smakar (ja, han stoppar fortfarande precis allt i munnen!) Senaste nytt är min nya fina cykel som för närvarande står i sovrummet, spännande som sjutton!

Igår eftermiddag lämnade Daniel denna lilla vilde i Gråbo, så vi fick spendera kvällen för oss själva. Käkade middag på stan och tog en sväng till Casinot tillsammans med Daniels bror och hans tjej. Imorse fick vi välbehövlig sovmorgon båda två, och åt frukost i lugn och ro, mys! Men hur härligt det än är att vara ensamma ibland, så är det underbart att få hämta hem sin goding igen, älskade unge!

Ikväll är Daniel ute på stan en sväng med vännerna. De var här ett par timmar innan, och Skrutten var överlycklig över sällskapet som bjöd på chips och spelade gitarr ;) Orkade hålla sig vaken ända tills de gick vid nio, och somnade sedan som en stock. Jag har haft myskväll för mig själv med andra ord, härligt! Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla lite film...

Hoppas ni har en fin helg alla fina!

Gilla!

Alltså ärligt talat, Solsidan - det måste vara Sveriges i särklass bästa serie. Jag skrattar högt varje gång, jösses så kul den är!

"Är det dijon?!" :)

Veckan rivstartades med kaos på jobbet. Jag öppnade förskolan, möttes av telefonsamtal från två sjuka kollegor och ingen värme i huset. Min måndags-mjukstart blev snabbt utbytt mot rivstart helt enkelt :) Eftermiddagen har jag och Skrutten ägnat åt att hälsa på fina Nina (Niiiiiiiin-a, som goingen lärde sig säga på vägen dit!) och åt att mysa, mysa, mysa. Hjälp, vad jag saknar att tillbringa hela dagarna med honom, min älskade lilla prins!

Daniel är iväg och repar, och jag har kvällen för mig själv. Slappar i soffan, och ska snart börja förbereda mig för morgondagen. Tisdag imon och jag jobbar 7:45-19 - fy!

Ha en bra vecka alla ni fina!




Söndagsmys!

Jag var iväg en sväng på stan igår kväll med finaste Hanna, käkade god pasta och drack smarriga drinkar. Kände mig smått seg imorse (jag är visst ute och svänger alldeles för sällan just nu, haha!) men efter en skön sovmorgon kände jag mig redo att starta igång dagen!

Skrutten och jag lämnade Daniel hemma, hämtade upp min syster och Vincent och åkte hem till mamma, pappa och bror för lite mysigt söndagshäng. Vi fikade, promenerade i sköna vädret, käkade tacos och gosade med sötaste lilla nykomlingen som fyllde en månad idag! Perfekt söndag helt enkelt..



Stora lilla hjärtat, mumsar mormors vaniljbullar och spanar på fina kusinen.



Min syster har hyrt in en het modell att agera barnflicka åt hennes lilla gosse. Det är henne ni ser till vänster på bilden.. Eller nej förresten, det var ju visst min syster, som FÖDDE BARN FÖR EN MÅNAD SEDAN! Somliga har lätt för att återhämta sig ;) Eller återhämta sig förresten, hon var lika vacker som höggravid!



Mosters prins! Kärlek!



Små, små fingrar!



Promenix! Sol och klarblå himmel, love it! Fina lillebror kör min dyrbara last i mormorns gamla "dagbarn-sulky". I gråbo finns det omättat med resurser för små gossar!

Hoppas er helg har vart bra, kram!


bebiiii!

Igår var det äntligen dags för första kusin-träffen för Benjamin och lilla Vincent. Ingen hosta eller förkylning kvar så nu kändes det ok att ses! Som vi har längtat!

"Bebiii", sa Skrutten så fort han fick syn på sin nya lilla kompis, och ville pussa och klappa precis hela tiden. Sin älskade moster brydde han sig knappast om, nu var det bara "Bebiii" för hela slanten :)



"Kan du säga Vincent?" frågar jag. "Tiiii-te" säger min stora lilla goding då, och skiner upp som en sol. Vilka underbara små kusiner, tänk vad kul de kan ha om ett tag! :)


RSS 2.0