8 månader

 
Lilla hjärtegryn, nu är du åtta månader gammal. Trots att du varit relativt ointresserad av mat den senaste månaden så växer du precis som du ska. För en vecka sedan var du 69,5 cm lång och vägde 9615 gram. Och äntligen har din mamma och pappa lyckats förstå att du inte är särskilt förtjust i bebisgröt och barnmatsburkar. Du vill ha riktig mat och när du får små bitar istället för mosad mat äter du som en liten häst. Pasta, potatis, korv, fisk, blodpudding och olika sorters grönsaker har du fått smaka än så länge och allt äts med glädje!
 
De senaste två veckorna har definitivt inte varit de bästa veckorna i ditt liv. Du som vanligtvis är en liten solstråle har varit gnällig, ledsen och svårflirtad. Ingenting verkar roa dig speciellt mycket just nu och humöret svänger verkligen. Om det är en tand som är på väg eller någon fas du är inne i har vi ingen aning om, men vad det än är så önskar vi att det snart är överspelat så du kan få vara glad igen.
 
 
Du går gärna omkring i gåstolen i vardagsrummet och river ner allt som kommer i din väg. Som en liten ångvält far du fram, till din storebrors förtret. Du vill ju så gärna se vad han håller på med för spännande, och inte kan du förstå att han inte tycker om att du kraschar rakt in i hans legobyggen eller bilköer.
 
Att krypa har du inte lärt dig, men du verkar allt vara på väg. Du böjer dig från sittande till krypställning, men får inte riktigt med dig båda benen. Däremot förflyttar du dig litegrann ändå. Genom att rotera runt i en cirkel kommer du iväg en bit, både sittandes och liggandes på mage.
 
Du älskar sång och musik, allra helst i sällskap av ett riktigt instrument, och skiner upp som en sol när vi sjunger på en låt du känner igen. Sångstunden på kyrkans öppna förskola är veckans höjdpunkt! Du säger mamma och pappa och har precis lärt dig att vinka.
 
 
Söta, goa unge, vad vi älskar dig!
 
Puss, mamma.

Kommentarer
Postat av: Nina

Grattis lilla Fabian!

2012-10-08 @ 11:51:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0